• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Ve Çok Değerli Ailesi.. Neden Herşey Böyle Kötüye Gidiyor :(

Tatlım daha çok yeni evlisiniz benden sana tavsiye kaynanana hep git annene de oglen git esin yokken gidelimde deme eşin bir süre sonra senin iyi oldugunu görünce kaynananin sana yaptiklarini gorecek esine de trip atma git pazarlari ve aglama eemin ol degmez. Suan o senim buyuttugunu saniyor ve dusunuyor anneni istemedigini dusunuyor ve esin birak kendisi desin bu pazar gidelim disari diye. Kendi gozuyle gorsun yanii cnm kendini uzmeye gercekten degmez
evet değmez biliyorum su an cok hastayım üzüntüden stresten hasta oldum ve toparlayamıyorum kendimi inanın evlilik çok zormuş allah benm durumumda olan herkeze yardm etsin şu an kaynanamın yüzünü dahi görmek istemiyorm o derece nefret ettirdi ve kötü olan eltim baş tacı oldu

sanırım dört dörtlük evlilik yok herkesin böyle yada benzer sıkıntıları var sabırlı olmalısın ve pazar annesine gidiyorsanız sen annene hafta içi git ne biliyim gitmek istemediğini kendini iyi hissetmediğini söyle ama bunu bağıra çağıra değil eşine tatlı dille söyle mesela dönüşte seni çıkartmak istemiş trip yapma çık tadını çıkar gül eylen o evden çıkınca hepsini sil at kafandan anın tadını çıkar benimde benzer sorunlarım var çok çaresiz hissettim uzun süre sabaha kadar aylıyordum gözlerim açılmıyordu şişlikten baktım ki bnm psikolojım bozulacak bende böyle yapıyorum çok zor biliyorum ama takma
evet çok zor çok herkez dedi takma canına yazık bu dünyaya bir daha mı geleceksin die ama o kadar zor ki takmamak su içim yanıyor hala o döktüğüm gözyaşlarını helal etmyorum ben onlara en güzel günlerimi zehir ediyorlar bana..

ayy cnm bende ilk ewlendigimde senin gibiydim gerci hala òleyim hep aileker yüzünden tartsiriz kisasa kisas yaparz aynen sizin gibi bnm ikinci yilim we artk hic umursamiorumne derlerse babasida anneside cok dedikoducu insanlar bni millete cekistrirler kawga bile ettim ailesiyle ewi terk ettim esim baktiki olmuo bosanacaz korkuo ayrlmaktan simdi ses ckarmio eh braz dúzeldi yani gòzü korktu birakirim die we sirf ailesi yüzünden ..buarada altli üstlü oturuorum kayinanaylaaa uuufffpuuuff:KK42: hmm sen ewini temizliorum diosun neden bukadar ellerine werdin ipleri olmaz alisirlar kullanmak isterler hep
canım allah sana sabır versin ben birde altlı üstlü otursam gerçekten dayanamaz ve kafayı bozardm olan bize oluyor cok üzülüyorum :(

Ayyyyynı konuşmaları birebir eşimle yaşadığım için tebessüm ettim. :) benim evliliğimin ilk 8-9 ayı bunun kavgası ile geçti. Ben pes etmedim her seferinde tartıştım. Eşimde aynı eşin gibiydi. Her defasında gönülsüz gittiğimi anladı. O beni gitmeye zorladıkca soğudum herşeyden. Sürekli aynı tartışmayı yaşadık, sürekli aynı savunmamı yaptım, sürekli aynı isteklerimi dile getirdim. Her ama her defasında bunu yaptım. Bi süre sonra muhtemelen eşim baktı böyle olmucsk. Bana bıraktı. İstersem gittik, istemezsem gitmedik.
Eşiminde tek pazarı var. Oda her pazar orayı isterdi. Aileside ya sen yeni evlisin bi gidin başbaşa kalın demezdi. Her akşam ayrı yerlerde olsakda beklerdi anası. Bi akşam gitmeyelim nerdesiniz çok özledik derlerdi. Öldünüz mü kaldı ız mı nerlerdesiniz yaaa derlerdi iki gnü bulursa. Sonra ben eşimle sen gibi tartışmaya başladım. Hep suratım asık gittim oturdum geldim evime. Aileside anladı, aralar soğudu gitti. Onlarda demiyo artık pek gelin gidin diye. Zira soğuttum resmen kendimden. Kötü bi yol kötü bi örneğim belki ama pişman değilim. :)
hayır canm hiç de kötü örnek değilsin .. hiçde kötü yapmamıssın ammada bir etmişssin bak şimdi değerli kıymetli olmuşşndr dişini göstermessen iyi olursan seni eziyorlar maffediyorlar çünkü.. ama allah büyük demi görüyor bunları bende pes etmicem asla etmicem :(

Haha cok guldum.. Valla bu bazi erkekler tam dangalak :KK70:

Bence annene esin isteyken git esinde bilmesin ne olacak.. Sonra kendi annene 3 gittin benimkine 1 olur.. Her b.ku bilmeseler ne olacak???
haklısın ben artık söylemicem anneme gittimi 2 saatte olsun gtsemde demeyecem bakalım napacak gtmedimi düşünnce gerçekten cok merak ediyorum başıma kakacak ne bulaacak cok yazık..

evet değmez biliyorum su an cok hastayım üzüntüden stresten hasta oldum ve toparlayamıyorum kendimi inanın evlilik çok zormuş allah benm durumumda olan herkeze yardm etsin şu an kaynanamın yüzünü dahi görmek istemiyorm o derece nefret ettirdi ve kötü olan eltim baş tacı oldu

Yaşattiklarini yaşamadan ölmezler. Hic kafana takma eltinide boşver allahlarindan bulsunlarr

Ben de eşimin aileiyle ilgili bir kaç konu açmıştım hemen hemen aynı tarz şeyler yaşamışız :)
Sanırım evliliğin ilk zamanlarında olan rutun şeyler.
İlk 1 2 ay hergece ağlıyordum sinirimden bu böylemi gidicek hep diyordum.
Her pazar bi mangal yapma yemek yeme muhabbeti (kahvaltıda buna dahil)
Hafta içi ne ananesi biter ne amcaları ne babaannesi. kendi ailem bana yarım saat mesafede bazen 2 hafta gidemediğim bile oluyordu.
Zamanla ne mi oldu çalışmaya başladım, yorgunum dedim, işim var dedim, planımız var dedim vsvsvs.
Laf sokulduğunda susmadım, belki şakayşa karışık belki direk bi şekilde içimde kalmaması için söyledim cvp verdim.
Yoksa ömür geçmez..
evet geçmiyo böyle olan ise bana oluyor kendimi çok yıprattım daha şimdiden kimin için kaynanam için ..!!!! bi yetime böyle eziyet ediyorlar ya ben daha birşey demiyorum onlara :(

daha 25 gunluk evlısın ve her pazar kaynananlara gıdıyorsun???? boyle bırsyeı kabul etme..once tatlılıkla olmadı sıvrılıkle soyle esıne...butun hafta tek pazarınız var aılesıyle gecıreceksenız nıye evlendı bu adam??? ayrıca ınsanın kendı annesı ayrıdır...kaynanasıyla gıtmesıyle bır tutulur mu ya???? bu kadar annecı esle ALLAH yardımcınız olsun....
mutlaka dızgınlerı alın elınıze unutmayın nasıl baslatrsa oyle gıder.her pazar gıtmeye devam edersen dıger pazar gene bekleyecekler unutma
eşim kendi apzıla demişti zaten bana onlarda bekliyorlar diye bende dedim ama ben insan değilmym bende bekliyorum bana yazık değil mi diye.. bu hafta kendimize ayrılm die hafta içi gtcek eşim.. ama haftaya nasıl olur bilmiyorum bide gittikleri her yere bizi çağırıyorlar of of olmaz olsunlar vrya :(

Çalışmayıp kaynanama hizmetçi olup, izin günleri bile onlara mahkum olacağıma.

Çalışırım hiç değilse yorgunluğumun karşılığı bir kazancım olur.
Artı gelemem işim var demeye sağlam bir nedenim olur.
benmde artık sağlam bi nedenim olacak biliyormusunuz oda dershanem ders çalışıyorum diyecem hep bahane edecem ne hallleri varsa görsünler benden uzak olsunlar kötü olsunlar benden ama yeterki uzak olsunlar nefret ettm nefret..

Canım eşin düşünceli biri gibi geldi bana sevdiğin yemeği yapmak istemiş dışarı çıkarmak istemiş seni.bence bu iyi bişey.babası haftaya pazar gelin dediğine göre ailesi baskı yapıyor gelin gelin diye. Sen eşini kendinden uzaklaştırma yavaş yavaş ailesine her pzar gitmemeyi sindir ona :)
zaten evliyken birşeyleri hemen yapamıyorsunuz bilyormsnz ben bunuda cok iyi gördüm anladım ve yaşıyorum..
zamanla ama asla vazgeçmicm kararlılımdan napıp ne edip bu durumu düzeltecem.. asla hep dik duracam bu konuda..

haklısın ben artık söylemicem anneme gittimi 2 saatte olsun gtsemde demeyecem bakalım napacak gtmedimi düşünnce gerçekten cok merak ediyorum başıma kakacak ne bulaacak cok yazık..
benim eşimde annenle hergün konuşuyosun telefonda benim annemle konuşmuyosun derdi :)) annem başka şehirde benim. Baktım olmuyo, annemle konuştuğumu sölemez olmuştum. bilmem konuşmadık, haberim yok nasıllar derdim. annemi tersler gibi konuşurdum eşimin yanında. annemin yanında deil tabiiki. yani annemi savunmazdım hiç eşime, annemin hatalı yanlarını sölerdim. ki burdan anlasın kendi annemi bile eleştiriyorum onun annesinide eleştiriyorum diye öyle imaj çiziyorum :)

Çok doluyum sanırım ben evliliğimi yoluna koyamıyacağım.. kimseye derdimi anlatamıyorum paylaşamıyorum.. Evlilik zormuş bunu görüyorum ve önümde cok ama cok uzun bir yol var..Oysa Ben Ne umutlar hayaller kurmuştum Eşim 3 kardeş bir ablası ve abisi var onlar bizim yaşadığımız yerde değiller Diğer gelinle çok sorun yaşamışlar eltimlede zamannda ama nedense şimdi o gelin iyi oldu ballı gelin oldu..
Eşim anne diye içten içe ölüyor oraya gitmek için sürekli içten içe planı var programı var bu beni sinir ediyor..
Benim annem tek başına babam yok.. tek kızım.. bir başına kaldı ben oysa gidecek olsam anneme giderim hergün..
Ben anneme gideceğim zaman kaynanama de gitmeliymişim anneme 3 gidiyorsaM KAynanama 1 gidemezmişim aradaki dengeyi kurmam lazımmış bunun iddasını yaptık..
Ben aRTIK anneme gitmek istiyorum ama ona demek dahi istemiyorum çünkü neden Hemen başlanacak Vay annene gidiyonda anneme 1 kere gidiyorsun.. Herneyse tek sorun bu değil :KK43: hadi bunda haklı diyelim..
Eşim çalışıyor ve haftada sadece pazar günleri tatil.. 2 pazardır kaynanamlara gittik bahanesi oldu... ben bu pazar için planlar kurmuştum.. ama yine suya düştü sabah oldy anneme gidelim sunu bunu toplayalım felan dedi ( bagı bahcelsi olunca ) hiç ama hiç birşey demedim.. Sadece çıkmadan evvel dedğim ben bugün kendimize ayrırız diye düşünmüştüm dışarı cıkarız gezeriz.. filim izleriz kocamla el ele gezmek istemiştim neyse.. filim çektir evde izleyim dedim.. cok zoruma gittik kaynanamın isteiği oğlum her pazar buraya gelsin gelinim sürekli buraya gelsin işimi gücümü görsün evimi temizlesin.. istedikleri bu.. Çıkmadan evvel canım bir tane yemek cekti akşam gelince bari bunu yapalım dedim tavuk cıkardım erisin diye buzluktan
gittik kaynanamlara kaynanam her gittimizde bana laf sokuyor.. beceriksizin birşey görmemişssin
Gecen gün telefonda : Nie gelip gitmiyorsun soruyorlar bende diyorum ki Gelinim hergün geliyor işimi gücümü görüyor yemeğimi yapıyor bende G... tümü devirip yatıyorum demez mi cok kötü oldum geliyoruz bakalım dedim.. görümcemlede cok sorun yaşadım.. her neyse bana böyle laf çarptırıyor ben örnek vermek için yazdım..
Kaynanam illada birşey yaptım dün hamurdan onu yapalım demiş sanırım eşimde yapın da yiyelim dedi
Benm evde yemek için o tavuğu cıkardımı bile bile bide yemek yedik... geldik bırakasıları yoktu istiyorlar ki sabahtan gelsinler geceden gitsinler yada burda kalsınlar..
EVe geldik Eşim üzerini değiştirmedi ben değiştrdim tavuğuğda geri sinirle dolaba attm nie attıyosn dedi
bida mı yemek yiyeceksin dedim..
Neyse geçti içeri uzandı bende resimlere bakıyordum.. (fırsat bulupda düğün resimlerine dahi bakamadık )
Uuyudu 2 saat balkona çıktım ağladım.. saatlerce canım cıkana kadar Kalktı geldi yanıma..
Ben: Ne garip değil mi birlikte oturup resimlerimize dahi bakamadık Ben eşimin sabırsızlıkla pazar tatılını bekliyordum ama eşim yine annesine gtti eşine vakit ayıramadı.. onlar senn ailense ben neyinim senin ?
Eşim : Ben geldikten sonra zaten seni çıkartacaktım ama sen benimle konuşmadın bile farkındaysan üzerimi bile değiştirmedim sen konuşmaynca uyudum bende onlarda bir pazarım olduğunu biliyorlar ve illaki bekliyor.
BEn: öyle mi ? o halde her pazar annene gideceksin hani bekliyorsun ya ben insan değiilim zaten benim bekleyeme hakkım yok birdahada istemem merak etme cıkıp gezelim demem planda yapmam.. madem bekliyorlar gidersin..
Eşim: bu hafta anneme sadece pazartesi günü gittik kendi annene 2 3 gün gittin bu hafta
Ben: sorun bu mu yarın gitsek nolurdu ne değişirdi..
Eşim: bende bekliyorlar die kalkıp her pazar anneme gidecek değilim dedi.. Hatta babası daha şimdiden haftaya pazar cağırmış düşünün :KK43: eşim de belki gelemem haftaya su olur bu olur iş güç olur felan demiş.. Eşim gelemedi zamanlarda bile ailesine hesap veriyor..
Annesinin bana laf soktunu beni bu kadar ağlattını dile getirdim.. herşeyi kafana takma dedi.. madem öyle sende lafını söylemesini bil annemde olsa kendini ezdirme diyerek sohbet kesildi hadi dışarı cıkalım dedi israr etti yok istemedim filim çektirym geliym dedi istemedim çok ısrar etti çok tekrarladı hatta istedim yemeği yapmaya kalktı.. yattım uyudum
Durum böyle eşim annesine gitmek için ölüyor bitiyor resmen ben anneme 2 gtdtysem hemen başa kakılıyor çünkü kaYNANAmada iki kere gtmeliyim
Kaynanam ise hergün gelmemi ve her pazarda eşimi bekliyor ben bu durumla nasıl baş edeceğimi bilmiyorum
Kaynanamı sevmiyorum.. yannda dahi durmak istemiyorum anneme bile gidemiyorum onada gtmek zorunda hissediyorum kendimi..
Tamam hiç gidilmeyecek değil ama böylede olmaz ki daha elvendik evleneli dışarı dahi çıkamadk eşimle ben ne yapacağım bu kaynana ile eşim ile çok bunaldım :KK43:
Biz yeni evliyiz bu arada :KK43: eşimin yaşı 30 benm 22 ..

İşte eşin tam geri çark ettiğinde sayıp dökecektin bir bir
o benim annem ne demek kv ye de aynı sayıda gitmek fln

Bir daha bu lafı duymayacagim diyecektin
Aileyi de bir hafta seni gezdirsin bir hafta onlara gidin
Kv nin sözlerine de güül geç sakin muhatap olma cvp verme duymazdan gel

benim eşimde annenle hergün konuşuyosun telefonda benim annemle konuşmuyosun derdi :)) annem başka şehirde benim. Baktım olmuyo, annemle konuştuğumu sölemez olmuştum. bilmem konuşmadık, haberim yok nasıllar derdim. annemi tersler gibi konuşurdum eşimin yanında. annemin yanında deil tabiiki. yani annemi savunmazdım hiç eşime, annemin hatalı yanlarını sölerdim. ki burdan anlasın kendi annemi bile eleştiriyorum onun annesinide eleştiriyorum diye öyle imaj çiziyorum :)
Zekice :KK53:

eşim söyledi zaten.. madem öyle annem sana laf mı sokuyor sende cevabını ver ezdirme kendini dedi.. ben gerektiğinde annemede laf söylemesini bilirim diyerek kestirdi konuyu.. bende anlamıyorm benm annem tek başına kimsesi yok ben bu kadar düşkün değilken onu anlamıyorum ben kaynanamı bir gün aramasam sorun oluyor nasıl bir insanlarmış böylr önümde çok yol var nasıl güçlü duracağımı bilmiyorm :KK43:

Bu ne yaa
Ben hergün annemi aramiyorum kv mi aramamış beklemesin kimse de ve kararlı ol arama cumalari ara sadece

her yeni gelinin çoğunun yaşadığı bir sorun bu
bende yaşamıştım ve 600 km uzakta olduğumuz halde
ama zamanla geçiyor
biz 3 yıllık evliyiz inan ki daha yeni annemlerde yatabiliyorum
ama annesinden ayıramıosun malesef, ters tepiyor
sen ayırmaya çalıştıkca daha da baplanıyor
o yüzden zorlama, bırak kendi haline. ayrıca ne o öle kayınvalidenin evinde temizlik yap falan
git otur akşama kadar, hiç bişeyide elleme
ben artık öyle yapıyorum
çünkü inan ki hiç bir zaman onların gözünde değerli olmuyorsun :KK19:

belki yazmışsındır ama kaçırmış olabilirim. Ne kadarlık evlisiniz siz? mesajlarına bakıyorum, eşinin dediklerine, senin düşündüklerine. aynı biziz yani :) Tıpatıp.
senin kendimi ezdirmicem halledicem bu durumu diye kendine güvenin aynı ben :) Bende aynı cümleleri kuruyordum.

Eşlerde olan anneye bağlılık biz kadınlarda yok vallahi. ama biz ne yapar eder kocamızı yedirmeyiz. Kayınvalidem maddi manevi bana çok yardımcı olur ozaman çalışmıyorsam eğer evinin işlerine yardım edebilirim tabiki.Ama hem laf ye hemde hizmet et olmaz öyle şey.

pazar günü için plan yap. bu planınıda 4-5 gün önceden söyle.aradada sürekli heyecanlı bir şekilde tekrarla.eşine kvdene gitmek istemediğini söyleme.tek istediğinin eşinle zaman geçirmek olduğunu belli et. zamanla düzeliyor ama taviz verme.

bu arada eşim benim anneme gitmemi kvye gitmemle kıyaslasa olay çıkarırdım heralde. beni senin annen mi büyüttü okuttu diye. herkes haddini bilsin. kimse annenle görüşeceğin zamana karışamaz kocan bile.

Back
X