• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve cam silme polemiğimiz

benim oğlan büyüdü artık, rahatım. küçük çocukluyken çamaşır asmak bile zordu ya.tabi ki camlar çok önemli değil ama yerinde olsam, alabiliyorsan ayda 1 temizlikçi al derim. ayda 1 dolap yüzleri, camlar filan idare eder.

Temizlikçi alma şansım yok şu anda. Öyle olsa zaten evde de o işi yapayım bu işi yapayım diye uğraşmam. Küçük çocukla gerçekten çok zor, tahmin etmezdim böyle olacağını. Hani uyur da yaparım, oynarken yaparım diyordum ama öyle olmuyormuş.:KK35:

Silmiyorum nerdeyse hiç:KK45:bir iki denedim ala bula oldu ben de beceremiyorum annem kardeşim gelirse onlar yapar:KK53:

Yok ki öyle anne, kardeş bizde. Annem gelince laf eder bi de. Doğum yaptığımda geldi, bu tencereler ne böyle, niye ciflemedin diyor. Hastaneden taburcu olduğum gün bile çamaşıra bulaşığa giriştim hemen laf etmesin diye:KK61:

benim daire 12. katta. 3-5 ayda bir silerim o da tozdan dışarıyı göremediğim için. o sorun olmasa silmem herhalde ya.

Biz de göremez olmuştuk neredeyse:KK53:

Dışarıya bakılır, hafif pusluysa problem yok, ama çok pusluysa vakit gelmiş demektir.

Az puslu çok puslu kavramı da göreceli bi yerde:confused:

Diger evim 5.katti hem korkuyodum hem camim daha coktu hemde camlar cok yuksekti 4ayda bir ancak siliyodum

Bu evim 3.kat camlarim daha az ve alcak hemen siliniyo
Hepsini bir gunde silio tullerini yikayip halledebiliyorum
2ayda bir siliyorum
Mutfak camim balkondan siliniyo orayi daha sık siliyorum

Benim en sevmedigim balkon yikamak
2balkonum var
Mutfakdaki balkonumi surekli supurup siliyorum ama digerini ayda yilda bir
Cunki hic kullanmiyoruz

Balkondan silinen camlara bayılıyorum. Benim yatak odam, oturma odam, mutfağım öyleydi eskiden. Banyo camı da balkona açılıyordu, hiç öyle demirini rayından çıkarmaya gerek olmadan temizleniyordu.

Dün banyo camını sileyim dedim. 5 dk uğraştım demirini çıkarıp camı geri açmaya:KK62: Duş başlığıyla su tutuca da aşağıya su sıçramış. Çocuğun biri anne yağmur yağıyor diye bağırıyordu:KK70:

Ben 2 ayda bir siliyorum sureyi uzatınca temizleme sureside o kadar artıyor.ayrıca perdelerde temiz kalıyor.bence vakitten kazanmak daha az yorulmak için zamanı kısa tutmakta fayda var
çocuklu bayanlarda ya temizlikci tutacak yada aileden biri gelip yardım edecek
bizim bi komsu vardı haftalık silerdi camlarını :)

Katılıyorum:KK50:

Evli misin? Silmeyip ne yapıyorsun peki:21:

eskiden düzenli yardımcı geliyordu o siliyordu, şimdi çoook kirlenirse eşim siliyor, 6 ayda bir falan da temizlik için yardımcı alıyoruz koltukları camları siliyor, zaten bizim 4 oda koca camlar ve 3 kapalı balkon var, sırf cam silmek 1 gün sürüyor :mad:

Canım eşin ne sıklıkta silinmesini istiyorsa alsın eline bezi silsin hayret bişey! Hem bi işe elini sürmesin hem de komut versin ne güzel iş!
Ben 2 haftadır eğitimdeydim eve bi geldim ki b.k götürüyor! bir de bana demesin mi evi bi temizle ya diye! Çıldırdım resmen ve hiçbişeye el sürmedim. Sabah bi uyandım süpürgeyi açmış süpürüyo bulaşıkları atmış makineye etrafı toplamış. Mecbur bırakın biraz kocaları sorumluluk alsınlar.

Hanımlar malum Bayram yaklaşıyor, biz bayramda eşimin ailesinin yanına gideceğiz( şehir dışına) ama yine de Bayram öncesi detaylı bi temizlik yaptım. Daha doğrusu, bu zamana denk geldi diyelim. Iki gündür silme süpürme, banyoyu yıkama , cam silme tül perde yıkama vs uğraştım. Eşim de 1,5 yaşındaki oğlumuzla ilgilendi, bir de tülleri astı o kadar...

Bugün ben camları sildikten sonra 2 ayda bi silersin artık düzenli dedi. Ki ben cam silmekle gerçekten uğraşmadım pek bu zamana kadar. Yeni evlendiğimizde eşimin akrabaları temizlik yaptı, biz çeyizleri götürdük, evlendik. 8 ay oturduk, galiba hiç cam silmedim:oops:

Sonra kendi evimizi alıp taşındık. Kocaman dubleks evi, işyerinden 2 gün izin alıp tek başıma kendim temizledim. Ve inşaat sonrası pisliğiydi, canım çıktı. :KK61:

Sonrasında da 3-4 ay aralıklarla sildim camları. Doğumuma 2 hafta kala bile Temizlikçi çağıralım demedim, kendim sildim yalnız başıma:KK35:

6 ay önce de eşimin tayini nedeniyle taşındık, ben çocukla gelemediğim için Temizlikçi ayarladım, temizliği yaptı. Eşyaları toplayıp nakliyeye verdim ve istanbula geldim, taşınmış olduk. O gün bu gündür de hiç cam silmemiştim.

Ama tam yürüme zamanı olan çocukla ben ortalığı toplamaya bile yetişemiyorum, gözümü ayıramıyorum üstünden.

Velhasıl kelam, eşim haklı mı? Ben çok mu pasaklıyım? Sizler ne kadar zamanda bi silersiniz camlarınızı:KK75:

Edit: bu arada eşim ben silerim diyor ama silse güzel yapamayacak biliyorum, peşinden uğraşmam gerekecek. Zaten ben silerken de niye bu kadar uğraşıyorsun, ben olsam bir kat siler geçerim diyor. Ben yaptım mı çok ince ayrıntısına kadar yapıyorum işte, 3-4 kat sildim bugün bi camı
Ben hiç silmem cam ,kadın tutuyorum başım döner .

Ben normalde cam silmeyi pek beceremiyordum hep lekeli kalıyordu ama bu temizlikte bişey keşfettim inanılmaz pratik oldu benim için camlar pırıl pırıl oldu hemde hiç yorulmadan dixinin badem sütü özlü yer temizleyici ile sildim birde mikrofiber bezim vardı parexin sanırım yeşil olan tavsiye ederim

Camlar kışın daha uzun sure silinmeyebilir ama yazin cam cerceve acikken sık silmek gerekir
Camin tozu pisligi ruzgarla eve girer tulu perdeyi kirletir
Uzun sure silinmeyen cami temizlemek zorlasir daha cok vakit ve caba ister
Yazin 15 gunde 1 kisin yagis durumuna gore 1 bucuk ayda 1 mutlaka silerim
Salon mutfak tulunu her ay digerlerini 2 ayda bir kez yikarim
Boyle soyleyince cok vakit harcanirmis gibi gorunse de aslinda sık temizlik daha az vakittir benim icin

iyi akşamlar bizde 4,yıla girdik evin perdelerini 2defa astırmışımdır hep ben asıyorum oldu gecenlerde ki olay :) bence adamlara hiççç hissettirmeden bazı seyleri yapmak gerekiyor yoksa çeneleri aman hiç çekilir gibi değil.. Bana göre arkadasım cok sılmıyorsun fakat sen silerken onda çocugunu bakması için verdiğin için işte göze batmış işin hepsi bu...''BENCE''

Eskiden tüller sık yıkanirdi.
Şimdi herşey fantazi ve sık yıkanamıyor.
Camları da o yüzden savsaklıyor olabilir miyiz?

Eskiden tüller sık yıkanirdi.
Şimdi herşey fantazi ve sık yıkanamıyor.
Camları da o yüzden savsaklıyor olabilir miyiz?
Tülleri de sık yıkasam mı iyi yoksa seyrek yıkayıp kimyasala boğmak mı iyi anlamadım ki. Deterjan, hem toz hem sıvı leke çıkarıcı ve sodamatik koydum, hala grî duruyor tüllerim

Siz mevzuyu tamamen yanlış anlamışsınız. Eşim diyor ki, çok seyrek siliyorsun camları, 1-2 ayda bir sil artık.

Yani camı sildiğim için değil, silmediğim için şikayet ediyor
iyi akşamlar bizde 4,yıla girdik evin perdelerini 2defa astırmışımdır hep ben asıyorum oldu gecenlerde ki olay :) bence adamlara hiççç hissettirmeden bazı seyleri yapmak gerekiyor yoksa çeneleri aman hiç çekilir gibi değil.. Bana göre arkadasım cok sılmıyorsun fakat sen silerken onda çocugunu bakması için verdiğin için işte göze batmış işin hepsi bu...''BENCE''

Tülleri de sık yıkasam mı iyi yoksa seyrek yıkayıp kimyasala boğmak mı iyi anlamadım ki. Deterjan, hem toz hem sıvı leke çıkarıcı ve sodamatik koydum, hala grî duruyor tüllerim

Aspirin sık üstüne pırıl pırıl oluyor. Çamaşır sodasi, kokusuz deterjan ve aspirin (ilaç olan değil:KK45:)

Bu arada eşini boşver. Bildiğini oku. Çete tutamadim ama sildiriyorum. Her silinince de yağmur yağıyor :KK34:

Yok kiz ne pasaklisi cam silmek apartmada falan oturuyorsan zaten tehlikeli bi cam kiri icin riske atmam kendimi 2 3 ay normal

Esiniz cam silerim demis, guzel silmeyiversin tozu pisligi gitsin yeter. Bizde de esim siliyor, asagi duserim diye korkuyor. Cok mu mukemmel yapiyor, hayir. Isimi goruyor yeter bana.

Back
X