• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve bitmeyen sorunlar !!

Konu sanırım okumak değil
Sizi yeterince sevmemekle birlikte sizinle gurur da duymuyor
Ortamda gurur duyacağı bir kadın istiyor olabilir ama çok aşağılayıcı tavrı
Bende farkındayım bu durumun ve o kadar çok üzülüyorum ki anlatam. :(

Disiplinle asker egitmiyor once esiniz bunun bir farkinda olsun .Ne demek tehdit !
Kazanamazsan bosarim sizi bile isteye evlenmisse bu diretmesi gercekten yersiz guzel bi üslupla basarabilir benim hatunum gec olsun güc olmasin demeli.Diplomasi olmasi ona bu dayatmayi hak vermiyor .Baska bi sorun varda bunun patlamasi yoksa icinizi karartmak istemem ama bunu dusundurdu bana .Yerinizde olsam altta kalmayip sirf esiniz dayattigi icin degil kendim icin basarabilirim deyip yapmalisiniz.Esinize gelince sakince konusup ben elimden gelenin fazlasini yapabilirim ama kendim icin deyip beni biri yonetip diplomaya gore siniflandirmasi icin degil derdim ve gercekten sert bi dilde onun bu tutumunun yanlis ve Asker olmadiginizi esi olduğunuzu anlatmanizi onerirm.

İyi geceler herkese.
Benim bitmeyen bir sürü sorunum var önceki konularımı bilirsiniz belki
Şimdiki konum ise eşim ve ders takıntısı bn liseyi okumadım .
7 sene sonra evlendim ve eşim astsby
Bn ise orta okul mezunu biriyim evlendikten sonra acıkliseys yzıldım okuyorum iki senedir .
Ve beceremiyorum aınavlarım iyi gecmiyo ve kıl payı kaçırıyorum kredileri
Ve yine bir sunav oldum 8dersten 4 ünü geçmişim 4ünüde bir soruyla kaybetmişim !( ki 4sene aradan sonra başladım ve kendi kendime çalışıyorum ) anca o kadar oluyo

Eşimde işimde yükselmek için 3 aydır bir sınava çalışıyodu ve bugun sınava girdi izmire gitti izmirden gelirken msj attım napıyosun yolculuk nasıl diye .iyi dedi sonuçların ne zamn açıklanıyo dedim ve dur atıyım dedi baktım bnm sınav sonuçlarım dedimki seninkini sordum .

Hay sormaz olaydım. Başladı artık arkaya arkaya 100 msj attı yok çalışmıyosun yok yalan söylüyosun bilmem ne bnde hiç cvp yazmadım onun ailesi tyzesi dayısıgil fln hep beraber anneannesigildeyiz buarada ister istemez kırıldım moralım bozuldu kimseye bişey belli etmemek için telefonu çantama koyup ilgilenmedim .neyse sonra geldi hep beraber eve geldik asansörde tekrar hoşgeldin dedim öpeyim mi dedim hayır dedi :KK43:
Msjlarda benle konuşma fln demişti bn yine alltttan almaya çalıştım . Sonra bnle hiç konuşmadı
Yarın saat sonra geldi ve dediki ya bni seç yada dedi bnde yada ne dedim ders çalılcaksın dd yoksa kararını ver dedi bnde eğer okul için berarbersek hiç durmayalım yarın boşanalım dedim ve yboşanmak bile kolay yegerki sen ders çalışma dedi daha neler artık bNa iyi davranmak içinden gelmiyomuş konuşmak istemiyomuş sadece sınavdan kötü aldıgım için bütün bunlar çok rahatmısım hiç zora gelemiyomuşum vs vs . Bnde hiç bilwy demedim o ara annem aradı ve çıkarken odadan arkamdan çakmak fırlattı :KK43: Bn napıcam ne yapıyı yalvarırım bana yardım edin o kadar yoruldum ki artık bu dırumdan bu arada bn. Orta okul mezunu oldugumu biliyodu görücü usulu evlendik . Ve bn hwr geldiklerinde dedim okumadıgımı bn kabul ediyorum dedi ev hanımı istiyorum dedi ama evlenince tam tersi oldu . Yalvarıyorum bana yardım rdin neolur uzun oldu okuyanlar hakkını helal etsin .

KESİNLİKLE OKUDUYSANIZ OKUMUŞ BİRİYLE OKUMADIYSANIZ OKUMAMIŞ BİRİYLE EVLENİN OKADAR PİŞAMIN Kİ ANLATAMAM
Eşinize sakin bir zamanda, problemleri senin gibi çözebilmek için mi okumalıyım diye sorun bence. Ayrıca herhalde kendisine çok baskı yaptılar. Kimseye ders çalış diyerek , destek olamayız. Çok ilginç sahiden. Sizin üzerinizden bir başarı algısı oluştu sanırım üstünde. Duygularınızı ona anlatın bence hatta mümkünse yazın.

Terbiyesiz ya, madem öyle baştan kabul etmeyecekti beyefendi. Hayır size o kadar hakaret eden birini niye öpüyorsunuz?
Nasıl aşşağılamış sizi aklım almıyor gerçekten. Ben üniversite mezunuyum 2.üni okuyacağım, eşim ortaokul terk ve bir gün aramızda eğitim sorunu olmadı, baştan bana dedi kendimi geliştirmeyi severim, okurum öğrenirim gezerim ama açıköğretimden okuyamam vaktim yok diye. Ki öyle de ve biz hiç sorun yaşamıyoruz çok şükür. Önce insan olmak lazım, eğitimi her türlü alırsın misal senin eşin, eğitim almış ama insanlıktan nasibini alamamış.

sizi kendisine yakıştıramıyor , okumanızı istemesi güzel ama tavrı yanlış neden evlenmiş sizinle o zaman kendi dengi birini bulsaymış. Bide siz suçluymuşsunuz gibi alttan almışsınız

Şimdi söyleyeceklerim için kırılmayın lütfen. 'Dost acı söyler ' diye düşünün.

Evet. Eşiniz haklı. Eğitim sadece meslek sahibi olmak için gerekli değil aynı zamanda kişinin özgüveninden tutun da pratik zekaya, cocuk yetiştirmeye kadar her konuda gerekli ve önemli.

Ancak eşinizin tavrı gerçekten çok yanlış. Siz zaten sadece eşinizin isteği yüzünden okuyorsunuz. Kendinizi düşündüğünüz için ya da istediginiz için değil. Dersleri de bu nedenle geçemiyorsunuz. Eşiniz bu konuda psikolojik baskı kurmuş sizde de heves kalmamış.
Bence onun için değil kendiniz için okuyun. Paşa paşa alın o diplomayı.

Can'ım eşin bence seni seviyor ama bazı olaylarla bu sonuca gelmiş olabilirsiniz.Maddi olarak sıkıntınız olabilir,eşin bu durumdan dolayı mesleğin olsun ve katkıda bulun diyor olabilir.Benim eşimde asker biz de siz gibi çocuk düşündük fakat olmadı aynı senin gibi adetlerim düzensizdi.Eşim de tıpkı senin eşin gibi davranmıştı.Senin adetlerin düzensiz bende sorun yok ben asker adamım zaten kontrol edip alıyorlar bizi askeriyeye demişti.Kendine güveni gelmişti.Bence birazda bu etken.Sürekli çocuk bahsi geçiyorsa,tedavi için vs için parayı nasıl denkleştircem diye düşünüyor bence.Benim eşim de bana karşı çok agrasifti o sıralar.En büyük etkenin bu oldugunu düşünüyorum.Yanlış mı?

Eğitim yüzünden olduğunu düşünmüyorum.Öyle olsa hiç evlenmezdi.

Bu zamanda buyuk.meziyet kusura bakmayinda. Millet is bulmak icin cildirirken..
Bu Zaman'da polislik askerlik alımları kolaylaştı çoğaldı ve önüne geleni alır oldular.İşin içindeyiz görüyorum.Cahilin de cahillerini alıyorlar.Zaten çoğu torpil bulan kişiler.Normal okuyup da atananlar iş bulanlar için büyük meziyet asıl.

Olay sizin okumamaniz degil de kendinizi gelistirememis olmaniz olabilir mi? Yazim seklinizden dolayi aklima ilk bu geldi de.

Bu Zaman'da polislik askerlik alımları kolaylaştı çoğaldı ve önüne geleni alır oldular.İşin içindeyiz görüyorum.Cahilin de cahillerini alıyorlar.Zaten çoğu torpil bulan kişiler.Normal okuyup da atananlar iş bulanlar için büyük meziyet asıl.
Simdiden bahsetmeyelim. Ihtiyac oldugu icin aliniyor. Merak etmeyin cahillerin uzun omurlu olacagini sanmiyorum.

Simdiden bahsetmeyelim. Ihtiyac oldugu icin aliniyor. Merak etmeyin cahillerin uzun omurlu olacagini sanmiyorum.
O ayrı Tabiki.Dedigim kişiler yıllarını verip kıdemlenen kişiler fakat.26yaşındaki üsteğmen vs. Ast. Çvş lardan bahsetmiyorum.Öyleleri barınıyor bir görseniz.

Bu zamanda buyuk meziyet kusura bakmayinda. Millet is bulmak icin cildirirken..
Ailenizden biri mi astsubay
Kusura bakmayında bana göre pek büyük meziyet değil helede karşısındakini aşağılıyorsa isterse profesör olsun adam olamamıştır net

Evet bencede istediği şey iyi fakat üslup kötü. Hatta sanki okumanızı da sizin için değil kendi için istiyor gibi geldi. Sanki utanıyor gibi.

Ama bana sorarsan kendin için çok çalış. Kendin için oku. Okuyupta dangoz olan çok insan var. Sadece okumakta değil mevzu kendini geliştir. Kültürel olarak, diksiyon olarak mesela.. Onunla da konuşma bi süre..

Görgü baska birşey arkadaşlar,görgülü insanlara hep hayranimdir,okurlar diplomalari olur iyi yerlere gelirlerler kariyer yaparlar,bir kere bile bununla övünüp karsisindakini kucumsemezler.
Örnek:sağlık memurundaki hava prof.da yoktur. Hostesteki kapriste pilotta:)bir sürü örnek verilebilir bu konuda.
Allah yardimciniz olsun

İyi geceler herkese.
Benim bitmeyen bir sürü sorunum var önceki konularımı bilirsiniz belki
Şimdiki konum ise eşim ve ders takıntısı bn liseyi okumadım .
7 sene sonra evlendim ve eşim astsby
Bn ise orta okul mezunu biriyim evlendikten sonra acıkliseys yzıldım okuyorum iki senedir .
Ve beceremiyorum aınavlarım iyi gecmiyo ve kıl payı kaçırıyorum kredileri
Ve yine bir sunav oldum 8dersten 4 ünü geçmişim 4ünüde bir soruyla kaybetmişim !( ki 4sene aradan sonra başladım ve kendi kendime çalışıyorum ) anca o kadar oluyo

Eşimde işimde yükselmek için 3 aydır bir sınava çalışıyodu ve bugun sınava girdi izmire gitti izmirden gelirken msj attım napıyosun yolculuk nasıl diye .iyi dedi sonuçların ne zamn açıklanıyo dedim ve dur atıyım dedi baktım bnm sınav sonuçlarım dedimki seninkini sordum .

Hay sormaz olaydım. Başladı artık arkaya arkaya 100 msj attı yok çalışmıyosun yok yalan söylüyosun bilmem ne bnde hiç cvp yazmadım onun ailesi tyzesi dayısıgil fln hep beraber anneannesigildeyiz buarada ister istemez kırıldım moralım bozuldu kimseye bişey belli etmemek için telefonu çantama koyup ilgilenmedim .neyse sonra geldi hep beraber eve geldik asansörde tekrar hoşgeldin dedim öpeyim mi dedim hayır dedi :KK43:
Msjlarda benle konuşma fln demişti bn yine alltttan almaya çalıştım . Sonra bnle hiç konuşmadı
Yarın saat sonra geldi ve dediki ya bni seç yada dedi bnde yada ne dedim ders çalılcaksın dd yoksa kararını ver dedi bnde eğer okul için berarbersek hiç durmayalım yarın boşanalım dedim ve yboşanmak bile kolay yegerki sen ders çalışma dedi daha neler artık bNa iyi davranmak içinden gelmiyomuş konuşmak istemiyomuş sadece sınavdan kötü aldıgım için bütün bunlar çok rahatmısım hiç zora gelemiyomuşum vs vs . Bnde hiç bilwy demedim o ara annem aradı ve çıkarken odadan arkamdan çakmak fırlattı :KK43: Bn napıcam ne yapıyı yalvarırım bana yardım edin o kadar yoruldum ki artık bu dırumdan bu arada bn. Orta okul mezunu oldugumu biliyodu görücü usulu evlendik . Ve bn hwr geldiklerinde dedim okumadıgımı bn kabul ediyorum dedi ev hanımı istiyorum dedi ama evlenince tam tersi oldu . Yalvarıyorum bana yardım rdin neolur uzun oldu okuyanlar hakkını helal etsin .

KESİNLİKLE OKUDUYSANIZ OKUMUŞ BİRİYLE OKUMADIYSANIZ OKUMAMIŞ BİRİYLE EVLENİN OKADAR PİŞAMIN Kİ ANLATAMAM
Üslup ve iletişim berbat ..telefonla konusucam arkamdan çakmak fırlatacak ve ben kapıyı kapatıp gidicem !!! Telefondakinden bir dakika beklemesini rica edip o çakmağı yerden alıp eşimin ağzına sokmak suretiyle deşarj olup şen kahkahalarla konuşmamı tamamlardim. Tamam esin asker ama orası nazi kampı mi ?istemediğin hicbirseyi sana yaptıramaz. Buna okul da dahil (özellikle kadınların okuması taraftarıyım)... belli ki yardıma ihtiyacın var ve tek başına halledemiyorsun. O üç diplomalı koca neden Seni bir dersaneye göndermiyor ? Böyle kocam olsa iki senede inadimdan liseyi bitirir sonrasında da üniversite okurdum .diplomaları da boşanma dilekçemle birlikte şahsına postalardim. .çekemem böyle bir adamı isteyen saldırsın bekara kadin boşamak kolay diye (8 yıllık evli ve 3 çocuk anasiyim :p ) biraz gözlemle bu adamı ,sevgisinden emin değilsen yolla gitsin 4.üniversiteyi okumaya ..

Üniversite mezunu 3 üniversite bitirmiş

3 üniversite bitirmiş biri neden subay değil de astsubay?

ders çalışman için zorlamasını anlayabiliyorum ama emir eri değilsin sen onun eşisin unutma, ona da unutturma.. davranışları tepkileri hiç hoş değil.
seni bilerek evlenmiş, bu kadar sorun yapmamalı bence. hele ki 4 yıl ders yüzü görmeyip kendi kendine çalışarak derslerin yarısını geçmişsin sonuçta..

eşinden iste sen beni çalıştır benim kafam bu kadarını alıyor kendi başıma diye, çalıştırmaz mı?

Bu tip adamlara çok gıcık oluyorum. Genellikle arkadaşlar arasında eş durumundan statü kaybettiğini düşünüp basının etini yiyordur. Ev hanimiyla evlenen doktor var ya. Siz de onun mesleğini kucumseyin anlasın. Ayrıca ne berbat tavırlar onlar

Ne biçim yazıyorsun, düzgün yazmayı öğrenin topluma açık alanlarda.

Back