- 24 Temmuz 2020
- 268
- 336
- 33
- Konu Sahibi Hayalperestgezgin
Selam kızlar benim ki çok ciddi bir dert değil ama paylaşmak istedim. Bugün şehir dışından arkadaşlarım bana gelecekti uzun zamandır görüşmüyorduk. Eşim dedi ki annemlerin bahçesine gelsinler ben de çok istemiyordum ama bir sorarım onlara dedim. Kendi evimde ağırlamak benim için daha konforlu açıkçası. Eşim çocuklar bahçede oynar iyi olur dedi neyse ben arkadaşlarımı aradım sen nasıl rahat edersen dediler ama bana başkasının evinde kayınvalidem ya da kendi annem farketmez misafir ağırlamak garip geliyor. Çok istemedim ama eşim çok ısrar etti. Yok desem tavır yapar biliyorum. Olmadı akşamdan gideriz orada kalırız dedi ben de istemiyorum dedim annem tek korkuyor dedi ben de ona söyle o gelsin dedim. Annem gelmez biliyorsun dedi eşim. Ben bebekle rahat edemeyeceğimi kendi annemde de kalmadığımı bildiğini söyledim neyse konu kapandı. Dün de misafir gelmişti misafire diyor ki bizim de akşam anneme gitme durumumuz var ben de öyle bir durumumuz mu var dedim? Neyse o zaman bir şey demedi. Misafir 22.30 gibi gitti ben içerde bebişi uyutmaya çalışıyorum bana diyor ki gidelim mi anneme, ben de yok dedim. Eşim bozuldu sessizleşmesinden anladım ama yapabileceğim bir şey yoktu. Sabah kendince plan yapmış kahvaltıya gitmek için ama ben kek yapmak istiyordum misafir için annemde yaparsın dedi bu arada gribim aşırı halsizim hiç evden çıkasım da yoktu. Bir de kayınvalidem de temizlik vardı bugün temizliğe gelen ablanın çocukları vs ev de kalabalık. Ben içerde bebek emzir uyut derken misafirler gelene kadar bir şey yapmadım. Bir de çocuklar bahçede oynar diye ısrar etmişti eşim yağmur yağdı. Evde ağırladım kızları ama onlar da çok rahat edemedi. Kayınvalidem dünya tatlısı bir insan hiç bir şeye hayır demez yorulsa yoruldum demez öyle olunca de eşim size gelcez misafir de gelcek deyince tabi diyor. Eşime de söyledim annem her şeye tamam diyor ama geriliyordur sonuçta eve misafir gelecek o da olur mu öyle şey diyor. Eşim annesinin hayır diyemediğini kabul etmiyor annem takmaz öyle şeyleri vs diyor hep. Müsait olmasa söyler diyor ama müsait olmasa da programını iptal eder gelin der öyle bir insan. Kayınvalideme de kendimi mahçup hissediyorum kadıncağız benim yüzümden yoruldu. Eşime dedim akşam geçe kalmayalım diyorum neden diyor. Bebekle başka yerde zor oluyor bunalıyorum diyorum. Hemen surat asıyor. Sonunda dayanamadım sana da bir şey söylemeye korkuyorum hemen tavır yapıyorsun dedim o da asıl ben korkuyorum diyor.
Eşim annesinin bahçeli evine gitmeyi çok seviyor oğlum da çok seviyor ben de çok uzun olmadığı sürece kayınvalideme gitmeyi severim. Ama orada misafir ağırlamak ev sahibine yük ve ayıp geliyor bence. Eşimse bunu kesinlikle kabul etmiyor. Eşim bahçede keyifli vakit geçiriyor. kendi evimde bebeğin yatağı düzeni vs oluyor. Kayınvalidemde ya da başka yerde farketmez bebek zor uyuyor içerde saatlerce tek başıma vakit geçiriyorum. Evde istediğim gibi giyiniyorum ama başja yerde o kadar rahat olamıyorum. Neyse çok uzattım sizce ben eşimin dediği gibi çok mu hassas davranıyorum yoksa eşim mi rahat. Bir de eşimin istemediği bir şey olunca hemen tavır yapıyor, tavır da daha az konuşmak surat ifadesinin değişmesi vs. Bu huyundan nasıl vazgeçirebilirim?
Eşim annesinin bahçeli evine gitmeyi çok seviyor oğlum da çok seviyor ben de çok uzun olmadığı sürece kayınvalideme gitmeyi severim. Ama orada misafir ağırlamak ev sahibine yük ve ayıp geliyor bence. Eşimse bunu kesinlikle kabul etmiyor. Eşim bahçede keyifli vakit geçiriyor. kendi evimde bebeğin yatağı düzeni vs oluyor. Kayınvalidemde ya da başka yerde farketmez bebek zor uyuyor içerde saatlerce tek başıma vakit geçiriyorum. Evde istediğim gibi giyiniyorum ama başja yerde o kadar rahat olamıyorum. Neyse çok uzattım sizce ben eşimin dediği gibi çok mu hassas davranıyorum yoksa eşim mi rahat. Bir de eşimin istemediği bir şey olunca hemen tavır yapıyor, tavır da daha az konuşmak surat ifadesinin değişmesi vs. Bu huyundan nasıl vazgeçirebilirim?