eşim ve annesi arasında olan bir olay

Niye kalbin kırılsın ki? Seni tanımadan önceki olay. Çok doğal, her aile kendi ailesine en uyan , en varlıklı, en düzgün aile sahibi biriyle nikah akdi gerçekleşsin ister .
Ben çok normal buluyorum, ortada fol yok yumurta yokken ailelerin meslek,görüş,mezhep,aile hayatı,maddi imkan vs vs sebeplerle olmaz demesini.
Önemli olan senin kulağına gitmeden evleneceğin kişinin bu meseleyi cozmesi.
O kendi hallettikten sonra, kimse bana saygısızlık yapmadiktan sonra ne önemi var ki beni tanımadan önce ettikleri lafların?
Benim annemin tarafı da babamı istememiş mesela. Çünkü hem onlar gibi memur değil, hem ailesi aile değil,bir başına berdus gibi otellerde yaşıyor,hem evlenmiş üç aya boşanmış, hem kimse sorsan 'o adam alemci,ickici' demiş 😂😂 sonuç olarak tabii ki karşı cikmislar,vermek istememişler. Ama annem onları susturup evlenmiş, zamanla gecen otuz küsur senede o istemeyenler gördü ki çok çalışkan,ailesine sahip çıkan bir adammış, şimdi herkes çok seviyor.
"Ama öncesinde şöyle böyle dedi" diye kinlense babam,bence haksız olurdu:)
Siz de yarın bir gün çocuğunuz birini getirmek istedigi zaman belki hayal kırıklığına ugrayip olumsuz laflar edebilirsiniz. Yani bu çok büyük bir mesele değil ki. Önemli olan işler ciddilestikten sonra yoluna taş koymamaniz, yoksa sevgililer ayrılır yani. Ailer de uygun görmediğini eleştirir,ayrılınca sevinirler. Türk aile yapısı ağzı olanın konuştuğu bir yapı malesef :)
Hiç güzelim iliskini bozma kaynananla. Daha guzel işte, normalde hoşuna gitmeyecek şeyler olsa bile seni sevdiğinden yutmuş,sana belli etmemiş:)

senin babaannen bnm babaannem olabilir mi :KK70: 2 gelininden de nefret ediyo bizimki :KK70: hep aklında başka adaylar varmış oğlu bozmuş planlarını hala utanmadan bize anlatıyor
Benimkinin üç gelini var ananemin de iki gelini var o da ikisini de istememiş . Bu baya yazılı olmayan kural gelinler ilk başta istenmez 🤣 istiyorum diyen de master kaynanadir ..

Akrabalarımın çoğunluğu bana zıt siyasi görüşteler , sosyal medyada benim için abuk subuk sayılacak şeyler paylaşıyorlar bunun için kavgaya tutuşmak hiç aklıma gelmedi. Ne değişik insanlar var...

Akrabalarımın çoğunluğu bana zıt siyasi görüşteler , sosyal medyada benim için abuk subuk sayılacak şeyler paylaşıyorlar bunun için kavgaya tutuşmak hiç aklıma gelmedi. Ne değişik insanlar var...
Takım tutar gibi parti tutuyoruz,ne işimize yarayacaksa??? Bu kadar siyasi bilmişlerin olduğu ülkenin durumu 🤔

Kvalidenize niye kırıldnız tanımadan evvel ön yargı ile yaklaşmış olabilir ,geçmiş gitmiş olay niye takildiniz bu kadar ?
takacak yer aramış konu sahibi :)
eşi aşırı korumacı çünkü daha da çoğunu istemiş :)
böyledir ya insanoğlu ister de ister

konu sahibi O orionnn kv nizde hiç art niyet sezmedim ben
eskileri düşünüp de kinlenmeyin boşuna
çocuğunuza da bakıyormuş bu devirde büyük nimet

Şu an kalbinizin kirilacagi bir durum yok bence. Kadın en basta onyargiyla yaklaşmış olabilir ama size bir kere bile hissettirmemiş. Eşinizin bunu durup dururken size söylemesi de hoş değil. boşu boşuna aklınızı karıştırmış. Teyze kızına söylenenler önemli değil ama keşke annesine bu konuda bu kadar yuklenmeseymis. Eşinizin annesine yaptığını ben anneme yapsam, eşimin yanında evden kovar gibi konuşsam annem bir daha benim evime adım bile atmazdi.

Eşiniz gereksiz parlamış,sizi savunması güzel ama hakaret boyutunda birşeyler yazmasına gerek yok ,sanane diyip engelleyebilirdi. Annesi sizin evdeyken kaynınızı arayıp gel anneni al demesi kabul edilir gibi değil. Ki ben asla kaynanacı değilim bana bile acayip geldi bu durum.Kac yaşında kadın orda ağlamış,yazık. Mezhep konusuna gelince kimseyi ilgilendirmez,eşiniz laf taşımasın herkes herkesin arkasından neler diyor ama kocalarımız gelipte söyle söyle dedi diye dedikodu yapmaz,şu kızla mesafemizi koyalım sevmiyorum demesi yeterli laf taşıyan adam da ne biliyim:)
birde merak ettim sonra çocuğu kime baktıracaklar :)
insan bir düşünür dimi

ve gerçekten eş gereksiz parlamış

takacak yer aramış konu sahibi :)
eşi aşırı korumacı çünkü daha da çoğunu istemiş :)
böyledir ya insanoğlu ister de ister

konu sahibi O orionnn kv nizde hiç art niyet sezmedim ben
eskileri düşünüp de kinlenmeyin boşuna
çocuğunuza da bakıyormuş bu devirde büyük nimet
yok burada yazılanlardan sonra kin ve nefret hissetmiyorum artık herkesin dediği gibi beni hiç görmeden düşündüğü birşey

arkadaşlar merhaba,
ben bu hafta sonu eşimin halasının kızını biz davet ettim kafa dengi birisidir eğleniyoruz beraber sohbeti bana göre filan işte akşamına kayınvalidem duymuş beni aradı bende size gelebilir miyim x kişisini uzun zamandır görmüyorum dedi bende tabi buyur gel dedim. eşime de haber verdim annen de gelecekmiş eşim bana kızdı keşke müsait değilim deseydin siz alkol filan alıp nargile içeceksiniz rahat edemezsiniz dedi bende dedim benim için problem yok alkol içtiğimi biliyor zaten sadece şahit olmadı dedim kapattık konuyu bu şekilde ,

mesele şurada başlıyor ben oğlumu akşam 21:00 da uyutup duş almak için banyoya girdim o aşamada telefon şarjda eşimde yemek masasını topluyor mutfakta telefon da mutfakta ben bir gönderi paylaştım siyasi görüşümle ilgili eşimin teyzesinin kızı benim gönderime yorum yapmış saydırmış sen ne biçim bir görüşe sahipsin filan diye tabi eşim alıp bakıyor mesajlara başlıyorlar benim hesaptan kavga etmeye karşıdaki kızda sanırsın aile üyesine küfür etmişim gönderide o derece savunuyor eşim de sanane benim karımın paylaşımından görme duyma sanane gibi mesajla yetinmeyip aradı ağzına geleni saydı benim karımın adını ağzına almayacaksın filan çok şaşırdım araları çok iyiydi çünkü o arada kayınvalidem orion neden öle şeyler paylaşıyor siyaset yüzünden hapse atarlar kuzenin haklı kıza bağırma silsin gönderiyi filan gibi konuya girince eşim iyice sinirlendi o kim oluyor da eşim onun için paylaşımını silecek filan ikisi kavgaya tutuştu misafirim aralamaya çalışıyor ama eşim başladı sen kimi savunuyorsun kardeşinin kızını mı senin biz çocuklarınız senin savunman gereken benim orion dedi oda kavga etmeyin yüz yüze bakıyorsunuz filan dedi sen hala bana onu savunuyorsun diye kaynımı aradı gel al annemi diye kayınvalidem ağlamaya başladı beni evden mi kovuyorsun diye ben oriona bişey demedim sadece kavga etmeyin ben onun annesini arar konuşurum oriondan özür diler filan dedi eşim de bu sefer sen kimin tarafında durman gerektiğini artık bir idrak et kimse benim karımla böyle konuşamaz filan dedi o senin kardeşinin çocuğuysa biz de senin çocuğunuz dedi . kayınvalidem tabi siz benim çocuklarımsınız deyip sarıldı bana ve eşime inanın mesaj içeriğini hiç bilmiyorum.

bu olay o gün kapandı engelledi benden o kızı sonra misafirler gittiğinde eşime dedim bu derece kavga edecek birşey dememiş neden bu kadar olayı abartıyorsun dedim oda sonradan anlatıyor biz nişanlanacakken herkese benim alevi olduğumu bu aileye uymayacağımı söylemiş eşim zaten o gün benim için bitmişti dedi ama aranız iyiydi açtı mesajları gösterdi o yazıyor sürekli bn cevap bile vermiyorum dedi kayınvalidem ilk başta beni istememiş sebebi buymuş sonradan çok sevdi tanıdıkça filan dedi ama çok üzüldüm mezhebimin gündeme geldiğinden hiç haberim yoktu duygusalım o an ağladım sinirden şuan kimsenin böyle bir durumla ilgili tek bir laf ettiği yok benim o zamandan kalma bir sinirim vardı sana yazınca da patladım üzülme kimse senin hakkında konuşamaz konuşturmam filan dedi ama kalbim kırıldı düşündüm bir nişan zamanlarımı hiç hissettirmedi istemediğini dedim annen onlar seni tanımadan evveldi biz nişanlı iken 2 sene beraberliğimiz vardı ve seni 2 yıldır tanıyordu seni tanıştırmadan evvelki olaydı dedi kafam karıştı kayınvalideme nasıl davranıcam ben çalışıyorum çocuğuma bakıyor kalbim kırıldı
vayyy be ne kocan var valla helal olsun bu zamanda böyle durust arkadan duran adam zor bulursun bosver maden esin böyle ailesi ile mesafyı koru gitsin

Her ne kadar böyle mezhep'den dolayı istememe olaylarını doğru bulmayıp kızsam da, o olay sizi tanımadan önceymiş. Ayrıca yıllar önce olmuş, eşiniz de size hiç yansıtmamış, doğru olanı yapmış. Sizin şu anda aranız iyi olduğuna göre hiçbir şey yapmayın unutun yani. Kayınvalidenize yine normal davranın, anladığım kadarıyla aranız iyi.
Eşinizin teyze kızına tepkisi aşırı olmuş. Eğer sosyal medya üzerinden paylaştıklarınız ile ilgili size can sıkıcı şeyler yazıyorsa o zaman direk sosyal medyadan siler ya da engellerdim ben olsam. Ama kavga etmek gereksizdi.

Eşinin sen bizim tarafımızı tutacaksın senin çocukların biziz demesi çok saçma. Adalet doğruluk böyle bir şey değil

Yalnız adamı avucuna iyi almışsın ha biraz tüyo versene:KK66:
biz eşimle bir dönem aynı iş yerinde çalışıyorduk o zaman sürekli her işimde bana yardımcı olmaya çalışıp etrafımda pervane oluyordu yöneticimiz de şakasına bize çok şanslısın bu çok kılıbık demişti eşimin suratına karşı :KK70: tabi o zamanlar ben 1 senedir orada çalışıyordum eşim 5 senedir

Eşiniz sizin şahsi telefonunuza gelen mesajı okuması bana çok yanlış geldi. Size gelen mesaja bakması yetmemiş sizin hesabınızdan bir de kavga etmiş. Kardeşini arayıp annesini evden göndermeye çalışması da çok abartılı bir davranış olmuş. Kayınvalideniz sizi tanımadan ön yargılı davranmış, kırılacak bir şey yok bunda. Mezhep/kültür farkından endişe edilmesi gayet normal o yaş grubundaki insan için. Eşiniz arkanızda durmuş, kayınvalideniz de ortayı bulmaya çalışmış. Ortada sorun kalmamış bence. Siz de gereksiz yere ne uzatın ne mesele çıkartın

Art niyetle yapilmis bisey yok.

Tanımadan evvel sevmemiş sizi uymamış kafasına olabilir sonuçta tanıyınca sevmiş bir sorun yok şuan yani neden büyütüyorsunuz anlamadım.eşinizde anneside bana gayet iyi niyetli geldi.bu konuyu kapatın.bence kvye bir güzellik yapın kadın olay büyümesin istemiş eşiniz yanlış anlamış kadına patlamış.

biz eşimle bir dönem aynı iş yerinde çalışıyorduk o zaman sürekli her işimde bana yardımcı olmaya çalışıp etrafımda pervane oluyordu yöneticimiz de şakasına bize çok şanslısın bu çok kılıbık demişti eşimin suratına karşı :KK70: tabi o zamanlar ben 1 senedir orada çalışıyordum eşim 5 senedir
Turnayı gözünden vurmuşsunuz :KK31:

arkadaşlar merhaba,
ben bu hafta sonu eşimin halasının kızını biz davet ettim kafa dengi birisidir eğleniyoruz beraber sohbeti bana göre filan işte akşamına kayınvalidem duymuş beni aradı bende size gelebilir miyim x kişisini uzun zamandır görmüyorum dedi bende tabi buyur gel dedim. eşime de haber verdim annen de gelecekmiş eşim bana kızdı keşke müsait değilim deseydin siz alkol filan alıp nargile içeceksiniz rahat edemezsiniz dedi bende dedim benim için problem yok alkol içtiğimi biliyor zaten sadece şahit olmadı dedim kapattık konuyu bu şekilde ,

mesele şurada başlıyor ben oğlumu akşam 21:00 da uyutup duş almak için banyoya girdim o aşamada telefon şarjda eşimde yemek masasını topluyor mutfakta telefon da mutfakta ben bir gönderi paylaştım siyasi görüşümle ilgili eşimin teyzesinin kızı benim gönderime yorum yapmış saydırmış sen ne biçim bir görüşe sahipsin filan diye tabi eşim alıp bakıyor mesajlara başlıyorlar benim hesaptan kavga etmeye karşıdaki kızda sanırsın aile üyesine küfür etmişim gönderide o derece savunuyor eşim de sanane benim karımın paylaşımından görme duyma sanane gibi mesajla yetinmeyip aradı ağzına geleni saydı benim karımın adını ağzına almayacaksın filan çok şaşırdım araları çok iyiydi çünkü o arada kayınvalidem orion neden öle şeyler paylaşıyor siyaset yüzünden hapse atarlar kuzenin haklı kıza bağırma silsin gönderiyi filan gibi konuya girince eşim iyice sinirlendi o kim oluyor da eşim onun için paylaşımını silecek filan ikisi kavgaya tutuştu misafirim aralamaya çalışıyor ama eşim başladı sen kimi savunuyorsun kardeşinin kızını mı senin biz çocuklarınız senin savunman gereken benim orion dedi oda kavga etmeyin yüz yüze bakıyorsunuz filan dedi sen hala bana onu savunuyorsun diye kaynımı aradı gel al annemi diye kayınvalidem ağlamaya başladı beni evden mi kovuyorsun diye ben oriona bişey demedim sadece kavga etmeyin ben onun annesini arar konuşurum oriondan özür diler filan dedi eşim de bu sefer sen kimin tarafında durman gerektiğini artık bir idrak et kimse benim karımla böyle konuşamaz filan dedi o senin kardeşinin çocuğuysa biz de senin çocuğunuz dedi . kayınvalidem tabi siz benim çocuklarımsınız deyip sarıldı bana ve eşime inanın mesaj içeriğini hiç bilmiyorum.

bu olay o gün kapandı engelledi benden o kızı sonra misafirler gittiğinde eşime dedim bu derece kavga edecek birşey dememiş neden bu kadar olayı abartıyorsun dedim oda sonradan anlatıyor biz nişanlanacakken herkese benim alevi olduğumu bu aileye uymayacağımı söylemiş eşim zaten o gün benim için bitmişti dedi ama aranız iyiydi açtı mesajları gösterdi o yazıyor sürekli bn cevap bile vermiyorum dedi kayınvalidem ilk başta beni istememiş sebebi buymuş sonradan çok sevdi tanıdıkça filan dedi ama çok üzüldüm mezhebimin gündeme geldiğinden hiç haberim yoktu duygusalım o an ağladım sinirden şuan kimsenin böyle bir durumla ilgili tek bir laf ettiği yok benim o zamandan kalma bir sinirim vardı sana yazınca da patladım üzülme kimse senin hakkında konuşamaz konuşturmam filan dedi ama kalbim kırıldı düşündüm bir nişan zamanlarımı hiç hissettirmedi istemediğini dedim annen onlar seni tanımadan evveldi biz nişanlı iken 2 sene beraberliğimiz vardı ve seni 2 yıldır tanıyordu seni tanıştırmadan evvelki olaydı dedi kafam karıştı kayınvalideme nasıl davranıcam ben çalışıyorum çocuğuma bakıyor kalbim kırıldı
uzulmenizi gerektirecek bir durum yok bence. esiniz teyze kiziyla saf saf konusmayin diye kizin onceden yaptiklarini anlatmis, iyi olmus bence.

esinizle annesi de ne yaparlarsa yapsinlar. onlar barisir, siz karismayin,

X