- Emoji Skoru
- 406
- Puanlar
- 103
- Konu Sahibi menekse1380
-
Eşiniz ailenize neden böyle davranıyor muhakkak bı sebebi vardirArkadaşlar eşim ve ailem arasında eşimden kaynaklanan saçma bir soğukluk var.
Eşim her gün kendi ailesine gidelim istiyor ama benim ailem daha yakın olmasına rağmen gitmek istemiyor. Sürekli aile fertlerimi eleştiriyor bazen çirkinleşiyor üslubu. Kendi ailesi ile genelde her gün yüzyüze görüşüyor görüşemediği gün 18 defa günde telefonla görüşüyorlar. Bunaldım artık. Bebeğim olacak. Annem maddi durumu yeterli olmamasına rağmen bir sürü para biriktirdi bebek eşyaları için eşim bir kez teşekkür dahi etmedi kendi annesi bir zıbın alsa yaaa haklarını nasıl öderiz diyen eşim dün akşam benim ailemde onca şey yapıyor bin lira bankamıza koydu kadın acil ihtiyaçlar için dediğimde sokarım onların parasına dedi ve yaptığım çayı içmedi bir bardak bile . Ezik sesini çıkarmayan biri asla değilim ailemi ezdirmiyorum asla ama bu düşünceleri beni çok yıprattı açıkçası.
Öyle bir şey yapmalıyım ki bir daha aileme bir şey derken bin kez düşünmeli saygısını asla yitirmemeli çok üzülüyorum evin tek kızıyım annem damadına çok düşkün sürekli hediye alır babamla birlikte eşimi mutlu etmek için ama nafile çok nankör biri! Onun ailesi bana böyle davransa heralde baş üzerinde taşırdım onları ki hala haftada iki kez gidiyorum çekilecek insanlar olmadıkları halde.
Sizden tavsiye istiyorum arkadaşlar hiçbir dönemde asla eşimi zorlamamış, onu sürekli öven oğlum, yavrum diye etrafında dolanan aileye karşı eşimin bu iğrenç tavrını nasıl püskürtebilirim??????
Evlilikler emekle yuvaya dönüşür. Herkes hata yapabilir. Zamanla eşlerin hataları torpulenir. Hem bir insanın sadece olumsuz yönleri mi vardır? Belki başka çok güzel yönleri var. O zaman sadece mükemmel insanlar çocuk yapsın. Tabi mükemmel insan varsa. Sizin de uslubunuz pek yapıcı değil. Karşınızdaki üyenin tüm hayatını biliyor musunuz da böyle kesin ve keskin şekilde yargilayabiliyor ve akıl veriyorsunuz?
Ama dedigim gibi belki kendini ezik goruyodur gururundan sizinkilerede kotu davraniyo bi dene bakalim gidisata gore devam edersin...ayrica cok haklisin hem kiz anneleri yapiyo yardimi farkinda olsalar sanslarinin yatip kalkip dua ederlerKesinlikle bundan sonra böyle yapacağım ve ben aileme yardım edeceğim annemlere şunu alalım bunu alalım sizinkilere de alalım dicem:) bakalım kirada otururken iki aileye de eşit olarak yetişebilecek mi çocuğu olacakken. Ne kadar akılsız bir insan bir bilse ne büyük nimet böyle bir kayınvalide ellerini ayaklarını öpeceğine bide laf ediyor nankör
Eşiniz anladigim kadariyla sizin ailenizden yakınlık gördükçe kendi ailesinden goremedigi yakınlığın acısını yasiyor. Ailenizin sevgisi onu kendi ailesinin sevgisizligiyle yüzleşmek zorunda bırakıyor. Muhtemelen eşiniz bu yüzleşmeyi sindiremedigi için aslında kendi ailesine olan öfkesini sizin ailenize yoneltmis.Sorun şu ki eşimin ailesiyle arası hiç iyi değildi bir yıl boyunca kavga kıyamet eşim ailenin tek erkek çocuğu olmasına rağmen hiç sevilmez. Hatta bu yüzden stres olup Behçet hastalığına yakalandı hastalıktan sonra ailesine gidip gelmeye başladık. Daha önceleri ailemi çok severdi ya da bana öyle derdi haftada iki üç gün uğrardık bu arada annemde babamda hasta babamın gözleri %75 görmüyor annem tansiyon hastası bu yüzden ilgilenmek istiyorum onlarla.
Biliyorum ben yine küseceğim ve o yine özür dileyecek ama sonra yine anneme babama nefret dolu konuşacak bu devran hep böyle süremez ki!
Ailenden maddi yardım alma....asla...Arkadaşlar eşim ve ailem arasında eşimden kaynaklanan saçma bir soğukluk var.
Eşim her gün kendi ailesine gidelim istiyor ama benim ailem daha yakın olmasına rağmen gitmek istemiyor. Sürekli aile fertlerimi eleştiriyor bazen çirkinleşiyor üslubu. Kendi ailesi ile genelde her gün yüzyüze görüşüyor görüşemediği gün 18 defa günde telefonla görüşüyorlar. Bunaldım artık. Bebeğim olacak. Annem maddi durumu yeterli olmamasına rağmen bir sürü para biriktirdi bebek eşyaları için eşim bir kez teşekkür dahi etmedi kendi annesi bir zıbın alsa yaaa haklarını nasıl öderiz diyen eşim dün akşam benim ailemde onca şey yapıyor bin lira bankamıza koydu kadın acil ihtiyaçlar için dediğimde sokarım onların parasına dedi ve yaptığım çayı içmedi bir bardak bile . Ezik sesini çıkarmayan biri asla değilim ailemi ezdirmiyorum asla ama bu düşünceleri beni çok yıprattı açıkçası.
Öyle bir şey yapmalıyım ki bir daha aileme bir şey derken bin kez düşünmeli saygısını asla yitirmemeli çok üzülüyorum evin tek kızıyım annem damadına çok düşkün sürekli hediye alır babamla birlikte eşimi mutlu etmek için ama nafile çok nankör biri! Onun ailesi bana böyle davransa heralde baş üzerinde taşırdım onları ki hala haftada iki kez gidiyorum çekilecek insanlar olmadıkları halde.
Sizden tavsiye istiyorum arkadaşlar hiçbir dönemde asla eşimi zorlamamış, onu sürekli öven oğlum, yavrum diye etrafında dolanan aileye karşı eşimin bu iğrenç tavrını nasıl püskürtebilirim??????
Ailemi ezdirmiyorum sesimi çıkartırım demissiniz ya. Eşiniz "Sokarım onların parasına!" dediğinde tepkiniz çay demlemek mi oldu? Bir de bir bardak bile içmemesine içerlemişsiniz gibi geldi bana. Benim çıkarımım bu bir anlaşmazlık değil bu bir insaniyetsizlik, saygısızlık. Sevmese bile saygı göstermesi gerekir. Bu olmuyorsa da tek çare ayrılık. Yani o kadar net ki şöyle edin böyle yapın diyemedim.Arkadaşlar eşim ve ailem arasında eşimden kaynaklanan saçma bir soğukluk var.
Esiniz kendi ailesinden tepki almıştır, sizin ailenize yakın olduğu icin...Yani hep böyle değildi ailesiyle barıştıktan sonra aileme karşı cephe aldı diyorum
Yok kesinlikle susmadım ailem söz konusu susamam istesemdeBu kadar terbiyesiz bir tavır takınınca sustuğunuz için bu kadar ileriye gitmiş diye düşündüm
Bu sözden önce demlemedim çayı zaten demlemiştim. Kavgadan sonra ikinizden içmedik kenarda soğuduAilemi ezdirmiyorum sesimi çıkartırım demissiniz ya. Eşiniz "Sokarım onların parasına!" dediğinde tepkiniz çay demlemek mi oldu? Bir de bir bardak bile içmemesine içerlemişsiniz gibi geldi bana. Benim çıkarımım bu bir anlaşmazlık değil bu bir insaniyetsizlik, saygısızlık. Sevmese bile saygı göstermesi gerekir. Bu olmuyorsa da tek çare ayrılık. Yani o kadar net ki şöyle edin böyle yapın diyemedim.
Diger konudada sordum burdada soruyorum, gerçekten merak ettigim icin: bu adamın ailesine ve size saygısi yok.. Neden böylelerini üstüne baba yapıyorsunuz? Bebek gelince hep kemdi ailesine götürmek ister. Hep uslubu acayip iğrenç. Böyle cahillerle yaşamak zor değil mi?
Eşimle 8 yıldır tanışıyoruz ailesi erkek çocuklarını sevmiyorlar. Yani eşimi gerçekten sevmiyorlardı oda benim aileme anne babası gibi davranıyordu. Ne olduysa strese bağlı hastalık çıktıktan sonra oldu onlara karşı yumuşayıp aileme karşı tepkili davranmaya başladı
Şu cümlenize katılıyorum, kesinlikle haklısınız. Ailesinden sevgi görmeden, iyi ilişkiler kuramadan büyüyen kişiler başkası tarafından gösterilen sevgiyi de anlayamıyorlar ve sıkıntılı bireyler oluyorlar. Bireyi aile yetiştirir; bu duyguları veremezsen öğrenemezler.Şu yaşıma geldim,hayattan öğrendiklerimden biri de şu:
Kendi ailesiyle bağı zayıf olan,sevgisiz büyümüş, görüşmeyen veya sorunları olan insanlarla ilişki yürütmek extra zor.
Evlenecek kızlara en önemli tavsiyem;
Eş adayının önce kendi ailesiyle olan ilişkilerini sonra da hizmet sektöründeki insanlara (garson,kasiyer,tezgahtar vb) olan muamelesini mercek altına almaları.
Bu iki durum,bize bir insan hakkında çok şey söyler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?