Eşim ve ailem Acil!

Ailesiyle konuşmuyordu dediniz şimdi sizin aileniz arkanızda sizi seviyo ve kolluyor o ailesinden böyle bir şey görmediği için kompleks yapıyor olabilir. İçten içe aslında kıskanıp ters şekilde yansıtıyor olabilir. Sanki kendi ailesinin onun için birsürü şey yaptığını göstermeye çalışması bence bu yüzden. Sorun bence tam olarak bu. Ailenize söyleyin geri çekilsinler ya da gelen hediyeleri siz ben aldım diyin. Eşiniz sevilmediğini düşünüyor sizin aileniz de gözüne sokuyor giib oluyor aslında normal olan bu tabi ama eşiniz farklı Bi psikolojide umarım anlatabilmişimdir.

Ailene niye böyle bir kötülük yapiyorsun ki, böyle bir adamı onalar iyi göstermeye neden çalışıyorsun? Ben olsam aileme açık açık söylerim benim kocam nankör ne yaparsanız yapın sizi sevmiyor o yüzden siz de mesafenizi koyun ve yüz vermeyin derdim. Ayrıca maddi yönden ailemden bir kibrit çöpü bile alıp bu kocanın evine getirmezdim, çünkü haketmıyor. Kendi ailesi yapsın bence madem o kadar seviyor.

Eşiniz ailenize neden böyle davranıyor muhakkak bı sebebi vardir

Biz burda karşı tarafın dedikleri ike birseyler söyleyebiliyoruz ancak. Ve kimse mükemmel değil. Ama temeli sağlam olmayan evliliklere hemen cocuk eklemek bana göre yalnis ve bunun faturası en cok o günahsız bebeklere patlıyor sonra. Sizce iyi bir eş olmayı beceremeyen insan (ve buna esinin ailesine sevmiyorsan saygi duymak. Da dahil), iyi bir baba ve esine destek mi olacak? Tabi her yuva emekle dönüşür, ama burda okuyan bir sürü genc kadın da var. Onlarda örnek alsın. Ve bana göre eşinin konuşma şekli cahilce ve kırıcı eşine karşı. Ben hicbir insana buna eşim dahil ailem hakkında böyle konusmaya ve davranmaya izin vermem. Bunu yapabiliyorlarsa bizim sınır koyamamizdan kaynaklaniyor aslında.. Ve bu cocuk gelince daha da artacak. Ilerde konularda görürüz

Eşinin ailesi gerçek bi aile olmadığı için, sizin ailenizden insanlık görünce eziklik yaşamış. Kendi ailesinin yapmadığını sizin aileniz yapıyor ama nankörlük diz boyu. Beş para etmez ailesini aile sansın dursun. Şu ezikliği yaşayıp bir de nankörlük yapan erkeklerden koca falan olmaz; zira daha kimin ne olduğuna karar veremiyorlar. Sizde eşinizin ailesine tavırlı durun, sürekli gitmeyin, onun aşağılamalarını kendi ailesine yapın ki gerçekten de aşağılanması gereken insanlar kendi ailesi. Bu zamana kadar ailesiyle anlaşamamış, kavga gürültü yaşamış şimdi mi kıymete binmişler; bazı erkekler gerçekten tuhaf.

Esinizi ben de cok terbiyesiz buldum,

ancak sunu soylemeden de gecemeyecegim,
kyin ailem surekli dogmamis bebegime bir seyler alsa esya yigsa eve,
bir de ustune nakit para verse,
falan ben cok rahatsiz olurum ya,
hediyelesmek ayridir, guzeldir ama bu hediyelesmek degil ki,
direk size bakiyorlar gibi.

Hatta siz de bir mesajinizda nankor demissiniz, ailemi el ustunde tutmasi gerekir demissiniz,
ben oyle dusunmuyorum,
yetiskin biriyim, evliyim, cocugum olacak, neden sanki muhtacmisim da bana yardim edilmis gibi dusuneyim ki.

Elbette tesekkur etmemek, ve soyledigi sozler cok cok kaba ve terbiyesiz,
buna lafim yok,
ancak rahatsiz olmasi ve sizin beklediginiz yonde memnuniyet duymamasi bana normal geldi.

Ama dedigim gibi belki kendini ezik goruyodur gururundan sizinkilerede kotu davraniyo bi dene bakalim gidisata gore devam edersin...ayrica cok haklisin hem kiz anneleri yapiyo yardimi farkinda olsalar sanslarinin yatip kalkip dua ederler

Eşiniz anladigim kadariyla sizin ailenizden yakınlık gördükçe kendi ailesinden goremedigi yakınlığın acısını yasiyor. Ailenizin sevgisi onu kendi ailesinin sevgisizligiyle yüzleşmek zorunda bırakıyor. Muhtemelen eşiniz bu yüzleşmeyi sindiremedigi için aslında kendi ailesine olan öfkesini sizin ailenize yoneltmis.

Açıklaması her ne olursa olsun yaptıkları kabul edilemez. Ailenize anlatabileceginize inaniyorsaniz konuyu bu şekilde anlatıp bir kaç hafta görüşmeyi azaltmayi rica edin. Bu sırada eşinizin öfkesi biraz dinmiş olur. Aranizin da iyi olduğu bir zamanda ailesinden sevgi görmemiş bir çocuğa yaklaşır gibi sefkatle konuşmayı deneyin esinizle. Önce elestirmeden ailesiyle arasındaki durumu farkettiginizi ve onun adına üzüldüğünüzü söyleyin. Bu konuda biraz konuşmasını açılmasını bekleyin baskı kurmadan. Sonra kendi ailenizin sevgisinin ona ağır geldiğini anlayabildiginizi fakat öfkesini yanlış yere yönlendirdiğini, hiçbir gerekçeyle ailenize böyle davranamayacagini, böyle davranmaya devam ettiği sürece duygusal destek veremeyeceginizi soyleyin. Bunları duymak o an zayıf hissetirecegi için saldırgan davranip tartışma çıkarabilir. Cesaretiniz varsa rest cekin tek başına bas edemiyorsa psikolojik destek almasını şart kosun. Buna hazir değilseniz tartışmaya girmeden ortamdan uzaklasin. Bir süre bu konuyu düşünecektir. Sonra ya geri adam atar ya amiyane tabirle kuyruğu dik tutmak için ailenize öfke kusmaya devam edebilir.

Ailenden maddi yardım alma....asla...

Eşini tepelerine çıkaracaklarina esine kızımız değerli mesaji versinler....

Ailemi ezdirmiyorum sesimi çıkartırım demissiniz ya. Eşiniz "Sokarım onların parasına!" dediğinde tepkiniz çay demlemek mi oldu? Bir de bir bardak bile içmemesine içerlemişsiniz gibi geldi bana. Benim çıkarımım bu bir anlaşmazlık değil bu bir insaniyetsizlik, saygısızlık. Sevmese bile saygı göstermesi gerekir. Bu olmuyorsa da tek çare ayrılık. Yani o kadar net ki şöyle edin böyle yapın diyemedim.

Yani hep böyle değildi ailesiyle barıştıktan sonra aileme karşı cephe aldı diyorum
Esiniz kendi ailesinden tepki almıştır, sizin ailenize yakın olduğu icin...

Muhakkak erkeklik onuruna oynamışlardır...

Sen ne bicim erkeksin, kv denden çıkmıyorsun!!!

Hanımköylü mü oldun???

İçgüveys oğlum....

Olanları doğru yorumlayarak;
Eşinizin komplekse kapıldığını ve psikolojik destek alması gerektiğini yazan üyeler olmuş,uzmanlığı PDR olan evli bir kadın olarak,onlara katılıyorum.
Eşinizde aşağılık kompleksi oluşmuş.
Profesyonel destek olmadan,bu sorunu aşmanız zor görünüyor.

Eşine sevgiyle yaklaş,hatasız kul olmaz diyen bir üye olmuş, ona şu noktada katılmıyorum;
Elbette hepimizin hataları var,
evlilik emek ister ama evlenmeyi göze almış,
30 yaşını geçmiş bir adama terbiye vermek karısı dahil kimsenin görevi değildir.
Adamın üslubu çok çirkin.
Bu nedenle de anlayışı hak etmiyor.
Karısına, insan gibi, 'ailenin evimize maddi anlamda bu kadar karışması beni rahatsız ediyor'der,amenna.
Adam utanmadan galiz küfürler savuruyor.

Yapılacak iş belli.
Rahatsızlığınızı dile getirin ve eşinizi psikolojik yardım almaya teşvik edin.
Ailenizin yardımlarını durdurun ve eşinizi pohpohlamalarına engel olun.

Şu yaşıma geldim,hayattan öğrendiklerimden biri de şu:
Kendi ailesiyle bağı zayıf olan,sevgisiz büyümüş, görüşmeyen veya sorunları olan insanlarla ilişki yürütmek extra zor.
Evlenecek kızlara en önemli tavsiyem;
Eş adayının önce kendi ailesiyle olan ilişkilerini sonra da hizmet sektöründeki insanlara (garson,kasiyer,tezgahtar vb) olan muamelesini mercek altına almaları.
Bu iki durum,bize bir insan hakkında çok şey söyler.

Bu sözden önce demlemedim çayı zaten demlemiştim. Kavgadan sonra ikinizden içmedik kenarda soğudu

Ailenin verdiği tüm yardımları kendine kişisel hesap açıp ortak hesaptan al .ailen birdaha ne bebeğe ne sana nede o nanköre iğne bile almasın,ve herkes kendi ailesine iyi davransin sen onun kilere mesafe koy karşılık olarak bakalım nasıl oluyormuş! ?
Birde babamın anamin alın terine sokacak adamın sülalesine soktururum sen nasıl dayaniyosun anlamıyorum!
Bu yazdığımı o şeref yoksunu okusaydi diycem ama basmazki kelle boş olunca!

Şu cümlenize katılıyorum, kesinlikle haklısınız. Ailesinden sevgi görmeden, iyi ilişkiler kuramadan büyüyen kişiler başkası tarafından gösterilen sevgiyi de anlayamıyorlar ve sıkıntılı bireyler oluyorlar. Bireyi aile yetiştirir; bu duyguları veremezsen öğrenemezler.

Eşinizin sağlık sorunları ağır mı? Genel olarak hareketlerinde negatif farklılıklar oluştuysa size psikolijik destek almasını öneririm. Kronik veya ani ağır hastalıklar psikolojik olarak yıpranmaya yol açabilir. Eşiniz kendisini ailenizin önünde ezilmiş hissediyordur belki. Bunları sakin bir zamanda genel olarak (yani hemen aile konuyu katmadan) konusmanizi öneririm. Sizede üzüldüm. Ilk hamilelik heycanlidir her zaman. Bir aile olmanın yolundasiniz. İnşallah gecici bir süreçdir

Selam
Belli ki esinizin ailesi konusunda yarasi var.
Acaba siz farkinda olmadan bu yarayi kasiyor olabilir misiniz?
Ailenizin fedakarliklarini, gerekli gereksiz gozune sokmak, kompleksini koruklemek gibi?
Oyle bile olsa esiniz kabalik etmis.
Bence parayi ailenize geri vermeyin.
Bu sekilde ipler gerilir, isler karisir.
Sonra yine siz arada kalir ve uzulursunuz.
Bebeginizi saglikla kucaginiza alin.

Bak canim senin kocan da etki eder mi bilemem ama benimkinde ediyor. Esin boyle bir sey soyleyecegi vakit hemen karnini tut sancılanmış gibi aglamaya bagirmaya basla. Bir yandan da de ki benim ailem sana napti da bu sekil konusup beni uzuyosun. Seni seviyorlar ellerinden geleni yapiyorlar ne bu nefret ne bu ofke. Yeter biktim dayanamiyorum de. Sinir krizi gecirir gibi nefes nefese agla titre. Cocugun basina bi is gelecek diye seni de sakinlestirmeye calisir. Biraz korksun akli basina gelsin. Nankor eslerle hayat zor. Allah kolaylik versin bacim. Bana belki fena diyecekler ama napalim boyle erkeklere anca boyle numaralar lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…