• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esim ve ailelerimiz

Öncelikle bebeğini sağsalim kucağına almayı nasip etsin Allahım.
Ben eşine çok kızdım, yok ceketimi atsam hamile kalıyorsun gibi laflar.
Madem bu kadar iyi biliyordu neden tam korunamadı?
Madem bu kadar dert olacaktı, neden senin korunmana izin vermedi?
Oturup dua edeceğine, ne mutlu bize Rabbim beklemetmeden ikinciyi verdi diyeceğine, yaptıklarına bak.
Madem öyle sende kendini geri çek, bırak bakalım nereye kadar sürcek bu şaşkın baba halleri.
Sende sakın ola ki kendini üzüpte meleklerine yansıtma.
Bu arada ben annenede çok şaşırdım, normalde kaynana yapar böylesini ama sizin öz anneniz dimi gerçekten?
Acaba daha ilkine adapte olamadılar diye mi bu durumlar?
Yani ne bileyim, bir anne kendi evladına ki bebek bekleyen evladına öyle şeyler söylemez ki :26:

hic hos degil hani sanki kardes gelirde kıskanclık yaparya cocuklar onlar gibi olmuslar:31: insanda daha bir heyecan olur bebek geliyor diye ikiside onların torunu esinizin cocugu ne fark var ilk veya ikinci

aa super aslinda hayirli ugurlu olsun canim,saglicakla kucagina alirsin insallah.
Benim esimde kizim dogdukdan sonra tutturdu 2.yapalim birlikte buyurler iste birbirlerine arkadas olurlar deyip duruyor:36:. Kendime guvenemiyorum, aslinda annemlere falan yakin olsaydim belki dusunurdum.:44:

seni hep senin durumundaki kişiler anlamış onlar yorumlarını yazmışlar bir de ben "karşı taraftan" biri olarak yorumumu yazayım...çünkü aynı durum bizimde başımızda... abimle yengemin bir oğlu var...ailenin ilk torunu...göz bebeği...şuanda 3 yaşına girecek... tam dediğin gibi yengemin hamile olduğunu öğrendiğimizde hepimiz çılgına döndük 9 ay boyunca her gün yengemin karnındaki bebişi konuştuk hayaller kurduk ismi herşeyi belliydi içimiz içimize sığmıyordu...doğdu... yengem çalıştığı için annem bakıyor... herkes hepimiz etrafında pervaneyiz...ve yengem bir daha hamile... yengem dışında aynı senin dediğin gibi bizler ilk bebek kadar heyecanlı değiliz...sevmediğimizden yada istemediğimizden değil ama o kadar zamansız bebek yapmaya karar verdiler ki( onların ki bilinçliydi) annemle ben sevinemedik bile... nedenlerine gelince abim borç içinde... hem abim hem yengem memur çift maaşlı olmalarına rağmen imkansızlıktan borç içindeler...daha belleri doğrulamadı evlendiklerinden beri...ikinci çocuk demek ister istemez masraf demek... parayı pulu geçtin annem yaşlı bir kadın sapasağlam da değil...tek çocuğa gül gibi bakıyor ama iki çocuğa bakarken çok zorlanacak nasıl baş edecek bilmiyorum...yengemin ailesi başka şehirde annemden başka bakacak kimse yok...abimler bakıcı tutsalar anneme yardımcı tutamazlar çünkü borçları var durumları müsait değil... oysaki çocuğu şimdi yerine 3 yaşında olan yeğenim en azından anaokuluna ilkokula başlayınca yapsalardı hem anneme kolaylık olucaktı hem de kendilerine...o zaman hepimiz ikinci bebişi merakla dört gözle heyecanla bekliyor olacaktık... abim yaptı çocuğu şimdi kara kara düşünüyor o bile tam sevinemiyor... bu nedenlerden dolayı anneme üzüldüğümden dolayı hala sahiplenemedim abimin doğacak bebişi... yengem eminim farkındadır belki o da senin gibi üzülüyordur ama inan bilerek yaptığımız birşey değil...elinde olmuyo insanın...senin çevrendeki insanları çok iyi anlıyorum onlar da bizim durumdalar...lütfen onları yanlış anlama bunu kabullenmeleri için zaman ver kırılmamaya çalış... yengemin karnı iyice belirgin artık bebiş çok büyüdü... biraz biraz kafamıza dank eder gibi oldu...sanırım doğduktan sonra bebeği elimize aldıktan sonra tam anlamıyla o heyecanı yaşıcaz...senin ailen de doğunca karşılarında görünce çok seveceklerdir... moralini bozma ve zaman ver...

bu stresi 2 ay önce bende yaşadım.oğlum 1 temmuzda ilk yaşına girecemk.doğumda 4 ay sonra adet oldum 2 ay.sonra kesildi 2 ay olmadım.ben napacağımı bilemedim.eşim zaten 3. çocuğu istiyodu o sevindi bile diebilirim.bende 3 çocuğa birden ansıl yetebilirim die düşündüm hep.büyük oğlumda 6 yaşında.kan testi yaptırdım hemen.sonucu alana kadar içim içimi yedi.eşim tlf açıyodu aman dikkat et varsa ne olur ne olmaz.bende kızıyodum çünkü yalnızım tek başına benim için zor olurdu.neyseki hamile değilmişim.rabbim olmayanlara versin inş.sizinde zamansız olmuş ama bir yöndende bölesi daha iyi olmuş.ikiz gibi büyürler birb irlerine bağlı olurlar.sende zorlanırsın ama zonrada çok rahat edersin.

isme gelince.benim arkadaşım kızının ismini asya sena koydu.seslenirken çok hoşuma gidiyor melodi gibi.benim 2 oğlum var.bi kızım olsaydı adını asel koyacaktım.olmadı.eşim hala 3. kız olunca koyarsın dior.bence 2 tane yeterrrr:1::1:

Iyi geceler arkadaslar
tek tek cevap vermek istedim sonra
esimle aramda cikan tatsizlik konusunda yorumlarinizi bekliyorum

gercekden neden bu kdr duygusuz davranıyolar yazık ya sanada kızınada bence sen cok sew onu annesisin beraber buyurler ne kdr guzel :) RABBIM SAĞLIK SIHHAT VERSIN INSALLAH EVLATLARINA sağlıkla kucagına almak nasip olsun ınsallah. kocan madem istemıyor ozmn ilişkiye girmeseydı uzun süre alla alla konusturmasın sımdı benı :)

Tesekkur ederim guzel dileklerin icin istemedigini soylemedi ama asiri belli ediyor etmedigini dusunsede:)

aynen benim yasadiklarimi yasamissin..benim büyük kizim 6 aylikken hamile kalmisim..kizimi emzirdigim icin bende adet göremiyordum ve aynen senin gibi karnim sisiyordu ...3 aylik hamileymisim..herkes bisey söyledi..her söylenen kalbimi deldi gecti..nerde yasiyoruz, sanki doguda dagda yasiyosun...neler neler...hic birini unutmadim..hala icimdedir..benimde annem ilk kizima deli divane oldu..karnimdaki sanki onun rakibi oldu..halbuki bende daha 21 yasindaydim..ikici kez anne olmaya hazir degildim..herkesten destek yerine bol bol köstek gördüm..dr a gittim..dr um bana ikiz gibi büyütürsün..bir daha da cocuk yapma dedi..zaten kürtaj yaptiramazdim..ha benim kucagimdaki sevmeye bile kiyamadigim minik yavrum, ha karnimdaki...ne fark vardi ki..sadece o daha karnimda idi..
kizlarimi coook severek büyüttüm..hep cift giydirdim..bende onlarla büyüdüm aslinda..ikisi birbirine arkadas oldu..simdi 23 ve 22 yasindalar...7 sene evvel bir cocuk daha istedik..ve bir kiz daha hediye etti Rabbim..iki kizim var diye illede erkek olsun istemistik..ama simdi hayatimiz, herseyimiz o bizim..
sende üzülme..ben cok üzülmüstüm zamaninda..iki kizin birbirine arkadas olur..inan bana tek cocuk daha zor ...bebegini saglikla kucagina alirsin insallah..sevgiyle kal..
haaa isim hakkinda bende fikrimi söylesem umarim haddimi asmamis olurum..ilk kizinin ismine uygun olur sende begenirsen, canim yegenimin ismi Bade...( Berfin-Bade ):54:

Cok tesekkur ederim evet biraz benzedi hikayemiz ustelik masallah seninkiler buyumusler kocaman olmuslar
o gunleri bende gorurum umarim. sen genc yasta anne olmussun ben 30 yasimi devirdim ama sonucta yeni anne oldum
ve tecrubesizlik diz boyu
zorlansamda ustesinden gelecegim bunuda biliyorum
esimde destek olacak kizini sevecek
haddini asmiyorsun ayrica cokta sevindim destegin ve inceligin icin
Allah kizlarini sizlere bagislasin mutluluk her daim sizinle olsun
isim onerin icin cok tsk ederim.. sevgiler

Canım hiç takma kafana erkekler biraz zor idrak ediyorlar
baba olduklarını annelerde aklına seni düşünüyor ama kirilacagini
kestirmiyor benevlendim 2 ay sonra hamile kaldım
anneler yok evliliğin tadını çıkartsaydın ne acelen vardı vs..
. Herkez ayrı bişey sanki onlar bakacak gibi bakacak olan sensin derdi kimseye düşmesin
bosver rabbim kolaylığını verir ins tadını çıkar ben laflardan çıkaramamıştım gereksiz bosver

haklisin evet sanirim en dogrusu positif olup kulak asmamak
basarbildigim kadar yapmaya gayret edecem sinirlarimi zorlamasalar
tsk ederim cevabin icin.. sevgiler

Beni yengem de -abimin eşi- ilk yeğenim beş aylıkken hamile kalmış, 3. ayında öğrendi ikinci hamileliğini.
Aralarında 13 ay var. İlki kız,ikinci erkek ikiz gibi büyüdüler. Şimdi okula gidiyorlar. Tabii ilk zamanlar zorlukları oldu diyordu yengem.
Ama o dönemler geçiyor. Beraber büyüyorlar,oynuyorlar ve paylaşımları daha çok oluyor.
Ben ilk zamanlar cesaret edemedim şimdi oğlum yedi yaşına girdi ve tekrar hamile kaldım. Her şeyi unutmuşum gibi geliyor.

ben ailenin en kucugu olarak ve ablalarimla aramda 11 ve 14 yas farki oldugundan
tek evlat gibiydim ve asiri yalnizlik cekiyordum
dusunuyorumda kizlarim pespese buyurlerse buyuk bir avantaj olacak onlar icin
dusuncesi bile guzel ve sicak
Allah gonlune gore versin tsk ederim canim

Benim kızımın adı da Asya :34: :34:

Öncelikle tebrik ederim.Saglıcakla al kucagına inşallah.
Kimseyi takma, her kafadan bir ses çıkar ama dogunca emin ol, iyi dogmuş iyi ki gelmiş diyecekler.
Hatta küçük diye daha bir koruyup kollayacaklar.

Bu süreçte siz çok yorulacaksınız ama en fazla 2-3 yıl sonra rahat edersiniz....

dualarin icin tsk ederim canim
bugun Asya ismine cok taktim hatta esime soyledim
fakat daha sonra anlatacagim olaydan sonra olmayacak sanirim :)

Canım, senin isteyip istememen önemli olan.. Sebebi ise; istenmeyen gebeliklerde, bebeğin sağlıklığı olumsuz etkileniyor.. Özellikle zihinsel gelişimleri etkileniyor.. Otizm, reaktif bağlanma bozukluğu, angelman sendromu vs vs rahatsızlıklarda, istenmeyen gebeliğin etkisi var..
Sakın korkma, ben sadece bilmiyor olabilirsin diye uyarmak istedim..
Ben 35 yaşında anne oldum, bu yüzden o kadar çok araştırma yaptımki, biçok şey hala aklıma kazınmış vaziyette..

Sen sev bebeğini ve onunla geçireceğin güzel vakitleri düşün.. Sen o prensesin, güzel, şefkatli, biricik annesisin.. Önemli olan bu, gerisi boşşş.. Onu 9 ay karnında taşıyıp, bir vücutta 2 can olan, bedenini o güzeller güzeli prensesle paylaşan sensin.. Hiç kimseyi düşünme, o masum yavruyu ve kendini düşün sadece..
Moralini yüksek tut, hiç ama hiç kimseyi takma..
O kuzucuk için yap bunu, tamam mı bitanem..

Beni bir abla kabul et.. Ve sözümü dinle.. Bir daha üzüldüğünü duymayayım, çekerim kulaklarını ;)

Seni ve o şekercanı RABBİME emanet ediyorum..

bu rahatlatici ve samimi cevabin icin tesekkur ederim
cok hossun
bende otuz yasindayim ve 11 ay once dogum yapmama ragmen
muthis bir heyecan ve cosku var icimde
istememezligim yok inanki
seviyorum hatta ilk bebegime olan tecrubemle bu hafta ne gibi degisiklikler oldugunu
biliyorum
sessiz sakin nazli nazli insanlasan bebegimi sevmemek gibi bir luksum olamaz degilmi
hersey gonlune gore olsun tekrar tsk ederim sana

Allah sag salim kucaginiza almayi nasip etsin bebeginizi :)

Hic üzülmeyin daha yeni ögrenmissiniz, biraz zaman gecsin
alisacaklar bu duruma.
Hele birde dogsun, nurtopu gibi gòrünce bakın siz o zama sevgiye :)

tsk ederim kartopu rumuzun gibi rahatlatici ve guzel dualarin icin
Allah seninde cocuklarini bagislasin
dunyaya geldiginde kimsenin kayitsiz kalma durumu olamaz bencede :)

uzulme sakın ne mutlu sana ıkıncıyı vermıs rabbım ,zorlukları olsada ılerıde kızların cok rahat edıcekler dertlerını sevınclerını paylasıcaklar

esınde hele bı dogsun bıcırık nasıl sever bak gor hep boyle olur zaten ama hep mınıkler sevılır :34:

mutluyum canim saglikli sihatli dunyaya gelince kimse mutluluguma golge dusuremeyecek
tsk ederim guzel yorumun icin

Öncelikle bebeğini sağsalim kucağına almayı nasip etsin Allahım.
Ben eşine çok kızdım, yok ceketimi atsam hamile kalıyorsun gibi laflar.
Madem bu kadar iyi biliyordu neden tam korunamadı?
Madem bu kadar dert olacaktı, neden senin korunmana izin vermedi?
Oturup dua edeceğine, ne mutlu bize Rabbim beklemetmeden ikinciyi verdi diyeceğine, yaptıklarına bak.
Madem öyle sende kendini geri çek, bırak bakalım nereye kadar sürcek bu şaşkın baba halleri.
Sende sakın ola ki kendini üzüpte meleklerine yansıtma.
Bu arada ben annenede çok şaşırdım, normalde kaynana yapar böylesini ama sizin öz anneniz dimi gerçekten?
Acaba daha ilkine adapte olamadılar diye mi bu durumlar?
Yani ne bileyim, bir anne kendi evladına ki bebek bekleyen evladına öyle şeyler söylemez ki :26:

Hevincim annem sanirim gecmisteki huzursuzluklar ve cokca hastaliklardan sonra asiri aksi oldu
inan kaynanadan beter yaklasimlari var
lohusaligimda verdigi sikintilar bunaltilari anlatsam sasarsin hastaligina veriyourm
ama cok asiri seviyor kizimi ilk torun olmamasina ragmen
diger torunlarin hepsi 20 yaslarini coktan gectiler
bugun aradi mesela kizimi sordu biraz yaptiklarini anlattim
sevindi derken "benimde belim agriyor" diye lafa basladim biraz hamileligimden bahsetmek istedim
iyi oldu tamam diyip telefonu kapatti
dusun yani kimseyi arayip sevincimi paylasmadim bu sekil davrandiklari icin

hic hos degil hani sanki kardes gelirde kıskanclık yaparya cocuklar onlar gibi olmuslar:31: insanda daha bir heyecan olur bebek geliyor diye ikiside onların torunu esinizin cocugu ne fark var ilk veya ikinci

aa super aslinda hayirli ugurlu olsun canim,saglicakla kucagina alirsin insallah.
Benim esimde kizim dogdukdan sonra tutturdu 2.yapalim birlikte buyurler iste birbirlerine arkadas olurlar deyip duruyor:36:. Kendime guvenemiyorum, aslinda annemlere falan yakin olsaydim belki dusunurdum.:44:

tsk ederim guzel dileklerin icin Allah evladini sizlere bagislasin hazir oldugun zaman o'da olur neden olmasin
benimde yardimci olacak kimsem yok yanimda biraz onun stresi var

seni hep senin durumundaki kişiler anlamış onlar yorumlarını yazmışlar bir de ben "karşı taraftan" biri olarak yorumumu yazayım...çünkü aynı durum bizimde başımızda... abimle yengemin bir oğlu var...ailenin ilk torunu...göz bebeği...şuanda 3 yaşına girecek... tam dediğin gibi yengemin hamile olduğunu öğrendiğimizde hepimiz çılgına döndük 9 ay boyunca her gün yengemin karnındaki bebişi konuştuk hayaller kurduk ismi herşeyi belliydi içimiz içimize sığmıyordu...doğdu... yengem çalıştığı için annem bakıyor... herkes hepimiz etrafında pervaneyiz...ve yengem bir daha hamile... yengem dışında aynı senin dediğin gibi bizler ilk bebek kadar heyecanlı değiliz...sevmediğimizden yada istemediğimizden değil ama o kadar zamansız bebek yapmaya karar verdiler ki( onların ki bilinçliydi) annemle ben sevinemedik bile... nedenlerine gelince abim borç içinde... hem abim hem yengem memur çift maaşlı olmalarına rağmen imkansızlıktan borç içindeler...daha belleri doğrulamadı evlendiklerinden beri...ikinci çocuk demek ister istemez masraf demek... parayı pulu geçtin annem yaşlı bir kadın sapasağlam da değil...tek çocuğa gül gibi bakıyor ama iki çocuğa bakarken çok zorlanacak nasıl baş edecek bilmiyorum...yengemin ailesi başka şehirde annemden başka bakacak kimse yok...abimler bakıcı tutsalar anneme yardımcı tutamazlar çünkü borçları var durumları müsait değil... oysaki çocuğu şimdi yerine 3 yaşında olan yeğenim en azından anaokuluna ilkokula başlayınca yapsalardı hem anneme kolaylık olucaktı hem de kendilerine...o zaman hepimiz ikinci bebişi merakla dört gözle heyecanla bekliyor olacaktık... abim yaptı çocuğu şimdi kara kara düşünüyor o bile tam sevinemiyor... bu nedenlerden dolayı anneme üzüldüğümden dolayı hala sahiplenemedim abimin doğacak bebişi... yengem eminim farkındadır belki o da senin gibi üzülüyordur ama inan bilerek yaptığımız birşey değil...elinde olmuyo insanın...senin çevrendeki insanları çok iyi anlıyorum onlar da bizim durumdalar...lütfen onları yanlış anlama bunu kabullenmeleri için zaman ver kırılmamaya çalış... yengemin karnı iyice belirgin artık bebiş çok büyüdü... biraz biraz kafamıza dank eder gibi oldu...sanırım doğduktan sonra bebeği elimize aldıktan sonra tam anlamıyla o heyecanı yaşıcaz...senin ailen de doğunca karşılarında görünce çok seveceklerdir... moralini bozma ve zaman ver...

haklisin esim zamansizligin stersini yasiyor ailem belki bizim maddi sorunlarimizi dusunup sikinti gecirecegimizi dusunup dertleniyor
olabilir yani
ama ben ailemden farkli bir sehirde yasiyorum ve yasli hasta olduklarindan zaten onlara emanet etme durumum soz konusu olamaz
yani onlar zaten bakmlayacaklar
ailen gibi bir durum degil yani
siz yinede gelininize karsi belli etmeyin fazla
onlar bilincli yaptiklarina gore kendilerine guvendiler
bakarsiniz ilerde bakici tutarlar sonucta annenize guvenip
dogurmayacak bu annenize karsi haksizlik olur
belirli bir yastan sonra dinlenmek ister insanlar

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah.hem yaşın itibariyle bence tam zamanında oldu inanki ara verince çok zor oluyor 3.5 yaşında kızım var gözüm kesmiyor yapamayacağımı düşünüyorum üstelik çalışıyorumda ne yapıcağımı bilmiyorum.28 yaşındayım ne zaman kardeş yapmalıyım üstelik evimde küçük daha kızımın odası bile yok :((

Eşiniz de aileniz de şokta sanırım ama bir zahmet çıksınlar bu şoktan. İlkinin yeri ayrı olabilir ama bu bebek de sizin bir parçanız, canınız. Annem, eşim ya da başkası bana öyle dese çok fena tepki verirdim sanırım.

25 haftalık olana kadar farketmemeniz de çok ilginç. Hiç belirti olmadı mı?

Eşiniz de aileniz de şokta sanırım ama bir zahmet çıksınlar bu şoktan. İlkinin yeri ayrı olabilir ama bu bebek de sizin bir parçanız, canınız. Annem, eşim ya da başkası bana öyle dese çok fena tepki verirdim sanırım.

25 haftalık olana kadar farketmemeniz de çok ilginç. Hiç belirti olmadı mı?

kollarimin uyusmasindan
ve bacaklarima kramp girmesinden baska bir belirti olmadi
bunlari yasadigimin haftasinda test yaptirdim
ilk hamileligimde cok kusardim son ana kadar
hic bir bulantimda olmadi

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.beklenmeyen bir durum karşısında herkes şaşkın..zamanla düzelir merak etmeyin..siz bebeklerinize odaklanın..önemli olan başkalarının tavrı,tutumu,sevinmesi değil sizin sevinmeniz..

esinizden cok anneninsizin verdigi tepkiye sasirdim dogrusu...hadi esiniz gelecek korkusundan belkide henüz bu duruma hazir olmadigi icin böyle davrandi diyelim ama anneniz icin o da torun o da...sevinmesi gerekirdi bence...

merhaba arkadaslar, bir kac konu actim hamileligimle ilgili

su an sorun esim ve ailelerimiz

kizim 11 aylik
ve ben dogumdan beri adet gormedim
ek gidalara ve mamalara baslasamda alti ayindan sonra
hala emziriyorum ve adetlerimin gecikmesinin sebebi emzirmem
hamile kaldim e adet olmadigim icin haberim dahi olmadi
ne kusma ne bulanti sadece uyurken kramplar ve uyusmalar oluyordu
ve gobegimin sistigini hissediyordum
kendimce bebegi etkilemeyecek bir sekilde diyet yapmistim
12 kilo vermistim bu kilo vermemde durunca bende diyete ara verdim
sonuc test yaptim ve hamile oldugumu ogrendim
jinekologa gittim ve 25 haftalik oldugumu ogrendim
yuregim yerinden cikacak gibiydi oylesine bir heyecan yasadimki
haa bana kalsa zaten dusunmezdim iki sene
bazen esime derdim ikincisini ne zaman dusunuruz diye
bir iki sene sonra derdi
ve cok bilmis esim sen korunma ben korunurum dedi
neden diye sordugumda (haplarimi ihmal ederim diye korktugunu adim gibi biliyorum)
sütünü etkilemesin bitanem kizimiz icin derdi
sonuc hamileyim surpriz bir sekilde 26 haftalik oldum ))
ilk gun sok gecirdim esim uzun sessizlikten sonra gulmeye basladi
sakalastik falan
ama bu durumu ogrnedigimizin ikinci gununden sonra
sanki hamile degilmisim gibi davranmaya basladi
ben ilk bebegimize gostertigimiz hassasiyeti gosteririz sandim
ama esimin icinden gelmiyor
isim bulalim diyorum daha zamani var
aileme soyluyorum hic lafini bile etmiyorlar konustugumuz zaman
ilk kizimiz hasta anneme ilac gibi gelmisti
onun icin dunya bir yana o bir yana
simdi "karnindaki bunun yerini alamaz ona yaptigimi karnindakine yapmami bekleme sakin"
gibi laflar!
esim isim konusunda dusunuruz bir seyler hic bir sey kizimin yerini alamaz ! gibi laflar!
sanki ben kendi kendime hamile kalmisim gibi dislaniyorum
kizimin adi "karnindaki" oldu
ilk kizima herkes isim konusunda yaris halindeyken
simdi lafi degistirip baska konular aciliyor
ilk kizim icin "hic bir masraftan kacinmayin ilk cocugunuz" derken ailem
simdi bos yere masraf yapmayin prensesin eskileriyle idare edin!
isim ariyorum deli gibi
iki isim vardi sevdigim onlari ilk kizima koydum
karnimdaki melege buldugum isimlere burun kivirip ne bicim isimmis diyorlar
bu arada esimin ailesinin bile haberi yok
ilk bebegim on haftalikken haberleri olmustu oysaki

anne ve eşine de ki,"yıllarca bir çocuğa sahip olabilmek için insanların düşmediği durum yapmadığı şey kalmıyor tek bir evladım olsun diye siz burun kıvırıyorsunuz....unutmayın verende allah alanda allah...."çok kızdım eşine ve annene bir evladı olsun diye adet tarihlerini sayan bu sitede kaç kişi var belki bir umut hepimizde....ne güzel ilk yüce rabbim sana sıkıntısız ilk 25 haftasını anlamyacağın bir hamilelik nasip etmiş...kıymetini bil onlar ne derse desin benim ve benim gibi her ay evlat sahibi olmayı bekleyenler adına bizim için hamileliğin keyfini çıkar bizi düşünerek....

kollarimin uyusmasindan
ve bacaklarima kramp girmesinden baska bir belirti olmadi
bunlari yasadigimin haftasinda test yaptirdim
ilk hamileligimde cok kusardim son ana kadar
hic bir bulantimda olmadi

sanirim erkek bebegin olcak:1: cunku kiz bebekleri genelde bulanti yapiyor ama erkek bebeklerinde olmuyor. Ben oyle gozlemledim. Emin ol o minik bebis bi dogsun, babasi bi kucagina alsin bak gor sen hersey istedigin gibi olcak. :nazar:
Hersey gonlunuzce olsun...
:3:

Zamansız olmasından biraz şaşkınlar galiba, tabi bu seni üzmelerini mazur göstermez.

İlk çocukta olan heyecan diğerlerinde olmuyor ama altını çizmek istediğim bir şey var, tekne kazıntısı diye tabir edilen küçükler çoook seviliyor :)

Alışacaklardır zamanla, hem ne güzel ilkine kardeş,yoldaş olacak. Kardeş gibi güzel bir duygu ve dost yok dünyada.

Allah ikisini de sağlıkla ve huzurla büyütmek nasip etsin.

Sen kendine dikkat et, güzel bir hamilelik geçirirsin inş., baba dahil herkes tüm aile, anneler gibi hassas olmuyorlar ama bir doğsun ona da deli olurlar, üzme kendini

Doğana kadar sabret cnm. Doğduğunda herşey değişecek. Şimdi öyle yaptıklarına bakma. Herkes seni suçluyor hamile kaldın diye bu tavırları da ondan. Beklenmedik bir bebek olduğu için. Benim annemde şuanda bana sakın düşünme 2. çocuğu falan diyor. Bir süre daha psikolojik baskı uygulanacak. Tabi sende hamilesin daha duygusalsın ama sabırlı olmaya çalış. Senden çok sevecekelr 2. prensesi

Back