eşim titiz ben dağınım ve açıkcası kavga etmekten yoruldum yardım edermisiniz

haticeyildiz12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2010
5
0
36
44
Ankara
arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.
ben 7 yıllık evliyim 9 aylık bir kızım var evlenirken evlilik nedir ev işi nedir hiç bilmeden evlendim. eşim bunu biliyordu ama sorun değil diyordu tabi evlenince öyle olmadı gerçi hakkını yemiyeyim uzun süre yardım etti ama baktı bende gelişme yok o zaman bıraktı o gün bu gündür kavga ediyoruz bende ilerleme olmadımı oldu. eskiden bir ev süpürürdüm 2 gün sürerdi şimdi 2 saatte hallediyorum. eskiden ev sürekli dağınık olurdu ama şimdi çocuğa rağmen derli toplu ama eşime bir türlü yaranamıyorum. Eşim 4 erkek kardeşler ve en küçüğü eşim.bütün yengeleri ve annesi inanılmaz titiz. 2-3 ayda 1 halı yıkayan duvar silen cinsten. K.valide eşimi yetiştirirken kız gibi yetiştirmiş yani herşeyden anlıyor ve ben ne yapsam yaranamıyorum o benim yengeleri gibi olmamı istiyor en son dün kavga ettik sen pissin iyi ev hanımı değilsin sen ne kadar iyi ev hanımı isen bende o kadar iyi ev erkeğiyim sana o kadar iyi davranırım dedi acaip zoruma gitti. ben iyi bir ev hanımı olmak istiyorum.Bana bu konuda neyi ne kadar zamanda yapıyorsunuz bilgi verirmisiniz mesela halıları 2 ayda bir silerim duvarları şu kadar da bir gibi. birde tavsiye edebileceğiniz birşey varmıdır? HErkese mutlu günler diliyorum.

Ara sıra temizlikçi bayan alsan
senin eşin umutsuz ev kadınlarındaki nermin gibi bişi istiyo sanırım
sürekli seni eleştirmesi sende bu konuda özgüven eksikliğide yapmış sanırım
aman güzelim ya eminimki yengelerininde senin yapabildiğin şeyleri yapamadıkları vardır sen zengin bi akrabanla eşini karşılaştırsan o şu kadar kazanıyo sen kazanamıyon die eşinin hoşuna gidermi bu

belliki o kadar pis ve dağınık değilsin

eğer herşeyi bilen bir eşin varsa hele hele de o öğrettiyse yapman gerekenleri asla seni yeterli görmeyecektir bence.ama pratik olarak yapabileceklerin günlük ev işleri süpürge bulaşık vs.birde evde en çok kullandığı yerleri derli toplu tut,aslında tam olarak nedir şikayeti eşinin,günlük işlerini mi aksatıyorsun mesela birikmiş çamaşır,bulaşık mı oluyortozmu almıyorsun yoksa titiz ev hanımı nasıl olunur onumu soruyorsun

canım inan 3 yıldır evliyim ve 3 yıldır da hiç basma kalıp bir temizlik anlayışım olmadı.. zaten iyi kadın demek her şeyi zamanında yapan demek değildir..iyi kadın aklını kullanarak yapmaktır.. mesela şu kadar zamanda ev süpürülür buşlaşık su saatlerde yıkanır çamaşır şu günde yıkanır ütülenir falan..böyle düşünürsen hem kendini hırpalarsın zamanı ayarlamak için hemde için hep huzursuz olur şu ne zamandı bu ne zamandı diye..ev temizliği öyle planla projeyle yapılacak bişey değil.. mesela halı silmek..her halının silinme zamanı farklıdır kimisi açık renktir ikide bir kirlenir silinmek ister kimisi koyudur kir götürür ayda yılda bir silinir..çamaşırın ne zaman birikirse o zaman yıkarsın..toz almayı hemen hemn hergün yapmak lazım çünkü toz çabuk yerleşir..süpürmekde aynı.. haftanın belli günleri süpürülecek diye bişey yok ne zaman battı kirlendi o zaman süpürürsün..bi kalıba oturtmaya çalışma..üstelik eşinin titizlik fikrinede uymaya çalışma.. çünkü bi erkek annesinde nasıl bir temizlik şekli gördüyse karısından da bunu görmek ister..sen bildiğin şekli uygula o da zamanla bu tabusunu yıkacaktır eminim.. mesela benim eşim tam tersini söyler.. çok temizlik hastası gibisin zırt bırt temizlik yapıyorsun falan diye.. aslında alakası yok klasik bi temizlik anlayışım var.. yoksa öyle hastalık falan değil.. ama eşim annesinde öyle gördüğü için benimkini fazla sanıyor.. kayınvalidem temizdir düzenlidir ama kafasına estimi yapar canı istemedimi yapmaz önemsemez.. o yüzden eşimde öyle benimsemiş.. senin eşinde gördüğünü uygulamanı istiyor senden.. sen bakma ona elimden gelen bu de ona.. bide çocuğun varmış bak zaten hiç bi zaman eskisi gibi koşturamazsın işe güce çocuk baya engeldir temizliğe..ben böyle düşünüyorum.. bence öyle herkesten temizlik yöntemleri isteme gibi uğraşlarla kafanı yorma bildiğin gibi yap.. ama illaki öğrenmek istediğin bilmediğin bi konu varsa tam izah et ki anlayalım.. genel manada püf noktası bulmak zor..tam istediğin şeyi sor bence..

Ara sıra temizlikçi bayan alsan
senin eşin umutsuz ev kadınlarındaki nermin gibi bişi istiyo sanırım
sürekli seni eleştirmesi sende bu konuda özgüven eksikliğide yapmış sanırım
aman güzelim ya eminimki yengelerininde senin yapabildiğin şeyleri yapamadıkları vardır sen zengin bi akrabanla eşini karşılaştırsan o şu kadar kazanıyo sen kazanamıyon die eşinin hoşuna gidermi bu

belliki o kadar pis ve dağınık değilsin

o kadar güzel bir örnek vermiş ki asozalp, bu ve benzeri örneklerle sakin sakin eşinizle konuşmanız lazım bence. eğer annesi ve yengeleri gibi bir eş hayal ettiyse öyle biriyle evlenmeliydi. ayrıca şart şurt olduktan sonra temizliğe kafayı aşırı takmak hiç hoş değil. şu anda ev haliniz nedir bilemem ancak bir de çocuğunuz var, bir yandan çocuk bir yandan ev işleri, abartırsanız bir de bunu eşinize hiç zaman ayıramayacağınızın farkında mı?
bu tip basit şeyleri sorun yapmak, büyütmek aslında erkeklerin başka yönde iç huzursuzluklarını dışa vurmaları da olabiliyor. yanlış anlamayın eski eşimin itirafıdır. bu tip konular yüzünden huzur bırakmamış, yıllar sonra ise günah çıkarırcasına aslında bazı yönlerden kendini yetersiz hissettiğini ve bende başka kusur bulamayınca o yöne yüklendiğini söylemişti.

arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.
ben 7 yıllık evliyim 9 aylık bir kızım var evlenirken evlilik nedir ev işi nedir hiç bilmeden evlendim. eşim bunu biliyordu ama sorun değil diyordu tabi evlenince öyle olmadı gerçi hakkını yemiyeyim uzun süre yardım etti ama baktı bende gelişme yok o zaman bıraktı o gün bu gündür kavga ediyoruz bende ilerleme olmadımı oldu. eskiden bir ev süpürürdüm 2 gün sürerdi şimdi 2 saatte hallediyorum. eskiden ev sürekli dağınık olurdu ama şimdi çocuğa rağmen derli toplu ama eşime bir türlü yaranamıyorum. Eşim 4 erkek kardeşler ve en küçüğü eşim.bütün yengeleri ve annesi inanılmaz titiz. 2-3 ayda 1 halı yıkayan duvar silen cinsten. K.valide eşimi yetiştirirken kız gibi yetiştirmiş yani herşeyden anlıyor ve ben ne yapsam yaranamıyorum o benim yengeleri gibi olmamı istiyor en son dün kavga ettik sen pissin iyi ev hanımı değilsin sen ne kadar iyi ev hanımı isen bende o kadar iyi ev erkeğiyim sana o kadar iyi davranırım dedi acaip zoruma gitti. ben iyi bir ev hanımı olmak istiyorum.Bana bu konuda neyi ne kadar zamanda yapıyorsunuz bilgi verirmisiniz mesela halıları 2 ayda bir silerim duvarları şu kadar da bir gibi. birde tavsiye edebileceğiniz birşey varmıdır? HErkese mutlu günler diliyorum.

Erkeğin titizi iyidir arkadaşım ama aşırı titizi de can sıkar biliyor musn ? İnşallah sorununuz en kısa zamanda çözersiniz.

Şimdi titiz bir erkeğin gözünün önünde öyle çk kutu süs eşyası ıvır zıvır döküntü falan batar illa gözüne benım babamda öyle şu nıye burda bu çiçek tozlanmış yok alın yıkayın falan der taktı mı takar yni snn eşin de bnm babam gibi tam titizlerin cinsinden.

onun gözünün önünde öyle temizliği zor çiçek biblo süs eşyası vs kalabalık oluşturucak şeyleri kaldır temizliği dha pratik olacak resm çerçeveleri fln ya da evi dha zarif gösterecek su altında yıkanabilir cam süs eşyaları seçebilirsin. Şunu bilirm şunu söylerim ;

Evin temizliğini eşya gösteriyor sen ne kdr temizlik yaparsan yap toplarsan topla ortadaki klabalıklık evi kirliymş gibi gösteriyor moral bozuyor kendine temizlemesi zor gelen şeylerı kaldır canm :) Onun gözüne daha soft görünsün ki ne kdr uğraşıp temizlediğini derleyip topladığını fark etsin. bak mesela ben burda çok ev gördüm tıklıyorm resmi büyütüyorum ev toplu ama acayip dağınıkk yani isim vermeyeyim de birşey vr yni evi itici kılan bir türlü gözüme temiz gelmıyor yanı dikkatlice baksam da :)

Birde eşine temizlik kuralları koy :) o zaman farkedicektir çaba sarfettiğini

Mesela bak erkkler ne kdr titiz olsada ev içinde mutlaka yaptıkları hatalar vrdır :) kimisi banyodayken banyoyu çk ıslatır kimisi gardrobe un camlı kısmına çk dokunur dikkatsizdir el izi yapar spor dergileri okur dağınık koyar ama temızlığe gelnce de temiz titiz sayar kendinii :) senn eşinin de vardır mutlaka böyle bir huyları hepsinin vr çnkü ona da böyle ypma bn orayı şmdi silidm yenı toz aldm parmklama yerler ıslak bsma canım çıkıyor temzlk yapmktn yoruluyorm fln diye minik bir isyan edeblrsn mesela bn çk yapıyorm babama temizlik kumkuması kesildinz başıma diyor :D :D tamam bu dkr titiz olmayın boğuyorsunuz insanı vazgeçtm normal olun dıyor :D snde onu temızlıkten bıktır en iyi çözm yolu budur arkadaşım :)

Erkeğin titizi iyidir arkadaşım ama aşırı titizi de can sıkar biliyor musn ? İnşallah sorununuz en kısa zamanda çözersiniz.

Şimdi titiz bir erkeğin gözünün önünde öyle çk kutu süs eşyası ıvır zıvır döküntü falan batar illa gözüne benım babamda öyle şu nıye burda bu çiçek tozlanmış yok alın yıkayın falan der taktı mı takar yni snn eşin de bnm babam gibi tam titizlerin cinsinden.

onun gözünün önünde öyle temizliği zor çiçek biblo süs eşyası vs kalabalık oluşturucak şeyleri kaldır temizliği dha pratik olacak resm çerçeveleri fln ya da evi dha zarif gösterecek su altında yıkanabilir cam süs eşyaları seçebilirsin. Şunu bilirm şunu söylerim ;

Evin temizliğini eşya gösteriyor sen ne kdr temizlik yaparsan yap toplarsan topla ortadaki klabalıklık evi kirliymş gibi gösteriyor moral bozuyor kendine temizlemesi zor gelen şeylerı kaldır canm :) Onun gözüne daha soft görünsün ki ne kdr uğraşıp temizlediğini derleyip topladığını fark etsin. bak mesela ben burda çok ev gördüm tıklıyorm resmi büyütüyorum ev toplu ama acayip dağınıkk yani isim vermeyeyim de birşey vr yni evi itici kılan bir türlü gözüme temiz gelmıyor yanı dikkatlice baksam da :)

Birde eşine temizlik kuralları koy :) o zaman farkedicektir çaba sarfettiğini

Mesela bak erkkler ne kdr titiz olsada ev içinde mutlaka yaptıkları hatalar vrdır :) kimisi banyodayken banyoyu çk ıslatır kimisi gardrobe un camlı kısmına çk dokunur dikkatsizdir el izi yapar spor dergileri okur dağınık koyar ama temızlığe gelnce de temiz titiz sayar kendinii :) senn eşinin de vardır mutlaka böyle bir huyları hepsinin vr çnkü ona da böyle ypma bn orayı şmdi silidm yenı toz aldm parmklama yerler ıslak bsma canım çıkıyor temzlk yapmktn yoruluyorm fln diye minik bir isyan edeblrsn mesela bn çk yapıyorm babama temizlik kumkuması kesildinz başıma diyor :D :D tamam bu dkr titiz olmayın boğuyorsunuz insanı vazgeçtm normal olun dıyor :D snde onu temızlıkten bıktır en iyi çözm yolu budur arkadaşım :)

bayıldım bu yoruma, özellikle son bölüme, kk dan daha neler öğreneceğiz:9:

Son düzenleme:
Back
X