Eşim sinirlerimi alt üst etti...

Bu tarz durumlarda taktiksel davranmaktan yanayım. Birşeyi kırk kere söylersen insan ifrit olur, söylemediğinde bile söyleyeceği anı düşünerek kontrol mekanizmanı geliştirirsin ama evliliğini devam ettireceksen akıllı oynamak lazım.

Şimdiiiii eşin aklınca seni cezalandırıyor. Bugüne kadar annesi ile geliştirdiğin ilişki onu tatmin etmedi. Eğer isteseydi calısmayan bir kadınla evlenirdi o senin calısmanı dert etmiyor, ailesi ile mesafeli olmanı dert ediyor.

Kayınvalide sana eltini örnek verdi, eşin de onu destekledi sen aynen su cümleyi kuracaksın; vay canınaaa ben o parayı bir ayda kazanıyorum ama bir şekilde harcanıyor, helal olsun valla nasıl biriktirmiş?

Kayınvalide eltinin ne kadar marifetli olduğunu anlatıyor; cok özeniyorum ona valla, ne güzel her işe yetişiyor, ben de bir evimiz olsun, cocuğumuz kolejlerde okusun, X e destek olayım diye hep calısıyorum.

Kayınvalide yemeğini mi beğenmedi; annecim senin yemekler süper, ben kırk yıl didinsem yapamam senin gibi.

Bu cümleler insanların gözünü boyar, inan bana bir hafta uygula esinin davranısları değişecek. Senin de incilerin yerinde kalacak :KK1: Sen gerçeği biliyorsun nasılsa, kafa bul onlarla.

Eşim aileme takmış durumda haklı tarafları var ama benim onun ailesine karşı haklı taraflarım çok daha fazla ve ben görmezden gelmeye hazırım.

Bilemiyorum böyle yapıyorum bir iki sonra kendime saygım azalıyor :KK43: akside mümkün değil. Eşimle aramız düzelsin diye aylardır uğraşıyorum istediğim bir güler yüz, bir tatlı söz...

İstikrarlı olamıyorum sinirlerim tepeme çıkıyor hemen antidepresana mı başlasam acaba?

bence ortada hiçbir sorun yok inatlaşmak dışında.
dışardan bakan biri olarak gerçekten bir sorun göremiyorum.
aranızdaki kırgınlığım bitmesi için açık açık konuşmalısınız.
akşam yemeğinde eşinizi karşınıza alın, sakince sizi sevip sevmediğini
sizden ayrılmayı düşünüp düşünmediğini, sizinle evli olduğu için pişman olup olmadığını
bu evlilikten mutsuz olup olmadığını sorun.
hayati bir karar alma aşamasında olduğunuzu ona hissettirin.
umarım işe yarar.

Eşim aileme takmış durumda haklı tarafları var ama benim onun ailesine karşı haklı taraflarım çok daha fazla ve ben görmezden gelmeye hazırım.

Bilemiyorum böyle yapıyorum bir iki sonra kendime saygım azalıyor :KK43: akside mümkün değil. Eşimle aramız düzelsin diye aylardır uğraşıyorum istediğim bir güler yüz, bir tatlı söz...

İstikrarlı olamıyorum sinirlerim tepeme çıkıyor hemen antidepresana mı başlasam acaba?

Bu erkekler beni deli ediyor biz onların ailesine tek bir kelime bile edemeyiz ama onlar bizim ailelerimize takarlar.

Yani ya ayrılacaksın ya da bişiler yapacaksın, bu durum senin kendine olan saygını yitirmene sebep olmamalı.

Sakın akfana göre ilaca başlama, önce bir doktora falan görün, eğer altından kalkamıyorsan destek al.

bence ortada hiçbir sorun yok inatlaşmak dışında.
dışardan bakan biri olarak gerçekten bir sorun göremiyorum.
aranızdaki kırgınlığım bitmesi için açık açık konuşmalısınız.
akşam yemeğinde eşinizi karşınıza alın, sakince sizi sevip sevmediğini
sizden ayrılmayı düşünüp düşünmediğini, sizinle evli olduğu için pişman olup olmadığını
bu evlilikten mutsuz olup olmadığını sorun.
hayati bir karar alma aşamasında olduğunuzu ona hissettirin.
umarım işe yarar.

Mesele tam olarak bu işte ortada sorun olmaması. Bıktım olur olmaz huzursuzluğundan. Konuşsak ne olacak cnm aylardır uğraşıyorum birşey olacağı yok.

Seviyor musun diyorum evet diyor sonra emin değilim diyor, bu evlilik devam etsin mi diyorum evet diyor sonra hayır diyor. Evlendiğin için pişmansın değil mi diyor bu ne ya ergen gibi...

Son düzenleme:
hayatta bazen seçim yapmamız gerekir lineum. eşin haklı. her gün 4 saatlik yol insanı çok yorar. tamam sizde 3 saat yol çekiyorsunuz ama sizinki eşinize göre evin geçimi için mecburi yapılan birşey olmadığı için bu anlamda pek bir değeri de kalmıyor. bu düşünceyi sorgulamanın bir anlamı yok. sonuçta böyle yada buna benzer düşüncelerle istemiyor bu kadar yol çekmeyi, sizin çalışmanızı..

o zaman oturup düşünür ve bir karara varırsınız. eşinizin ve sizin huzurunuz herşeyden daha önemli değil midir? ilişkinizi iyi yönde devam ettirmek istiyorsanız bunun için ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışın. tavizse taviz. gurur kime ne kazandırmış? bazen orta yolu bulmak inatlaşmaktan çok daha iyidir.

taşınma ve çalışma meselesini bu anlamda düşünüp bir karar varmaya çalışın. eşinizi annenize anlatmanız iyi olmamış, sonra kadın da eşinizi arayıp hesap sormuş gibi olmuş. sizler yetişkinsiniz çok hayati bir durum olmadığı sürece kimseyi müdahele ettirmeyin, hele ki böyle şeylerde. eşinizin onuru incinebilir. siz onun yanındasınız, anne babanızın değil. eşinizle bir aile kurdunuz, ilgi sevgi isteğinizi yerine getirmiyor diye adamı şikayet etmek ne derece doğru bir şey? işe yarar bir şey değil bu...

artık olan olmuş, bu konuda dikkat edip yapmamaya çalışın bence bunu. kendi aranızda çözün.

eşinizin yapısı nasıl bilmiyorum, bazı erkekler sevgilerini gösteremezler sözle. ailesinden böyle öğrenmemiştir, yapısı böyle değildir. ama farklı şeylerle gösterir, birşeyler yaparak gösterir mesela sevgisini. bu anlamda sevgisi sizin istediğiniz gibi değil diye (çiçek, mesaj, hediye) onu yargılamak, eleştirmek, başkalarıyla kıyaslamak ancak sorunu daha da kötüleştirir. eşinizin bu yapısını kabul edin. adam size olan sevgisini her gün 4 saat yol çekerek gösterdiğini sizin için çalışarak gösterdiğini düşünüyor. bu tarz şeyler illa ki vardır çoktur, bir bakmaya ve görmeye çalışın. illede sizin istediğiniz şeyler değil diye bunları görmezden gelip reddetmeyin...

son olarak sorun neyse onu konuşun, ilişkinizi tümden yargılamayın. bazı şeyler iyileştirildiğinde aranızdaki sevgi ilişkisi de yeniden güçlenir.
bu yorumun altına bende imzamı atarım :KK9::KK9::KK9:

Artık beni sevmediğini düşünmeye başladım kendimi dünyanın en kötü insanıymışım gibi hissettiriyor aile olmamız bana bağlıymış ailesinin memleketine gidersek aile olabilir mişiz :KK43: çalıştığı yer evimize iki saat uzakta benim şyerimde 1,5 saat işyerinin olduğu yerden ev tutacakmış gelmek istemiyormuş eve...

Eşinin bu şekilde davranması gerçekten çok üzücü ve gurur kırıcı. Seni aldığında köyden almışta sonradan mı okumuş çalışmıssın sen? ... Başta her şey tamam,evlenince boyunduruk altına almak istiyorlar. Bence çocuğun olmadığı için dua etmelisin. Konuşmayı dene, konuşarak halledemiyorsanız profosyenel bir yardım almaya ne dersiniz? o da olmassa belki de ayrılmak en doğru karar olacaktır sizin için.Hiç kimse bir şeyi yürütmek zorunda değildir...Fakat bir de şöyle bir şey var, hani bu bir kaç bir şeyle verilecek bir karar değil 2 yıllık evlisiniz henüz çok yeni, güzel zamanlarınız kötülerden daha azsa tehlikeli dönemlerdesiniz, fakat belki bu aralar moralini bozan şeyler vardır enine boyuna düşünmelisin.Hemende kestirip atma ilk 3 yıl evlilikte çok önemlidir...

Son düzenleme:
Bu erkekler beni deli ediyor biz onların ailesine tek bir kelime bile edemeyiz ama onlar bizim ailelerimize takarlar.

Yani ya ayrılacaksın ya da bişiler yapacaksın, bu durum senin kendine olan saygını yitirmene sebep olmamalı.

Sakın akfana göre ilaca başlama, önce bir doktora falan görün, eğer altından kalkamıyorsan destek al.

Bişi itiraf edeyim mi eğer evli değilde nişanlı yada sevgili olsaydım çoktan ayrılmıştım eşimden yemin ederim. Bazı arkadaşlar kızacak ama boşanma düşüncesi korkutuyor beni.

Etraf neder? Koca sülale? Sonra ailem benim maaşım üzerinden acaba ne tür planlar yapar? Hayatım neye döner? İnanın kabus gibi...

Toparlarmıyız dersin?

eminim pek çok şey denedin.
sevgiye boğmayı da denedin mi?
belki şımartılmak istiyordur.

Bişi itiraf edeyim mi eğer evli değilde nişanlı yada sevgili olsaydım çoktan ayrılmıştım eşimden yemin ederim. Bazı arkadaşlar kızacak ama boşanma düşüncesi korkutuyor beni.

Etraf neder? Koca sülale? Sonra ailem benim maaşım üzerinden acaba ne tür planlar yapar? Hayatım neye döner? İnanın kabus gibi...

Toparlarmıyız dersin?

Sadece sen değilsin, bircok ayakları yere basan kadın korkuyor yeni bir hayata adım atmaktan, kendini bu konuda suclu hissetme. İnan bana bıcak kemiğe dayanırsa evliyim, emeklerim var diye arkana bile bakmazsın.

Ben sizin toparlanacağınıza inanıyorum, eskişehir*ankara arası mekik dokumak da kolay değil. Biraz sabır biraz özveri, her yaklaşımı erkekten beklememek de gerekiyor.

eminim pek çok şey denedin.
sevgiye boğmayı da denedin mi?
belki şımartılmak istiyordur.

Denedim inan ama insan kendini karşısındakini memnun etme görevi olan bir memur gibi hissediyor bir saatten sonra. Benimde sevilmeye ihtiyacım var. Dökme suyla değirmen döner mi?

Toparlarmıyız dersin?

canım sana bir şey diyim mi etraf önce kendi kapısındaki pisliği temizlesin sonra laf etsin... o ne der bu ner diye hayat geçmiyor.Konuşmak isteyene o kadar çok ki laf .. ama benim sana naçizane bir fikrim ne karar verirsen ver dirayetli ve arkasında bulun. gerçekten ayrılmak istemiyorsan ayrılalım lafını ağzına alma, sonradan kendi söylediğini yutmuş olacaksın, eğer gerçekten ayrılmayı düşünüyorsan da ayrıl ve bunun arkasında bulun. ama şunu aklından çıkarma bu hayatta hep tek başınasın, ailen kocan bile bir yere kadar yanında ... Okumuşsuın ayaklarının üstünde durabilirsin.
Ama fevri bir karar vermeden şöyle bir şey yapmaya ne dersin? git bakalım ailesinin memleketine en azından vicdanen rahat olursun ben senin için her şeyi yaptım dersin baktın ki düzelmiyor benden bu kadar der alır çantanı kendi yoluna bakarsın. sonuçta evet bi kadının çalışması önemli ama yuvası da ikinci planda olmamalı...

Bu iş böyle gitmez Lineum.
Ya eşinin isteklerine boyun eğeceksin , yada kendin gibi olup, kendin için yaşayacaksın.
Eşin tüm uzlaşı yollarını kapatmış anlaşılan.
Tüm isteklerine boyun eğip, onun istediği kalıba girersen belki ???
Tabi bu arada içindeki kırgınlıkları, hayalkırıklığını ve bu yaşadıklarını sindirebilirsen mutlu olursun.

Gidip köyden birini alsaymış mış.
Artık köyde yaşayan kızlarımızın çoğu kendi ayaklarının üstünde durmaya çalışıyor.
Kimse kaderini bir koca ya bağlamak istemiyor.
Benim anlamadığım, eğitimli, çalışan meslek sahibi kadınla evlenip sonra onu vasıfsızlaştırmaya, hegemonyan altına almaya çalışacaksın. Baştan istediğin gibi birini bul o zaman.
Neden, aslında nedenine dair pek çok fikrim var.

Herneyse, Lineum çok seviyorum diyorsun, sevgiye hürmet ederim.
Ama bu sevgi zaten bu şekilde tükenecek, onun istediği şekle girersen de sen sen olmaktan çıkıp mutsuz olacaksın.
Bu kadar yıpratma kendini, bazen gemileri yakmak gerekir.
Uzun uzun ve iyi düşün , nasıl bir hayat nasıl bir evlilik istediğine karar ver.
İstemediğin hiç bir şeye razı olma.
Umarım bir çıkış yolu bulursun.

Arkadaşım istediğim hayatta istediğim evlilikte bu değil. Bazen eşimle hiçbir ortak noktamız olmadığını düşünüyorum. İlk görüşmeye başladığımız dönemlerde saatlerce konuşurduk telde şimdi düşünüyorum acaba ne konuşuyorduk diye.

Ben hayata dair konuları konuşmayı severim onun düşündüğü tek şey para ve yatırım aklı fikri bu işlerde. Aileside böyle biliyor musun? Bir aradayken sadece şu arsa, şu ev bilmem ne yatırımı. Gezmeye gidiyoruz orda bile arsalarını gösteriyorlar bu nasıl bir psikopatlık ya...

Eğer evlenmeseydim ben, şu an çok daha doyurucu bir hayatım olacaktı çok pişmanım. Toplumsal baskıdan korkmasam ne yapacağım belli ama hakkımda hayırlısı, dedim ya gözüm kararır belki birgün...

canım sana bir şey diyim mi etraf önce kendi kapısındaki pisliği temizlesin sonra laf etsin... o ne der bu ner diye hayat geçmiyor.Konuşmak isteyene o kadar çok ki laf .. ama benim sana naçizane bir fikrim ne karar verirsen ver dirayetli ve arkasında bulun. gerçekten ayrılmak istemiyorsan ayrılalım lafını ağzına alma, sonradan kendi söylediğini yutmuş olacaksın, eğer gerçekten ayrılmayı düşünüyorsan da ayrıl ve bunun arkasında bulun. ama şunu aklından çıkarma bu hayatta hep tek başınasın, ailen kocan bile bir yere kadar yanında ... Okumuşsuın ayaklarının üstünde durabilirsin.
Ama fevri bir karar vermeden şöyle bir şey yapmaya ne dersin? git bakalım ailesinin memleketine en azından vicdanen rahat olursun ben senin için her şeyi yaptım dersin baktın ki düzelmiyor benden bu kadar der alır çantanı kendi yoluna bakarsın. sonuçta evet bi kadının çalışması önemli ama yuvası da ikinci planda olmamalı...

Benim kayınvalidem pasif agresif kişilik bozukluğunun tipik bir örneği arkadaşım ben işimi gücümü bırakıp oraya gidersem beni delirtir ben onun gibi yapamam çünkü. Eşimin buraya gelme şansı var ama dedim ya bilhassa gelmiyor beni ailesinin yanına götürme peşinde. Böyle giderse varya yakında yüzüne bile bakmayacağım ha var ha yok olacak benim için...

Bıktım kaprislerinden ne yapsam yaranamıyorum delirticek beni birgün. Eve geliyorum işten yemeğini hazırlıyorum söylenmesin çalışıyor onun için iş yapmıyor demesin diye.

Geçen bana diyor ki köyden kız alsa daha iyiymiş en azından hizmetini görür çocuğuna bakarmış :KK43:

Hayattan soğudum inanın onu o kadar sevmeme rağmen bana böyle yapması mahvediyor beni.

İçinde bana karşı bir nedret varmış işimi bırakıp ailesinin memleketine gitmiyorum diye ben işime devam ettiğim sürecede artacakmış nefreti.

Kızlar evlilik tek taraflı olur mu? Allah aşkına hep ben mi fedakarlık yapacağım :KK43:

Bence sırf bu söz bile boşanma nedenidir? eşiniz kendine eş değil hizmetçi istiyormuş...

Kızlar bu arada eşime olan sevgim yavaş yavaş nefrete dönüşüyor, neden biliyor musunuz?
Çünkü benim sevgimi zayıflığım olarak görüyor ve bana karşı kullanıyor.

Küslüğe dayanamıyorum ya saatlerce konuşmaz benimle bıraksam belki günlerce konuşmayacak.
Karşımda bir duvar var sanki aynı annesi. Nefret ediyorum bu hallerinden.

Beni susarak sindiriyorlar. Bu yaptıklarını düşündükçe çıldırasım geliyor. Hakkım haram olsun hepsine birden.
Allahın cezaları. Allahtan bana güç ve dirayet vermesini diliyorum doğru kararlar alarak aldığım kararların arkasında durabilmek için.

Bence sırf bu söz bile boşanma nedenidir? eşiniz kendine eş değil hizmetçi istiyormuş...

Aaaa olur mu cnm? Ben çalışmasaymışım beni başına taç edermiş bir dediğimi iki etmez miş. Allah aşkına ya seven ve karısının bir dediğini iki etmeyecek adam bu kadar huzursuzluk çıkartır mı?

Çalıştığı ilçede yer arıyormuş kendisine beyefendi orada kalacakmış ben böyle yaparsam. Evlenmek mi? Ahhh şimdiki aklım olsaydı...

arkadaşım istediğim hayatta istediğim evlilikte bu değil. Bazen eşimle hiçbir ortak noktamız olmadığını düşünüyorum. Ilk görüşmeye başladığımız dönemlerde saatlerce konuşurduk telde şimdi düşünüyorum acaba ne konuşuyorduk diye.

Ben hayata dair konuları konuşmayı severim onun düşündüğü tek şey para ve yatırım aklı fikri bu işlerde. Aileside böyle biliyor musun? Bir aradayken sadece şu arsa, şu ev bilmem ne yatırımı. Gezmeye gidiyoruz orda bile arsalarını gösteriyorlar bu nasıl bir psikopatlık ya...

Eğer evlenmeseydim ben, şu an çok daha doyurucu bir hayatım olacaktı çok pişmanım. Toplumsal baskıdan korkmasam ne yapacağım belli ama hakkımda hayırlısı, dedim ya gözüm kararır belki birgün...

aynen canım ben d aynı durumdayım annem babam üzülmicek olsa bir dakika durmam ama aması var iştee

neden sizi bu kadar bastırmaya çalışıyor anlamadım ben. annesinin gelmesinden kaynaklı değil de sanki evliliğin başından beri bu tutumdaymış gibi geldi. kendisinde bir eziklik mi hissediyor acaba? sizin maaşınız ve mevkiniz onun çok üzerinde mi?

sen işini bırakıp anasının yanına gitsen onlara kul köle olsanda yaranamazsın hep daha fazlsını isteyeceh hep..

onun anlaşmaya niyeti yok iş falan bahane bence,şuan bulundugun durumdan bi çıkış yolu olarak düşünüyosundur emınım işi bıraksam belkı daha farklı olur hersey ben onun istegini yapınca oda yapar benım ısteklerımı diye,ama sana asla diyorum arkadaşım asla...
taviz tavizi dogurur,bu seferde sen ne boş bi insansın bi işe yaramıyosun vs. vs. der
oyuzden bence sen ve senın hayatın onun keyfınden ısteklerınden cok daha onemlı bence sakın bırakma işi
bide merak edıyorum evın geçiminin nekadarına katkıda bulunuyosun
mutfak masrafı
faturalar vs. kım karşılıyo
hepsını o yapıyosa ve sana para harcatmıyosabi parça iyi niyet arıycam altında
ama hep senın paranı kullanıp hemde bukadar tırıvırı ediyosa zaten yok say bırak konuşsun boş boş

X