Evet aslında orda ki tepkim biraz da hep alttan alıyorum iyice tepeme çıktı bu FikriyleydiDolmuşsunuz karşılıklı. Eşinize haksız diyemem çünkü daha önce aynı vukuatı yapmış affetmişsiniz, kendinde hak görüyor. Size haksız diyemem siz de dolmuşsunuz bunalmışsınız bi yerde dur demek istemişsiniz ama bunun için geç kalmışsınız bence.
Bu böyle devam edecek bebek aklı erince görecek şimdide hissetmiştir zaten onlar eşya değil duyguları ve hisleri var hatta bizden daha güçlü... Bebeğiniz için en doğru kararı vermelisiniz29 yaşındayız, 3 aylık bebeğim var, 2 senedir evliyiz.
Eşim normalde ilgili, sevecen , sadık evde sürekli bana yardım eden yemek temizlik yapan evden işe işten eve ailesiyle zaman geçiren sıradan çok da sorunlu sayılamayacak birisi.
Ama en ufak çok ufak bi gerginlik birden parlayan çok çabuk da pişman olup sonra da ayaklarıma kapanacak kadar pişman olup affetmem için uğraşan birisi.
Şiddet olayı 2. Kez oluyor. İlk yaşadığımız da henüz 2/3 aylık evliydik tartışmaya başladığımız da ben ailesi için çok fazla hakaret etmiştim aşırı derecede ağır şeylerdi bana vurdu o vurunca bende ona saldırmaya çalıştım deliye döndüm elime geleni fırlatmaya çalıştım ama erkek tabi o bana daha büyük şekilde döndü gürültüden kapıya polis geldi. Bir kaç hafta ailemin yanına gittim onlara söylemedim sonra tabi kapıda yatmalar ağlamalar sızlamalar yalvarmalar derken affettim döndüm.
O günden sonra hiç şiddetli kavgalarımız olmadı hakaret etmedik korkmuştuk bende yapmadım oda yapmadı.
Bugüne kadar, bugün bebeğimle ilgilenirken uyuya kalmışım telefonumda her zaman olduğu gibi sessizdeydi. Eşim dışarıya çıkmıştı aramış yorgunluktan olacak 2 saat kadar uyumuşum 11 kez aramış , merak etmiş. Neyse geldi uyku sersemiydim zaten kapıyı sert şekilde vurdu poşetleri falan attı sertçe niye açmıyosun ya vs dedi uyumuşum dedim telefonun niye sessizde Cart curt. Her konuda böyle hemen beni suçlar en basiti 1 hafta kadar şehir dışına çıkmıştık haliyle kombiyi kapatalım dedim. Döndüğümüzde açılmadı başladı senin yüzünden işte kapatmayalım dedim sana açılmıyor işte diye söylendi. Başka bi örnek arabadan iniyorum bebek çantası kabanım falan derken çat diye inemiyosun tabi hemen of hızlı olsana biraz diyor. Haftasonu AVM ye gidiyoruz ya da markete keyfi olan bir şey değil, trafik oluyor bizi bu trafikte dışarı çıkarttın al işte diye söyleniyor.
Bugüne gelince telefonunu niye açmıyorsun diye geldi bende artık tavırlarından çok bunaldığım için olacak uyudum suç mu nesini anlamıyorsun diye yükseldim bağırma bana diye karşılık verdi yeter artık sıkıldım senden bunda ne var uyumak suç mu dedim derken tartışma büyüdü kucağımda bebeğim vardı elimde ki telefonu ona doğru fırlattım kalk gözümün önünden diye bağırdım. Kalktı saçımdan tuttu en nefret ettiğim şeyi yaptı bi kez yaptın bu sefer izin vermiycem dedim polisi arıycam ailemi arıycam çağırcam dedim bende ona saldırdım vurdum karşılık vermedi. Saatlerdir ağlıyorum böyle bir ilişkim olduğu için üstüne bebeğimin yanında bunları yaşadığım için çok üzgünüm ama artık sabrımda kalmadı.
Annemi aradım gelin beni alın diye ne oldu dedi konuyu anlattım ama daha önce de olduğu gibi vurduğunu söylemedim. Oda sakin ol çocuğun yanında bağırmayın vs dedi geri oturdum.
Şiddet konusu her ne kadar zaman geçtikçe unutmuşum gibi olsa da ruhumu çok fazla zedeleyen bir şey kalıcı hasarlar bırakıyor.
Ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilmiyorum.
Paylaşabileceğim kimse yok, ne yapmam gerekiyor fikirlerinizi bekliyorum
Geçen gün eşimde beni aramış 16 kere ulaşaşmış ben spordayım bana hiç bağırmadı telefon fırlatılma olayı olmadı. Sadece merak ettim dedi eve geldi oturduk yemeğimizi yedik sakince hiç ne tartışma oldu ne de bağrış çağrış gayet sakin sakin....
Uyudun diye kızmıyor.. ulaşamamış merak etmiş adam.
Hepsinde aynı düşüncedeyizÇocuğunuz varsa 3 aylıkken ne kadar uykusuz günler geçirdiğinizi, bir damla uyku için neler verebileceğinizi düşünün. Siz bu hâlde, bir fırsat bulup uyumuşsunuz ve kocanız uyumuş olabileceğinize ihtimal vermiyor, üstelik siz uyurken o kadar aradığı için hiçbir suçluluk duymuyor ve eve gelip bas bas bağırıyor sinirli bir biçimde. Ne yaparsınız? Sakın bana “Çocuğum var orada, o yüzden ne kadar sinirli olsam da sakin kalmaya çalışır, bağırmazdım” falan gibi ideal şeylerden bahsetmeyin. Yok böyle bir dünya! İkinizin çocuğu için uykusuz kalan sizsiniz ve kocanız “Benim, efendinin telefonuna nasıl cevap vermezsin, seni hadsiz” minvalinde gelip size bas bas bağıracak. Konu sahibi telefonu fırlatarak sakin bir tepki vermiş, başkası olsaydı telefonu ağzına monte ederdi adamın!
Cevabımın sonuna “merak edip böyle hayvan gibi davranması öküzlük” yazmam gerekirdi yanlış algı oluşturdu adamı savunduğum yok sakin ol..Çocuğunuz varsa 3 aylıkken ne kadar uykusuz günler geçirdiğinizi, bir damla uyku için neler verebileceğinizi düşünün. Siz bu hâlde, bir fırsat bulup uyumuşsunuz ve kocanız uyumuş olabileceğinize ihtimal vermiyor, üstelik siz uyurken o kadar aradığı için hiçbir suçluluk duymuyor ve eve gelip bas bas bağırıyor sinirli bir biçimde. Ne yaparsınız? Sakın bana “Çocuğum var orada, o yüzden ne kadar sinirli olsam da sakin kalmaya çalışır, bağırmazdım” falan gibi ideal şeylerden bahsetmeyin. Yok böyle bir dünya! İkinizin çocuğu için uykusuz kalan sizsiniz ve kocanız “Benim, efendinin telefonuna nasıl cevap vermezsin, seni hadsiz” minvalinde gelip size bas bas bağıracak. Konu sahibi telefonu fırlatarak sakin bir tepki vermiş, başkası olsaydı telefonu ağzına monte ederdi adamın!
15 dakika ulaşamayınca ağlaya ağlaya bağırıp çağıran beni görseniz demek deli diye toplatacaksınız
Tabiki öyle, adam hayvanÇocuk azarlar gibi de yapmaması gerekli. Çünkü kaygı duyan insan sinirlenmez görünce mutlu olup sakinleşir. Adam anormal.
Daha önce affettim aslında biliyordum tekrarlanacağını ama kendimi suçlamıştım tahrik ettim diye yeni evliydik düğüne süreci stresi vs dedim üzerinden 1.5 yıl geçti hiç kötü bir şey yaşamadık aslında bana vuracağını düşünmemiştim zaten saçımdan tuttu ben daha çok tepki verince kendine geldi sanırım o durdu bir şey yapmadı ben daha çok tepkiler vermeye devam ettim vurdum daha önce de yaptığı için ayrıca gözüm döndü. zaten çok sürmedi fazla bağrışmadık bebeğim canımın içi ağlamadı ama bilmiyorum neler hissettiğiniEvet aslında orda ki tepkim biraz da hep alttan alıyorum iyice tepeme çıktı bu Fikriyleydi
Ne diyosun abla bizde oturduk anca birbirimize saldırmayı beklemiyoruz heralde çözüm aramak için burdayım memnun değilim durumdanBiraz daha dövüşürsünüz. Bu saçmalıklara da bir miktar tahhammül hazneniz var belli ki. O dolar mutlaka. Sonra nasipse ayrılırsınız. Sonra bir gün bi yerde eski eşiniz tarafından pompalı ile öldürülürsünüz anıt sayaca eklenirsiniz. Biz de üzülürüz.
Kendinizi kandırmayın. O bağırış ortamında çocuk nasıl ağlamadı? Ağlamadıysa bile şok geçirmiştir ondandır ya. Aynen 1.5 yıldır kesin melek gibidir, bundan sonra bi 1.5 yıl daha rahatsınız(!)Daha önce affettim aslında biliyordum tekrarlanacağını ama kendimi suçlamıştım tahrik ettim diye yeni evliydik düğüne süreci stresi vs dedim üzerinden 1.5 yıl geçti hiç kötü bir şey yaşamadık aslında bana vuracağını düşünmemiştim zaten saçımdan tuttu ben daha çok tepki verince kendine geldi sanırım o durdu bir şey yapmadı ben daha çok tepkiler vermeye devam ettim vurdum daha önce de yaptığı için ayrıca gözüm döndü. zaten çok sürmedi fazla bağrışmadık bebeğim canımın içi ağlamadı ama bilmiyorum neler hissettiğini
Ne varsa onu yazıyoruz ne diye süsleyim. Anlam veremediğim için yazıyorum soru soruyorumSağlıksız bir evlilik aslinda sizde içten içe mutsuzsunuz süslemenize gerek yoktu nihayetinde burası dert köşesi göze alırim diyorsanız boşanın.
Kaç seçenek olabilir?Ne diyosun abla bizde oturduk anca birbirimize saldırmayı beklemiyoruz heralde çözüm aramak için burdayım memnun değilim durumdan
Allah Allah ağlasa niye saklayım şaka gibisiniz vallaKendinizi kandırmayın. O bağırış ortamında çocuk nasıl ağlamadı? Ağlamadıysa bile şok geçirmiştir ondandır ya. Aynen 1.5 yıldır kesin melek gibidir, bundan sonra bi 1.5 yıl daha rahatsınız(!)
Yorumları takip ediyorsanız çeşitli çözümler varKaç seçenek olabilir?
Saçımdan tuttu ama ben ona fazlasıyla iade ettim karşılık vermedi özürler dilemeye başlamıştı bile. Bebeğim ağlamadı çok sürmedi olay zaten ben hemen annemi aradım sakinleştirdi bebeğin korkuyor kendine gel vs dedi. Ama o eli kaldırmayacaktı işteHer dayak yiyen kadın öncesinde kocası hakkında bir guzelleme yapıyor nedense! Boşanma fikri sunmayalim diye heralde ?
Telefon sessizde 11 kez aramış siz adama telefon fırlatıp gözümün önünden çekil dediniz o da saçınıza yapıştı kucağınıza bebekle bağırış cagiris aman Allah im o bebeği düşünemiyorum nasıl aglamistir. Yazık.
Yine ağlayıp yalvaracak sen de affedeceksin keşke ailene soylemeseydin unutacaksın belli.
Saçımdan tuttu ama ben ona fazlasıyla iade ettim karşılık vermedi özürler dilemeye başlamıştı bile. Bebeğim ağlamadı çok sürmedi olay zaten ben hemen annemi aradım sakinleştirdi bebeğin korkuyor kendine gel vs dedi. Ama o eli kaldırmayacaktı işte