yok canım herşeyini bilirim başka borcu falanda yok
"Bana bakar mısın" çok itici bir cümle olmuş bence."Bakmak" "bakılmak" nedir Allah aşkına. Siz sorunu acık acık konuşmak yerine tek kelime ile anlatmaya calısmışsınız.
Annenizin söylediği duygusal birşey, benim annem olsa "kendini ezdirecek kadar özgüven aşılayamadıysam istifa et" derdi.
zaten benmki salaklık sonuçta eş o erkek o bakmak geçindirmek zorunda olan o.ne diye sorduysam
neden çalışmak istemiyorsunuz
bu erkeklerin geneli böyle canım boşver hiç üzülmeye değmez....ben üniv mezunuyum hem okudum hem özelde çalıştım özellerin ne kadar berbat bir yer olduğunu çok iyi biliyorum evlendikten sonra bıraktım gurbette geldiğimiz için kayınbabam ve eşim sürekli alttan alttan baskı yaptılar bana çalışayım diye kpssye çalıştım bir ara sonra boyun ve bel fıtığım çıktı çalışamaz oldum kayınbabam her konuşma da laf vurur eşimde ağzını açıp beni savunmazhastasın canın sağolsun ben sana bakarım diyemedi bu zamana kadar tüp bebek sorunu bizde de var şuan aşılama yaptırdım 7.günüm eğer tutmazsa tğp bebek yolu gözüküyor rabbim bana da sana da tüm isteyenlere de hayırlı evlatlar versin canım üzülme Allah büyük birgün bizler de anne olacağız inşallah iş konusuna gelince keşke eşine öyle mesaj atacağına istifa ettim haberin olsun beni geçi,ndirmek senin görevin yazsaydın neyse olan olmuş bir kere ben inat ettim oturuyorum evde insan da çalışma hevesi bırakmıyorlarki eşim bazen hala uğraşır seni şuraya yazdırayım diye sanki çocuk var karşısında ilk başta susuyordum ama artık susmuyorum sende artık kendini yıpratma canım çalışmak istemiyorsan çalışma eşlerimizi ailemiz gibi olmuyor malesef....rabbim yardımcın olsun canım
tatlım demekki eşin eve kendi bakabileceğine güvenmiyor..
belkide yetiştiremem diye korkuyor olamazmı..
hemen kçtüsünü düşünme bence..
oturun akşam güzelce konuşun...
Günümüzde artik kadin erkek birlikte calismayinca gecinilmesi cok zor oluyor. Simdi borcunuz yokmus ama gelecegin garantisi yok ki, belki siz isten ciksaniz yine bir borcun altina girilecek bir sekilde ve problemler baslayacak. Ki iki kisi calisip biriktirdigi zaman borcunuz olmasa bile yatirim yapma imkaniniz olur ilerisi icin, geleceginiz icin.
Diger konu icin de, esiniz bir hayli anlayissiz davranmis. Ama belki bunun sebebi sizin isten cikmak istemeniz onun da istememesi. Ben esimin arkamda durmasini isterdim. Sevmedigim bir yerde calismami istememesi gerekir. Destek olmasi gerekir. Ama sizin de ona destek olarak, bana bakar misin yerine, buradan ciksam, belki daha düsük bir maasla bile olsa baska bir is bulsam ama huzurlu olsam? ne dersin, derdim.
Hatta ben ona sormaz cikardim bile herhalde, biraz fevriyim haksizliga ugradim mi biter.
Bence esinizle konusun, kirildiginizi söyleyin. Cidden "ordaki parayi baska yerde bulamazsin" mantigi hos degil. Mutlu degilsiniz sonucta, eziliyorum diyorsunuz. Ama siz de orta yolu bulmaya calisin, daha düsük maasli da olsa baska bir yere gecmeye calisin.
Tabiki öyle anlayabiliyorum bende yıllarda özelde çalıştım. Ama ben işi bırakmamasından yanayım. Başka bir iş bulup çalışsın, yoksa bu adamla çok problem yaşarlar.
hemen başka iş aramaya giriştim eşim öyle yazınca zaten.daha az maaşla ama rahat bi yer olsun diye araştırıyorum bilmiyorum ne olacakEsinizle bastan konusmussunuz ben calismak istemiyorum diye belirtmissiniz ama belliki eşiniz bunu istemiyor.
Ben olsam sizin yerinizde o isyerinde duramayacak durumda olsam, başka iş arar bulur orda çalışırım.
Benim halimi, derdimi anlamayan ve bana açıkça seninde calışman gerek, ben böyle düşünüyorum diyemeyen eşimin eline bakmazdım.
Kolaylıklar dilerim.
ağustos 2013 işten ayrıldım zaten süreci biliyordu her canım sıkıldığında dert yanardım ama sürekli çekme kahırlarını derdi ben o kadar emeğim var olmaz derdim en sonunda emeğimi alarak ayrıldım ama son hafta işler çok karıştı sürekli beni telkin ederdi neyse beni ardılar konuştular işte n çıkarıldığımı haber verdiler bende biraz sakinleştikten sonra eşime mesaj attım buraya kadarmış buradan bitti kismetimiz şimdi ne yapsak ki dedim ki?
kuru emek yeriz yine geçiniriz sen kafanı takma dedi o an zaten ben her şeyi unuttum hayata daha güzel baktım. eve geldim düşünme biraz dinlen gez toz dedi tamam dedim ama 45 gün sonra başka işe girdim halada ordayım .
çünkü evde oturmaya alışık değilim insanın kendi parasını kazanması gibi güzel bir şey olamaz. 45 gün boyunca param vardı ama azaldığı zaman utanırdım istemeye garip gelirdi alışkın değilim çünkü sürekli kendi paramı harcamışım ısrar para verirdi bana.
bende dalgasına '' koca parası yemekte ne güzelmiş'' çıtır çıtır diyor dum
canım beni en iyi anlayan sen olmuşsun teşekkür ederim.rabbim bizede hayırlı evlatlar versin aminnnnnnnnn
zaten öyle düşünüyordur bencede...ama neden isyan ya.zaten ben çalışmasaydım yada çalışmayan bi eş alsaydı mecbur evi o geçindirmeyecekmiydi ?
Kimileri beni elestirek kimileri hak verecek..
Valla en uyuz oldugum erkek tipi hayir evi gecindiremeyeceksen evlenme kardesim borc olur durum kotu olur tamam borcta bitmisdaha niye bu para hirsi..
Esitlik diyoruz sonra calismiyoruz demis kimileri..
Kadin calissin erkek calissin sonra kadin eve gelsin yine calissin hangi erkek acaba camasirlar kurudumua perdelerde yikanacak uff aksama yemek yok ne yicez diye dusunur..
tutturmussunuz ekonomik ozgurluk aksama kadar calisip eve gelip temizlik utu yemek yapmak mi ozgurluk...
Yoksa sabah istedigin saatte kalkip atiyorm kursun varsa kursa gitmek evini toparlamak aksam guzel yemek yapip esini beklemek alip cantani kuafore gitmekmi....
simid calisan kadinlar bana kizmasin devlette calisan yada rahat calisanlari tenzih ediyorum..rahat calisiyosa saatleri iyi haftasonu tatil maas gizelse calissin.. uada borc var calismak gerek calissin..
ama sirf ekonomk ozgurlugim olsun diyede sabah sogukta cikip taa aksamin 8 inde 9unda gelmek bana gore sacmalik herkesin kendi fikri......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?