eşim "sana bakarım işten çık" diyemedi :'(

ben yaptığım yorumların arkasındayım
hiç bir yorumumu çürütmüyorum istersen büyük harflerle yazayım
ablan olarak sana tavsiyem
bir aile ilmihali alda otur oku bakalım ne diyor kitaplar

evet seni hala dikkate almıyorum aslında ama sen yorum yapmayı kesmediğinden bana cevap hakkı doğuyor
artık yazmazsan sevinirim
senle aynı şeyleri düşünmüyoruz düşünmek zorunda da değiliz
hadi eyvallah

Evet, yetiskin bir bayanin böyle cümle kurmasi hakikaten çok çirkin. Ayrica anne ile esi karsilastirmak neyin nesi? Bir erkek bunu yaptiginda kiziyoruz ama degilmi?

Ve madem anne nasihatlarindan konusuyoruz. Benim annem öyle hayalperest insan degildir. Ben ayni durumda olmus olsaydim "önce baskba bir is bul, sonra bu isinden istifa et" derdi. Hayat sartlar zor sonuçta. Isi birtaktiginda tekrar ise girmek zor oluyor. Ve annemin bir nasihati daha var, umarim konu sahibi buna kulak asar "esin milyonerde olsa bile, asla isi birakma. Daima kendi ayaklarin üzerinde dur, özgür ol"

Tavsiyeniz size kalsın. Ablalık yaşla olmuyor zira.
İyi günler diliyorum.

Konu dışı olsa da abla olarak kaç yaşında olduğunuzu birkaç konudur çok merak ediyorum şahsen.

Ne kadar borcunuz olmasa da bu devir de tek maaşla geçinmek çok zor şey, göze alabilmeniz bile büyük cesaret doğrusu, iş hayatı hep böyledir, bakın ben babamın yanındayım bende mutsuzum. Kendi işinizi yapsanız, kimsenin ağız kokusunu çekmezsiniz ama bu sefer hep birşeyleri düşünmek zorunda kalırsınız o da yorgunluk olur. Ev temizliği bile yaparken yorulmuyor muyuz? Çok yoruldum bir daha yapmayacağım deme lüksümüz var mı? Kendi ayaklarının üzerinde durabilmek kadar güzel birşey olduğunu düşünmüyorum. Eşiniz de tek başına yetemeyeceğini düşündüğünden çıkmanızı göze alamıyordur. Boğaz doyurmaksa her türlü bakılır zaten, ama sadece karın doymasıyla yetmiyor, hiç mi birşey istemeyeceksiniz, eksiğiniz olmayacak? Almak zorunda! Erkek değil mi evine bakmak zorunda! Bu mantığı da anlamam hiç, mesleği belli, aldığı bellidir adamın yoksa ne yapsın nasıl yetişsin?

Kız kardeşim her akşam eve çantasıyla geliyor, 3 telefonun aynı anda çaldığı hepsine cevap vermeyle uğraştığı oluyormuş bazen işyerinde, haftasonu bile şirket telefonu açık olmak zorunda müşteri arıyor geçiyor hemen bilgisayarının başına, bazen ağlıyor sinirinden ama burası benim için ileri de çok iyi bir referans olacak diyor, çalışmasa ortodonti tedavisi yaptıramayacaktı belki, her beğendiğini alamayacaktı? Aslında biraz nasıl yaşamak istediğinize bağlı, siz karnım doysun, kişisel ihtiyaçlarım (olması gerekenler) karşılansın diyorsanız tercih sizin tabiki, eşiniz de kafanıza silah dayayıp zorla çalıştıracak değil ya?

Son düzenleme:
Kadın işten cıkabilir, kafasına göre iş bulamayabilir, işsizlik oranının %9,7 olduğu güzel ülkemde iş de bulamayabilir, bazı bahtsız öğretmenlerimiz gibi kamu kurumuna atanamayadabilir fakat bu demek değil ki erkeğe sırt dayanmalı. Hayat müşterek evet, her koşulda ve şartta birbirimize destek olmalıyız ama birinin sırtına binmek ile onu sömürmek arasında hicbir fark yok benim gözümde.

Ailelerimizin bizlere verdiği emeğe yazık.

elmy şu cümlene katılamayacağım. Belki ben yanlış anladım belki de cümle devrik. Şöyle dediğin kavramlar doğru kadın atananamış olabilir, bir sebepten dolayı evde olabilir bu da kocasını sömürdüğü anlamına gelmez.Ben mesela mezun olduğumdan beri non stop çalışıyorum kızım olana kadar yılda 1 hafta izin kullandım hep ve yoruldum ve monotonlaştım ve reset atmam lazım gibi kendime. bir süre ara verip bazı planlarım var onları yapsam diyorum. mesela kışın bodruma gidip sessizliği dinlesem kızımla falan. bu durumda eşim bize para gönderecek. ben onu sömürmüş mü olacağım

ben çalıyorum emekli olana kadarda çalışcam kendi rızamla
evlere kapanan zihniyet olarak bakma olaya
çalışan anneyle evde çocuguna bakan anne bir mi asla ?
ayrı pencerelerden bakıyoruz tartışsakta sonuca varamayız
dini konuların karşısına Atatürk'ü dikme
dini mevzuları tartışamayız yorum yapamayız
dinimiz katı bi din tartışmaya açık değil
neyse kapatalım.konu sahibinin kalbi kırık umarım geçer..

Cümlem düşük olmuş cnm cok haklısın, yani işsiz kalabilir bu durumda elbette koca kişisi evin gecimini yüklenmeli ama keyfiyetten ayrı bir durum bu bunu demek istemiştim.

Ya da mesela çalışan kadın cocuğunu büyütmek icin 2 yıl ücretsiz izin alıyor bu cok normal.

Konuyu kapatalım diyorsunuz ama öyle şeyler yazıyorsunuz ki insan konuşmadan edemiyor. Hangi din katı? Ya da “dinimiz” derken kaç dini içine alıyorsunuz konuşurken? Belki aramızda farklı inanışlar var ya da sizin gibi katı olduğunu düşünmeyenler var. Yani dini konulara dokundurma diyorsunuz ama bam teline basıyorsunuz.

yoo bence senin canın sıkılmıs tatlım
eşinden istediğin cevabı alamadığn icin
e buralarda da pek teselli buldun sayılmaz
mecbur calıscan hayat zor

yoo gayette güzel destek buldum sanırım kocam sensin

yoo gayette güzel destek buldum sanırım kocam sensin

Güzelimm ama sen hep böyle gülecek misin?
Burda millet okadar yorum yapıyor, nerde polemikli cewaplar verilmesi
gereken şey warsa bir tek ona yorum yapıyosun..
Ozaman neden açtın konu, madem cewap wermeyeceksen..

ya işte o an pat diye yazılan bişey aslında elbette bana bakarmısın denmez...haklısın

Calisma sorununa gelince , Bence siz zaten artik calismak istemiyosunuz...
ki bence calismalisiniz ve eger sizin esiniz gibi bir esim olsa inan patron derdi cekerim ama , esimin itici laflarini cekmezdim..
ki senin esin bence her firsata calisamadigini dile getircektir...

Bana Bakarmisin , Bana bakarmisinda ne oluyor ? Cok itici geldi bana bu laf....
Sana bakmak zorunda zaten ...
Anne ve Esi kiyaslamak yanlis Baba evinde nazimiz geciyo ama koca evi oyle degil malesef.
bende calistigim yerlerde memnun olmadigim zaman evde dile getirsem Annem bosver cik der...

Bana bakaemisin , diyecegine karsina alip acik acik konusmalisin...
Rahatsiz oldugun seyleri anlatmalisin .. bunu mesajla yazman yanlis .. biraz duygusal davranmissin sen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…