Eşim psikolojik rahatsızlığım olduğunu düşünüyor

Versiya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2016
155
112
Aranıza yeni katılanlardanım ve içimdeki hisleri paylaşarak bu suçluluk psikolojisinden kurtulur, önerilerinizle içinde bulunduğum durumu aşabilirim diye umut ediyorum...
Öncelikle yeni evliyim daha bir sene olmadı eşimi öyle çok severek evlendim ki bunu tarif edebilecek bir kelime dahi bulamıyorum sadece aşkı buldum desem sizler anlasanız...
Sorun şu kı eşim dışında kimseyle vakit geçirmek istemiyorum ondan ayrı geçirdiğim vakitleri çok kısa tutmaya çalışıyorum sanki eşim yanımda yokken yaşadığım zaman israf oluyormuş gibi hissediyorum ailemle arkadaşlarımla güzel vakit geçiremiyor kendimi hep eksik hissediyorum tüm insanlardan sıkılmış durumdayım eziyet gibi geliyor. oradan kalkmak istiyorum eşim yanımda olsun istiyorum. eşimle tanışma sözdü nişandı derken tam tanışmamızın üzerinden 1 yıl geçtiğinde evlendik ve tanışalı iki yıl olmak üzere doyamıyorum onun haricinde kimseyle uzun Zaman geçiremiyorum. Buarada örgün olarak üniversite okuyorum derslerinde aktif gayet konuşmayı seven biriyim ancak ders bittiği an evime gitmek istiyorum çok fazla arkadaşım var ve hepsine sahte gülücükler samimiyetler dağıtıyorum bu durumdan kurtulmak istiyorum evime gelen insanların, gitsinler diye gözünün içine bakmak istemiyorum eşim dışında kimseye samimi davranamıyorum bu durum gün geçtikçe büyüyor vede hamile olduğumu öğrendim yakında çevremde ki herkesin ilgi odağı olacağım bir sürü misafirler bir sürü muhabbetler insanlar sürekli benimle konuşmak isteyecek ve ben bu durumu kaldıramıyorum herkesle sahte muhabbetler kuruyorum çokta konuşkan gülümseyen biriyim ama isterdim ki soğuk biri olayım insanlar benimle bu kadar çok konuşmak istemesin işin içinden çıkamıyorum ve bu durum beni çok mutsuz ediyor çevremde sadece samimi konuşabildiğim iki dostum var ancak onlarla da bir süre sonra oturmak muhabbet etmek beni rahatsız ediyor sıkılıyorum eşim bu durumun ciddi bir rahatsızlık olduğunu düşünüyor...
Aramızda benim gibi başkaları var mı?

evet uzman yardimi alsan fena olmaz
ama kimseyi gormek duymak istemeyip de boyle arkaadas canlisi sevecen herkesin arayip sordugu bi profil çizmeyi nasil basariyorsun,herkes yapamaz o sekilde sicaklik cana yakinlik, karakter meselesi

velhasil kelam anlattiklarin içinde tezatlik gordum ben ..

psikoljik rahatszlik demek agir olur biz dr deiliz ama bi uzman fikrini alabilirsin
sen bu gidisle çocuguda sevmezsin yoksa, onun yuzunden kocama vakit kalmiyor diye kiii aynen boyle olacak :)

Abooo_O hiç sıkılmıyon mu kız. Aman diyim eşini bunaltma adamı kaçırıverirsin öyle bakakalırsın ardından. Tut canım kendini biraz. Arkadaşlarınlayken ah ne güzel arkadaşlarım var ben ne mutluyum filan de eşim de eşim tutturma :KK14:

Böyle devam ederse eşim benimle ilgilenmiyor aldatılıyorum diye konu açman yakındır

Eşinize can-ı gönülden katılıyorum.
Yardım almali, hayatınızın merkezini degistirmelisiniz. Aksi halde zehir gibi geçen hamilelik ve daha beteri bir lohusalik ardından ruh sağlığı bozuk bir anne olacaksiniz.

Boyle numara yapacagina hic konusma insanlarla daha iyi. Kes bakalim iliskilerini sana getirileri goturuleri ne olacak.

Kocan da bir sure sonra senden sıkılacak , baska arayislar icine girecek.

Uzman yardimiyla ne derece duzelirsin bilmem ama bi soguk dus sart.

Aranıza yeni katılanlardanım ve içimdeki hisleri paylaşarak bu suçluluk psikolojisinden kurtulur, önerilerinizle içinde bulunduğum durumu aşabilirim diye umut ediyorum...
Öncelikle yeni evliyim daha bir sene olmadı eşimi öyle çok severek evlendim ki bunu tarif edebilecek bir kelime dahi bulamıyorum sadece aşkı buldum desem sizler anlasanız...
Sorun şu kı eşim dışında kimseyle vakit geçirmek istemiyorum ondan ayrı geçirdiğim vakitleri çok kısa tutmaya çalışıyorum sanki eşim yanımda yokken yaşadığım zaman israf oluyormuş gibi hissediyorum ailemle arkadaşlarımla güzel vakit geçiremiyor kendimi hep eksik hissediyorum tüm insanlardan sıkılmış durumdayım eziyet gibi geliyor. oradan kalkmak istiyorum eşim yanımda olsun istiyorum. eşimle tanışma sözdü nişandı derken tam tanışmamızın üzerinden 1 yıl geçtiğinde evlendik ve tanışalı iki yıl olmak üzere doyamıyorum onun haricinde kimseyle uzun Zaman geçiremiyorum. Buarada örgün olarak üniversite okuyorum derslerinde aktif gayet konuşmayı seven biriyim ancak ders bittiği an evime gitmek istiyorum çok fazla arkadaşım var ve hepsine sahte gülücükler samimiyetler dağıtıyorum bu durumdan kurtulmak istiyorum evime gelen insanların, gitsinler diye gözünün içine bakmak istemiyorum eşim dışında kimseye samimi davranamıyorum bu durum gün geçtikçe büyüyor vede hamile olduğumu öğrendim yakında çevremde ki herkesin ilgi odağı olacağım bir sürü misafirler bir sürü muhabbetler insanlar sürekli benimle konuşmak isteyecek ve ben bu durumu kaldıramıyorum herkesle sahte muhabbetler kuruyorum çokta konuşkan gülümseyen biriyim ama isterdim ki soğuk biri olayım insanlar benimle bu kadar çok konuşmak istemesin işin içinden çıkamıyorum ve bu durum beni çok mutsuz ediyor çevremde sadece samimi konuşabildiğim iki dostum var ancak onlarla da bir süre sonra oturmak muhabbet etmek beni rahatsız ediyor sıkılıyorum eşim bu durumun ciddi bir rahatsızlık olduğunu düşünüyor...
Aramızda benim gibi başkaları var mı?

Psikoloğa gitsen iyi olur.Bebek doğunca sorun olabilir.Mesela eşini bebekten kıskanabilirsin veya sevgini bu kez bebeğe yöneltip,aşırı koruyucu bir anne olabilirsin.Şimdiden önlem almakta fayda var.

Bu kadar aktif ve sosyal olup bu kadar eşine takık olmanı ben de anlayamadım.

bu durumdan zaman içinde eşiniz sıkılabilir bence başka kişilerle de vakit geçirin ama zamanla herseyin düzeleceğini düşünüyorum şu an yeni evlisiniz ve de hamileymişsiniz zamanla değişir bence ve tabi ki hayatınızdaki önceliğin eşinizin olması çok normal

Adamı boğmuşsun belliki...iki yüzlü olmayı bıraktığın gün,herkes senden kaçacak ve sen de rahata kavuşacaksın

Öncelikle hepinize teşekkür ederim ancak konuya şöyle bir açıklık getireyim İçimde bir tezatlık veya iki yüzlülük gibi bir durum yok. konu yazımı tekrar tekrar okudum ve böyle bir anlam çıkartmanıza hak verdim(yanlış anlamanıza neden olacak ifadeler kullanmışım) sonuçta orada kendimi ne kadar ifade ettiysem Okadar beni yorumlayabiliyorsunuz:)
Durum şöyle ki ben insanları, arkadaşlarımı seviyorum ancak eşimi ve eşimin muhabbetlerini çok daha fazla seviyorum bu nedenle eşimin dışında birisiyle muhabbet etmekten çok çabuk sıkılıyorum keyif alamıyorum konular çok boş geliyor maksimum yarım saat sonra sıkılmış oluyorum ve sahte gülücüklerle orada olmaktan keyif alıyormuş gibi davranmak zorunda kalıyorum ve bunu yapmak kendimi sahte hissetmeme yol açıyor. insanlara tahammül seviyem çok ama çok düşük. Arkadaşlarımla yeni bir şeyler deneyimleneceğim zaman(yemek,sergi,müze,konferans,yada en basiti yeni bir film) onu eşimle yapmak istiyorum o anımı onunla paylaşmak istiyorum. Eşime çok değer veriyorum hayatımın her anına girsin istiyorum bu nedenle arkadaşlarımı hep erteliyorum onlardan kaçıyorum ancak ciddi manada artık bu durumu aşmak istiyorum arkadaşlarımın yada ailemin sadece sıkıntılarında yanında olup onlara destek vermek değil keyifli Zaman geçirmek istiyorum onların yanında sıkılmamak istiyorum ama ne kadar çabalayıp denediysem hep sıkıldım ve kaçmak istedim :KK43:

eşiniz haklı
birde birşeyleri bu kadar çok sevmek doğru değil
yokluğu ile sınav edilmek de var

X