Eşim Pis olduğumu düşünüyor

Senin işinden benden de zor evde bir tane değil dört tane.Kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş ama bence üzme kendini bu kadar bak belin de fıtık olmuş.Yaptığını görmüyorsa yapma boşver.Eve ayırdığın vakti çocuğuna ayır.
Evi ayiramiyorum kı ağırdan keşke çocukla oyun oynuyoruz her oyuncağını yikattirip öyle eline verdirirler çocuğu uyutucam . Göğsüme yasliyor başını . O zamanda git üzerini değiş sabahtan beri yemek yedim ettin o üstüne lavabo ya girdin git değiş diolar . Afedersiniz sanki tuvalette üzerime yapıyorum ya her neyse. Çocuğa yemek yedirecegim sıra illa ellerini çamaşır suyuyla yikattirirlar neymiş mikrop olurmuş . Oy oy kafayı yedim. Doğum anında bn ve benim gibi temizlik hastası çeken herkese dua edecegim .onceligim bu

Evi ayiramiyorum kı ağırdan keşke çocukla oyun oynuyoruz her oyuncağını yikattirip öyle eline verdirirler çocuğu uyutucam . Göğsüme yasliyor başını . O zamanda git üzerini değiş sabahtan beri yemek yedim ettin o üstüne lavabo ya girdin git değiş diolar . Afedersiniz sanki tuvalette üzerime yapıyorum ya her neyse. Çocuğa yemek yedirecegim sıra illa ellerini çamaşır suyuyla yikattirirlar neymiş mikrop olurmuş . Oy oy kafayı yedim. Doğum anında bn ve benim gibi temizlik hastası çeken herkese dua edecegim .onceligim bu

Allah kolaylık versin ne diyim.Inşallah tedavi işe yararda kurtulursun ve biran önce ayrı eve çıkmanızı umut ediyorum.

Benim buzdolabımın derindondurucusu çekmeceli. Ne zaman bişey çıkaracak olsam herşey birbirine karışır. Bikaç kez eşim dediki bu çekmece çok dağınık hiçbişey bulamıyorum. Dedimki aşkım çekmeceleri çıkarıp bi düzenlesen, sen iyi düzenliyosun. Bir güzel temizlettim düzelttirdim. Şimdi daha derli toplu :)
Canım derli toplu olunca kirli olması göze batmıyor. Aldığını yerine olduğu gibi koyarsan kötü durmaz. Zamanla Öğrenirsin hem daha çok yeni evlisin. Düzen zamanla kurulur.

Benim buzdolabımın derindondurucusu çekmeceli. Ne zaman bişey çıkaracak olsam herşey birbirine karışır. Bikaç kez eşim dediki bu çekmece çok dağınık hiçbişey bulamıyorum. Dedimki aşkım çekmeceleri çıkarıp bi düzenlesen, sen iyi düzenliyosun. Bir güzel temizlettim düzelttirdim. Şimdi daha derli toplu :)
Canım derli toplu olunca kirli olması göze batmıyor. Aldığını yerine olduğu gibi koyarsan kötü durmaz. Zamanla Öğrenirsin hem daha çok yeni evlisin. Düzen zamanla kurulur.

Inşallah zamanla alışırız birbirimize teşekkür ederim. :)

Bence bu konuda bu kadar ödün vermeyin. Arkasini devamli ister. Başka konuda fedakarlik olur eşler arasinda . Ama bu tip konularda ben uyuz oluyoruz şahsen erkeklere. Kendi de bir işin ucundan tutsa. Dese ki " hayatim bence artik şöyle yapaLIM burayi böyle yapaLIM.." vs.. diye konuşsa. Canimi ye dersin. Ama bu ne yanii. Sanki firma gorevlisisin. Hizmetçisin. Sunu begenmiyor bunu beğenmiyor. Akıl veriyor. Umursamayin bile. Ayda bir kere sil buzdolabini gitsinnnn. Adam olana cokkk bile. !

Benim esimde yeni evlendigimizde öyleydi herseye karisirdi ise giderken sunu sunu yap gibisinden bana is bölümü yapmaya calisirdi.tabi ben bastan tavrimi koydum hicbizaman onu dinlemedim kendi bildigimi yaptim eger begenmiyosan kendin yaparsin dedim verdim eline bezi :))) 2 senelik evliyim artik korka korka söylüyo cünku biliyoki onun demesiyle hicbisey yapmicami :))

Kızlar Merhaba 6 aylık evliyim.eşimle çok sorunlarımız yok.Ancak Kendisi ev işlerine çok müdahale ediyor.3 tane ablası var annesi var tek erkek çocuk ,o yüzden çok ilgi ile büyümüş ve herşeyi ayağına getirmişler

Yaptığım hiçbir işi beğenmez , sürekli işime karışır. Ağzımla kuş tutsam yaranamam yani iyi bir şey de yapsam hep eksik bulur. Tamam bazı şeyler de hak veriyorum.Çok titiz bir insan olduğum söylenemez. Ama günlük Evimin işini aksatmam ,her gün evimi toparlarım en geç iki günde bir süpürürüm.Elimden her iş gelir, sadece benim sorunum düzensizi. Örneğin çekmecelerin çok dağınık, mutfak dolaplarım çok çabuk pisleniyor ,iki haftada bir buzdolabı temizlemek zorunda kalıyorum. Özellikle Mutfaktaki kilerim hiçbir şey bulamazsınız içinden bunları nasıl düzeltebilirim.

Çünkü artık bu sorun olmaya başladı.Bende yediremiyorum kendime hem bir şey bilmiyor, hem de çok karışıyor. Artık onun ağzına laf vermek istemiyorum. Lütfen yardımcı olun siz nasıl programlıyorsunuz ev işlerini ?Teşekkür ederim şimdiden.
Offf eşiniz titizse ve siz bunu bildiğinz halde öyle davranıyorsunuz çok büyük bi yanlış buzdolabına 2 haftada bir temizlemek ne demekbenim eşimde aynı eşin gibi takıntılı ilk aylar sıkntıların yaşadım ama şuan inanın eşim pinti olmuş ben titizdikkat edin buzdolabına iki günde bir dökün düzenleyin mutfak dolabı kiler de aynı şekilde bence bunlara dikkat ederseniz eşiniz size neden karışsın ve özelikle titizse daha çok dikkat etmelisin inşAllah iyi olursunuz

Keşke öyle diyebilsem.Resmen hasta geçen sabah 5 te kalkıp buzdolabını temizlemiş mesela.
Ellerine sağlık ,diyip birde kahve isteseydin. ..

Bir daha birşey derse ,ben bu kadarını yapabiliyorum ,beğenmediğin birşey olursa kendi isteğine göre duzenleyebilirsin, de ,çık git yanından ..

Az yesin hizmetci tutsun sevgili esin...tamam daginik olabilirsin pasakli bile olabilirsin ama uyaricaksada incitmeden uyariversin,hic birseyi begenmeyen surekli kusur arayan insanlardan nefret ediyorum...sorunada gelince bende daginik biriyim ozellikle mutfakta,kotu bir yonum var aldigimi yerine koymam,koysam zaten evim duzenli gorunucek birde cocuklarla dusun artik halimi...bir iki ay once kilerime fare dadanmisti bende o niyetle bir guzel elden gecirdim oncelikle kendine saklama kutulari edin baharatlar icin ayni cins kavanozlar falan al...mutfagini elden gecir gunluk kullanilanlari el altinda tut digerlerini sakla,isine yaramayan seyleri acima ya at yada ver birine ,cok alisveris yapma,olabildigince sade ol ,suan cocuk derdin yok biraz daha dikkatli olursan aslinda emin ol daha duzenli olursun...yeni evlisin,duzeni kurmakta korumakta zorlanabilirsin bu normaldir onumuzdeki senelerde emin ol daha pratik daha hizli daha sistemli olucaksin kendini cok uzme bu konuda...

Esiniz kendisine bir usak tutsun daha kolay olur. Duzen kismina gelince kendiniz icin bir seyler yapmak istiyorsaniz yapin. Yoksa da sizin mutfaginiz,sizin kileriniz,sizin buzdolabiniz. Baskalarina ne sizin duzeninizden yani

Mutfakta daha cok kullandigin seyleri elininaltinda olan dolaplara genis genis koy az kullandiklarini daha yukari koyabilirsin.

Ayni boylarda kavanozlar alirsan kilerinde istemesende toplu olur. Mesela kuru fasulyeyi az kullaniyosan onde durmasinin anlami yok pirinci cok kullaniyosan onlar onde durmali

Hangi cekmece daginik mutfak mi yatakodasi mi?
Mutfak cekmecesine dagilmayacak seyler koy
1. cekmecemde muntazam dizilmis kasik catallarim var hepsi birtanesine sigmadigi icin 2tane kasiklik ustuste alttakinda daha az kullandigim kasik takimi var yandaki bosluktada tahta kasiklar
2.cekmecede kahve fincanlarim ve kahve icin kullandigim bardaklar var ( kahve cok iciyorum sen daha cok ictigin biseyi koyabilirsin
3. cekmecede kaseler sosluklar var
4. cekmecede servis salata tabaklari

Kullandigim seyi isi bitince ayni yere koydugum icin dagilmiyo

Mutfagin pislenmesine gelince cicekler icin su puskurtme aletleri varya onun icine 4,5 damla cifin tum yuzeylerini sikip ustunede sicak su dolduruyorum. Makinayi yerlestirdikten sonra elime bi bez alip ocagin etrafindaki fayanslari, tezgahi sonrada dolaplarin disini ensonda bulasik ve buzdolabini siliyorum . Hergun yapinca 5dakika bile surmuyo hemde kirlenmiyo

Kızlar Merhaba 6 aylık evliyim.eşimle çok sorunlarımız yok.Ancak Kendisi ev işlerine çok müdahale ediyor.3 tane ablası var annesi var tek erkek çocuk ,o yüzden çok ilgi ile büyümüş ve herşeyi ayağına getirmişler

Yaptığım hiçbir işi beğenmez , sürekli işime karışır. Ağzımla kuş tutsam yaranamam yani iyi bir şey de yapsam hep eksik bulur. Tamam bazı şeyler de hak veriyorum.Çok titiz bir insan olduğum söylenemez. Ama günlük Evimin işini aksatmam ,her gün evimi toparlarım en geç iki günde bir süpürürüm.Elimden her iş gelir, sadece benim sorunum düzensizi. Örneğin çekmecelerin çok dağınık, mutfak dolaplarım çok çabuk pisleniyor ,iki haftada bir buzdolabı temizlemek zorunda kalıyorum. Özellikle Mutfaktaki kilerim hiçbir şey bulamazsınız içinden bunları nasıl düzeltebilirim.

Çünkü artık bu sorun olmaya başladı.Bende yediremiyorum kendime hem bir şey bilmiyor, hem de çok karışıyor. Artık onun ağzına laf vermek istemiyorum. Lütfen yardımcı olun siz nasıl programlıyorsunuz ev işlerini ?Teşekkür ederim şimdiden.
dağınıksın yani

Daha çok yeni evlisin, elbet bir düzen oturtacaksın, eşin hanzoluk yapmış seni rencide ederek. Ortak bir yaşamda uzlaşırsınız zamanla, kendini parçalarcasına evle uğraşmayı doğru bulmuyorum, her şey kararında yapılmalı. Öncelikle bir düzen oturtmalısın, fazla kullanılmayan mutfak eşyalarını paketle kaldır, sürekli tozlanıp iş çıkarmasınlar, kilerin olduğunu yazmışsın, kıtlık devirleri geçti hiç bir şeyi çok fazla depolama artık evler sıcak böcekleniyor bakliyatlar. Mesela birer kiloluk bakliyat saklama kapları var onlardan kullan, baharatları az az al ve kapaklı cam kaplarda bir çekmecede tut. Giysi dolaplarını ve çamaşır çekmecelerini eşya aldıköa düzelt karışana kadar bekleme. Bir temizlik düzenin olsun ama arada eşine de iş ver, madem çok titiz her gün toz alsın mesela:) Bizde dağınık olan eşim sürekli arkasını topluyorum ama çoluk çocuk olmadığından yetişiyorum işte. Mutfak çok kirlenir, her akşam mutfağını toplarken ocakların telliyse tellerini, su sürahini, çaydanlığını, açıktaki ıvır zıvırı bulaşık makinana at, yatmadan en son çalıştır. Bir kapta az bir ılık su yap çamaşır suyu ve deterjanla tezgahını, buzdolabını, tezgahın yan kalebodurlarını ve dolap kapaklarını bir bez al hepsi 10 dk sürer, bitti gitti.

büyük konuşmayayım ama hiçbir şey saat 5 de buzdolabı temizletemez bana.. canınızı sokakta mı buldunuz yahu, beğenmiyorsa eline alacağı bir viledaya bakar her şey..

Bir kere bunu eşiniz için değil kendiniz için yapın, erkekler kıymet bilmez :KK66:

Dolap içleri için plastik kutular alın düzenli durur.
Buzdolabı her hafta düzenlenmeli silinmeli bence
Aldığınızı yerine hemen koyun, tıkıştırmayın
Ev her gün süpürülmeli, yeni halılar çok tüy döküyor çünkü
Ben çizelge yaparım kendime
Her gün her saat ne yapacağımı aşağı yukarı yazarım. Birebir uyamam ama bugün ne yapsam diye düşünmek zorunda kalmam
Wc ye her gün temizlemeli
Akşamdan mutfak tezgahı düzenli olmalı
Yatmadan dağınıklık toplamak da iyi oluyor
Her gün bir saatinizi ayırsanız eviniz hep düzenli olur

X