Eşim Pis olduğumu düşünüyor

Kızlar Merhaba 6 aylık evliyim.eşimle çok sorunlarımız yok.Ancak Kendisi ev işlerine çok müdahale ediyor.3 tane ablası var annesi var tek erkek çocuk ,o yüzden çok ilgi ile büyümüş ve herşeyi ayağına getirmişler

Yaptığım hiçbir işi beğenmez , sürekli işime karışır. Ağzımla kuş tutsam yaranamam yani iyi bir şey de yapsam hep eksik bulur. Tamam bazı şeyler de hak veriyorum.Çok titiz bir insan olduğum söylenemez. Ama günlük Evimin işini aksatmam ,her gün evimi toparlarım en geç iki günde bir süpürürüm.Elimden her iş gelir, sadece benim sorunum düzensizi. Örneğin çekmecelerin çok dağınık, mutfak dolaplarım çok çabuk pisleniyor ,iki haftada bir buzdolabı temizlemek zorunda kalıyorum. Özellikle Mutfaktaki kilerim hiçbir şey bulamazsınız içinden bunları nasıl düzeltebilirim.

Çünkü artık bu sorun olmaya başladı.Bende yediremiyorum kendime hem bir şey bilmiyor, hem de çok karışıyor. Artık onun ağzına laf vermek istemiyorum. Lütfen yardımcı olun siz nasıl programlıyorsunuz ev işlerini ?Teşekkür ederim şimdiden.

Aa aynı ben :)))
Eşim mutfak kilerini 2 haftada bir düzeltiyor. Düzeltsin de banane,bana kalsa dağınık da kalabilir beni rahatsız etmiyor :KK70:
Bende evi 2 günde 1 süpürüp siliyorum,buzdolabını o kadar sık temizlemiyorum. Ayda 1 yeterli oluyor.
Eşim de bazen haftada 1 bazen 2 haftada 1 çok detaylı temizlik yapar yaparken de ne kadar pissin diye şaka yapar :KK70: ciddiyse de umurumda değik :confused:ben dip köşe temizliği pek beceremem,hayat desen müşterek.
Eşiniz de yardım etsin madem beğenmiyor,beğenmiyorsa da siz rahatsız olmayın :KK31:

Benim eşimde öyle parmağıyla toz var mı diye bakar.Bulaşık makinesinin içine bakar tabakları düzgün durulayıp koymuşmuyum diye , çekmecelere bakar düzenli mi diye bakar da bakar yani.
Ayy.. Allah yardimcin olsun.. Cok zor oyle birisi ile yasamak. Benim esim de daginikliktan ve pislikten rahatsiz olur ama herkes kadar.. Takintili degildir.. Ben de severim bu huyunu.. Ne pis erkekler var. Oraninda temiz erkek iyidir.

Yani hayretle okuyorum , adam "amuda kalkip ters yürü " dese " zitlasma adamla yap sende,hem amuda kalkmak önemli,ben tek elle kalkıyorum" diye öğüt verecekler var :)

Neden böyle birşey istediğini,bunun gereksiz olduğunu tartışmak yerine," koca ne istiyorsa onu yap" kafasindalar.
Zaten yaptikca bu takinti son bulmaz. Pislige alistirmak lazim bunlari :)

Ben temizlik hastasi değilimdir ama düzensizlige tahammül edemiyorum. Her sey her zaman kendi yerinde olmali. Aldigimi mutlaka kendi yerine koyarim her seyin bir yeri vardir. Hem de zamandan tasarruf olur. Esiniz belli ki takintili bence karsiniza alin konusun. Biraz siz elinizden geleni yapin biraz o kendinden fedakarlik etsin orta yolu bulun. Bu cok onemli bir sorun degil ama uzun vadede yorucu ve can sıkıcı. Ayrica esiniz icin degil ama kendiniz icin düzenli olursaniz bir süre sonra size diger isler icin cok daha fazla vakit kaldigini gorursunuz.

Kızlar Merhaba 6 aylık evliyim.eşimle çok sorunlarımız yok.Ancak Kendisi ev işlerine çok müdahale ediyor.3 tane ablası var annesi var tek erkek çocuk ,o yüzden çok ilgi ile büyümüş ve herşeyi ayağına getirmişler

Yaptığım hiçbir işi beğenmez , sürekli işime karışır. Ağzımla kuş tutsam yaranamam yani iyi bir şey de yapsam hep eksik bulur. Tamam bazı şeyler de hak veriyorum.Çok titiz bir insan olduğum söylenemez. Ama günlük Evimin işini aksatmam ,her gün evimi toparlarım en geç iki günde bir süpürürüm.Elimden her iş gelir, sadece benim sorunum düzensizi. Örneğin çekmecelerin çok dağınık, mutfak dolaplarım çok çabuk pisleniyor ,iki haftada bir buzdolabı temizlemek zorunda kalıyorum. Özellikle Mutfaktaki kilerim hiçbir şey bulamazsınız içinden bunları nasıl düzeltebilirim.

Çünkü artık bu sorun olmaya başladı.Bende yediremiyorum kendime hem bir şey bilmiyor, hem de çok karışıyor. Artık onun ağzına laf vermek istemiyorum. Lütfen yardımcı olun siz nasıl programlıyorsunuz ev işlerini ?Teşekkür ederim şimdiden.
kesinlikle fazlalıkşarı kaldırın ne kadar az olursa dagınıklık duzensizlikte az olur. Surekli kullandıklarınızın dısında herseyi kaldırın..... Emin ol işin de cok kolaylasacak. Ve cok yeni evlisin su an alısma surecindesiniz sonra kabullenme surecine gireceksiniz. Ozaman biraz daha rahatlarsınız. Ama simdiden dagıtma derim hızlı iş yapmaya calısın. Cocugunuz oldugunda bu tempoda kalırsanız işiniz cok daha zor olur. Sabırlı ol inan duzene oturur sıkma canını bunlara degmez evinin evliliginin tadını cıkar :)

düzensizlik konusunda haklı olabilir. ev işlerine karışmamalı ama.

bende çok düzensizim çareyi organizerlarda buldum. herşeyi kutu kutu ayırmaya çalışıyorum. fazlalıkları atıyorum gereksiz hiçbişey biriktirmiyorum. bi milyoncularda sepetler kutular var renkli renkli. hevesin de gelir dolaplarını mutfak eşyalarını o şekilde organize et. sen de rahat edersin.

aradığın bişeyi bulamamak çok sinir bozucu eşin ona sinirleniyodur . benimki de bana sinirleniyo ama artık alştı:)

Canım fazla eşya evin heryerinde dağınıklık toz demek.inan evlendikten sonra orta sehpa ve uzun vitrini kv ye verdim küçük evlerde gereksiz.mutfaga gelince al Tabure otur karşısına fazla kullanmadigin nr varsa ay mesela mutfak önlugü 4tane olmasına gerek yok 1 tane yeter 3 5 el havlusu 2nihale yeter çatal kaşık duzenliyicisine koydun mu niye karissin bir kere yap hep öyle kullan seninde elin alisir valla resim atasım geldi öğren diye

Duzenli olup olmamak sondaran edinilebilecek bi ozellik degil bence, ben de pis degilim ama cok daginigim. Ogrenciligimde de cok duzeltmeye ugrastim, annem temizlik duzdn hastasi mesela oda benle cok ugrasti. Yok olmuyo boyleyim ve boyle de devam edicem sanirim... yani kendimden de bldigim kadariyla duzeltilebilir bisey degil bu karakteristik bi ozellik. Bosuna kendinizi yormayin, esinize de anlatin durumu ben eksik kaldigimda sen tamamla diyd

Duzelmesi gereken sen değilsin.. agzinla kuş tutsan yaranamazsin.. umursamazsan birseyler yapmayı bırakırsan susar çünkü sen böyle yaparak adamın söylediklerini dogrulamis olacaksın. .. O da kendini haklı görmeye devam edecek... Sal gitsin.. Şurası çok pis derse ver eline bezi silsin... insansın sen makina değil

Aynı benim eşim..
3 senedir evliyim beğenmiyor çok karışıyor bende laf yapışıyom sen temizle diyorum gidiyor kendi yapıyor :)
Annesi kız kardeşi çok temiz annesi çok titiz. Pisliği hiç dayanamaz bana geldi mutfağa baktı şunu su şeyle temizle yapış yapış diyor misafir ayıplar diyo
Misafirler şöle düşünsun istiyor kaynanasi çok temiz de gelimi de çok temiz mis desin napayım o yüzden evime misafir almak da istemiyorum

Aynı benim eşim..
3 senedir evliyim beğenmiyor çok karışıyor bende laf yapışıyom sen temizle diyorum gidiyor kendi yapıyor :)
Annesi kız kardeşi çok temiz annesi çok titiz. Pisliği hiç dayanamaz bana geldi mutfağa baktı şunu su şeyle temizle yapış yapış diyor misafir ayıplar diyo
Misafirler şöle düşünsun istiyor kaynanasi çok temiz de gelimi de çok temiz mis desin napayım o yüzden evime misafir almak da istemiyorum
aman kendi temizliyormuş işte mutfağı da temizlesin :) Sen deki kocam elimi sıcak sudan soğu suya sokmuyor dicem herkese :KK70:

Aynı benim eşim..
mutfağıda temizlettir canım beğenmiyorsan sen yap de kocanın anahtar kelimesi bu olsa gerek :KK48:

benim nişanlım biraz maço gibi ama oda çok titizdir bakalım evlilikte neler yaşıcaz :)

benim nişanlım biraz maço gibi ama oda çok titizdir bakalım evlilikte neler yaşıcaz :)
Valla sen temizle de:) ben eşime öyle diyordum ama pratik yapan eşimdir. Bana çok pissin diyordu temizle toparla diyordu bende nabiyim huyum bu derdim takmazdim adamcağız kendi yapıyor :)

X