Eşim Pis olduğumu düşünüyor

Kızlar Merhaba 6 aylık evliyim.eşimle çok sorunlarımız yok.Ancak Kendisi ev işlerine çok müdahale ediyor.3 tane ablası var annesi var tek erkek çocuk ,o yüzden çok ilgi ile büyümüş ve herşeyi ayağına getirmişler

Yaptığım hiçbir işi beğenmez , sürekli işime karışır. Ağzımla kuş tutsam yaranamam yani iyi bir şey de yapsam hep eksik bulur. Tamam bazı şeyler de hak veriyorum.Çok titiz bir insan olduğum söylenemez. Ama günlük Evimin işini aksatmam ,her gün evimi toparlarım en geç iki günde bir süpürürüm.Elimden her iş gelir, sadece benim sorunum düzensizi. Örneğin çekmecelerin çok dağınık, mutfak dolaplarım çok çabuk pisleniyor ,iki haftada bir buzdolabı temizlemek zorunda kalıyorum. Özellikle Mutfaktaki kilerim hiçbir şey bulamazsınız içinden bunları nasıl düzeltebilirim.

Çünkü artık bu sorun olmaya başladı.Bende yediremiyorum kendime hem bir şey bilmiyor, hem de çok karışıyor. Artık onun ağzına laf vermek istemiyorum. Lütfen yardımcı olun siz nasıl programlıyorsunuz ev işlerini ?Teşekkür ederim şimdiden.
Canım seni sadece ben anlarım ben 6 senedir evliyim aynı anlattıklarını bende yaşıyorum ve asla eşin değişmicek bunu kabul et öncelikle
sen degişmeye baslicaksin yavaş yavaş onun istedigin biri olucaksin başka altarnetifin yok canım
Ben daha sonra tekrar yazarım sana şimdi musait değilim

Canım seni sadece ben anlarım ben 6 senedir evliyim aynı anlattıklarını bende yaşıyorum ve asla eşin değişmicek bunu kabul et öncelikle
sen degişmeye baslicaksin yavaş yavaş onun istedigin biri olucaksin başka altarnetifin yok canım
Ben daha sonra tekrar yazarım sana şimdi musait değilim

Tavsiyelerinizi muhakkak bekliyorum

Keşke öyle diyebilsem.Resmen hasta geçen sabah 5 te kalkıp buzdolabını temizlemiş mesela.
:KK57: ne güzel diyelim geldi .:KK68:
Buzdolabına asla ağzı açık yiyecek koyma hem saklanma kutularına koy ağzını kapat çevresini sil koy .
Tencere vb söyler koyarsan da küçük tencereler var kalan yemekleri koymak için.
Bu sayede temizlemek zorunda kalmasın sürekli bir bez ile silersin arada .
Düzen kurmak zor oluyor ilk evlendiğn günlerde .
Zamanla oturur merak etmeyin.

Son düzenleme:
Çocuğum yok.Ama eşimin arkadaşları gelir ailesi gelir.Hafta da iki gün evimde misafir var.Çoğunluklada yemeğe geliyorlar.Hiç çaya geleni görmedim.

Yemek işi kötü ama hakikaten.

Neden sürekli misafir ağırlıyorsunuz? Siz ye evlisiniz, sizin asıl daha çok davet edilmeniz gerekir bence.

Yemek işi kötü ama hakikaten.

Neden sürekli misafir ağırlıyorsunuz? Siz ye evlisiniz, sizin asıl daha çok davet edilmeniz gerekir bence.

Gelmek isteyene gelme diyemiyorum.Oturduğum yerde eşimin çok akrabası var.Ramazan da hepsini tek tek ağırladım.Geçen akşam arkadaşı geldi mesela eşiyle çatkapı gece 4 te kalktılar.Insanlar biraz düşüncesiz ne yazık ki.

Kızlar Merhaba 6 aylık evliyim.eşimle çok sorunlarımız yok.Ancak Kendisi ev işlerine çok müdahale ediyor.3 tane ablası var annesi var tek erkek çocuk ,o yüzden çok ilgi ile büyümüş ve herşeyi ayağına getirmişler

Yaptığım hiçbir işi beğenmez , sürekli işime karışır. Ağzımla kuş tutsam yaranamam yani iyi bir şey de yapsam hep eksik bulur. Tamam bazı şeyler de hak veriyorum.Çok titiz bir insan olduğum söylenemez. Ama günlük Evimin işini aksatmam ,her gün evimi toparlarım en geç iki günde bir süpürürüm.Elimden her iş gelir, sadece benim sorunum düzensizi. Örneğin çekmecelerin çok dağınık, mutfak dolaplarım çok çabuk pisleniyor ,iki haftada bir buzdolabı temizlemek zorunda kalıyorum. Özellikle Mutfaktaki kilerim hiçbir şey bulamazsınız içinden bunları nasıl düzeltebilirim.

Çünkü artık bu sorun olmaya başladı.Bende yediremiyorum kendime hem bir şey bilmiyor, hem de çok karışıyor. Artık onun ağzına laf vermek istemiyorum. Lütfen yardımcı olun siz nasıl programlıyorsunuz ev işlerini ?Teşekkür ederim şimdiden.
Kalksin kendisi düzenlesin o zaman
Her işi yap bir de dirilti dinle
Is yapmaya uyuz söylenmeye yavuz bu erkek milleti

Gelmek isteyene gelme diyemiyorum.Oturduğum yerde eşimin çok akrabası var.Ramazan da hepsini tek tek ağırladım.Geçen akşam arkadaşı geldi mesela eşiyle çatkapı gece 4 te kalktılar.Insanlar biraz düşüncesiz ne yazık ki.
Onlari senin değil
Seni onların agirlamasi gerekiyordu
Yeni evliler misafirliğe çağrılır bildiğim
O arkadaşı müsait değiliz diye gonderseydin keşke
Gece 4 ne ya
Alıştırma yavaştan ayaklarını kes

Onlari senin değil
Seni onların agirlamasi gerekiyordu
Yeni evliler misafirliğe çağrılır bildiğim
O arkadaşı müsait değiliz diye gonderseydin keşke
Gece 4 ne ya
Alıştırma yavaştan ayaklarını kes

Zaten bir diğer problemim de bu.Ama bunu eşime söylediğim zaman yabani ve insan sevmeyen biri oluyorum

Zaten bir diğer problemim de bu.Ama bunu eşime söylediğim zaman yabani ve insan sevmeyen biri oluyorum
Hadi oradan hizmetlerini görsün yemeklerini hazirlasin servis yapsın bak bakalım misafir istiyor mu kendisi

Gece 4 de misafir mi olur ya
Hangi dağda yetişmiş bu adam misafirse gelmeden önce arar müsait misin diye sorar
Daha gece 11 olmadan kalkar
Ne biçim misafirmis bu
Hiç acıma yine böyle çat kapı geldiklerinde hastalık uydur başım catliyor dayanacak gibi değilim kusura bakmayın de
Gir içeri vur kafayı yat
Bakalım ne yapacaklar kocanla bas basa
Kocan nasıl misafir ağırlayacak

Ayrıca akrabalar sana gelmeden sen önceden git öyle pat diye
Her evinde görmek istemediğini haftada en az 3 kez ziyaret et bak bakalim sana geliyorlar mi
Korkularindan sokakta yon değiştirirler

Canım benim eşim de karışır. Aa bilmiyordum sen yapıp göstersene flan derim bazen tüm evi temizler güya bak öyle değil böyle olmalı diye :KK70:
Avantaja çevirebilirsin yani :sampiyon:

Mutfakta yemek yaparken bir yandan da toparlamaya çalış. Cekmecelerini teker tekrr yatağın üzerine boşalt ( çamaşır cekmecesi ise eğer) düzenle yerine koy. Her seferinde koyduğunu düzenli yerlestirmeye çalış. Buzdolabına koyduğun şeylerin altını elbeziyle silip koymaya çalış. Mutfakta sağı solu silmek için hazırda sürekli bez dursun. Bunlar biraz daha yardımcı olur sana.

Haftada iki misafir bilmem ne?
Eşiniz her şeye karışıyor peki ne kadar yardım ediyor.
Az yesin de hizmetçi tutsun kendine.
Bence yeteri kadar temizsiniz.
Bundan fazlası işsizin kendine iş üretmesi olur.

Haftada iki misafir bilmem ne?
Eşiniz her şeye karışıyor peki ne kadar yardım ediyor.
Az yesin de hizmetçi tutsun kendine.
Bence yeteri kadar temizsiniz.
Bundan fazlası işsizin kendine iş üretmesi olur.

Şuraya konu açsa onun ağzından beni dinleseniz dünyanın en pis insanı olduğumu düşünürsünüz. :)

6 aylık evlisiniz; elbette temizlik-düzen-yemek farkları ortaya çıkacak ve bir uyum süreci yaşanacak.
Arkadaşlar güzel tavsiyeler vermiş; düzenleyiciler, kutu içine ayıklama vb.
Ben mantar pano aldımdı mesela, alış-veriş, eksik gedik ve bazen pişirilecek yemek vs vs benzer planlar için mutfağa. Bu da işinizi kolaylaştırır.

Ancak tamamen şeyini çıkarmayın, bunlar olağan şeyler, sizin de bir düzeniniz var ve eşinizin yarı yarıya buna uyum göstermesi gerekiyor, tamamen onun talepleri doğrultusunda evin içini düzenlemeyin. Çok biliyorsa, kendisi yapsın. Ev tek sizin değil.

Ben bilmem ona uymaya gayret edeceğine kendi düzenine onun uymasına sağla.
Yap yap onun anacığı gibi mükemmel olamazsın istekleri bitmez.
Zulüm gibi bir hayat olur.

Benimki de başta bu nasıl düzen falan konuşuyordu.
Anasının düzenini arıyordu.
Eline verdim süpürgeyi onun işi oldu.
Temizliğe katılınca, zorluğu görünce çeneyi kapattı.
Pis ev için bile yok ya boşver başka gün yaparız çok pis değil diyor :KK70:

Aynı dert bendede var . Ve tek eşim değil evde görümcem var 30 yaşında kaynanam var kaynım var kayinbabam var . Yetmez tabi . Sürekli misafir gelir ağırlarim . Bir tane iki yaşında çocuğum var. Bu arada bende 23 yaşındayım . Eşim arabasına binsem bile ayrı terlik koyuyor . Koltuklara örtü açıyor. Sürekli elinde bez toz alır . Evde hergun temizlik kokusu . Artık pskologa gitmeye başladık eşim hasta olduğunu kabullendi. Ama bn kafayı yedim . Savanin köşesi egri ise bile benimle hepsi birden kavga eder . Artık sürekli koltukları kaldırmadan günlük halılardan beri sirkelemekden belimde fıtık oldu . En sonu hamile olursam bana kiyamaar diye düşünüyorum. Şu an sekiz aylık hamileyim . Sen pis oldun dio bana sohbeni miz yoktur ev sobalı günlük kızımı yıkıyorum . Çocuğu yıkamadan yatirmiyo bile . O da bu kışın günü suyu ocak da ısıtıp yıkıyorum . Hergun merdiven ler yıkanıyor

Aynı dert bendede var . Ve tek eşim değil evde görümcem var 30 yaşında kaynanam var kaynım var kayinbabam var . Yetmez tabi . Sürekli misafir gelir ağırlarim . Bir tane iki yaşında çocuğum var. Bu arada bende 23 yaşındayım . Eşim arabasına binsem bile ayrı terlik koyuyor . Koltuklara örtü açıyor. Sürekli elinde bez toz alır . Evde hergun temizlik kokusu . Artık pskologa gitmeye başladık eşim hasta olduğunu kabullendi. Ama bn kafayı yedim . Savanin köşesi egri ise bile benimle hepsi birden kavga eder . Artık sürekli koltukları kaldırmadan günlük halılardan beri sirkelemekden belimde fıtık oldu . En sonu hamile olursam bana kiyamaar diye düşünüyorum. Şu an sekiz aylık hamileyim . Sen pis oldun dio bana sohbeni miz yoktur ev sobalı günlük kızımı yıkıyorum . Çocuğu yıkamadan yatirmiyo bile . O da bu kışın günü suyu ocak da ısıtıp yıkıyorum . Hergun merdiven ler yıkanıyor

Senin işinden benden de zor evde bir tane değil dört tane.Kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş ama bence üzme kendini bu kadar bak belin de fıtık olmuş.Yaptığını görmüyorsa yapma boşver.Eve ayırdığın vakti çocuğuna ayır.

X