Eşim Pis olduğumu düşünüyor

Yani hayretle okuyorum , adam "amuda kalkip ters yürü " dese " zitlasma adamla yap sende,hem amuda kalkmak önemli,ben tek elle kalkıyorum" diye öğüt verecekler var :)

Neden böyle birşey istediğini,bunun gereksiz olduğunu tartışmak yerine," koca ne istiyorsa onu yap" kafasindalar.
Ben zıtlaşma dediğim için cevap verme gereği duydum.Çünkü bu sebepten dolayı boşanma durumuna kadar gelmiştik.Çalışıyorken o çok destek oluyordu yapıyordu ama işten ayrıldım Sonra öğlen yemeği kahvaltı Ve yukarda söylediğim gibi çamaşır mevzusu herşeye karışmaya başladı.Bir de aileme çok sık gidiyordum onu dert etmeye başladı.Bir de sinirlenince ses yükseltiyordum bu sebeplerle boşanma davası bile açtık yani düşünün. Sonra psikoloğa gittik bir kere o bir daha gelmem dedi. Ben de ses yükseltme durumumdan dolayı psikoloğa devam edeyim bu arada da farkındalık kazanayım dedim çünkü kendimden bu konuda ben de rahatsızdım. Kendi farkındalığını kazanırken eşimin temelde neden bunlara yöneldiğini anladım.Karşı çıkmadım ama bir yandan da onunla konuşmaya onu anlamaya çalıştığıma onu ikna ettim diyelim.Onu sevdiğime İkna oldu diyelim.Onun hala desteğe ihtiyacı var yardım almayı henüz kabul etmese de yaklaşım tarzımla törpüledim fazlasıyla.
Uzun oldu kusura bakmayın psikolojik kısmına çok girmedim ama temelde farklı şeyler yatıyor aslında.
Kısaca zıtlaşmanın onu tetikleyecektir ve bu döngü halinde devam edecektir

Ev işlerini değil kocanızı programlamanızı öneririm. Temizlik düzen diye gençliğiniz gider yazık günah. Temizlik hastasıysa gitsin tedavi olsun, tedavilik durumum yok diyorsa evi kendi titizlik standartlarına kendi getirsin sabah beşte kalkıp dolap mı siliyor hiç acımayın ya da üstünüze alınmayın. Böyle saçma ömür törpüsü meseleler yüzünden sinip kendinize etmeyin nolur. Valla ömrümüzden giden her dakika çok kıymetli

Ev işlerini değil kocanızı programlamanızı öneririm. Temizlik düzen diye gençliğiniz gider yazık günah. Temizlik hastasıysa gitsin tedavi olsun, tedavilik durumum yok diyorsa evi kendi titizlik standartlarına kendi getirsin sabah beşte kalkıp dolap mı siliyor hiç acımayın ya da üstünüze alınmayın. Böyle saçma ömür törpüsü meseleler yüzünden sinip kendinize etmeyin nolur. Valla ömrümüzden giden her dakika çok kıymetli

Zaten 6 ayd bütün yaşam enerjimi emdi.Resmen içine kapanık özgüveni düşük bir insan oldum.

Zaten 6 ayd bütün yaşam enerjimi emdi.Resmen içine kapanık özgüveni düşük bir insan oldum.
Tedavi olmasını önerin hatta böyle giderse evli kalmaya dayanamayacağınızı filan ima edin zorlayın tedavi olsun. Hayır ucu size bi kadın kardeşime dokunmasa titizliğinde boğulsun bana ne diycem de ceremesini size çektiriyormuş. Şimdiden restleşip üste çıkmazsanız o takıntılı haliyle iyice sindirir sizi. Yıllar geçtikçe kendinizi tanıyamaz hale gelirsiniz

Ben zıtlaşma dediğim için cevap verme gereği duydum.Çünkü bu sebepten dolayı boşanma durumuna kadar gelmiştik.Çalışıyorken o çok destek oluyordu yapıyordu ama işten ayrıldım Sonra öğlen yemeği kahvaltı Ve yukarda söylediğim gibi çamaşır mevzusu herşeye karışmaya başladı.Bir de aileme çok sık gidiyordum onu dert etmeye başladı.Bir de sinirlenince ses yükseltiyordum bu sebeplerle boşanma davası bile açtık yani düşünün. Sonra psikoloğa gittik bir kere o bir daha gelmem dedi. Ben de ses yükseltme durumumdan dolayı psikoloğa devam edeyim bu arada da farkındalık kazanayım dedim çünkü kendimden bu konuda ben de rahatsızdım. Kendi farkındalığını kazanırken eşimin temelde neden bunlara yöneldiğini anladım.Karşı çıkmadım ama bir yandan da onunla konuşmaya onu anlamaya çalıştığıma onu ikna ettim diyelim.Onu sevdiğime İkna oldu diyelim.Onun hala desteğe ihtiyacı var yardım almayı henüz kabul etmese de yaklaşım tarzımla törpüledim fazlasıyla.
Uzun oldu kusura bakmayın psikolojik kısmına çok girmedim ama temelde farklı şeyler yatıyor aslında.
Kısaca zıtlaşmanın onu tetikleyecektir ve bu döngü halinde devam edecektir

Yarın alıp karşıma konuşacağım.Inşallah işe yarar bir çözüm yolu buluruz.

Kızlar Merhaba 6 aylık evliyim.eşimle çok sorunlarımız yok.Ancak Kendisi ev işlerine çok müdahale ediyor.3 tane ablası var annesi var tek erkek çocuk ,o yüzden çok ilgi ile büyümüş ve herşeyi ayağına getirmişler

Yaptığım hiçbir işi beğenmez , sürekli işime karışır. Ağzımla kuş tutsam yaranamam yani iyi bir şey de yapsam hep eksik bulur. Tamam bazı şeyler de hak veriyorum.Çok titiz bir insan olduğum söylenemez. Ama günlük Evimin işini aksatmam ,her gün evimi toparlarım en geç iki günde bir süpürürüm.Elimden her iş gelir, sadece benim sorunum düzensizi. Örneğin çekmecelerin çok dağınık, mutfak dolaplarım çok çabuk pisleniyor ,iki haftada bir buzdolabı temizlemek zorunda kalıyorum. Özellikle Mutfaktaki kilerim hiçbir şey bulamazsınız içinden bunları nasıl düzeltebilirim.

Çünkü artık bu sorun olmaya başladı.Bende yediremiyorum kendime hem bir şey bilmiyor, hem de çok karışıyor. Artık onun ağzına laf vermek istemiyorum. Lütfen yardımcı olun siz nasıl programlıyorsunuz ev işlerini ?Teşekkür ederim şimdiden.
Canım öncelikle onun dediklerini kafana takma aynı şeyleri yaşadım ağzında kuş tutana booos.

Yarın alıp karşıma konuşacağım.Inşallah işe yarar bir çözüm yolu buluruz.
İnşaallah ama ben bana göre bu kadarı gereksiz diyordum.Çok saçma diyordum sadece ben öyle istiyorum cevabını alıyordum bir de ben böyle mutlu oluyorum.Mutlu olmamı istemez misin sen beni sevmiyor musun a kadar gidiyordu olay.Ne ben kendimi anlatabiliyordum ne de o.Aslında anlatabiliyordum ama anlamıyordu.Bana da olayı sevgiye getirmesi saçma geliyordu.Tartışmaya ve inatlaşmaya dönüyordu olay.Lütfen sadece onun dediği düzende olmadığı zaman ne hissettiğini samimi bir şekilde sorun. Bir de onun istediği düzende olduğu zaman. Çünkü az buçuk temel nedenlerinden üst yorumumda da bahsetmiştim uzun uzun tekrar yazmayacağım. Konuşma Ve sonuçlarınızdan sonradan haberdar ederseniz sevinirim. Umarım ortak Yol bulursunuz.

İnşaallah ama ben bana göre bu kadarı gereksiz diyordum.Çok saçma diyordum sadece ben öyle istiyorum cevabını alıyordum bir de ben böyle mutlu oluyorum.Mutlu olmamı istemez misin sen beni sevmiyor musun a kadar gidiyordu olay.Ne ben kendimi anlatabiliyordum ne de o.Aslında anlatabiliyordum ama anlamıyordu.Bana da olayı sevgiye getirmesi saçma geliyordu.Tartışmaya ve inatlaşmaya dönüyordu olay.Lütfen sadece onun dediği düzende olmadığı zaman ne hissettiğini samimi bir şekilde sorun. Bir de onun istediği düzende olduğu zaman. Çünkü az buçuk temel nedenlerinden üst yorumumda da bahsetmiştim uzun uzun tekrar yazmayacağım. Konuşma Ve sonuçlarınızdan sonradan haberdar ederseniz sevinirim. Umarım ortak Yol bulursunuz.

Allah bilir burcu da ikizlerdir aynilarını yaşadım yaşıyorum düşüncesi değişmiyor boşuna kendini yıpratma yani 15 yılım cabalamakla geçti artık uğraşmıyorum

E tutsun bir temizlikçi madem, ya da ver eline bez göstersin.

Kızlar Merhaba 6 aylık evliyim.eşimle çok sorunlarımız yok.Ancak Kendisi ev işlerine çok müdahale ediyor.3 tane ablası var annesi var tek erkek çocuk ,o yüzden çok ilgi ile büyümüş ve herşeyi ayağına getirmişler

Yaptığım hiçbir işi beğenmez , sürekli işime karışır. Ağzımla kuş tutsam yaranamam yani iyi bir şey de yapsam hep eksik bulur. Tamam bazı şeyler de hak veriyorum.Çok titiz bir insan olduğum söylenemez. Ama günlük Evimin işini aksatmam ,her gün evimi toparlarım en geç iki günde bir süpürürüm.Elimden her iş gelir, sadece benim sorunum düzensizi. Örneğin çekmecelerin çok dağınık, mutfak dolaplarım çok çabuk pisleniyor ,iki haftada bir buzdolabı temizlemek zorunda kalıyorum. Özellikle Mutfaktaki kilerim hiçbir şey bulamazsınız içinden bunları nasıl düzeltebilirim.

Çünkü artık bu sorun olmaya başladı.Bende yediremiyorum kendime hem bir şey bilmiyor, hem de çok karışıyor. Artık onun ağzına laf vermek istemiyorum. Lütfen yardımcı olun siz nasıl programlıyorsunuz ev işlerini ?Teşekkür ederim şimdiden.

Eşiniz size yardım ediyormu ? Mesela çok pislendiyse dolaplar vs kendisi topluyor mu ?

Eğer öyleyse bu iyi birşey en azından söyleniyor ama yardım da ediyor.

Fakat kendisi hiç birşey yapmıyorsa o zaman ağzına lafı tıkın.

Düzen konusunda ben kilerde ki herşeyi kavanozlara yada kaplara koyuyorum. Bu şekilde daha düzenli duruyor.

Buzdolabını da hafta da 1 kere siliyorum ve düzenliyorum. Mesela buzdolabında rafları belirleyin. Mesela; kahvaltılıklar için bir raf, tereyağ yoğurt için başka bir raf. Turşu konserve vs vs başka bir raf bu şekilde birşey aldığınızda dağıtmazsınız.

Ağzımla kuş tutsam yaranamam demissiniz o yüzde yapacak bişeyiniz yok daha da.
Siz ona değil o size uyacak mecbur .

Düzen takıntısı sonradan öğrenebilen bir şey mi bilmiyorum açıkçası bende de vardır ama eşime hayatını zindan etmem. Evde olduğu sürece arkasını toplamamaya çalışsam da evden çıkar çıkmaz her şeyi yerine olması gerektiği biçimde yerleştiririm. Karakterim dışında çok çalıştığım dönemde vaktimi ev toplamaya ayırmaktan nefret ettiğim için de düzen becerilerim hepten gelişti. Çoğu yazılan öneriler ama yine yazayım.
Evde işe yaramayan hiçbir şey (ambalaj, giysi, çöp vs) tutmayın. Fazla eşyaları nasıl elden çıkaracağınızla ilgili Marie Kondo'nun kitabını okumanızı öneririm. Adı Derle, Topla, Rahatla

Ev eşyaları gibi kiler konusunda da istifçilikten uzak durun. Alışveriş listesi oluşturun fazla yiyecek almayın.

Kavanoz, kutu, ara raf, cepli askılık, vakumlu saklama poşeti gibi düzenleyicilerden olabildiğince yararlanın. Kutuların yan bölümlerine not veya fotoğraf yapıştırın.

Düzenlemekten en hoşlanmadığınız kaotik köşeleri toplamak için her gün 10 dk ayırmak şeklinde süreci fazlandırın.

Herkes aşırı simetrik, düzenli, titiz olmak zorunda değil. Umarım ara noktayı bulursunuz. Bunun için de en garanti çözüm şartlar elveriyorsa yardımcı almak ve az eşyaya sahip olmak kanımca.

Bende titiz değilim ama dolap içlerim düzenlidir özellikle buz dolabim ve mutfak dolaplarim..buz dolabı için şöyle öneri sunabilirim size mesela 2 kişiyiz pazar alışverişini abartmam yemediğimiz şeyleri de almayız mesela marul aldıysak çekmece ye koyarım büyük dikdörtgen sepetim var içine kağıt peçete serip patlıcan biber domates salatalık gibi şeyleri dÜzenli dizerim cekmecedeki gibi de ezilmiyorlar çekmecenin birinde keten chia tohumu yulaf çiğ kuruyemiş gibi şeyler var kendi paketlerinde ağızlarını mandal ile kapatıyorum mutfak için olanlardan. Dökülecek birşey varsa anında dökerim uzun süre götürür beni. Erzak dolabımda da her şey kavanozlardadır. Orta büyüklükte bir kutum var içine kabartama tozu vanilya gibi pasta.malzemelerini koyuyorum baharatlarım kullandıklarım ayrı küçük kavanoz da fazla olanlar biraz daha büyüdüğünde mesela ve aldığımı hemen yerine koyuyorum bu düzeni tutturmak biraz zaman aldı ama alışınca kolay oluyor aradığımı da kolay buluyorum

Bir an kendim mi yazdım acaba dedim. Üç görümce ve kaynana tarafından el bebek büyütülmüş evin tek oğluyla evli olmak. Herşeye karışan koca. Aynı benimki gibi. .Benim eşim çayının şekerini bile karıştırmazdı öyle bi alıştırmışlar ki.
Tavsiyem işine karıştığında cevabını ver susma yoksa asla durmaz.Artık annenin evinde değilsin çok istiyosan annenin evine gidebilirsin de mesela.Ben sivri bi dille söylüyodum hep sen istersen tatlı dille söyle. Bende çok işe yaradı artık hiçbişeye karışmıyo herşeyi ayağına istemiyo.Daha yeni evlisin nasıl başlarsa öyle devam eder

Ben de aynen sizin gibi biriyim, yalnız değilsiniz. Siz de bir sorun yok, eşiniz sizi hizmetçisi sanıyor. Kesinlikle taviz vermeyin. Okurken dahi sinirlendim, inşallah siz kendinizi bunun için yıpratmazsınız.

X