- 6 Mart 2015
- 1.155
- 896
Ben zıtlaşma dediğim için cevap verme gereği duydum.Çünkü bu sebepten dolayı boşanma durumuna kadar gelmiştik.Çalışıyorken o çok destek oluyordu yapıyordu ama işten ayrıldım Sonra öğlen yemeği kahvaltı Ve yukarda söylediğim gibi çamaşır mevzusu herşeye karışmaya başladı.Bir de aileme çok sık gidiyordum onu dert etmeye başladı.Bir de sinirlenince ses yükseltiyordum bu sebeplerle boşanma davası bile açtık yani düşünün. Sonra psikoloğa gittik bir kere o bir daha gelmem dedi. Ben de ses yükseltme durumumdan dolayı psikoloğa devam edeyim bu arada da farkındalık kazanayım dedim çünkü kendimden bu konuda ben de rahatsızdım. Kendi farkındalığını kazanırken eşimin temelde neden bunlara yöneldiğini anladım.Karşı çıkmadım ama bir yandan da onunla konuşmaya onu anlamaya çalıştığıma onu ikna ettim diyelim.Onu sevdiğime İkna oldu diyelim.Onun hala desteğe ihtiyacı var yardım almayı henüz kabul etmese de yaklaşım tarzımla törpüledim fazlasıyla.Yani hayretle okuyorum , adam "amuda kalkip ters yürü " dese " zitlasma adamla yap sende,hem amuda kalkmak önemli,ben tek elle kalkıyorum" diye öğüt verecekler var :)
Neden böyle birşey istediğini,bunun gereksiz olduğunu tartışmak yerine," koca ne istiyorsa onu yap" kafasindalar.
Uzun oldu kusura bakmayın psikolojik kısmına çok girmedim ama temelde farklı şeyler yatıyor aslında.
Kısaca zıtlaşmanın onu tetikleyecektir ve bu döngü halinde devam edecektir