- 13 Mayıs 2014
- 402
- 75
Korse takılı altinada ince sunta koyduk öyle yatıyor 10 günde bir kalkip wcye gidip hemen yatmasina izin vermiş doktoray allahım o nasıl bişeymiş.
nasıl kalkmadan yatacak ki!
korse falan takıldı mı?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Korse takılı altinada ince sunta koyduk öyle yatıyor 10 günde bir kalkip wcye gidip hemen yatmasina izin vermiş doktoray allahım o nasıl bişeymiş.
nasıl kalkmadan yatacak ki!
korse falan takıldı mı?
İş Kazası evet zaten iş yeri sahipleri özel hastaneye götürmüşler ve ne gerekirse nekadar masraf olursa hiç düşünmeden arayın yapalım diyolar ama hastaneler evden almak istemiyorlar
Öyle bencede iki gündür konusmadigim hastane kalmadi eşimin noglur beni uyutsunlar diye ağlama sesleri eşliğinde ama tüm hastaneler hasta buraya gelicek tekrar mr falan çekilecek duruma göre yatircaz cevabi verdiler bana bu demekki boşu boşuna risk alıp eşimi yerinden kipirdatmam demekHastanede yapılacak şey aynı ne demek canım? Otel mi bu? Sanki tek derdimiz yatakta yatmak. Bakımı neresinden nasıl tutacağını bilen kişilerce yapılır, gerekirse sonda takılır, altına bez bağlanır, ağrı kesicisi ek besini serumla verilir. Ters bir şey olursa acil müdahale yapılır.
Amin..Rabbim acil şifalar versin. Ne zor.
İşyeri masrafları karşılamıyor mu? Eve bakıcı gelebilir.
Ne kadar yatması lazım?
Biraz önce bi arkadaş yazinca aklıma geldi bakıcı işi ama iyileşme okadar sürer mi ben yakinda doğum yapcam ozaman nolcakİyileşme süreci 3-4 ay hatta bazı durumlarda 6 ayı buluyor. Bir akrabamızın başına gelmişti yaklaşık 4-5 yatmıştı. Doktor 6 ayı bulur demişti oradan biliyorum. Bu durumda evde bakımı için birini araştırsanız nasıl olur. Nereye kadar size zorluk olmasın diye yemek yemeyecek ki eşiniz. 1-2 günlük bir şey değil ki bu süreç.
Aldik o sungerden ama bone dediginiz kafasina takinca saclarinimi temizliyorAy çok geçmiş olsun. Eczabelerde bone ve vücut temizleme süngeri satılıyor. İkiside antibakteriyel. Suyla karışınca sabunlu hale geliyor ve durulama gerekmiyor. Temizliği için onları kullanabilirsiniz. Korse falan verdi mi doktor? Bol protein alması lazım kemik kırığı kolay iyileşsin diye.
Şu anda hareket hiç edemiyoruz ama 10 gün sonra belki olur kaç gündür konusmadigim yer kalmadi gerekirse bende yaticam onunla hastanedeMadem özel hastane imkanınız var, işveren de tüm masrafları karşılıyor, 10 günde bir ayağa kalkmasına bile izin olan adamı altında suntasıyla ambülansa koysunlar. Gerekirse gece götürün trafik daha az olur. Ben özel bir hastanenin yatmak isteyen paralı hastayı mr çekildikten sonra eve göndereceğini sanmıyorum. Migreni olanı bile para için isterse yatırıyorlar. Hem bakın acısı da varmış, orada düzenli serum verirler bir nebze rahat eder.
Amin..Allah yardımcınız olsun çok üzücü herşey üst üste gelmiş.
Biraz önce bi arkadaş yazinca aklıma geldi bakıcı işi ama iyileşme okadar sürer mi ben yakinda doğum yapcam ozaman nolcak
Canım acil iyi bir bakıcı bakın tabi..benzer deneyimleri olmuş bakıcılar elbet vardır.Amin..
Karşılıyor iş yeri ama aklıma gelmemişti bakıcı zaten yeterki eşim iyi olsun masraflari bizde karsilariz
Gerçekleri duymam lazım zaten kazayı bile nasil olduğunu yeni yeni söylüyorBelki kırığın omurganın tam olarak neresinde olduğuna da bağlı olabilir iyileşme süreci. Akrabamızın iyileşmesi 4-5 ayı buldu ki doktorda 3-4 ay iyileşme süreci ama bu duruma göre 6 ayı da bulubilir demişti. Amacım sizin moralinizi bozmak değil inanın sadece tek başınıza halledebileceğiz kadar kısa bir dönem değil onu söylemek istedim. Tekrar acil şifalar diliyorum.
Evet sıcak suyla ıslatılıyor kafasına takıp ovuşturuyorsunuz Saçlarını temizliyor. Durulana gerektirmiyor direk kurutabilirsiniz sonra. Bunun dışında hasta yataklaı oluyor yemek yerken veya yatarken uygun konuma getirmek için. Şirkete aldırabilirsiniz. Havalı yataklar oluyor yatak yarası olmasın diye. Tabi eşinizin durumunda bu yataklar kullanılabilir mi danışırsanız şirkete aldırabilirsiniz. Bunun dışında ağrı kesici sorun mutlaka bir doktora. Bir de hastanelerin evde bakım hizmetleri var arıyorsunuz doktor eve geliyor. Yada belki özel bir doktor gelip muayene edebilir belki sonda takar kolaylık olsun diye. Sonra dışkısı daha yumuşak olsun zorlamasın diye ve kolay iyileşsin diye diyetler verebilir. Ve bence hemşire veya eğitimli bir bakıcı tutulmalı. Hepsinin parasını şirket karşılar zaten.Aa birde yatak yarası olmasın diye bariyer kremler oluyor. Onlardan alıp sürebilirsiniz. Eczane ve mesikallerde var bu saydıklarım.Aldik o sungerden ama bone dediginiz kafasina takinca saclarinimi temizliyor
Kırık omurilige çok yakinmis felc olmaa riski yüzde elliymisCanım acil iyi bir bakıcı bakın tabi..benzer deneyimleri olmuş bakıcılar elbet vardır.
Belki serumla, ya da sıvı gıdalarla falan beslerler; böylece wc için kalkması çok az olur.
İmtihan dünyası işte. Rabbim dermanını da versin, sabrını da.
Ameliyat çok mu riskliymiş?
Yatakları sorduk düz ve sert olması gerekiyormuş.. Sağlık Ocağı doktoru ve hemsiresi çok yardımcı oluyorlar hemşire ignesini yapıyor sabah akşam eve gelip doktorsa sürekli arayip soruyor kabizlik için ilaçlar verdiEvet sıcak suyla ıslatılıyor kafasına takıp ovuşturuyorsunuz Saçlarını temizliyor. Durulana gerektirmiyor direk kurutabilirsiniz sonra. Bunun dışında hasta yataklaı oluyor yemek yerken veya yatarken uygun konuma getirmek için. Şirkete aldırabilirsiniz. Havalı yataklar oluyor yatak yarası olmasın diye. Tabi eşinizin durumunda bu yataklar kullanılabilir mi danışırsanız şirkete aldırabilirsiniz. Bunun dışında ağrı kesici sorun mutlaka bir doktora. Bir de hastanelerin evde bakım hizmetleri var arıyorsunuz doktor eve geliyor. Yada belki özel bir doktor gelip muayene edebilir belki sonda takar kolaylık olsun diye. Sonra dışkısı daha yumuşak olsun zorlamasın diye ve kolay iyileşsin diye diyetler verebilir. Ve bence hemşire veya eğitimli bir bakıcı tutulmalı. Hepsinin parasını şirket karşılar zaten.
Evet, bir de paça çorbası iyi geliyormuş. Bu sıcakta içi alır inşallah.canım sana kolay bir yöntem söyleyim. ilikli kemik al onu iyice haşla suyunu içir eşine çorba gibi. kemiklerde çabucak iyileşme yapıyor kemik suyu. rabbim şifasını versin tez zamanda inşallah.