Eşim neden böyle?

Aslında böyle konulara yorum yapamam, evli değilim ama bu aralar "Masters of Sex" diye bir dizi izliyorum. Dünyadaki cinsellik fizyolojisi üzerine çalışan ilk doktor William Masters'ın ortağı Virginia Johnson ile yaptığı bu çalışmalarını anlatıyor. Dizinin 2.sezonu cinsel fonksion bozukluklarını ve bu bilim insanlarının getirdiği çözüm yolunu anlatıyor. Mesela ben bu diziyi izlemeden önce kadınlardaki vajinusmusun karşılığının erkeklerde iktidarsızlık olduğunu bilmiyordum. İkisinin de çözüm yolu aynıymış....

Dr. Masters ve Johnson'a göre, bu rahatsızlıkların tedavisi bir sürece bağlı. Onların sunduğu çözüm yolunu anlatayım.
1. Birkaç hafta boyunca "cinsel olmayan" dokunuşlar. Mesela karşınızdakinin yüzünü sevme, kollarına, ellerine, omzuna dokunma gibi. Bu sırada eşiniz de siz de kesinlikle cinsellik beklentisi içinde olmamalısınız.
2. Daha sonra cinsel bölgelere dokunuşlar. Bu sırada yine cinsellik beklentisi olmamalı.
3. Sorunu çözdükten sonra keyfini çıkarabilirsiniz :)

Tabii böyle kaba taslak anlatılacak, öğrenilecek şeyler değil. Destek alabilirsiniz, yada araştırın internetten.
Siz vajinusmus olsanız, nasıl bir baskı hissederdiniz ve size nasıl yaklaşılmasını isterdiniz onu düşünün. Eşinize de öyle yaklaşın. Baskı yapmanız daha da uzaklaştırır.

Bu güç verici besin desteklerinin de işe yarayacağını düşünüyorum.

Bekara anlatması kolay tabi :p sizin için kolay değil farkındayım ama bu konuda eşinize yardım edebilecek tek kişi sizsiniz.

Aslında böyle konulara yorum yapamam, evli değilim ama bu aralar "Masters of Sex" diye bir dizi izliyorum. Dünyadaki cinsellik fizyolojisi üzerine çalışan ilk doktor William Masters'ın ortağı Virginia Johnson ile yaptığı bu çalışmalarını anlatıyor. Dizinin 2.sezonu cinsel fonksion bozukluklarını ve bu bilim insanlarının getirdiği çözüm yolunu anlatıyor. Mesela ben bu diziyi izlemeden önce kadınlardaki vajinusmusun karşılığının erkeklerde iktidarsızlık olduğunu bilmiyordum. İkisinin de çözüm yolu aynıymış....

Dr. Masters ve Johnson'a göre, bu rahatsızlıkların tedavisi bir sürece bağlı. Onların sunduğu çözüm yolunu anlatayım.
1. Birkaç hafta boyunca "cinsel olmayan" dokunuşlar. Mesela karşınızdakinin yüzünü sevme, kollarına, ellerine, omzuna dokunma gibi. Bu sırada eşiniz de siz de kesinlikle cinsellik beklentisi içinde olmamalısınız.
2. Daha sonra cinsel bölgelere dokunuşlar. Bu sırada yine cinsellik beklentisi olmamalı.

Tabii böyle kaba taslak anlatılacak, öğrenilecek şeyler değil. Destek alabilirsiniz, yada araştırın internetten.
Siz vajinusmus olsanız, nasıl bir baskı hissederdiniz ve size nasıl yaklaşılmasını isterdiniz onu düşünün. Eşinize de öyle yaklaşın. Baskı yapmanız daha da uzaklaştırır.

Bekara anlatması kolay tabi :p sizin için kolay değil farkındayım ama bu konuda eşinize yardım edebilecek tek kişi sizsiniz.
Cok tesekkurler. Mutlaka izliycem o diziyi

Bu konudaki en mantıklı ve güzel yorumu gördüm. Saygılarımı sevgilerimi sunuyorum cnaımcım:KK200:

Acaba işle ilgili bir sorunumu var yada şöyle bsiey yapsan cinsel gücü arttıran ilaçlar var ondan mı icirsen yada prezervatiler var onlarda çok etkiliymis bir kaç kere ondan mı deneseniz.

Eşin gizli gay olabilir mi acaba bazı erkekler cinsel kimliklerini saklamak için evleniyor diye duymuştum eğer öyle değilse muhakkak psikolojiktir. Belki kendini cinsel anlamda yetersiz görüyor olabilir.

Eşiniz biraz üşengeç ve çokça üşüyen biri mi :)
Soğuk havalardan sonra bizde de bir durgunluk var da ikimiz de memnunuz bundan.

Sizin durumunuzda olan bir sürü insan var, kendi çevrem dahil. Öncelikle eşinizin psikolojik olarak bu sorunu aşmayı istemesi lazım, bizim toplumda maalesef cinsel iktidarsızlık büyük bir zayıflık olarak görüldüğü için birçok kişi yardım almaktan çekinir,eşinize bunun gayet normal olduğunu belirtin. Katiyen yardım almak istemiyorsa cinsel gücü arttırıcı takviyeler deneyin, buna rağmen değişen birşey olmazsa kendinize daha fazla zarar vermeden yolunuza bakın. Çevremin başına geldiği için nacizane tavsiyem;çok yakın kişiler hariç kimseyle paylaşmayın çünkü dediğim gibi bizde cinsellik bir statü belirtisi, daha doğrusu "erkeklik" sanıldığı için gerçek hayatta suratına bile bakılmayan kadınların koçişkoları sizin derdiniz karşısında birden seks aygırına dönüşebilirler, kulaklarınızı kapayın arkadaşım bu karşılaştırmalar yüzünden çok acı çekmişti, siz çekmeyin ve bunun gayet yaygın bir sorun olduğunu bilin.

Gay olma dusuncesini hic dusunmuyorum direk eliyorum. Bence sorun psikolojik. Sertlesme sorunu da eklenince iyice cekiyor kendini. Sabretmekte ve bu konuyu bir muddet acmamakta fayda var sanirim

Evlilik ile heyecan bitmiş, bir göreve dönüşmüş olabilir mi? Yani karşı tarafı elde etmiş olma hissi gibi.

Gerçi önce de, cinselliğe çok düşkün değildi demiştiniz.

5 aylık evliymişsiniz. Bir süre farklı yerlerde mi kalsanız? Sanki flört edermiş gibi.

Son zamanlarda sünnet edilen erkeklerin yeteri kadar zevk alamadıklarını, uyarılmakta zorlandıklarını birinci ağızdan duyuyorum. Cinsel olarak sakat olduklarını ve asla tam rahatlayamadıklarını, hep bir şeylerin eksik olduğunu söylüyorlar.

Acaba eşiniz de bir çeşit yetersiz hissetme,tam zevk alamama durumunda olabilir mi?

Evlilik düşüncesi ile birlikte gelişen durum. Aslında başka kadınlara karşı cinsel dürtüleri var ama eş olarak gördüğü kişiyi çok sevse de onunla birlikte olmak istemiyor. Yani cinselliğe tamamen isteksiz değil, size isteksiz.
Cinsel terapiye gidebilirsiniz birlikte.. tamamen psikolojik. Öyle gecelik giymekle ayrı kalmakla maalesef değişmiyor bu durum. Terapi şart.

Önceden de isteksiz demişsiniz ama, siz muhtemelen çok uzun süre flört etmemişsiniz diye düşünüyorum. Zaten evliliği düşünmeye başladıkları an gelişiyormuş bu isteksizlik.

epimediumlu macun var. biz manisa birlik ten aldık sahsultan.. 1 çay kaşığı ereksiyonu sağladığı gibi penis boyunu kalınlığını yüzde 35 arttiriyor. Umarım reklama girmez.

Peki erkek mast yapıyorsa gizli gizli ve kadına karşı cinsel hayat yoksa, ve bunu hiç umursamıyormuş gibi davranırsa, ve erkek üroloji dr unun verdiği cinsel.gucu artırıcı ilacı almamışsa ya da onmesememisse ,, bu duruma ne denir peki ???

Peki erkek mast yapıyorsa gizli gizli ve kadına karşı cinsel hayat yoksa, ve bunu hiç umursamıyormuş gibi davranırsa, ve erkek üroloji dr unun verdiği cinsel.gucu artırıcı ilacı almamışsa ya da onmesememisse ,, bu duruma ne denir peki ???
Bunun çok farklı sebepleri olabilir. Terapi alarak çözmeniz lazım. Ben buradan ne diyim? :)

Esinizin pesinden hafiyelik yapmaya yada kendi kendine bişey mi yapiyor diye yakalamaya gerek yok,bu farkedilse iyice koparir sizden.
Muhtemelen kendine güven problemi var yada psikolojik baska bir problemi.
En kolay en sağlıkli yolu psikolog veya evlilik terapisti ile gorusmeniz. Bütün hormonal ve kan degerleri normalse psikolojik nefenler kalıyor geriye

X