Eşim mi cimri ben mi fazla takıyorum lütfen akıl verin hanımlar

Nfmtfnbfmbvvnçnf
Valla konuyu tam okumadım, konu sahibi eşiyle alakalı neler yazdı onu da bilmiyorum ama öyle ikna et demeyle olmuyor piraye, koskoca insanı kulağından tutup doktora götüremiyorsun, hadi kavga dövüş götürdün beslenmesine dikkat etmesini sağlayamıyorsun.

Annem yüksek tansiyon ve diyabet hastası, morbid obez bir kadındı, bildim bileli hep kiloluydu 40 yaşından itibaren yüksek tansiyon 50 yaşından sonra da diyabet hastası oldu, kilo problemi 50’sinden sonra şiddetlendi zira dikkat etmediği için o yaşta tansiyona bağlı felç geçirdi çabuk ayağa kalktı ama löp löp hamur işlerini götürüp kilo almasının hızlanmasını içtiği ilaçlara bağladı, 60 yaşından itibaren artık morbid obezdi.

Doktorlar defalarca uyardı, biz defalarca konuştuk, dolabından torba torba abur cubur içecek attık, 20 gün hastanede yattı yattığı sürece beni delirtti, hastane diyet yemeği getiriyor bunlar yenir mi diye söyleniyor, ben sırf onun canı çekmesin diye refakatçi yemeklerini almadım, artık o derece ki yemek dağıtan personelin dikkatini çekmiş herkes yemeğini alıyor sen almıyorsun al bari şu elmayı ye dedi, annem o elmayı bile istedi, ben sigara içmek biraz hava almak için çıkardım annem o arada diğer hastaların yakınlarına ne kadar şekerli meyve ve içecek varsa, ne kadar yememesi gereken yemek varsa onları aldırır sorunca da falanca hastanın yakını ikram etti derdi, yemek uğruna yalan söylerdi resmen.

Biz yapma etme dedik yemesine içmesine kota getirdik de ne oldu? Yine yapacağını yapıp yememesi gereken her şeyi yedi, teşhis edilen bütün hastalıkları buna diyabet ve koah da dahil komple her şeyi hunharca yemesinden oldu, boğazı sonu oldu, bir evladın böyle yazması ne acı değil mi? Ama gerçek bu, ben kadını evde oturduğu koltukta kolunu bacağını oynatarak spor yapmaya bile ikna edemedim, doktorlar ölürsün dedi yine ikna olmadı.

Bir insan eğer kendi istemiyorsa ona dadılık da yapsanız sadece sinirleriniz yıpranıyor, konu sahibi eşinin yemesini dizginleyemez çünkü dizginlettirmez, bak ben de ölmüş annem için yazdım kötü evlat mıyım? Sanmıyorum ama kızgın bir evladım çünkü onun yaşındakiler burada fıldır fıldır gezerken o artık yaşamıyor, sebebi de kendisi.

Konu sahibinin eleştirilecek başka yönleri varsa bilmem ama kocasının boğazı, diyabet hastalığı üzerinden yüklenilmesi yanlış.
Haklısın hemşire ama bu adama daha doğru düzgün bı teşhis bile konulmamış...Olayın bütçe boyutundan çikilıp sağlık boyutundaki ciddiyetinden kararlilikla bahsedilse ve doktora gitmeye ikna edilse belki durumunun ciddiyetinin farkına varacak ve hicolmazsa belki tedaviye baslayacak...Aksini pek düşünmüyorum zira gencecik bı adam, niye sadece insilun kullanarak hayatta kalmak varken bile bile yakın zamanda ölmek istesin ki?

Hepsini okumadım ama cimri demek için önce var olmasi lazım. Yetmediği yerde herkes zorunlu olarak cimri olur.

Nfmtfnbfmbvvnçnf

Haklısın hemşire ama bu adama daha doğru düzgün bı teşhis bile konulmamış...Olayın bütçe boyutundan çikilıp sağlık boyutundaki ciddiyetinden kararlilikla bahsedilse ve doktora gitmeye ikna edilse belki durumunun ciddiyetinin farkına varacak ve hicolmazsa belki tedaviye baslayacak...Aksini pek düşünmüyorum zira gencecik bı adam, niye sadece insilun kullanarak hayatta kalmak varken bile bile yakın zamanda ölmek istesin ki?
Doktora yemiyorum diyormuş ya.
Bu adamın düzgün tedavi alması mümkün değil.

Benimde geçiyor ama konusahibi daha 2 sene çalışmak istemediği için bir çözüm bulmak zorunda.

Adamin geliri 2.5 €
Mutfak parasi 600 diyor.
Geriye kaliyor 1900€
Bence fix giderler için yüksek bir rakam.

Adami az yemeye zorlayarak aile ekonomisi yürütülmezki. Adamin yediğide patates ve peynir. Yahi somon, bonfilet yazsa mok yesin dicem ama kendinde biliyorsun burdaki en ucuz yiyecekleri yiyor zaten.

bu sebepden giderleri sordum. Tabiki 2.5 güzel bir rakam değil ama 4 sene evde oturmak isteyen bir kadin nasil hesap yapti anlamak istedim.
Onlar benim artık pes dediğim şeyler normal yemek yeniyor bunlar onun yanında boş vakitlerinde canı sıkılıp ağzına attıkları . Her hafta kuru bakliyat yapıyorum dolma yapıyorum aş yapıyorum türlü yapıyorum bunlar 3 öğünün dışında sıkıldıkça yediği şeyler . Anlamak istemiyorsunuz siz . Çocuktan önce birikim yaparken başka bütün aileler bu parayla çok güzel geçinirken benim aldığım 500 gramlık peynir ikinci günü görmüyor diğer günlere de kalsın ama bak ben daha yemedim bile diyince yeseydin diyor . Bir paket Antep fıstığını açıyorum ikinci elimi atışında yok kaselere ayırıyorum iki dk de bitirip gidip bir daha dolduruyor . Ben onun pis boğazı yüzünden geçinebiligorken her gün etli yemek yapabiliyorken 2 yaşında çocuğumu kreşe verip çalışamam bunun için doğurmadım . Doğurmadan önce herşey hesaplandı ayarlandı ama o durmuyor dikkat edicem diyor ama yine ağzı boş durmuyor insilün de kullanmıyor yüzü kıpkırımızı habire bişiler yiyip içip duruyor . Bende dizi izlerken akıp önüme leblebi gibi yemeye çalmıştım bir kez kustum sonra da oha ne kadar yemişsin çüş dedi kendi yiyince normalmiş boyu varmış vücudu hızlıymış . Hak görüyor . Bende bilirim 1 tabak yemek yiyip gerisini de peynirle sucukla doymayı. 1 tostun içine 5 dilim kaşar koyuyor küçük kare ekmelere 4 tost yiyor ara öğün olarak 2 saat içinde 3 paket kaşar gidiyor bir tost yiyecek diye ben SADECE 2 dikip koyup tostumu yapıyorum bütün parayı ben sürekli bunlara harcamak zorundamıuım ben yiyemezmiyim bir ekmeğin arasında 10 dilim kaşar ben salak mıyım o zaman ? İnsanım sadece

Yapıyormuş yakın zamana kadar kendi dedi...Bence onun derdi hala kocasının bogazindan kesip birikim yapmak, adam ölüyor umru değil 😅
Yapmıyor yapmasını da hiç istemedim çünkü 600 Euro ile dolabımı dolduruyorum ama bir kalıp peyniri tv bakarken keyiften yiyip ertesi gün de bir kalıp daha alıyır . Ben her gün bir kalıp peynir almak istemiyorum

Ölse. Genelde atak geçirip yatalak kalıyorlar. Göze vuruyor (körlük) veya ayak/bacak amputasyonu.
Konusahibi bile bile yapiyor bunu.
Bile bile mi ? Hasta mısınız 2 yol diyetle insüşüni bıraktırdım 2 öğün beslenme ile eğitim aldım gizli gizli yiyip şekerini fırlattığjnı farketmeye başladığımda burakktım , kendi fark eder diye beklerken daha da abarttı

Aynen...Ölen kurtuluyor resmen...Ve konu sahibi kendi annesinin sağlık geçmişinden deneyimli olduğu halde hala birikim, aile terapisti, psikolog derdinde....Planı nedir ben hiç anlamadım
Ne yapayım ne ? Ağzını mı bağliyim ki evde yemese bakkala gidince gizlice akıp yiyor ne yapayım ?

Bazen insanlar olayları abartarak anlatır. Adam masa başı bir işte çalışıyor ve gerçekten 3 kilo patates kızartmasını bir oturuşta yiyorsa ve bu adamın her zaman yediği bir miktarsa; orada ciddi bir sağlık sorunu olma ihtimali de vardır.

Sağlık sorunu yok, adam çok yiyen biri deniyorsa da her öğünde 3 kilo patates kızartması, sizin dediğiniz gibi 1 kilo peynir vb yiyen adamın ciddi bir kiloya sahip olması beklenir.
Şekeri o kadar yüksek ki yese de onu eriytiyor artık ve umrunda da değiş konuşunca da beni rahat bırak benim vücudum hızlı çalışıyor diyor kavga editör

E balım dağı taşı yedigini iddia ettiği adamı görgüsüz obur öküz diye boşayayim dese yine çalışmak zorunda kalacak. Bari şimdiden çalışmaya baslayip adamı da tedaviye ikna etse önünü görmesi daha kolay olmayacak mı? Hem belki adam tedavi olsa konu sahibinin ifadesiyle oburlugu da düzelecek, kendi çalıştığı cebine kalacak ...konu sahibi onu da kestirip atiyor...Tek yaptığı şikayet etmek ve çalışamam demek...Adam tezelden ölsün de tazminatını maaşını alayım, yeter ki çalismayayim filan diye mi planlıyor ben anlamadım...
Ne kadar kırıcı üzücü bende sizlerden fikir alırım sandım . Seviyorum bu adamı seviyorummmm . Sevmesem ne çocuk yapardım burda annesiz babasız ne de böyle eğitim alır kavga da etse ona uygun yemekler yapardım . Ama bencilliği o kadar çok ki artık bende tükendim yoruldum . Babamla çok güzel yaşıyordum yine yaşarım hemde kendi vatanımda ben bu adamı sevdim . Siz hiç sevmemişsiniz anlayamıyorsunuz

İşte ucuzun da ucuzunu seçerek birikime köklüyormuş konu sahibi...Şurdan belli ben enflasyonun yüzde yüzotuz olduğu, gıdanın hayyvannn gibi kalitesiz ve pahalı olduğu, allahin unuttuğu şu ortadoğu ülkesinde yaşayan bir fakir olarak bile 3 kilo patatesle iki öğün atlatmayı düşünmem, evime krem peynir denen ne idugu belirsiz ucubeyi sokmam, veririm parasını az yerim öz yerim,yetmediği yerde onurumla zafiyet geçiririm😁...Hele orda yaşıyor olsam gravyerden aşağısına bakmam herhalde😅 E adam şeker yüzünden ucuz peyniri patatesi bile hüpletince konu sahibi de tutuşmuş birikim uçacak diye...Ben bunu anladım...
Tutuşan bozar mı ne kadar kötüsünüz

Ben geçinebilip üstüne kenara para da atabiliyorduk . Ortak birikim olarak . Çocuk olduktan sonra bunalımdadır diye bende destek olmak için kendi birikimimi bozdum . Evde türlü , et yemekleri baklagiller yapıyorum bunlar aralarda canı sıkıldıkca yada kenevir içip gözü açlıktan dönünce keyfine yediği şeyler . Ben o kenevir içecek sonra da dolaptaki herşeyi deli gibi yiyecek gibi 2 yaşına yeni giren bebeğimi bırakıp çalışmayacağım. Babamla mis gibi yaşarım kendi ülkemde . Ben bu adamı sevdim seviyorum . Ama çocuktan sonra iyice bencilleşti iyice saldı . Bende bıraktım 2 yok baktım ki asla düzeltmeye niyeti yok daha da artırdı. Kenevir içmiyor 1 aydır ama sürekli şekerli bişiler içip sonra da açlık krizi yaşıyor ve yaptığım yemekten ya 3 tabak yiyor ya 1 tabak yiyip 1 saat sonra başka şeyler tıkıyor . O kadar mahalle ağzıyla konuşan kadınların bu sitede olmasını beklemezdim . A derken siz x anlamaya Çalışıp bilerek neler yakıştırmışsınız pes size saolun herşey için ben eşimden insanlık beklerken gördüm ki herkes için kendi aklı kadar herşey .

Ben geçinebilip üstüne kenara para da atabiliyorduk . Ortak birikim olarak . Çocuk olduktan sonra bunalımdadır diye bende destek olmak için kendi birikimimi bozdum . Evde türlü , et yemekleri baklagiller yapıyorum bunlar aralarda canı sıkıldıkca yada kenevir içip gözü açlıktan dönünce keyfine yediği şeyler . Ben o kenevir içecek sonra da dolaptaki herşeyi deli gibi yiyecek gibi 2 yaşına yeni giren bebeğimi bırakıp çalışmayacağım. Babamla mis gibi yaşarım kendi ülkemde . Ben bu adamı sevdim seviyorum . Ama çocuktan sonra iyice bencilleşti iyice saldı . Bende bıraktım 2 yok baktım ki asla düzeltmeye niyeti yok daha da artırdı. Kenevir içmiyor 1 aydır ama sürekli şekerli bişiler içip sonra da açlık krizi yaşıyor ve yaptığım yemekten ya 3 tabak yiyor ya 1 tabak yiyip 1 saat sonra başka şeyler tıkıyor . O kadar mahalle ağzıyla konuşan kadınların bu sitede olmasını beklemezdim . A derken siz x anlamaya Çalışıp bilerek neler yakıştırmışsınız pes size saolun herşey için ben eşimden insanlık beklerken gördüm ki herkes için kendi aklı kadar herşey .
Kız sen ne biliyorsun bu adamın 1 aydır içmediğini🤔

Adamin Joint içtiğini ne diye yazmiyorsun?
Milletin burda (bende dahil) seni suçlaması normal çünkü yazdıklarından adamin patates, ekmek ve peynirle beslendiği çıkıyor.
Eski mesajlarında ne türlü ne baklagil demişsin.
Adamin ot içip içip deli gibi yemesi normal. Yan etki.
Bizde burda şeker krizine giriyor saniyoruz.
Düzgünce yazsaydin Yorumum farklı olurdu.

Boşan. Kenevir içen adamdan hayır gelmez

X