• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim/Meslek birakma

kiymetsizyazilar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2024
49
19
3
Kizlar esim uzman çavuş 3 yil doğu gorevinden sonra birakmayi dusunuyor biraktiginda 8 yillik uzman çavuş olmus olcak 2 tane cocugumz esim diyor guvenlige gecerim cevresinde uzman cavuslugu birakip mutlu olan varmi pisman olurmuyuz?

Asker ve polislerin en büyük ideali meslek bırakmak. Keşke başından girmeseler. Özellikle uzman çavuşluk zor kabul ediyorum ama onun için sıra bekleyen binlerce ihtiyaç sahibi var. Neyse hakkınızda hayırlısı. Güvenlik maaşı asgari ücret alıyor genelde. 40-50 binden 17 bine düşüş sert olur.

Benim arkadaşın eşi arkadaşımla evlenirken bıraktı evini arabasını almıştı. Huzurlular yakın mesafeleri gezip duruyolar.

Memurluğa geçiş yapabiliyor mu? Şartları nelerdir bir araştırın. O tarz muhabbet duymuştum çünkü ama emin değilim.
İnternetten bir bakın
Hayır geçemez. Şöyle geçemez. Normalde başvurur ama hep reddedilir. Çünkü kpss 90 alıp bekleyenler varken olumlu cevap verilmiyor. Bir ara kurumun o bölümünde çalışıyordum hep red cevabı yazıyorduk

bu iş hayatını ortaya koymakla ilgili ve bırakmak istediği halde siz desteklemediğiniz için bırakamazsa sonra da Allah korusun kötü bir durum yaşarsanız siz de kendinizi affedemezsiniz.
Siz çalışıyor musunuz?

Asker ve polislerin en büyük ideali meslek bırakmak. Keşke başından girmeseler. Özellikle uzman çavuşluk zor kabul ediyorum ama onun için sıra bekleyen binlerce ihtiyaç sahibi var. Neyse hakkınızda hayırlısı. Güvenlik maaşı asgari ücret alıyor genelde. 40-50 binden 17 bine düşüş sert olur.
Zaten tüm başvuramlar ihtiyaç sahibi. Özellikle uzman çavuşluk bir ideal olabilir mi? Dayanmaya çalışıyo herkes. Bi yerde de bitiyo insanlar demek ki yapacak hal kalmıyo.

Kizlar esim uzman çavuş 3 yil doğu gorevinden sonra birakmayi dusunuyor biraktiginda 8 yillik uzman çavuş olmus olcak 2 tane cocugumz esim diyor guvenlige gecerim cevresinde uzman cavuslugu birakip mutlu olan varmi pisman olurmuyuz?
Zor bir meslek ve ayriyeten yıpratıcı o yüzden eşiniz hangi kararını alıyorsa destekleyin. 3 yıl boyunca birikim yapın ileride pişman olmamak için çabalayın.

uzman cavusluğu da güvenliği de bilmiyorum görev tanımı olarak ama maaşı düşecekse hiçbir yere geçmesin derim bu devirde. ekonominiz aşağı yönde bozulursa olmayan bir sürü sorun çıkar evinizde. yorucu işi mumla arasınız. parayla saadet de oluyor cunku bir noktada. siz çalışıyor musunuz? aynı meblağ eve yine siz çalışsanız girecek mi? birçok değişken var durumda.

2 çocuğu güvenlik maasiyla gecindirebilecek mi ? Ha mutsuzsa yapack bir şey yok.

Hiç gönlünüzü ikiletmeyin. Benim eşim bıraktı geçtiğimiz yıl elhamdulillah geçinip gidiyoruz. Canına bir zeval gelecek korkusuyla yaşamak kadar zor hiçbirşey olamaz. Bana mesleği bırakacağım dediğinde her koşulda destekçisi olduğumu hissettirdim elimden geldiğince. Çünki maddi olarak çekiniyordu yeni evliydik problem Yaşar mıyız diye. Geçinmeyi bilmeyene gönlü olmayana ayda 1 milyon gelir olsun yine geçinemez. Ödüm kopuyordu ona bişey olacak diye çok şükür şimdi akşam evine geliyor 🤲🏻💕

Memurluğa geçiş yapabiliyor mu? Şartları nelerdir bir araştırın. O tarz muhabbet duymuştum çünkü ama emin değilim.
İnternetten bir bakın
Resmiyette öyle bir hak var fakat bunun için resmi kurumların ihtiyaç gösterip kadro açması gerekiyor.Neredeyse hiçbir resmi kurum bu tarz ihtiyaç belirtip kadro açmıyor. Binde bir anca oluyor.

Hayır geçemez. Şöyle geçemez. Normalde başvurur ama hep reddedilir. Çünkü kpss 90 alıp bekleyenler varken olumlu cevap verilmiyor. Bir ara kurumun o bölümünde çalışıyordum hep red cevabı yazıyorduk
Yok gecebiliyor benim çok yakınım uzman cavusluktan zabitaliga geçti daha rahat etti.ama yerini hazırlayıp öyle istifa etti

Resmiyette öyle bir hak var fakat bunun için resmi kurumların ihtiyaç gösterip kadro açması gerekiyor.Neredeyse hiçbir resmi kurum bu tarz ihtiyaç belirtip kadro açmıyor. Binde bir anca oluyor.
Belki işin içine tanıdık falan koyar geçebiliyordur bu durumda.
Ülkede böylesi bir durum şaşırtmaz

Back