esim kv kp re nasıl söyleyecek

En baştan evin kadını sen olduğunu,yrmek temizlik vs işlerinin senin işin olduğunu hissettirmeliydin. Ama bu işleri kv yaparsa tabi kendini misafir değilde ev sahibi sanar. Bu konuda eşinin birşey demesini de doğru bulmuyorum. Bu konu senin sınırlarını koyamaman ile ilgili. Sen artık yavaş yavaş sorumluluklarını almaya başlamaktan başka çaren yok. Kırıcı olmadan evinle ilgilenmeyi,yemek yapmayı çok sevdiğini seni rahatlattığını artık kendin yapnak istediğini söyleyebilirsin. Ve senin evinde yapılan değişiklikleri onlar gidince tekrar düzelt ki bir daha geldiğinde gördükçe rahatsız olduğunu anlar.

Hay ağzına sağlık ya yorumları okudukça nasıl yani dedim.ama şükürler olsun benim gibi düşünen biri... +1000 :)

eşin geldiklerinde veya telefonda ' eşime bize geldiginizde fark ediyorum ki yokmuş gibi davranıyorsunuz. sevsenizde sevmesenizde ben bu kadını seviyorum ve artık buna musade edemem. lütfen bize gelecekseniz bilin ki bu evin hanımı eşimdir. dolabına, eşyasına, yemegine karışmayın.'
bunu diyince ya gelmezler. yada gelirler kuralına uyarlar.
heeee sen kavga ederim dişimi geciriim dersen eşini hiç karıştırma o sadece arkada dursun destek verdigini belli etsin.
geldiklerinde böyle şeyler olmaya başladıgında
' burası benim evim benim kurallarım lütfen vazoyu geri koy diyerek o vazoyu eski yerine geri koyacaksın. yemegine ben yaparım lütfen torun ile ilgilenin diyeceksin.
kayınbabacıgın yer yada yemez. kendi bilir.

Çok sık mı gelirler? Yani senede bir ya da iki ise ben dert etmem böyle şeyleri. Evi istediği gibi kullanabilir, istediğini istediği yere koyabilir. Onlar gidince ben değiştiririm. Öyle de yapıyorum. Hayatta o kadar zor şeyler yaşıyoruz ki bunları kendime dert edemem. Hem yaşlı başlı insanlar kalplerini de kırmam bu sebeple.

Ha ben yapamıyorum diyorsanız ona formül getiremeyeceğim. Çünkü işinize yaradığı dönemler ses çıkarmamışsınız, şimdi nasıl değiştirirsiniz kalpler kırılmadan bilemiyorum.

Eşiniz sizin aileniz için gün sınırı koysa ne hissedersiniz? Çok ayıp bence. Ama evin düzeni konusunda tatlı tatlı siz ve eşiniz uyarılarda bulunabilirsini. Ama abartmayın da. İnsanları ev eşyası, yemek vs için kırdığınıza değmez.

Sen ağzını hiç açma. Kocan konuşsun. Sonra sen kötü olursun. Gelin bizi istemiyor diye veryansın yaparlar.

Bence evinde yemeğini kendin yap. Egemenliğini göster. Evde ki hiç bir şeye söz hakkı verme. Bunları yaptığında zaten anlarlar.

Kadın misafir lafına bile tepkisini koyup biz misafir değiliz diyebiliyor. Sen hiç tepki vermemişsin şimdiye kadar. Herşey de ufak da olsa tepkini gosterecektin. Mesela dolapta bir şeyi mi değiştirdi. Bunun yeri burası değil ben buraya koyuyorum diye göstereceksin. Kp mutfakta mi dolanıyor. Ayy ben bunaldim diyip balkona çıkacaksın. Kp gidince dön tekrar mutfağa.

Neyse en güzeli kayın birader ile konuşmak başka plan yapsınlar. 1 hafta sizde kalsınlar.

Ya da bahane bir akraba ziyareti uydurabilirsiniz. Yani senin ailenden birileri 5. Gün gelsin 9. Gün gitsin. Evde yabancı sayısını arttırmak huzurlarını kaçırabilir.

Bir de 3 kişi geliyorlar nerede yatiriyorsun bunları merak ettim.

Müdahaleleri bebeğe ulaşmıyorsa pişirsin yemek

Daha iyi 5 kişiye yemek ile uğraşma

Bir şeye katılınca cevap ver ben öyle istiyorum vs de yani dolapta bu neden var deyince seviyoruz yiyoruz de ve sus oldu bitti

İyi de bu lafı söylesene. Senin istemediğin bir şey yapmaya çalıştıklarını niye ısrar ediyorsunuz istemediğimi söyledim. Burası benim de evim oğlunun bekar evi değil. Olmaz diyorum beni de daha fazla zorlamayın gibisinden konuşabilirsin. Sen bunlarla ya kavga edeceksin sınırı çekeceksin ya da kavga etmeyip boyun eğmeye aynen böyle devam edeceksin. Zor ama yapacak bir şey yok. 6. Gün kavga et bari 7. gün giderler.

Annecim ben hallederim sen zahmet etme keyfine bak. Misafirsin sonuçta diye her lafında misafir olduklarını dokundur da artık anlasınlar.

Bence muhattap olmayın siz
eşiniz sizinle bir planı olduğunu söyleyebilir
Eğer söyleyemezse sizde ara ara odanıza kapanın azıcık dinlenin sonra çıkın Canınız sıkılırsa yine girin odanıza

Kimse ailesine böyle birşey söylememeli. Ortada küfür hakaret vs tarzı olaylar yoksa. Çok rahatsız olduğun konuları karşılıklı konuşmayı dene başarılı olamasanda dene içinde kalmasın.
En basiti Yemek yapmak isterse benim mutfağım siz misafirsiniz ben hazırlarımde bir de iki de üç de sen değil ille rahatsız olacaksa onlar olur zaten.

Yemeği kv birakmayin yiyemiyorsa 15 gün kalmaz 5 gün kalir giderler misafirliklerini bilsinler esinizde sizde asla çok kalmayin diyemeyecek insanlarsiniz bu kadar serbest birakmayip tavrinizi koyun ben boyle biliyorum boyle yapiyorum deyin ya evinizde sizi rahat birakainlar istedikleri kadar kalsinlar yada misafir gibi gelip gitsinlr

iki ayda üç ayda bir 10-15 gün . kaynım olmadanda gelirler. eskiden isterse bir ay kaldınlar derdim ama yasamayan bilemez aynı ortamda

yemegini yapsın ama inanılmaz birsekilde boguluyorum kb zaten yemek yerkwn bile sunu ye sundan daha ye diyen biri kontrolcü.

Kaynin geleceği zaman annene veya uzakta aileden kim varsa ona git kesin çözüm

iki ayda üç ayda bir 10-15 gün . kaynım olmadanda gelirler. eskiden isterse bir ay kaldınlar derdim ama yasamayan bilemez aynı ortamda

O zaman işin rengi değişir ne gerek var iki üç ayda bir o kadar gelip kalmalarına eşin söylesin o zaman yada en kötü sen gelince anne burasi benim düzenim ve duzenimi bozmadı istemiyorum rahatsız oluyorum de açık açık sana dert olana kadar onlara dert olsun

Dehşet içerisindeyim ya
Sizin bunu eşinize söylemeniz bile tuhaf.
Yarın bir aksilik olsa sizin aileden biri sizde iki hafta kalayım dese bakmak zorunda kalsanız adam bunu önemle hatırlatır size
dehsetle bakmayın eskiden bende bakardım kimse gelmesinler deniyor ama hayatıma sınırlarıma müdahale var ben birseyi yapmalarını istemediğim zaman istemediğimi defalarca söyledim ve buna ragmen yaptı . evimdeki vazonun içine kozalak koyalım dedi ormanda yürürken ben sevmem dedim koyalım dedi sevmem baba dedim . elinde sopaya dayalı gidiyordu sopayı bana dogru vurucam tarzı gösterdi aksi seyler söyledi. ve ben orada sok oldum birsey demedim. emzikliyken bogazını tut dedi. gelsinler sınırda bilsinler .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…