• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esim kv kp re nasıl söyleyecek

Müdahaleleri bebeğe ulaşmıyorsa pişirsin yemek

Daha iyi 5 kişiye yemek ile uğraşma

Bir şeye katılınca cevap ver ben öyle istiyorum vs de yani dolapta bu neden var deyince seviyoruz yiyoruz de ve sus oldu bitti
bebege de ulasıyor cokdefa uyardıgım seylerde oldu ama inat yapar gibi sen kimn der hibi devam ediyor

Kadın misafir lafına bile tepkisini koyup biz misafir değiliz diyebiliyor. Sen hiç tepki vermemişsin şimdiye kadar. Herşey de ufak da olsa tepkini gosterecektin. Mesela dolapta bir şeyi mi değiştirdi. Bunun yeri burası değil ben buraya koyuyorum diye göstereceksin. Kp mutfakta mi dolanıyor. Ayy ben bunaldim diyip balkona çıkacaksın. Kp gidince dön tekrar mutfağa.

Neyse en güzeli kayın birader ile konuşmak başka plan yapsınlar. 1 hafta sizde kalsınlar.

Ya da bahane bir akraba ziyareti uydurabilirsiniz. Yani senin ailenden birileri 5. Gün gelsin 9. Gün gitsin. Evde yabancı sayısını arttırmak huzurlarını kaçırabilir.

Bir de 3 kişi geliyorlar nerede yatiriyorsun bunları merak ettim.
o konuyada geleyim oturma odasına yataklar serilir oada yataklar kalkmaz tek salon kalır nefes almaya oda kalmaz bana. busefer yatakları gündüz ardıye gibi kullandıgınız odada yer var oraya kaldıralım oda bosalsın dedim hiç degilse oda degistiririm

Eşiniz sizin aileniz için gün sınırı koysa ne hissedersiniz? Çok ayıp bence. Ama evin düzeni konusunda tatlı tatlı siz ve eşiniz uyarılarda bulunabilirsini. Ama abartmayın da. İnsanları ev eşyası, yemek vs için kırdığınıza değmez.
esimde kendi aileme hiderken sukadar kalacaz sıkılıyorum diyor bizimkiler gelince cok kalmıyor. yemek ev esyası degil bu evi kendi evleri gibi görüp rahat edememk neden iki üç ayda bir böyle birsey olsunki sır bilseker sorun yok

Çok sık mı gelirler? Yani senede bir ya da iki ise ben dert etmem böyle şeyleri. Evi istediği gibi kullanabilir, istediğini istediği yere koyabilir. Onlar gidince ben değiştiririm. Öyle de yapıyorum. Hayatta o kadar zor şeyler yaşıyoruz ki bunları kendime dert edemem. Hem yaşlı başlı insanlar kalplerini de kırmam bu sebeple.

Ha ben yapamıyorum diyorsanız ona formül getiremeyeceğim. Çünkü işinize yaradığı dönemler ses çıkarmamışsınız, şimdi nasıl değiştirirsiniz kalpler kırılmadan bilemiyorum.
işe yarama degil mecburdum zaten o dönemler .

bebege de ulasıyor cokdefa uyardıgım seylerde oldu ama inat yapar gibi sen kimn der hibi devam ediyor

Tamam o zaman sen iki kat sen kimsin yapacaksın

Ben annesiyim siz ne dediniz diyeceksin

Atıyorum yelek giydirdi gözüne bakıp çıkaracaksın işte bebeğe dönüp x biz yelek giymiyoruz değil mi diyeceksiniz

Sen Kv ne demişti kp ne yapmıştı
Boş ver

Özellikle Bebek konusunda eşini etkilemesinler acaba onlar haklı mı tereddütüne düşmesin

Kv sürekli her şeye soğuk vs vs der

Yani 40 yaşına geldik bize bile siz üşüfüğünüzü bilmezsiniz yelek giyim vs der eşim de bu huyunu bilir

Ama oğlum küçükken bakıcı bebeğe soğuk yoğurt yediriyor muhabbeti vardı kadın kaynatacak sanki yoğurdu

Mesela bu konuda eşimi etkilemişti işte ya hasta olursa diye bu tarz konularda set çekin eşinizi etkilemesin yeter

Bir de onlar gelince dışarıda etkinlik hazırlayın kendinize

Gezin Bebek'le onlar otursun evde

Durum çok zor, böyle şey asla söylenmez malesef. Bana kalırsa en güzeli şu. Mesela kp dışarı mı çıktı, her çıktığında telefon açıp baba 1 kilo kıyma şu kadar bundan bu kadar şundan da alıver de. Kaynanana cam sildir anne sen sildin mi inanılmaz temiz oluyor de. Kayınbiradere evi süpürttür. Bezdir canım maddi manevi. Bak bakalım kalıyorlar mı bir daha bu kadar. Bu sefer son olsun sonrakinde yırtarsın ;)

selam . 2.5 yıllık evliyim 7 aylık bebegim var.
eşimin anne babası cok baskın karakterler . ilk basta saygı vs. diye sustum ama hata etmişim bu onların cok rahat davranmalarına sebep oldu ben gözümü actıgımdada tartısma ve huzursuzluk oldu

benim eve gelince evi kendi evleri gibi kullanıyorlar a dan z ye herseye karısıyorlar .kafalarına göre.saksıya süs esyasına .buzlukta duran durmayan seylere bile. zaten yemegi kv yapar cunku ben yapsam kp belki yemez kendi agız tadına uygun degil diye ve ben bu evde sanki yasamıyormus gibi karr verirler. aslında karısmak istemiyorum yapsın kayınvalide ama kayınbaba kkadın gibi sunu bunu yap diye mutfakta dolanıyor .sürekli konusuyor .ben etkisiz eleman.

simdi bekar ogullarının iznini cakıstırup gelecekler sanırım . kaynım 10 15 gün alabiliyor iznini yani az alamıyor. ve ben okadar süre burada kalmalarını istemiyorum daha öncede yapıyorlardı alıstılar .
kayınvalidem ilk kaynımla geldiklerinde esime kardesine corba koy o misafir demiştim kv atlamıstı biz misafir degiliz diye.
onlar gelince ben misafir gibi oluyorum .

esim benim aileme giderken sukadae kalırız diyor benim ailem gelince cok kalmaz zaten
ana kvkp bıraksak kalacaklar 15 gün cok benim için .1 hafta kalmalarını istiyorum bunaltıyorlar
esimle konustum ama anne babasına bunu nasıl diyecegini bilemiyor fikri olan?
Siz hic bir sey demeyin bence. Esiniz muhatap olsun. Siz bisi derseniz kotu gelin olursunuz.

Siz böyle bir teklifi sundunuz eşinizde tamam ben derim mi dedi helal olsun valla öyle diyen eşin ailesi gelsin 1 ayda kalsın bence o sizi anlıyorsa 15 gün tahammül edilmeyecek bir süre değil bırakın kendi evleri gibi davransınlar sizde misafir gibi tadını cıkarın dinlenin güzel tarafından bakım nasılsa gidecekler eşinize de neyse deme kırmayalım deyin dahada hoşuna gider bence. bazı şeyleri görmezden gelmezsek geçmiyor hayat herkes düşünceli değil malesef

15 gün kalan zaten misafir değildir bir zahmet yemeği de yapsın.
Ben olsam kendi kendime sinir olurdum galiba.

Böyle bisey söylenmez. Keşke her gelen yemeğini kendi yapsa boşver işte ne güzel. O yemek yaparken git dinlen sende. Hiçbir şey yapmasa da bütün gün mutfaktan çıkamıyorum diye dertlenirdiniz.

Durum çok zor, böyle şey asla söylenmez malesef. Bana kalırsa en güzeli şu. Mesela kp dışarı mı çıktı, her çıktığında telefon açıp baba 1 kilo kıyma şu kadar bundan bu kadar şundan da alıver de. Kaynanana cam sildir anne sen sildin mi inanılmaz temiz oluyor de. Kayınbiradere evi süpürttür. Bezdir canım maddi manevi. Bak bakalım kalıyorlar mı bir daha bu kadar. Bu sefer son olsun sonrakinde yırtarsın :KK66:
hahah seve seve temizlik hastaları ve kbabada alısveris hastası :)

Siz böyle bir teklifi sundunuz eşinizde tamam ben derim mi dedi helal olsun valla öyle diyen eşin ailesi gelsin 1 ayda kalsın bence o sizi anlıyorsa 15 gün tahammül edilmeyecek bir süre değil bırakın kendi evleri gibi davransınlar sizde misafir gibi tadını cıkarın dinlenin güzel tarafından bakım nasılsa gidecekler eşinize de neyse deme kırmayalım deyin dahada hoşuna gider bence. bazı şeyleri görmezden gelmezsek geçmiyor hayat herkes düşünceli değil malesef
esimde biliyor o benden cok gerliyor bir sorun cıkacak diye

esimle karar verdik annesini arayıp babasının herkese cok karıstıgını biliyor sonucta kadın anne babama söyle cok karısmasın adan z ye . sonucta bu evdede bir kadın var diyecek. düzenimiz belli diyecekmiş . yine annesine sen gel istediğin kadar kal ama hep beraber uzun kalınca sıkılınıyor diyecek bunu esim düsündü birazcık.

ben zaten sunu istiyorum onların bu ev bizim mantıgını . bu ev oglumun gelinimin heseyi kafana göre degistiremem seklinde düsünmeleri gerek

Evin kontrolünü size bırakması gerektiğini konuşursanız uzun kalma sorununu da çözersiniz. Rahatları bozulur, duydukları lafa da bozulur süreyi kısaltırlar. Siz de yine kırıcı olmadan elinizden geleni yapar misafirinizi ağırlarsınız, giderken de ayıp olur diye düşünmeden biraz daha kalsaydınız, yine gelin gibi cesaret verici ısrarlarda bulunmazsınız.

Bence konuşmayı eşiniz üstleniyorsa siz araya girmeyin. Siz konuştuğunuzda eşinize rağmen o sözleri söylediğinizi düşünerek sizi kötü gelin ilan edip savaş açabilirler. Onun yerine her şeyi bunaltmadan eşinizle paylaşın, ne söyleyeceğine birlikte karar verin ve eşiniz konuşsun. Anne "Madam misafir ağırlamayı çok sever, sizi ağırlamaktan daha da çok hoşlanıyor ama biraz da üzüldüğünü farkediyorum ne zamandır. Sen hamaratsın gelinini yormak istemiyorsun geldiğinde evi çekip çevirmek hoşuna gidiyor eksik olma. Ama madam da çok hamarattır, elinden her iş gelir ve işini kendi yapmayı sever. Bir kaç keredir farkediyorum sen işleri ele alınca senden çekinip ev sahibi gibi davranamadığına çok üzülüyor. Sen otur gelinin sana seve seve hizmet eder, bırak ne yemek yapmak istiyorsa onu yapsın, neyi nereye koymak istiyorsa onu koysun, sen nasıl kendi evinin hanımısın o da kendi evinin hanımı olsun. Ben ikinizi de mutlu görmek istiyorum. Hem babam da gelinin yemeklerine de alışsın artık değil mi?" desin bir de makas alsın. Böyle gazla mesajın alttan alttan verildiği konuşmaların işe yaramadığını görmedim. Tabi ki kayınvalideniz bunları duyduğu için sevinmeyecek ama diyecek bir şey de bulamayacak. Biraz bozulur, biraz durulur, biraz sessizleşir ama lafı oğlundan duyduğu için problem çıkarmaz. Çıkarsa da arada kalan siz olmazsınız. Siz de eşiniz konuştuktan sonra biraz daha atak davranıp tatlı dille sen yorulma anne ben hallederim deyip mutfaktan başlayın kontrolü ele almaya.

Benim bir arkadaşım var,erkek.Evli kendisi.Annesi ile babası geldiğinde aynen sizin kv'ler gibi her şeye karışırlarmiş.Arkadaşim hiç taviz vermeden her karışmalarinda;"Anne baba burası benim evim ve ben bu evde kimsenin bize karışmasını istemiyorum..Karişmayin oturun keyfinize bakın.Anne lütfen yapma"gibi net cümlelerle ailesini durdurmuş.Hatta eşi bazen onların adına üzülüyordum çünkü kırılıyorlar bunu hissediyordum diyor.Erkek arkadaşım da olsun üzülsunlet ama herkes yerini bilsin diye eşini uyarıyor.Belki bu örnek eşin açısından işine yarar diye yazmak istedim.Eşin kararlı olsun,net olsun.Anne 1 hafta uygunuz desin.Yani bu tarz insanlarla uğraşmak zor ama bu konu başka türlü nasıl çözülür ki...

bu tarz insanlar çok fena. Benim eşimin tarafı da böyle. Düğün gecemde bile evde kuzenleri teyzeleri eltimler kaldı. Biri de kusura bakma demedi. Hala da bu durum böyle. muhatap olmayacaksın. arama sorma. Çok net. Çocuğun varmış onun bahanesine daha çok kalırlar,hemde sıkılmazlar. İş üret kendine.Yanlarında yarım saatten daha fazla oturma. Anlamazlar ama sen yakınlık kurmamış olursun :kızgın:

Back