Eşim,kuzenleri ve bayram

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

big girls dont cry

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2024
48
0
3
31
Selamünaleyküm hanımlar. Öncelikle iyi bayramlar. Danışmak istediğim bir konu var,çünkü acaba ben mi abartıyorum yoksa benim gibi düşünen var mı merak ediyorum. Dün eşimin il dışından teyzesi ve kuzenleri eşleriyle birlikte maaile geldiler. Beraber büyümüşler,yemiş içmişler geçmiş zaman.. Eşim ben yanlarında olmama rağmen defalarca ikisine de sarıldı, yanaklarından kocaman kocaman öptü,hem de gidip gelip ,acayip mutluydu sürekli şen kahkahalar birbirine sataşmalar. Ben yapı olarak sakın,olgun bir insanım öyle çok kakara, kikiri bir yapım yok. Ama eşim tam olarak öyle bir karakter. Teyze kızları da. Yani ben biraz kıskandım, biraz da boş beleş muhabbetlerden sıkıldım,oruçtan çıktığımız için belki de midemi de bozmuşum, tüm gün mide ekşimesi, asit sorunu yaşadım. Yani pek dahil olamadım olaylara. Suratıma da yansıdı tüm bunlar. Ama yine olağan sakin sohbetimi ettim,misafirleri ağırladık. Sonra gittiler tabi ,yakın mesafe bir ildeler. Kayinvalidem iyi oldu filan dedi,ben de güzel vakit geçirdik dedim,eşim sen hiç de güzel vakit geçirmişe benzemiyordun, tüm gün ağzını bıçak açmadı dedi. Midem kötü napayim dedim. Eve gidince de kuzenler,akraba eşleri vs. nikah düştüğü için namahrem olduğunu ve yabancı bir kadından farksız olduğunu ifade ettim ,bilmiyorsan öğren diye söylüyorum dedim. O da bana ,bana karışma sen yapma dedi. Ben de ne halin varsa gör, en fazla kendinden soğutursun dedim. O da soğuyabilirsin dedi. Ne diyeceğimi bilemiyorum ama o kadar rencide edilmiş hissettim ki kendimi,onlar karşimda yalap şalap samimi olurken. Sizce abartıyor muyum,çünkü onlara göre kardeşten farksız bu durum ama bence öyle değil

Selamünaleyküm hanımlar. Öncelikle iyi bayramlar. Danışmak istediğim bir konu var,çünkü acaba ben mi abartıyorum yoksa benim gibi düşünen var mı merak ediyorum. Dün eşimin il dışından teyzesi ve kuzenleri eşleriyle birlikte maaile geldiler. Beraber büyümüşler,yemiş içmişler geçmiş zaman.. Eşim ben yanlarında olmama rağmen defalarca ikisine de sarıldı, yanaklarından kocaman kocaman öptü,hem de gidip gelip ,acayip mutluydu sürekli şen kahkahalar birbirine sataşmalar. Ben yapı olarak sakın,olgun bir insanım öyle çok kakara, kikiri bir yapım yok. Ama eşim tam olarak öyle bir karakter. Teyze kızları da. Yani ben biraz kıskandım, biraz da boş beleş muhabbetlerden sıkıldım,oruçtan çıktığımız için belki de midemi de bozmuşum, tüm gün mide ekşimesi, asit sorunu yaşadım. Yani pek dahil olamadım olaylara. Suratıma da yansıdı tüm bunlar. Ama yine olağan sakin sohbetimi ettim,misafirleri ağırladık. Sonra gittiler tabi ,yakın mesafe bir ildeler. Kayinvalidem iyi oldu filan dedi,ben de güzel vakit geçirdik dedim,eşim sen hiç de güzel vakit geçirmişe benzemiyordun, tüm gün ağzını bıçak açmadı dedi. Midem kötü napayim dedim. Eve gidince de kuzenler,akraba eşleri vs. nikah düştüğü için namahrem olduğunu ve yabancı bir kadından farksız olduğunu ifade ettim ,bilmiyorsan öğren diye söylüyorum dedim. O da bana ,bana karışma sen yapma dedi. Ben de ne halin varsa gör, en fazla kendinden soğutursun dedim. O da soğuyabilirsin dedi. Ne diyeceğimi bilemiyorum ama o kadar rencide edilmiş hissettim ki kendimi,onlar karşimda yalap şalap samimi olurken. Sizce abartıyor muyum,çünkü onlara göre kardeşten farksız bu durum ama bence öyle değil
Bence siz esinizi rencide etmissiniz kuzenlerini ona yakistirarak. Kuzenimi operim de sarilirim da samimi de olurum. Helal olsun esinize tavrindan odun vermemis. Ben olsam esim boyle bi tepki verse git derim kapi orda. Eger saglikli aile iliskileri varsa nikah falan dusmez kuzen, yegen kardesten farksizdir.

Ay namehrem konusunu açanlara da öyle bir gıcık oluyorum ki... sanki alemin en doğruları. Eşinizin de 4 eşle evlenme hakkı var, bunu isterse ne yapacaksınız? Ben de kuzenlerimle yakınım, öyle gelip gidip öpmediler evlendikten sonra ama normal deniz güleriz sarılırız. Gerçekten kardeş gibiyiz.

Bence bu şekilde davranarak siz eşinizi sogutursunuz,gerçekten haklı olduğunuz bir kıskançlık durumunda dahi sizi takmaz. Ne güzel bayram gününde yanınızda ailesiyle birlikte mutlu olmuş eşiniz. Çok kızıyorum böyle gereksiz tartışmalar çıkartıp erkeklerin aklına karpuz kabuğu dusurenlere. Kusura bakmayın.

Sanirim sizin ailenizde kuzen evliligi normal sayiliyor ama bilin bakalim ne var? Bazi ailelerde kuzenler gercekten kardestir hatta kardesten otedir.

Ayrica ben daha dindarim diye etrafiniza öğüt vermekten vazgecin, herkesin dini ve dini yasayisi kendine.

Sanirim sizin ailenizde kuzen evliligi normal sayiliyor ama bilin bakalim ne var? Bazi ailelerde kuzenler gercekten kardestir hatta kardesten otedir.

Ayrica ben daha dindarim diye etrafiniza öğüt vermekten vazgecin, herkesin dini ve dini yasayisi kendine.
Benim din anlayışım diye bir şey yok. İslam'a göre caiz değil,net hüküm. Ayrıca en dindar olduğumu savunmuyorum

Benim din anlayışım diye bir şey yok. İslam'a göre caiz değil,net hüküm. Ayrıca en dindar olduğumu savunmuyorum
Islam'in hukumlerini tam uyguluyorsaniz, esinizin geriye kalan 3 es alma hakkini da sineye cekeceksiniz o vakit.

Islam'in hukumlerini tam uyguluyorsaniz, esinizin geriye kalan 3 es alma hakkini da sineye cekeceksiniz o vakit.
Gerekirse çekerim ve her isine gelmeyen de direkt 4 es durumunu savunuyor. Hangi şartlar altında ve ne durumda 4 es,kime göre neye göre. Bilip bilmeden hemen 4 eş de 4 eş

Eşinin dinî hassasiyet durumu, bakış açısı seninle aynı ise bu hükümler üzerinden konuşabilirsin ama bana öyleymiş gibi gelmedi.

Gerekirse çekerim ve her isine gelmeyen de direkt 4 es durumunu savunuyor. Hangi şartlar altında ve ne durumda 4 es,kime göre neye göre. Bilip bilmeden hemen 4 eş de 4 eş
Benim isime gelmeyen mi ahshshsh komiksiniz cidden. Kendinize attiginiz bu kazigi gule oynaya cekin o vakit ne diyelim.

Kuzenlerim kardeşimdir ama erkek kuzenlerimi gidipte yanaktan öpmem yalap şalap .Ne alaka gerek yok yani sarılmam da ama hoş geldin derim omzuna bir tane vururum ensesine çakarım.

Biz öyle anlaşırız.Sizin eşiniz de o şekilde alışmış ve kuzenlerinden hoşlanan hatta evlenen insanlar da var.Sınırları da iyi korumak lazım sen hoşlanmazsın kuzenin bir şey hissedebilir , kimsenin şeyinin kefili olamazsınız.Tabi bayram günü olduğu için surat asmak olmamış da genel bakınca ne gerek var yani yanağından da öpmeyiver deniliyor.

Kendinizde bulamadığınız enerjiyi, başkasında görünce kıskanmışsınız.. bunu da din adı altında eşinize göstermişsiniz.

Biz de kuzenlerle eşiniz gibi büyüdük.. kuzen demek kardeş demek
Dün hepsine de sarıldım, öptüm uzun süre görüesemediklerimizle bol bol hasret giderdik. Ne bir art niyetimiz oldu ne de farklı bir düşüncemiz. Eşlerimiz de aynı şekilde şen şakrak bayramın tadını çıkardık.

Zihniyetinizi değiştirin çok ayıp ya.
Kıskandım demiyorsunuz da nikah düşer diyorsunuz.. sanki dinin her şeyini dört dörtlük uyguluyorsunuz.
Eşiniz güzel cevap vermiş.. siz yapmazsınız kuzenlerinizle.

Ay ne alakasi var dinde keyfi 4 eş olayı yok. Peygamber efendimiz o hanımlarla koruma amaçlı evlilik yaptı. Keyif için 4 eş muhabbeti yok arastirmadan atıp tutmayın. Bazı din düşmanları da tutturmuş 4 eş yok sapıklık araştırıp konuşun biraz. Vurucak başka bı noktaniz yok sanırım.

Leş bir zihniyet. Ben de kuzenlerimi öyle şap şup öpmem ama dün aylar sonra görüştüğümüz için uzun uzun sarıldık mesela. Sizin gibilere bu da garip gelir. Nikah düşermiş. Nikah düşüyor diye herkes herkese hallenecek mi sanıyorsunuz?

Allah askına o zaman degerlerinize uyan birini eş diye seçseydiniz böyle davranarak evli barklı dediginiz insanları da zan altında bırakıyorsunuz ilk mesajınızdan kuzenlerin de evli oldugu anlaşılıyor. Kuzen evliligi ztn modern ailelerde normal görülmez aksine kuzen abi/abla/kardes gibidir. Bu şekilde davranarak eşinizi kendinizden sogutursunuz. Yukarıda bir üye yazmışki enerjilerini kıskanmışsınız vallahi billahi ben de ilk okudugumda öyle düşündüm, oruçtan çıkıp midesi bulanan insan da yoldan gelen misafirlere kibarlık yapar kusura bakmayın rahatsızım biraz da der yani bana göre mesela. O zaman benm görüşüme göre de siz yoldan gelen insanlara suratsız davranarak nezaketsiz bir yaklaşımda bulunmuşsunuz. Haa ama pardon hep sizin bilgileriniz, dusuncelerniz dogru dinen ve maneviyen :))))) neyseeee

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X