Eşim kıyafetini yırttı , ben de ona tokat attım

Hayır kendini öyle tuhaf anlatıyor ki sorunsuz bi varlık gibi ama doktor anlıyor mesela ilk benle başlandı tedaviye ama o ona verilen ilaçları kullanmamış kabul etmiyor ama doktora kullanıyorum diyor örneğin . Rol yapıyor , insanı çıldırtıp öyle sakin davranıyor ki hep suçlu ben çıkıyorum .ben onu sorunsuz sanıyordum ondan beni sarabileceüini düşündüm ama benim sorunlarımı meğer kendi sorunlarının üstünü gizlemek için kullanıp reklam yapıyormuş

Üstünü başını yırtsa neye yarar,zaten kendini sizi küçük düşürerek yeterince dibe çekmiş.... kusura bakmayın ama iyi bir gelecek görmüyorum. Ruh sağlığınıza iyi gelmiyor. Ne güzel etrafınızdaki insanlar farketmiş sizdeki değişimi ama o eşle bir adım ileri olmaz olamaz yani.

Bir yere kadar anlarım sizi de, evleneli 8 ay olmuş. Çoluk yok çocuk yok, ne diye çekiyorsunuz bu embesili?

Benim eski esim icinde narsist kisilik bozukluğu olabilir demisti doktor. Ben bosandiktan sonra gittim tabi psikiyatriste. Iyilesmez bunlar

Niye cekiyosunuz bu adamı siz onun hasta bakıcısı falan değilsiniz.doktor doğru söylemiş tam bir narsist bırakın onu hayatınıza devam edin
Ama narsist olduğunu kabul etmiyor beni öfkelendiriyor ve ben bağırıp çağırıyorum ve kendi haklı çıkıyor . Hep benim ardıma sığınıyor .ben zaten kolay affeden hemen gülen biriyim . Yani ben çok sinirlensem bile karşıdaki bana bi gülümsese hemen sinirim geçer o diyor ki ben seni pış pışlayamam… huyuna gelemem diyor yani .

Çünkü ilk doktorunun söylediği gibi eşin gerçek bir narsist, seni iyi etmek yerine özgüvenini düşürüp seni daha çok dibe çekip kendini iyi hissetmemen sağlayıp kendisi kendi yetersizliğini senin kötü olmanla kapatıyor...
Narsistler evlendikten veya tamamen elde ettikten sonra gerçek yüzlerini ortaya çıkarıyorlar

Konunun sonuna kadar çalışmadığınızı düşünmüştüm madem çalışan birisiniz neden önce tedaviye gidip sonra evlenmediniz anlamadım.
Eşinizle birbirinize çok benziyorsunuz gibi.
İkiniz de ilgi görmek için bağırıp çağırıyorsunuz her şeye laf ediyorsunuz üstüne siz önce şiddeti başlatan tarafsınız.
Psikoloğun veya psikiyatristin eşin narsist uzak dur dediğine de pek inanamadım nerde kaldı hasta danışan gizliliği?
8 ayda birinin hep yanındayım travmalarını biliyorum demesine kanmanız da hata adam doktor mu sizi iyileştirsin öyle konuşmuş işte o da sizden hallice çıkmış.
Bir hemşirenin ruhunu iyileştirmek için çok daha bilimsel yollar varken bu yolu seçmesi işte bana böyle demişti nişanlı iken şöyleydi demesi olmamış.
Nişanlılık dediğiniz de 2 aydır sanırım en fazla

Ailemde ileri derecede şizofreni hastası biri var ve ömrümüzün 30 yıldan fazlası o tedavi sürecinde geçti.
Bu süreçte öğrendiğim tek şey, psikolojik hastalıklarda tedavinin en büyük kısmı, hastalığı kabul etmek. Yani farkındalık.
Kimse kimseyi iyileştiremez kendi istemediği sürece.
Öncelik kendiniz olsun ve öfke kontrolü öğrenin. Çoğumuz için zor olabilir ama siz kendinizi fark etmiş ve tedaviyi kabul etmişsiniz madem, kangren olan yer de şu an eşiniz. Onu da kesip atmadan bedenen ve ruhen kurtulmanız imkansız.

Ben de şoktayım . Ayrılsam herkes bana yüklenecek diye korkuyorum ama ailem arkandayız biz onun farkına vardık dediler nasıl dedim ? Meğer aylarca beni benden gizli aileme ispiklemiş. Yok kızınıza doktor parası veriyorum yok kızınız bana şunu dedi sır söylediğim şeyleri bile söylemiş .
ım

İnsan yaralı olunca kanması ve kapılması kolay oluyor hanfendi . Ben şiddetçi biri de değildim evlenmeden önce . Herkeste olabilen anksiyete hariç problemim yoktu . Ve arttığı bi zaman tedavi almıştım iyidim zaten .

Hıc bir doktor bir digerinin rahatsızlığını başkasına söylemez. Bence doktoru başta siz dava etmelisiniz. Atıyorum narsist tamam. Doğru adımlar ile sağlıklı narsisme evrilecekken bile bunun sizin bilmeniz çok yanlış. Tamamen özel hayatın gizliliğine aykırı. İyi olacaksanız bile bunu bilerek yaşamayı belki kafanıza takacaksiniz? Ankisiyete varmış çünkü sizde. Böyle yaşamak zor bilirim. Ayrıca kimse kimsenin travma sonucu oluşan davranışlarını anlayışla karşılamak zorunda değil. Eş bile olsa. Bu u böyle düşünmek gizliden sizde de narsistik özellikler olduğunu düşündürdü. Çünkü sadece sizin travmalariniz yok. Tamam tedavi görüyorum diyorsunuz. Ama karşılıklı da olmalı. Maddi durumunuz iyi anladığım kadarıyla. Çift terapisine gitmenizi öneririm.

Bence bu bunleri kendinizi bulmak icin yasiyorsunuz. Kendinize kanalize olunZ kendi yaralarinizi sarmaya. Bugunlerden ders cikarmaya. Kendinizi hazir hissettiginizde de sutlayin bu adami, omrunuzu ona heba etmeyin.

Yok meğer o benımle kendi sorunlarını benim üzerimden saklamak ve beni ezikleyerek kendi egosunu tatmin edebileceğini düşünerek benle evlenmiş bence

Evet ama hep sorunlu beni gördüğü için ve ben hep tamam dediğim için ben tedaviye devam ediyorum o bana ben de başlıcam dedi bakalım ne zaman hala bekliyorum . Yani ben sorunluyum u 8 ay sonra söyledi bana .

Bilemem orasını eşinize o zaman uyarı olarak evlenmeden önce bak anksiyetem var ona göre mi dediniz.
Uyardığınız yazmışsınız ya.
Erkek ve kadın şiddeti bir değil biliyorum ama yine de kimse tartışırken şiddete başvurmamalı.
Birisi konu açsa şurda eşim ufak tokat attı sonra pişman oldu sorunları var ondan oldu dese kimse he o zaman demez.
Sen mi çekeceksin der.
Onu anlattım sadece.
Sorun başlatan biri vardır ilişkide ama sözel tartışmanın veya kavganın içine kim şiddeti sokarsa bence o haksız.

Bence bu bunleri kendinizi bulmak icin yasiyorsunuz. Kendinize kanalize olunZ kendi yaralarinizi sarmaya. Bugunlerden ders cikarmaya. Kendinizi hazir hissettiginizde de sutlayin bu adami, omrunuzu ona heba etmeyin.
Bence de çünkü dün ona vurduğumda dedim ki onun canını yaksan ne yakmasan ne senin canını aylarca yaktı iyice dibe çekti . Dibe çektikten sonra da geldi sarıldı pış pışladı . Ben de kandım . Kanmam çok kolay çünkü . Bu akşam hiç artık konuşmuyorum aynı evdeyiz ama ilk kez böyle ayrı gayrıyız . Çok soğudum , hiç de önceki gibi sinirli hissetmiyorum . Önceden haklı da olsam küssek hemen gider yalvarırdım sırnaşırdım laf atardım şimdi ise hiçbişe yapasım yok .

Evet ama hep sorunlu beni gördüğü için ve ben hep tamam dediğim için ben tedaviye devam ediyorum o bana ben de başlıcam dedi bakalım ne zaman hala bekliyorum . Yani ben sorunluyum u 8 ay sonra söyledi bana .
Siz tedaviye devam edin. Hastane veya klinik her neyse tedavi iyi gelecektir orası bir işkence yeri değil veya deliliğinizin ispat edildiği yer vs değil. Kimi eşler git tedavi ol diyerek hakaret ettiğini bile sanır ama en büyük desteği vermiş olurlar haberleri yok. Yani tedavi terapi her neyse hepsini görün zaten onunla işiniz bitecektir. O kaldığı yerden devam etsin. Siz ise virgül koyarak yepyeni kendinize merhaba demek için olun tedavinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…