Hayır kendini öyle tuhaf anlatıyor ki sorunsuz bi varlık gibi ama doktor anlıyor mesela ilk benle başlandı tedaviye ama o ona verilen ilaçları kullanmamış kabul etmiyor ama doktora kullanıyorum diyor örneğin . Rol yapıyor , insanı çıldırtıp öyle sakin davranıyor ki hep suçlu ben çıkıyorum .ben onu sorunsuz sanıyordum ondan beni sarabileceüini düşündüm ama benim sorunlarımı meğer kendi sorunlarının üstünü gizlemek için kullanıp reklam yapıyormuşSizin psikolojik sorunlarınız varsa niye ikiniz birden tedaviye başladınız?
İkiniz de hastaysanız ruhsal yönden, birinin diğerini bağrına basması nasıl olacak? Kendine merhemi olmayan kel, sizde saç mı çıkaracaktı?
Anlamadım konuyu. Sizi kıskandığı için o da mı tedavi gördü yoksa en başından beri problemli biriydi de size mi normal geldi?
Şiddete varmış bir şeyin çözümünü psikiyatri bile bulamamış. Belki mahkeme çözer.
Bir yere kadar anlarım sizi de, evleneli 8 ay olmuş. Çoluk yok çocuk yok, ne diye çekiyorsunuz bu embesili?Evet benim zayıf noktalarımdan vurup kendini yüceltiyor . Aylarca sabrediyorum ama yine patladım . Kendimi tanımamıyorum diyorum ne kadar iyidim sakindim ne oldu bana yine böyle . Napıcağımı şaşırdım . Ayrılırsak şiddetimden ötürü bana günümü gösterecekmiş. Ve ayrılmak istiyorsan s… git diyor
Evet benim zayıf noktalarımdan vurup kendini yüceltiyor . Aylarca sabrediyorum ama yine patladım . Kendimi tanımamıyorum diyorum ne kadar iyidim sakindim ne oldu bana yine böyle . Napıcağımı şaşırdım . Ayrılırsak şiddetimden ötürü bana günümü gösterecekmiş. Ve ayrılmak istiyorsan s… git diyor
Baba da olmaz bence....ikinizden ne eş olur nede evlilik yürür bir birinizi öldürmeden bosanin
Ama narsist olduğunu kabul etmiyor beni öfkelendiriyor ve ben bağırıp çağırıyorum ve kendi haklı çıkıyor . Hep benim ardıma sığınıyor .ben zaten kolay affeden hemen gülen biriyim . Yani ben çok sinirlensem bile karşıdaki bana bi gülümsese hemen sinirim geçer o diyor ki ben seni pış pışlayamam… huyuna gelemem diyor yani .Niye cekiyosunuz bu adamı siz onun hasta bakıcısı falan değilsiniz.doktor doğru söylemiş tam bir narsist bırakın onu hayatınıza devam edin
Çünkü ilk doktorunun söylediği gibi eşin gerçek bir narsist, seni iyi etmek yerine özgüvenini düşürüp seni daha çok dibe çekip kendini iyi hissetmemen sağlayıp kendisi kendi yetersizliğini senin kötü olmanla kapatıyor...Arkadaşlar 8 ay içinde evlendim . Ve 8 aylık evliyim . Babamdan şiddet görmüş ve gerginlikleri olan bir insandım eşim bunu bilerek bana kucak açacağını söyleyen bir adamdı . Evlendim gerginliklerimi asla tolere etmedi elimden tuttuğu gibi doktora götürdü ve ilaca başladım . İkimize de Sadece anksiyete denildi durumuma ama eşim bana hasta dedi ve kötü muamelede bulundu . Sinirlerim iyice yıprandı ve ona karşı hayatımda da ilk defa bir insana vurdum o da bana karşılık verdi ve evliliğimizde sorunlar başladı . Aileme bana şahsıma aklıma ruhuma herşeyime hakaretler işittim ben de karşılık verdim iyice dibe battık . Onun (2 ay kullanmış yalan söyleyip kullanmamış devamında )ve benim ilaç kullanmam terapi almamla iyileşmeye gittik . Taa ki psikoloğum eşimin bana değer vermediğini ve onun narsist olduğunu söyleyene kadar . Benim oraya devam etmemi istemedi .
Ben kendime çok lüks bir yerden bir psikolog buldum ve çok etkili bir yöntemle travma sonrası stres bozukluğum için terapi almaya başladım . 1-2 ayda muhteşem sakinleştim . Herkes farkediyordu hemde ilaçsız . Fakat eşim hala bende kusurlar buluyordu .
Beni ben yapan şahsıma münhasır karakteristik özelliklerim bile ona batıyor . Ben iyice bunalmaya başladım aylarca uğraştım iyileştim derken yine sinirlerim bozuldu bu hafta . Çünkü ben sabrettikçe bana salak gerizekalı tarzı kelimeler kullanmaya başladı . Ben iyileştikçe iyi olmama sevinmesini söylemesine rağmen seni kıskanıyorum ben de gidicem felan demeye başladı .
Çok iyiydik yine de sabrediyordum . Tatile va gittik 4 ülke ve bir şehir dışı tatili yaptık herşey mükemmeldi .
Taa ki bu haftaya kadar . Travmalarım acı verdiği için doktor bazı haftalar Neva Hanım kötüleşebilir demesine rağmen eşime , eşim her kötüleimemde bana kızdı ve söylendi . Yani ben iyiyken sadece iyiyiz . Bana önceden yaptığı şeyler aklımda tetiklendi iyice . Ve yine ona vurdum o da kollarımı sıktı vs . Tüm iki kolum mosmor . Sorsan derin hassas diyor .
Dün ona cinsel hayatımızla ilgili bir problemden bahsettim diye kendini yine eleştirilince tamamen eksik ve yetersiz hissedip(kendisinde eksiklik psikolojisi olduğunu kabul ediyor)üstünü başını yırttı bağırdı çağırdı ben de bi tokat attım ve kavga büyüdü .
Ona zarar vererek ondan istediğim ilgiyi alabileceğimi , onun canımı yaktığı gibi canını yakabilceğimi düşündüm hep . Evet yanlış bişe ama sevgiyi ve ilgiyi böyle görmüştüm babamdan . Bahaneler arkasına sığınmıyorum ama olaylar bu şekilde gelişti .
Ben ona cinsel anlamda son zamanlarda artık orgazm olamadığımı , bana yaklaşınca bazen huylanmaya başladığımı ifade ettim . İçimi ısıtmasını bazen bi süpriz yapmasını istediğimi , ne bilirim küçük bi çikolata bi çiçek istediğimi söyledim . Fakat söylemem rağmen aylardır gelmeyen çiçek ve çikolata …
Nişanlıyken en ufak üzüntüm veya sinirimde elleri kolları dolu dolu gelirdi çiçekler çikolatalar . Evlendiğinizden beri bişey yok .
Ben de üzülüyorum büyük şeyler beklemiyorum temiz bakımlı biriyim memurum işim gücüm var . Evim düzgün hergün sıcak yemek yaparım . Bazı sorunlarım vardı ve kabul edip terapi de alıyorum gelişmede varken neden hala ne desem kötü anlayıp bana yükseliyor hep bende bir küsur buluyor . Bugün yine ona adımı ben attım yazdım ettim senın hareketlerin sevgiye dair değil dedi bana diğer yazdıklarımı da geçiştirdi . Hep ben adım atmaktan yoruldum .
Eve geldiğimden beri konuşmuyorum o da benle konuşmuyor . Odaya gelsem gidiyor . Neden bir kere de benim üzgün ve yorgun olduğum yıpranmış olduğum algılanmıyor .
Ne yapsa sen yaptın da ben yaptım sen hallettin de ben yaptım oluyor .
Ne yapmalıyım bilmiyorum arkadaşlar . Hatalarımı biliyorum uğraşıyorum ama öyle tahrik oluyorum ki bazen canını yakasım geliyor çünkü bana ilk aylarda ruh hastası muamelesi yapması ailesinin evime gelmemesi aileme tapılan hakaretler aklıma gelip duruyor
Ailemde ileri derecede şizofreni hastası biri var ve ömrümüzün 30 yıldan fazlası o tedavi sürecinde geçti.Hayır kendini öyle tuhaf anlatıyor ki sorunsuz bi varlık gibi ama doktor anlıyor mesela ilk benle başlandı tedaviye ama o ona verilen ilaçları kullanmamış kabul etmiyor ama doktora kullanıyorum diyor örneğin . Rol yapıyor , insanı çıldırtıp öyle sakin davranıyor ki hep suçlu ben çıkıyorum .ben onu sorunsuz sanıyordum ondan beni sarabileceüini düşündüm ama benim sorunlarımı meğer kendi sorunlarının üstünü gizlemek için kullanıp reklam yapıyormuş
ımÇünkü ilk doktorunun söylediği gibi eşin gerçek bir narsist, seni iyi etmek yerine özgüvenini düşürüp seni daha çok dibe çekip kendini iyi hissetmemen sağlayıp kendisi kendi yetersizliğini senin kötü olmanla kapatıyor...
Narsistler evlendikten veya tamamen elde ettikten sonra gerçek yüzlerini ortaya çıkarıyorlar
İnsan yaralı olunca kanması ve kapılması kolay oluyor hanfendi . Ben şiddetçi biri de değildim evlenmeden önce . Herkeste olabilen anksiyete hariç problemim yoktu . Ve arttığı bi zaman tedavi almıştım iyidim zaten .Konunun sonuna kadar çalışmadığınızı düşünmüştüm madem çalışan birisiniz neden önce tedaviye gidip sonra evlenmediniz anlamadım.
Eşinizle birbirinize çok benziyorsunuz gibi.
İkiniz de ilgi görmek için bağırıp çağırıyorsunuz her şeye laf ediyorsunuz üstüne siz önce şiddeti başlatan tarafsınız.
Psikoloğun veya psikiyatristin eşin narsist uzak dur dediğine de pek inanamadım nerde kaldı hasta danışan gizliliği?
8 ayda birinin hep yanındayım travmalarını biliyorum demesine kanmanız da hata adam doktor mu sizi iyileştirsin öyle konuşmuş işte o da sizden hallice çıkmış.
Bir hemşirenin ruhunu iyileştirmek için çok daha bilimsel yollar varken bu yolu seçmesi işte bana böyle demişti nişanlı iken şöyleydi demesi olmamış.
Nişanlılık dediğiniz de 2 aydır sanırım en fazla
Bence bu bunleri kendinizi bulmak icin yasiyorsunuz. Kendinize kanalize olunZ kendi yaralarinizi sarmaya. Bugunlerden ders cikarmaya. Kendinizi hazir hissettiginizde de sutlayin bu adami, omrunuzu ona heba etmeyin.Kendisi eleştirilemeyen , altta kalamadığını söyleyen , yalanı olan biri . Narsist kişilik bozukluğu özellikleri taşıdığını söyledi doktorum . Eşim bunu duyunca adama dava açacaktı nerdeyse . Doktor bana eşin sana defolu mal muamelesi yapıyor dedi özel olarak söyledi bunu . Mesela o sinirlendiyse eğer kendi problemi değilmiş benden kaynaklıymış . Hep ben adım atıcam , o canım çekmiyor dese bile o şeyi önüne getircekmişim , yapma istemiyorum dese bile o hizmeti yapacakmışım , ilgi seviyormuş
İnsan yaralı olunca kanması ve kapılması kolay oluyor hanfendi . Ben şiddetçi biri de değildim evlenmeden önce . Herkeste olabilen anksiyete hariç problemim yoktu . Ve arttığı bi zaman tedavi almıştım iyidim zaten
Yok meğer o benımle kendi sorunlarını benim üzerimden saklamak ve beni ezikleyerek kendi egosunu tatmin edebileceğini düşünerek benle evlenmiş benceBoşanın. Yani keşke evlenmeden önce iyileşmeye çalışsaydınız. Adamın da zaten sorunlu birinin doktoru olucam diye yola çıkması yanlış, hicbirimiz doktor değiliz, hasta olanlar kendileri kabup edip doktora gitmeli. Bundan bağımsız adam da sizden bile kötü durymda sanki. Ben sizde iyileşme potansiyeli görüyofum ama bu adamla olmaz, boşanıp sakin kafayla yapın
Evet ama hep sorunlu beni gördüğü için ve ben hep tamam dediğim için ben tedaviye devam ediyorum o bana ben de başlıcam dedi bakalım ne zaman hala bekliyorum . Yani ben sorunluyum u 8 ay sonra söyledi bana .Hıc bir doktor bir digerinin rahatsızlığını başkasına söylemez. Bence doktoru başta siz dava etmelisiniz. Atıyorum narsist tamam. Doğru adımlar ile sağlıklı narsisme evrilecekken bile bunun sizin bilmeniz çok yanlış. Tamamen özel hayatın gizliliğine aykırı. İyi olacaksanız bile bunu bilerek yaşamayı belki kafanıza takacaksiniz? Ankisiyete varmış çünkü sizde. Böyle yaşamak zor bilirim. Ayrıca kimse kimsenin travma sonucu oluşan davranışlarını anlayışla karşılamak zorunda değil. Eş bile olsa. Bu u böyle düşünmek gizliden sizde de narsistik özellikler olduğunu düşündürdü. Çünkü sadece sizin travmalariniz yok. Tamam tedavi görüyorum diyorsunuz. Ama karşılıklı da olmalı. Maddi durumunuz iyi anladığım kadarıyla. Çift terapisine gitmenizi öneririm.
Bilemem orasını eşinize o zaman uyarı olarak evlenmeden önce bak anksiyetem var ona göre mi dediniz.İnsan yaralı olunca kanması ve kapılması kolay oluyor hanfendi . Ben şiddetçi biri de değildim evlenmeden önce . Herkeste olabilen anksiyete hariç problemim yoktu . Ve arttığı bi zaman tedavi almıştım iyidim zaten .
Bence de çünkü dün ona vurduğumda dedim ki onun canını yaksan ne yakmasan ne senin canını aylarca yaktı iyice dibe çekti . Dibe çektikten sonra da geldi sarıldı pış pışladı . Ben de kandım . Kanmam çok kolay çünkü . Bu akşam hiç artık konuşmuyorum aynı evdeyiz ama ilk kez böyle ayrı gayrıyız . Çok soğudum , hiç de önceki gibi sinirli hissetmiyorum . Önceden haklı da olsam küssek hemen gider yalvarırdım sırnaşırdım laf atardım şimdi ise hiçbişe yapasım yok .Bence bu bunleri kendinizi bulmak icin yasiyorsunuz. Kendinize kanalize olunZ kendi yaralarinizi sarmaya. Bugunlerden ders cikarmaya. Kendinizi hazir hissettiginizde de sutlayin bu adami, omrunuzu ona heba etmeyin.
Siz tedaviye devam edin. Hastane veya klinik her neyse tedavi iyi gelecektir orası bir işkence yeri değil veya deliliğinizin ispat edildiği yer vs değil. Kimi eşler git tedavi ol diyerek hakaret ettiğini bile sanır ama en büyük desteği vermiş olurlar haberleri yok. Yani tedavi terapi her neyse hepsini görün zaten onunla işiniz bitecektir. O kaldığı yerden devam etsin. Siz ise virgül koyarak yepyeni kendinize merhaba demek için olun tedavinizi.Evet ama hep sorunlu beni gördüğü için ve ben hep tamam dediğim için ben tedaviye devam ediyorum o bana ben de başlıcam dedi bakalım ne zaman hala bekliyorum . Yani ben sorunluyum u 8 ay sonra söyledi bana .