- 1 Ağustos 2009
- 5.801
- 10.243
Yeni evliyiz kisa sureligine kaynanamlarla yasamak durumunda kaldik.Evliligimiz ilk haftasi balayina gittik ama birlikte olamadik esim bu konularda cok cekinken neyi nasil yapacagini bile bilmiyo ve bi turlu basarmadik sonra eve geldik evdede ayni sey devam etti sonra birlikte olmak istemedigini soyledi benimle beni yaraladigini uzdugunu dusunuyomus dun gecede birlikte olmaya calisirken bi tatsizlik yasadik psikolojik iyce bozuldu gitmek istedim annemlere artik kalamiyodum onunla tartisirken kaynanam duydu mudahale etti sen gidemessin babani ararim o gelir alir dedi esim tabi ki musade etmedi konustuk falan sabah olsun diye uyuduk sabahta kaynanam basimiza usutu bugun doktora gidiceksin deyip durdu bana butun problem bende saniyor be surekli beni okutayi doktora goturmeye calisiyo hic bi sekilde oglunda kusur aramiyo altin gibi oglu varmis ben kiymetini bilmiyomusum bugunde esime ya onu doktora gotur yada ailesini arar soylerim diye tehdit etti sabahta esimin erkek kardesinin yaninda karini kadin dogumcuya goturuceksin hemde bugun dedi cocukta sasti kaldi herkese duyurmaya calismaya basladi neye ugradigimi sasirdim bende sinirlendim ona bagirdim surekli annemk aramakla tehdit ediyo beni tak etmisti.Esimi seviyorum oda beni seviyo dun gece gizli gizli aglarken gordum onu cok uzuldum icim acidi.onun aglamasina dayanamam ama bunu bi cozum bulmam lazim yoksa evliligim catirdiycak erkekligiyle ilgili bi problemi yok sadece bana bunu yapmak istemiyomus cocugumuz olsun istiyoruz sadece bu yuzden yaklasiyo bana bunlarda basarisizlikla sonuclaniyo annesinin bu tepkisinden sonra bi evde kalmamaliyim esimle ne yapmaliyom hic bi fikrim yok caresizlikten yazdim burayada
Başka bir konunuzda "vajinusmus oldum esim goguslerime dokununca agliyorum anlatamiyorum susuyorum bende caresizim" yazmışsınız. Bence siz de bir uzmana gidin. Zaten gitmişsiniz ama faydasını görmemişsiniz. Bence size yardım edecek uzmanı bulana kadar denemeye devam edin. Ayrıca bir uzmana gittiğinizi kimseye söylememeyi de tercih edebilirsiniz.
Eşinizin de gitmesi gerekiyor, o ayrı. Ben uzman değilim bilemem, ama bir ihtimal, eşiniz ağlamanızdan etkilenip sizi incitmek istemiyor olabilir. Eşinizin böyle yapmasında azıcık da olsa sizin durumunuzun etkisi olabilir. Sizinle ilgili her şey güllük gülistanlık olsa belki de bir şekilde halledebilecekti. Ama tecrübeniz de olduğundan durumla baş edemiyor olabilir. Bu arada, sizin hiçbir suçunuz yok, durumunuz sizin dışınızda oluşmuş. Ancak şu saatten sonra tamamen iyi olana kadar uzman uzman dolaşmayı eşinize borçlusunuz. Sakın nasıl olsa eşinizin kusuru ve ihmali var diye kendiniz kendi sorununuzu çözmeniz gerekmiyor sanmayın. Bu arada, siz kendi durumunuzu halletseniz bile eşinizin hala gitmesi lazım. Onunki sizin durumunuzdan kaynaklanmış olsa bile yine de gitmedi lazım. Çünkü muhtemelen kendine güveni zarar gördü veya bir şekilde psikolojisi bozuldu.
Bence ona "senin gitmen lazım" demek yerine "ikimiz de gidelim" diyebilirsiniz. Zaten çoğu durumda öyle yapmak gerekiyor sanırım. Dediğim gibi uzman değilim, tamamen yanılıyor olabilirim ama ikinizin de konusunda uzman kişilere gitmemizden bir zarar olmaz sanırım.
Ve bence bir an önce harekete geçin de durum kronikleşmesin. Umarım bir an önce çok mutlu olursunuz.