• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim işten ayrılmamı istiyor

acabaolabilirmi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2019
32
22
3
31
Merhaba hanımlar, sabah sabah kimseyle konışamadığım için buraya konu açıyorum yardım istiyorum.

Yeni evliyim, Dün gece evde televizyonumuz bozuktu eşimle güzel güzel vakit geçirdik. Ben tuvalatteyken telefonumu karıştırmış patronumla olan konuşmalarımı okumuş. Neredeyse tamamı işle ilgili konuşmalar. Ben işle ilgili hiç bir şeyi silmediğim için benimle dalga ooo 2 yıl önceki mesajlar duruyor onlara bakayım dedi. Patron iki yerde ‘güzelim’ demiş. Buna çok sinirlendi bu nasıl insan resmen yavşamış bu nasıl olur hemen işten çıkıyorsun diye bağırmaya başladı. Ben yanlış anladığını söylememe rağmen hemen işten çıkacaksın yoksa bu evlilik tehlikeye girer dedi. Bunu söyleyince çok sinirlendim beni tehdit etme diye bağırdım, küs uyuduk.

Sabahta o adam sana güzelim demiş sende emoji koyup sırıtmışsın mutlu olmuşsun dedi. Bu güvensizliği beni çok sinirlendirdi. Hemen bugün işten ayrılmamı istiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar, sabah sabah kimseyle konışamadığım için buraya konu açıyorum yardım istiyorum.

Yeni evliyim, Dün gece evde televizyonumuz bozuktu eşimle güzel güzel vakit geçirdik. Ben tuvalatteyken telefonumu karıştırmış patronumla olan konuşmalarımı okumuş. Neredeyse tamamı işle ilgili konuşmalar. Ben işle ilgili hiç bir şeyi silmediğim için benimle dalga ooo 2 yıl önceki mesajlar duruyor onlara bakayım dedi. Patron iki yerde ‘güzelim’ demiş. Buna çok sinirlendi bu nasıl insan resmen yavşamış bu nasıl olur hemen işten çıkıyorsun diye bağırmaya başladı. Ben yanlış anladığını söylememe rağmen hemen işten çıkacaksın yoksa bu evlilik tehlikeye girer dedi. Bunu söyleyince çok sinirlendim beni tehdit etme diye bağırdım, küs uyuduk.

Sabahta o adam sana güzelim demiş sende emoji koyup sırıtmışsın mutlu olmuşsun dedi. Bu güvensizliği beni çok sinirlendirdi. Ne yapacağımı bilmiyorum.

İş konusunda konuşmaların olması normal. Ben 4 senedir çalışıyorum ama hiç bir üstümün güzelim, canım ya da daha samimi kelimelerle hitap ettiğini bilmem. Siz temiz kalpli olabilirsiniz. Ama patronun bu şekilde konuşması çok yanlış geldi bana.

Peki sürekli yazışarak iletişim kuruyorsunuz ?

Sonuçta evlendikten sonra dememiş 2 yıl önceki mesaj

İş konusunda konuşmaların olması normal. Ben 4 senedir çalışıyorum ama hiç bir üstümün güzelim, canım ya da daha samimi kelimelerle hitap ettiğini bilmem. Siz temiz kalpli olabilirsiniz. Ama patronun bu şekilde konuşması çok yanlış geldi bana.

Peki sürekli yazışarak iletişim kuruyorsunuz ?
Evet neredeyse devamlı yazışıyoruz. Bana arada sildiğim mesajlar olduğunu ima etti çok sinirlendim.

Patronun güzelim demesi hoş bir şey değil 2 defa dahi demiş olsa üstelik sizinde gülücük koymanız bu tarz yaklaşımlara izin veriyorum manasına giiryor eşiniz sinirlenmeye haklı ama onunda hemen evlilik biter tarzında konuşması çok yanlış bu kadar basit olay oralara çıkmamalı .. imkanın varsa işini değiştir yoksa patronla kocani tanistirmayi falan teklif et eşine belki tanıyınca fikri değişir ama sanmam..

Ne münasebet yani? Patron patrondur. Sizli bizli konuşulur, mesai saatleri dışında acil bir durum yoksa mesajlaşılmaz. Ne iş yapıyorsunuz?
Ön muhasebeciyim ama ofisteki bütün koordinasyonun nerdeyse hepsini ben yapıyorum. İş saatleri içinde devamlı iletişim içindeyiz. Gördüğü mesajlarda iş saati içerisinde olan mesajlar. Hemn bugün ayrılacağımı söylememi istiyor ama ben hemen ayrılamam deyince tartışıyoruz

Eşinize evlenmeden önce patronuyla iş konusunda mesajlasirken 1 2 kere canim yada tatlim dedi diye esinizin işiyle hatta evliliginizle tehdit edebilecek miydiniz (genel olarak herkese soruyorum)

iş konusunu eve getirme
eşine işleri patronun güzelim demiş onu da anlatma bence
bütün sirlarini eşine anlatirsan sonrada bedelini agir ödüyorsun..
sakin...

Patron-çalışan ilişkilerinde laubalilik benim de sinirimi bozar. Lakin bu çok eski bir mesele. Önemli olan patronun bu tavrını hala sürdürüyor olup olmadığı. Böyle sizi rahatsız eden laçka hareketleri varsa, bir iş bulun ayrılın, yoksa ayrılmanız çok mantıksız. Ayrıca eşinizin sizi evliliğinizle tehdit etmesi çok çirkin. Bu durumda, asıl sen bana güvenmeyerek ve bana emrivaki yaparak evliliğimizi tehlikeye sokuyorsun diyebilirsiniz. Herhalde patron size sarkıyor olsa, bunu fark edecek kadar aklınız vardır.

Sabahta o adam sana güzelim demiş sende emoji koyup sırıtmışsın mutlu olmuşsun dedi. Bu güvensizliği beni çok sinirlendirdi. Hemen bugün işten ayrılmamı istiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum.
yani soyle dudun sen beljibiyi niyetlidindir sana sozum yok ama ayni durum esin yasamis olsa o kadini sil gorusme konusma diye kiskanclik krizlerine gireriz biraz empati yap baska is bukurdun onemki olan esin evliligin isi gucu bulabilrsin

Eşinize evlenmeden önce patronuyla iş konusunda mesajlasirken 1 2 kere canim yada tatlim dedi diye esinizin işiyle hatta evliliginizle tehdit edebilecek miydiniz (genel olarak herkese soruyorum)
Canim biraz daha genel bir tabir olabilir. Mesela "hadi canim ordan" veya "yok canım sen de" gibi kalıp kullanımlari olabiliyor. Ama tatlım kesinlikle kabul edilebilir birsey degil. Eşimin kadin patronu canim tatlim dese kesinlikle ya bu konuya ceki duzen vermesini ya da uygun bir vakitte kendine yeni iş bulur bulmaz bu işten ayrılmasını isterdim.
Erkek patronun kadin uzerindeki etkisiyle, kadin patronun erkek uzerindeki etkisi de ayni degil malesef. Etik konusunda tabii ikisi de ayni cirkinlikte. Ama Allah korusun bir mobbingden veya sozlu psikolojik tacizden kadinlar daha fazla etkileniyor

Back
X