Eşim işsiz ve çok bunalıyoruz.

Ah be zeytincim sizi bize benzetiorum Aynı zorluklardan biz de gectik. Cok sükür eşim atandı devlete. Bir arkadaşımın güvenlik soruşturması 6 ay sürmüştü. Bence bugün yarın sonuçlanır. Cok güzel puan almış. Biraz daha sabredin, biraz daha kulaklarınızı tıkayın, herşey yoluna girecek inşallah

senin maasin gecinmenize yetiyormu?

eger yeterliyse biraz daha sabret. hersey girer elbet yoluna. vardir onunda bi yerde kismeti.

Insanın kendi ailesi de destek olmuyorsa manevi olarak çok zorluk çekiyorsunuzdur.Babanıza bişey diyemiyorum oda evladını düşünüyor,sizin eşinize olan desteğiniz çok güzel umarım çok daha mutlu olursunuz.Yaşadığınız sıkıntıyı çok iyi anlıyorum eşim askerden gelince uzun süre işsiz kaldı ben çalışıyordum çok üzülüyordu bizde bir birimize destek olduk mükâfatımızı mutlu olarak aldık çoğu gitmiş azı kalmış biraz daha sabır.

senin maasin gecinmenize yetiyormu?

eger yeterliyse biraz daha sabret. hersey girer elbet yoluna. vardir onunda bi yerde kismeti.

evet yetiyor ama borç ödediğim için nakit olarak elimizde ucu ucuna kalıyor. yani ani bir ihtiyaç olsa paramız olmuyor kenarda.
eşim işe başlasa benim maaşım borçları öder onun maaşı da rahatça geçinmemizi sağlar.

tekrar teşekkürler herkese. işkurdan geçici bir iş baktık. 2 yer var eşime uygun olabilecek. Bugün görüşeceğim dedi.

anladim.
tabiki daha rahat edersiniz.
ay hadi insallah olur.

bizde yasadik bu issizlik durumunu caresizlik durumu. zor cok zor. ama sabredin sabreden dervis eninde sonunda muradna eriyo babanzn dedgne aldrmayn. o para ikinzin parasi kocan calsp getirseydi o parayi siz onu harcarken onun babasi ayni seyi ypacakmydi. ayip seyler bunlar. cevrenin dedgnede asla kulak asmayin zaten adamin canini skanda onlar.

Babanın düşüncesi ne kötü, Evlenirken iyi gün, kötü gün diye evleniyorsun. Ayrıca o da yaşadığı şehri terk etmiş senin işin için anladığım kadarıyla. Herhalde daha önce ki yerde bir işi vardı değil mi?
Askeriye'de çalışıyor komşumuzun oğlu anneme gelip birileri sormuş. Hatta annem kimlik gösterin ben ne bileyim kimsiniz demiş. Size de gelmişler mi? Oda onlar sorduktan baya sonra başlamıştı. bir 4-5 ay geçmişti. Kışın geldiler yaza girerken başladı mayıs haziran gibi. İnşallah hayırlısı ile başlar eşinde. Sabrın sonu selamettir. Eşin çok şanslı senin kıymetini bilir umarım..

Bu dünyanın en zor şeylerinden biri bir sürü okul okuyan tahsilli insanların işsiz kalmasıdır. Bu yüzden özellikle akademik süreçlerle fazla uğraşmamış insanlar tarafından "iş beğenmeme" olarak algılanıyor. Ama bunu ancak ve ancak yaşayan anlar...
ben de atama bekliyorum. seçimlerden önce olur diye çok umutluydum MEB bakanı olmayacak diye açıklama yaptı. Ama olsaydı ve gitseydik veya eylülde atanabilrsem ve gidersek aynı durumu biz de yaşayacağız.
Eşim burda radyasyon teknikeri. Türkiyede iş alanı çok kısıtlı . Muhtemelen kırsala gideceğim için iş bulması imkansıza yakın olacak. askerlik de bekliyor devam eden üniversiteden dolayı. Ben de başıma geleceği biliyorum bana da aynı tür laflar gelecek. Ama umrumda bile değil. O senelerdir ben iş bulamadığım için bana bakıyor. Hem de pazarları bile olmadan günde 12 saat çalışa çalışa... ben ona ömrüm boyunca bakarım, kim ne derse desin...

Hadi inş hayırlı olsun bi süre rahat edersiniz en azından

Dilerim bir an önce eşiniz hakkınızda hayırlı bir iş bulur ve tüm sıkıntılarınız biter. Azcık daha Sabır.

ne kocalar var eşlerini okutuyorlar iş sahibi ediyorlar size de helal destek olmuşsunuz zaten evlilik bu demek değil midir?
Allah ikinizin yüzünü güldürsün.

ne zaman ıssızlıkle ılgılı bısı duysamm hemen alı ımran suresını soyluyorum canımm..gece yarısı sureyı okusun ve ıs başvurularını sonra yapsınnn..bakk nasıll gırıyoo hemen ısee..ama ınanarak yapsın..ne zaman yapsam ve ne zaman bı başkasına onerdıysem ıse yarıyıooo canımm

Siz bildim bileli hala ayni dertle ugrasiyorsunuz demekki..
Valla esinize degil de sizin sabriniza ve esinize her konuda toparlamaniza hayran kaldim..
Askerligini bile gecistirmis onca yil..sizin sayenizde herseyi yapmis..siz olmasaydiniz suan hali ne olurdu acaba..
Ben sizin adiniza üzülüyorum yinede cunku esiniz calismak istese gecici bir is bile olsa bulurdu diye düsünüyorum..
Sizin üstünüzde cok fazla yük var maalesef..
Hakkinizda hayirlisi olsun

bende açtığınız başlıkları yaşadıklarınızı okudum zor dönemlerden geçmişsiniz sabrınıza ve aşkınıza hayran kaldım
yargılamak değil asla amacım ama emeklerinize inşallah değer üzülmenizi kesinlikle istemem
eşinizin eskilerin tabiriyle hamuru iyiymiş şanslıymışssınız
inşallah bugunku görüşmeleri iyi geçmiştir.
kargo da ya da eve servis yapan yemek yerlerindede çalışabilir geçici olarak garsonluk olmasada iyi geceler

işsizlik psikolojisi eğitimli yaşı çok genç olmayanlar için çok zor Allah bu durumda olan herkese yardım etsin, ben iş istedim ama insanlar kabul etmediler tecrübem yoktu eğitim seviyem işe göre fazlaydı en sonu ben de işkur dan bi yere geçici olarak girmiştim meslek edindirme kursuydu doğru düzgün kazanmasam da işsizlik psikolojisini atlatmama yardımcı olmuştu bi de daha azimli olmama umarım eşiniz de siz de bu durumu bi an önce atlatırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…