Eşim işsiz ve çok bunalıyoruz.

sabrın sonu selemattir...hayat müşterek..birbirimize destek olmak için birlikte yola çıkıyoruz..bence destek olmaya devam et..çünkü eşinde çok fazla çaba gösteriyor..inşallah en yakın zamanda iyi bir işe girer..

feraha çıkmışsınız ne güzel.
inşallah biz de bu günleri unuturuz...
Elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum ama geceleri falan uyuyamıyor.

Amin çok sağolun. Az daha sabır göstericez napalım :KK43: sonu mutlu olsun da.
Olur inşallah. Zorluklardan geçen çiftler birbirine daha sıkı sıkıya bagli oluyor. Bize işsiz zamanimizda bir de gss borcu cikmisti. Moral bozuklugu oluyor tabi ama insallah feraha cikarsiniz. Eşiniz de kafasina takiyor belli ki.

Guvenlik sorusturmasi ne zaman biter bilmiyorum ama zor bir surec, evde simdilik oyalanabilecegi biseyler yapsa, mesela web tasarım üzerine calisabilir ya da uzaktan anket doldurma gibi isler kovalayabilir (yasadiginiz sehirde var midir bilmiyorum ama kagit uzerindeki anketleri veritabanina girme gibi isler) hem ona ugras olur hem ek gelir elde eder.

canım eşine haksızlık etme azmini kutluyorum 90 puan almak herkesin harcı değil azimli belli bazı şeylere sikintisiz sahip olunamiyor benim eşim 2 yıl önce kendi işimizdi battı hemde ne batıs 500 bine yakın borç çok sıkıntı çektik kavgamizda oldu ama çooook şükür tekrar toparladı ve su an eskisindende iyiyiz.Çünkü azimli uğraşır ve yapar.Sizin eşinizde öyle ama zamani var demekki.Bide ne güzel siz çalışıyorsunuz ben çalışmiyorum da
Bide babanız çok ayıp etmiş ne demek kocani besliyosun demekki Allah gostermesin eşinize bişey olsa yanında olmanıza bile müsaade etmez Artik sizin aranızda sen ben yok biz var bunu anlamamiş pek aileniz daha uzun bi bekleme süreci olursa azda alsa geçici bir iş yapabilir kimseye takilmayin millet kendine konuşacak laf arıyor biz batinca insanlar neler konuştu iyi yi kötüyü çok iyi gördük

Umarım en kısa sürede düze çıkarsınız.
Çevrenin lafina sözüne kulak asmamaya çalışın, ağzı olan konuşur böyle zamanlarda.
Eşiniz çok bunalıyordur, siz ondan da fazla maddi manevi, geçici bir iş baksa bu sürede, biraz borçlarınıza katkısı olur. Sizin yükünüz biraz hafifler.
Allah yardimciniz olsun.

Üzülme sen eşine inanıyorsan güveniyorsan elbet bir kapı açılacaktır size
Tabi sen şu durumda içinden eşini de sorgulamaya başlamışsındır. Acaba hep böylemi olacak diye
Acaba böyle birimi, acaba yeteri kadar iş için çabalıyor mu diye düşünüyorsundur. Çevre faktörü insanı ister istemez etkiliyor
Ama eşin 90 puan almış bak boş biri değil, şehir değiştirmişsiniz,askere gitmiş.. atlatılır bu günler diye düşünüyorum.

Benim güvenlik soruşturmam ve atanmam 4 ay sürmüştü kamu kurumuna. Şu dönemde güvenlik Soruşturması daha Uzun sürebilir malum nedenlerden. Hele birde askeriyeyse daha da uzayabilir. Bir Polis tanıdığınız varsa süreyi azaltabilirsiniZ Aslında, yada arayınca dosyanın ne aşamada olduğunu söylüyorlardı benim zamanımda. Bir sorabilirsiniz ne kadar süre kaldı diye.

Allah yardımcınız olsun benimde eşim bu ay sonu istifa edip ailelerimizin oldugu yere taşıncaz umarım iş bulmada sıkıntı cekmeyiz. Rabbim hepimize en yakın zamanda hayırlı işler versin.
madem uzaktasınız biraz cevrenin konuşmalarına kulak asmayın kendinizi üzmeyin

Bir arkadaşın dediği gibi eğer tanıdık varsa süreyi kısa tutabiliyorsunuz.
benimki öyle olmuştu.1.5 ay sonra başlamıştım askeriyede.
benim zamanımda askeriyede 3-4 ay sürüyordu güvenlik soruşturması.
Ne aşama da olduğunu öğrenmek için atandığı yeride arayabilirsiniz.
Canım yine çok şükür eşin kpss den puan alıp atanmış.sadece güvenlik soruşturmasını bekliyor.
işsiz gözüyle bakma bence.atanmasaydı daha stres olurdu.

eşinizde boş durmuyormuş ne güzel, kimseye aldırmamak en güzel millete göre hava hoş allah yardımcınız olsun hayırlı iş kapıları açılsın inşallah hem eşinize hemde bütün iş arayanlara

4ay surer mi guvenlik sorusturmasi. girdigi bolumun pertem'ine mail atsin dilekce yazsin yapmadiysa, coktan belli olmasi gerekiyordu. Ailrnizin soylediklerini kulak arkasi etmelisiniz bu durumda, ben de universite mezunuyum ama issizim esim bakiyo. madem kadin erkek esit diyoruz boyle laf edilmemeli arkasindan. bu zamanlariniz da gecer insallah.

esiniz de cabaliyor muhakkak 90 almak kolay is degil, umarim hersey gonlunuzce olur

En azından azimli, uğraşıyor, bulunduğu mevcut durumdan hoşnut değil. Tabii ailen de kendilerince haklılar bir yerde, yine de babanın kurduğu cümle pek hoş olmamış. İnşallah en kısa zaman da hayırlı haberler alırsınız..

Bundan tam 2 sene önce mevcut işimden ayrıldım. Başka bir şehirde bir kuruma atandım.
Eşim de özelde çalışıyordu. İşini bırakıp benimle geldi. 5 ay sonra da askere gidecekti. Askere gidene kadar işsiz kaldı. Yeni bir şehirde çevre yokken 5 aylığına iş bulamazdı zaten.
Neyse askere gitti 12 ay.
Oradayken kpss çalıştı.

Ağustosta askerliği bitti 25 eylülde sınava gireceği için evde ders çalıştı 2 ay.
Sınavdan 90 puan aldı ama lise mezunu olduğu için alım çok azdı ve merkezi alımda atanamadı.

O sırada yaşadığımız yerde bir askeri kurum kpss ile personel alacaktı. Eşim mülakata gitti ve kazandı. Kasım ayında.

Aralık ayında güvenlik soruşturması başlattılar 1 aya biter dediler
O günden beri bekliyoruz ki bitsin!

Bu esnada eşimi halk eğitim kurslarına gönderip sertifikalar alırdım. Bilgisayar kursuna gönderdim. Ehliyet çıkarttırdım. En son da üniversite sınavına girdi. Puanı 4 senelik uzaktan eğitim veren bi bölümü tutacak inşallah.

Ama artık beklemekten de her gün haber gelecek diye umut etmekten de bıktık. Herkes soruyor eşin işe girdi mi diye. Babam sen kocanı besliyorsun ben seni okuttum sen ona bakıyorsun diyor. Eşim bütün gün evde iş ilanı takip ediyor. Başka şehre gideyim çalışmaya diyor ama alacağı para ile ancak kendini geçindirir bu defa.
Çalışmamak çok zor. Güvenlik soruşturması ne zaman biter bileniniz var mı?

Artık eşime teselli verecek gücüm kalmadı. zaten çok çok çok borcumuz var. O askerdeyken masrafımız çok oldu. Şimdi onların sıkıntısını çekiyoruz. Işsizlikten bunaldık!
Müsterih olun kimsenin lafına kulak asmayın, eşiniz hiçbir şekilde iş bulamazsa da tarif ettiğiniz kadarıyla boş beleş bir insan değil :KK43: Her şey gönlünüzce olsun :KK5:

Eşiniz azim etmiş güzel puan almış, kazanmış.. Size düşen biraz sabır etmek. Umarım güvenlik soruşturması kısa zamanda biter.. Bu dönemde eşinizin yanında olun..

Başkalarının dediklerine kulak asmamak lazım işte dolduruşa gelip eşinide üzebilirdin çok doğru dawranışlar sergilemişsin benim eşiminde işsiz kadıgı dönem oldu hiç gözüme batmadı bile hatta hep derim keşke daha fazla kazansam hiç çalışmasın sorun olmaz benim için uzun bekleyişlerin ardı güzel olur inşallah sizinkininde sonu öyle olur

Tek tek alıntı yapamadım, hepinize çok teşekkür ederim.
En kötü durumda eşim çalışmasa bile Eylül ayında borçlarımız bitiyor. Eşimin çalışmaya başlama durumunda ise aniden çok rahatlıycaz.
eşim bir kaç defa sordu, biz de soruşturmanın cevabını bekliyoruz demişler. tanıdık da olmayınca kimseyi araya koyup da öğrenemedik. (hatta sonrasında öğrendik ki bizden belgeler aldıktan tam 1 ay sonra işleme konulmuş, imzadan çıkmadığı için) gereken yerlere mail de atalım.
işler yavaş ilerliyor. işte o can sıkıyor.
eşime söyleyeyim bugün bi arasın, hala daha uzayacaksa geçici bi iş bakalım.
acayip bi şehirdeyiz öyle ha deyince de iş yok malesef :KK43:

Bundan tam 2 sene önce mevcut işimden ayrıldım. Başka bir şehirde bir kuruma atandım.
Eşim de özelde çalışıyordu. İşini bırakıp benimle geldi. 5 ay sonra da askere gidecekti. Askere gidene kadar işsiz kaldı. Yeni bir şehirde çevre yokken 5 aylığına iş bulamazdı zaten.
Neyse askere gitti 12 ay.
Oradayken kpss çalıştı.

Ağustosta askerliği bitti 25 eylülde sınava gireceği için evde ders çalıştı 2 ay.
Sınavdan 90 puan aldı ama lise mezunu olduğu için alım çok azdı ve merkezi alımda atanamadı.

O sırada yaşadığımız yerde bir askeri kurum kpss ile personel alacaktı. Eşim mülakata gitti ve kazandı. Kasım ayında.

Aralık ayında güvenlik soruşturması başlattılar 1 aya biter dediler
O günden beri bekliyoruz ki bitsin!

Bu esnada eşimi halk eğitim kurslarına gönderip sertifikalar alırdım. Bilgisayar kursuna gönderdim. Ehliyet çıkarttırdım. En son da üniversite sınavına girdi. Puanı 4 senelik uzaktan eğitim veren bi bölümü tutacak inşallah.

Ama artık beklemekten de her gün haber gelecek diye umut etmekten de bıktık. Herkes soruyor eşin işe girdi mi diye. Babam sen kocanı besliyorsun ben seni okuttum sen ona bakıyorsun diyor. Eşim bütün gün evde iş ilanı takip ediyor. Başka şehre gideyim çalışmaya diyor ama alacağı para ile ancak kendini geçindirir bu defa.
Çalışmamak çok zor. Güvenlik soruşturması ne zaman biter bileniniz var mı?

Artık eşime teselli verecek gücüm kalmadı. zaten çok çok çok borcumuz var. O askerdeyken masrafımız çok oldu. Şimdi onların sıkıntısını çekiyoruz. Işsizlikten bunaldık!

Güvenlik soruşturması 3 ay sürmesi normaldir. Belki bakanlıktan bakanlığa değişiklik gösteriyordur, ancak benim ve bir çok memur arkadaşımın aşağı yukarı o kadar sürdü. Sonucunu sorgulatabileceğiniz bir tel. no olmalı. Telaş yapmayın, içinizi ferah tutun, şimdiden hayırlı olsun

4ay surer mi guvenlik sorusturmasi. girdigi bolumun pertem'ine mail atsin dilekce yazsin yapmadiysa, coktan belli olmasi gerekiyordu. Ailrnizin soylediklerini kulak arkasi etmelisiniz bu durumda, ben de universite mezunuyum ama issizim esim bakiyo. madem kadin erkek esit diyoruz boyle laf edilmemeli arkasindan. bu zamanlariniz da gecer insallah.

esiniz de cabaliyor muhakkak 90 almak kolay is degil, umarim hersey gonlunuzce olur
4 ayda Sürer 6 ayda Sürer güvenlik soruşturması.

X