• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim issiz ben calısıyorum

Eşiniz maalesef rahatlığa alışmış.
O yüzden çalışmıyor. Bir de gelen kira gelirine de güveniyor gibi..
Taksicilik yapsın. En azından 2000 civarı alır. Bir de kira geliri var. Bu zor dönemi atlatmaya yeter diye düşünüyorum.
Ikna edin. Hatta çocuğumuz olmadan birikime ihtiyacımız var. Yoksa çocuk zor deyin ciddiyetinizi anlasin. Fakat bu sorunlar geçmeden 2 3 yolla korunup hamile kalmayın..

Ve evde yemek hazırlayabilir. En azından bir mercimek çorbası, yanina bir peynirli makarna, salata yapabilir. Hafta sonu kahvaltı hazırlayabilir. Rest çekin yardım etsin. Sen bana yardım etmezsen, artık bende yapamayacağım. Zor yapıyorum enerjim bitti; olmuyor deyin.
meslegınden baska ısı yapmayı kabul etmıyor bende buna delı oluyorum ya

meslegınden baska ısı yapmayı kabul etmıyor bende buna delı oluyorum ya
Kabul etmeli.
Tek işsiz inşaat mezunu eşiniz değil..
Bir yerden başlaması lazım..
Işe girip tutunana kadar aman yaşım geçiyor ya olmazsa sonra diye lütfen çocuk yapmayın.

Yoksa hiç düzelmez.

Merhaba, siz ne işle meşgulsünüz bilmiyorum ama eşinizle meslektaşız. Ve etrafımda bu mesleği yıllarca yapmaış ve şimdi işsiz olan o kadar çok arkadaşım var ki.

Şimdi düşündün, ben işsiz kalsam, başka iş yapmayı asla istemem, bunca yıllık mesleki birikimimi çöpe atamam. Ve ben işsizim diye eşim benden boşanmak isteyecekse 1 dk bile düşünmesin.

Tabi bunu açlık sınırında değilsek, evimize yiyecek bir lokma giriyorsa derim, öbür türlüsü ise durum dediğiniz gibi kibire girer.
Elbette eşinizin hali tavrı da çok önemli, yiyip içip yatıyor konumunda ise, kapı kapı dolaşmayıp internet üzerinden başvuru ile bir yere varabileceğini düşünüyorsa durum vahim. Ki İzmir'deymişsiniz büyükşehir, iş bulma ihtimali diğer illere göre daha yüksek.

Yalnız işsizlik psikolojisi denilene göre çok beter bir şeymiş, Allah yaşatmasın. Aranızda bir bağ varsa bu sebeple boşanmayın derim.

Boşanma davası açın bakalım geri adım atıyor mu atmıyor mu atmazsa zaten bitsin gitsin nereye kadar böyle devam edecek :duduk:

benim eşim de çok iyi mevkii de çalışırken işsiz kaldı kriz nedeni ile istasyonlarda pompacılık yaptı 1 yıldan fazla süre ama Allah a şükür şimdi eskisinden daha iyi bir işte çalışıyor Rabbim çabasını mükafatlandırdı kusura bakmayın ama eşiniz suistimal ediyor sizi buna izin vermeyin bence boşanın demiyorum ama bir dava açın gözü korksun bi silkelensin zaten tarafların rızası olmadan boşanmak öyle kolay değil ama en azından anlar belki işin boyutunu yoksa daha çokk yatar o evde

esim ıssız 6 aylık evlıyız 3 aydır ıssız ben calısıyorum o aksama kadar yatıyor sınır oluyorum cok ıyı bır ınsan ama bende yogun calısıyorum ıstıyorum ortalıgı barı toplasın ama yok bunaldım depresyona gırmek uzereyım nasıl davranıcam bılmıyorum
Aynı durumda olan bir arkadaşım 2 buçuk yıllık evlilikten sonra boşandı evlendikleri ilk aylarda işi vardı sonra işten ayrıldı adam üniversite mezunu olduğu halde çalışmıyordu kiralarını kayınpederi ödüyordu en sonunda arkadaşım dayanamadı boşandı bence ufaktan uyarmaya başlayın sonunda daha çok üzülmektense şimdi biraz o üzülsün ama kendini toplasın

Merhaba, siz ne işle meşgulsünüz bilmiyorum ama eşinizle meslektaşız. Ve etrafımda bu mesleği yıllarca yapmaış ve şimdi işsiz olan o kadar çok arkadaşım var ki.

Şimdi düşündün, ben işsiz kalsam, başka iş yapmayı asla istemem, bunca yıllık mesleki birikimimi çöpe atamam. Ve ben işsizim diye eşim benden boşanmak isteyecekse 1 dk bile düşünmesin.

Tabi bunu açlık sınırında değilsek, evimize yiyecek bir lokma giriyorsa derim, öbür türlüsü ise durum dediğiniz gibi kibire girer.
Elbette eşinizin hali tavrı da çok önemli, yiyip içip yatıyor konumunda ise, kapı kapı dolaşmayıp internet üzerinden başvuru ile bir yere varabileceğini düşünüyorsa durum vahim. Ki İzmir'deymişsiniz büyükşehir, iş bulma ihtimali diğer illere göre daha yüksek.

Yalnız işsizlik psikolojisi denilene göre çok beter bir şeymiş, Allah yaşatmasın. Aranızda bir bağ varsa bu sebeple boşanmayın derim.
ne kadar beklıyeyım pekı

ne kadar beklıyeyım pekı
Benim eşim de inşaat mühendisi. İşsiz bu ara. Bebeğim var, 2 aylikken işe başlamak zorunda kaldım. Ortalığı toplamiyor benimki de:). Ama sağdan soldan günlük, geçici işler bulup geçime yardımci oluyor. Şu kurumu dene, şöyle yap dediğimde, o doğrultuda gidiyor en azindan.Çabasi olduğu için bana çok batmıyor.bu süreç uzun sürebilir. Ücretsiz izne ayrıldığı yerden tamamen ayrılmadı mi hâlâ? Toplu para alır belki biraz. Belki birseyler yapar onunla.

İş bulana kadar ev işlerinin büyük bölümünü o yapmalı. Mantıklı ve doğru olan bu.
dikkatli olun. Türkiye’de kaç tane kadın var böyle eşi çalışmıyor. Kadın evin ekmeğini kazanıyor , çocuk doğuruyor, çocuğa bakıyor , evin tüm işini yapıyor.
yıllar böyle geçip gidiyor. Hayatınızın bu hale gelmesine izin vermeyin.

Inşaat sektörü durdu. Bidaha da canlanirmi bilinmez. Başka sektörde bakacak iş. Erkeklere evde durmak hiç yakışmıyor. Haklısın.

Is bulmaya hevesi yoksa gerçektende zor..
Aile büyükleriyle bu meseleyi görüştünüz mü?
Inşallah bir an önce iş bulur ..

Çoğu sektörde iş çıkartmalar var inşaat krizde
Bankacılık, pazarlama sektörü çoğu işsiz
İşsiz erkek çok
Zaten alım gücü de düştü insanların
Farklı sektörde şansını deneyecek

Kimse kusura bakmasın. Böyle evde işsizim diye aylarca oturan erkeğe asla saygım yok. Kendi işinde bulamıyorsan başka iş bakacaksın abi burası türkiye. Milyonlarca insan mezun olduğu bölümü zaten yapmıyor.
Ceplerinde 3 kuruş paraları yok. Kadın çalışsın adam sabahtan akşama kadar yatip tv izlesin birde üzerine evi bile toplamasın ??? Kadin hem calisacak koskoca adamın boğazını doyuracak eve gelecek ütü yemek bulaşık camasir temizlik yapacak adam da koltukta aciz gibi yayılacak. Hadi yaa ???
Köle gibi görmek değildir de karşısındaki kadını nedir peki bunun adı ??
Sorumsuz tembel erkek mide bulandırıcı. Ne koca olur benim gözümde ne baba.
Ya doğru düzgün ne bulursan gir bir ise çalış ya da ben kendime zaten bakıyorum dünyaya senin kolen olmaya gelmedim derim. En azından kendi paramı kendim yerim.
Ne erkekler var ya. Haftaiçi tekstilde calsiip haftasonu ihracat fazlası ürünleri alıp pazarda satıyorlar evine ekmek götürmek için. Kadın parası yemek tatlı tabi. 6 aylık evli kadına yaptığına bak.

Erkek dediğin taş taşır evine bakar hastalık vs yoksa sizi zor durumda bırakması buyuk suc evı temızlesin yemekleride yapsın bi zahmet kesınlıkle evı toplama

esim ıssız 6 aylık evlıyız 3 aydır ıssız ben calısıyorum o aksama kadar yatıyor sınır oluyorum cok ıyı bır ınsan ama bende yogun calısıyorum ıstıyorum ortalıgı barı toplasın ama yok bunaldım depresyona gırmek uzereyım nasıl davranıcam bılmıyorum
yapacağı işleri söyleyin yapsın.
Bazı beylere niiye yapmıyorsun dediğimizde söylemedin ki diyorlar. Elinden geldiğinde yapsın. Kendinizi perişan etmeyin. İnşallah en kısa zamanda iş bulur.

Birileri de demis ki insaat muhendisi nasil issiz kalir?hanimefendi kendini ingiltere de lukemburgda yasiyor falan saniyor galiba cok durtmeyin AZ kaldi hepimiz isten cikarilcaz o zaman bos vakti cok olur sorgular ben nasil issiz kaldim diye
Deme öyle deme Almanya bizi kıskanıyor ya şşttt

Back