eşim issiz ben calısıyorum

tesekkur ederım haklısınız bıraz fazla dolmusum sanırım nıye calısmıyorsun demem o konuda guvenıyorum ama ev ıslerını barı yap eskıden hıc yapmıyormus suan ufak tefek yapıyor belkı zamanla mı olacak seyler benım mbıraz bunu davranıslarımla ona ogretmem lazım

Ben akademisyenim eşim de dükkanını kapattı ve benim tayin durumumdan dolayı (belirsizlik) çalışmıyor. Yemek yapmayı bilmez ama süpürge vileda bulaşık makinası doldurma boşaltma çamaşır yıkama asma pazara gitme işi onda gocunmadan da yapar.
Bu yazdıklarım evde olunca basit işler. Madem yapmıyor siz diyeceksiniz. Örn. canım ben beyazları yıkadım astım. Sen sabah toplarsın katlar kaldırırsın ardından renklileri atarsın. Örn. Canım akşam süpürge açmak olmuyor sen sabah uyanınca kahvaltıdan sonra bir tur evi süpürüver. Haftasonuna kalmasın. Örn. Ben dolabı temizledim. Yarın Pazar’a gidersin alınacaklar listesini atayım sana whatsapptan, aldıklarını da yerleştirirsin.

bana dedıgı sey kasla goz arasında iş kıtlıyormusum ona. dun sınırlendım tavır yaptım yemek yaptı ben zorlamak ıstemıyorum ıkımızınde baskın yapısı yok ama bıraz da kendımı dusunup onu zorlamalıyım sanırım benım fedakar tavrımda onu bu hale mı surukluyor bılmıyorum

işsizlik zor bir durum. insan depresyona giriyor sürekli yatmak istiyor içinden hiçbir şey yapmak gelmiyor. inşallah zamanla düzelir.

Valla yapacak yani başka çaresi yok. Siz de işten gelince ayakları uzatıp hadi sofrayı kur demiyorsunuz sonuçta. Tavır yapıyorsa siz de iş yapmayın ev çöpe dönsün. Ailesi ile aynı şehirde yaşıyorsanız onları çağırın da görsünler evin halini. O zaman utanır yapar aha yazıyorum buraya.

esim hala işsiz napıcagımı bılmıyorum nasıl davranacagımı hıcbısey bılmıyorum

aılesı bısey yok gıbı davranıyor normallestırıyolar olayı esımde uzgun asabı evde ekonomıye haberlere soylenıp duruyor

aılesı bısey yok gıbı davranıyor normallestırıyolar olayı esımde uzgun asabı evde ekonomıye haberlere soylenıp duruyor
Soylenecegine girsin bir markete ama yok koskoca inşaat mühendisi kasiyerlik yapar mı olmaz. Uyuz oluyorum şu boşuna mı okudum triplerine girip,iş begenmeyenlere. Bir yerde haklılar ama yok napalim ülke kötüye gidiyor. Başka lüksü yok,gözünü korkut.

gözünü nasıl korkutacagım

arkadasım aynı şeyleri yasadı 1,5 yıl işssizdi esi, aynı sizin esiniz gbi ev işleri konusunda da aktif olamadı. (evlendiler balayı dönüşü issizlik) 3 aydır calıyor. Kirayı, giderleri vs üstlendi cocuk ama o dönemde yasananlardan, söylenenlerden dolayı cok yıprandılar. Şimdi biraz daha bekleyip deneyip yani bosanmayı istiyor ikisi de. Size nie bunu anlattım. Bu süreci cok iyi değerlendirmek laızm eğer ilişkiniz daim olsun istiyorsanız. Esiniz gerekirse taksiye cıksın ya da iş bölümünü yazılı hale getirin uysun.

eşiniz bunalımda olabilir, inşaat sektörü altın çağını yaşayıp bir anda çöktü. dolayısıyla mühendisler açıkta kaldı.
okumuş mühendis olmuş tembel olduğunu düşünmüyorum ama bence çok zor bir dönemden geçiyor onlarda şokta.
3ay uzun bir süre de değil, biraz anlayışlı olmanızı dilerim.
birde iş yeri ücretsiz izne çıkarıyor gibi yapıp tazminat vermemek için çıkış vermemiş gibi algıladım. tazminat için çıkışını istesin zaten istifa etse de haklı fesihe girer en azından işsizlik maaşı ve tazminatını alır bu sürede.
sektör değiştirebilir veya yapı denetim firmalarına başvurabilir bu arada.
umarım feraha kavuşursunuz.

suan 8 ay oldu

belki adam depresyona girmiştir. Biraz anlayışlı olun derim. Baktınız böyle devam ediyor o zaman konuşursunuz. İşsiz kalan insanın halinden anlamak zor. siz de onun suçuymuş gibi işsiz olması suçlamayın derim.

Canim kendimi senin yerine koyuyorum cok zor isin esim cocuk icin ikna etmeye calistiginda bile ben calisamicam bi sure tek maas nasil olucak diyorum korkuyorum dusunuyorum suan esim calismasa baslarim meslegine derim yani gidicek markette mi calisir pazarda mi bilmem evi gecindirmesi onemli bence konus esinle 2000 tl 2000 tldir

Bircok kisi zaten söylenmesi gerekenleri söylemis ya böyle kedi gibi mirnav mirnav sokulup isteseniz ne olur ?
Esim calisiyor ben evde cocuklara bakiyorum ama adet dönemlerimde falan sicak cay isterim sürekli, yani gider yatarim askimm ne olur bana cay yap niye nazlanirim. Yeni mesela isten eve döndüdügünüzde askim bugün söyle söyle cok yoruldum ne olur yemegi sen yaaap falan deseniz, bulasiklari sen yikaa falan olmaz mi yani. Ben naza ceke ceke, güle oynaya yapiyorum. Tatli dil yilani deliginden cikarirmis ya, kücük kücük isleyin.
Askim ayaklarim cok agriyo yapamiycam ne olur falan yapin. Bence kiyamaz size kalkar yapar.
Ve gecinebiliyorsaniz biraz zaman taniyin ona, yeteri kadar zaman gecince ve baktiniz gercekten is yok esiniz icin, baska isler icin kendi adim atar gibime geliyor.
Ayni duruma ben düssem esim sorun yapmazdi cünkü, bana bu hakki verirdi. Yani gecinebiliyorsaniz böyle devam edin iliskiniz daha önemli, dedigim gibi ev islerine el atsin ama güzel dille yapin.
Eve gelip ben kendimi naza cekmeyi düsünürdüm. Düsünsene isten geliyorsun yorgunsun acsin, koltuga yanina yatip askiim ya cok acim ama hicbirsey hazirlayacak halim yok hadi sen yapsana nooluuur diye nazlansan, bizde ise yariyor. Iliskinizin durumuna göre karar verin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…