Ben zaten ev işleri konusunda size yuzde yuz hak veriyorum, ama burdakilerin gazina gelip neden calismiyorsun moduna da girmeyin, hayat müşterek, ilerde siz de bir gun işsiz kalabilir ya da bir sure calismamayi tercih edebilirsiniz. Bu sizi maddi olarak cok zora sokmadigi surece de hakkiniz olmali.
Ama ayni sekilde ev işleri konusunda da hayat musterek, madem eşitiz, evin butcesini nasil paylasiyorsak, gunluk rutin islerini de paylasmak zorundayiz, bunu guzelce anlatinz anlamazsa az yesin bir hizmetci tutsun kendine.
Ben akademisyenim eşim de dükkanını kapattı ve benim tayin durumumdan dolayı (belirsizlik) çalışmıyor. Yemek yapmayı bilmez ama süpürge vileda bulaşık makinası doldurma boşaltma çamaşır yıkama asma pazara gitme işi onda gocunmadan da yapar.
Bu yazdıklarım evde olunca basit işler. Madem yapmıyor siz diyeceksiniz. Örn. canım ben beyazları yıkadım astım. Sen sabah toplarsın katlar kaldırırsın ardından renklileri atarsın. Örn. Canım akşam süpürge açmak olmuyor sen sabah uyanınca kahvaltıdan sonra bir tur evi süpürüver. Haftasonuna kalmasın. Örn. Ben dolabı temizledim. Yarın Pazar’a gidersin alınacaklar listesini atayım sana whatsapptan, aldıklarını da yerleştirirsin.
Valla yapacak yani başka çaresi yok. Siz de işten gelince ayakları uzatıp hadi sofrayı kur demiyorsunuz sonuçta. Tavır yapıyorsa siz de iş yapmayın ev çöpe dönsün. Ailesi ile aynı şehirde yaşıyorsanız onları çağırın da görsünler evin halini. O zaman utanır yapar aha yazıyorum buraya.bana dedıgı sey kasla goz arasında iş kıtlıyormusum ona. dun sınırlendım tavır yaptım yemek yaptı ben zorlamak ıstemıyorum ıkımızınde baskın yapısı yok ama bıraz da kendımı dusunup onu zorlamalıyım sanırım benım fedakar tavrımda onu bu hale mı surukluyor bılmıyorum
esim hala işsiz napıcagımı bılmıyorum nasıl davranacagımı hıcbısey bılmıyorum
Soylenecegine girsin bir markete ama yok koskoca inşaat mühendisi kasiyerlik yapar mı olmaz. Uyuz oluyorum şu boşuna mı okudum triplerine girip,iş begenmeyenlere. Bir yerde haklılar ama yok napalim ülke kötüye gidiyor. Başka lüksü yok,gözünü korkut.aılesı bısey yok gıbı davranıyor normallestırıyolar olayı esımde uzgun asabı evde ekonomıye haberlere soylenıp duruyor
gözünü nasıl korkutacagımSoylenecegine girsin bir markete ama yok koskoca inşaat mühendisi kasiyerlik yapar mı olmaz. Uyuz oluyorum şu boşuna mı okudum triplerine girip,iş begenmeyenlere. Bir yerde haklılar ama yok napalim ülke kötüye gidiyor. Başka lüksü yok,gözünü korkut.
arkadasım aynı şeyleri yasadı 1,5 yıl işssizdi esi, aynı sizin esiniz gbi ev işleri konusunda da aktif olamadı. (evlendiler balayı dönüşü issizlik) 3 aydır calıyor. Kirayı, giderleri vs üstlendi cocuk ama o dönemde yasananlardan, söylenenlerden dolayı cok yıprandılar. Şimdi biraz daha bekleyip deneyip yani bosanmayı istiyor ikisi de. Size nie bunu anlattım. Bu süreci cok iyi değerlendirmek laızm eğer ilişkiniz daim olsun istiyorsanız. Esiniz gerekirse taksiye cıksın ya da iş bölümünü yazılı hale getirin uysun.aılesı bısey yok gıbı davranıyor normallestırıyolar olayı esımde uzgun asabı evde ekonomıye haberlere soylenıp duruyor
Giderek,olmuyorsa boşanarak. Sorumluluk almayan es,eş değildir.gözünü nasıl korkutacagım
suan 8 ay oldueşiniz bunalımda olabilir, inşaat sektörü altın çağını yaşayıp bir anda çöktü. dolayısıyla mühendisler açıkta kaldı.
okumuş mühendis olmuş tembel olduğunu düşünmüyorum ama bence çok zor bir dönemden geçiyor onlarda şokta.
3ay uzun bir süre de değil, biraz anlayışlı olmanızı dilerim.
birde iş yeri ücretsiz izne çıkarıyor gibi yapıp tazminat vermemek için çıkış vermemiş gibi algıladım. tazminat için çıkışını istesin zaten istifa etse de haklı fesihe girer en azından işsizlik maaşı ve tazminatını alır bu sürede.
sektör değiştirebilir veya yapı denetim firmalarına başvurabilir bu arada.
umarım feraha kavuşursunuz.
haklısınız o yuzden bısey demıyorum ama gıdısat degısecek gıbı degılsuan 8 ay oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?