• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim issiz ben calısıyorum

esinize soyluyorsunuz da mi yapmiyor,
yoksa siz hic uyarmiyor musunuz?

ulkemizde erkekler pasa gibi buyutuldugu icin ben cok kizamiyorum,
uyara uyara, soyleye soyleye ogreteceksiniz mecbur.

Ama evde duran adam varken yerinizde olsam hic bir sey yapmam, direk ona birakirim,
kizmayin sinirlenmeyin yapmadiginda,
ama siz de yapmayin, ve ondan yapmasini beklediginizi her seferinde belirtin.

Benim eşim de çalışmıyor 2 ay oldu, ne bulursa yapsin kafasinda degilim asla, 40 yaşında, belli bir kariyeri olan adama her şeyi sil git garsonluk yap demem, elim kolum tuttuyor çok şükür, gerekirse bir ömür bakarim, hayat arkadasim o benim.
Ama olay ev islerine gelince, calissa da calismasa da bana destek olmak zorunda, aksini dusunemiyorum bile. Su an da eve gidiyorum, yemekhazir, ev temiz, acikcasi ben evdeyken bu kadar iş yapmiyordum, yapmasa bozulurdum.
Eşiniz depresyonda olabilir mi? Tam tersi olsaydı siz onun gözüne batsaydınız üzülmez miydiniz kendinizi onun yerine koyun bence. Biraz daha zaman tanıyın iş araması için onu teşvik etmeye çalışın
haklısınız ama herkesı dusunup bana bencıl davranması bende hem calısıyorum hem unıverste okuyorum stres ıcınde oda depresyonda bılıyorum ama benım depresyona gırme luksum bıle yok onun yerınde olsam evde butun ıslerı yapardım yardımcı olmaya calısırdım elımde ne gelırse yenı evlıyız ben onun annesı degılım bunu ona anlatmam lazım ama nasıl bencılce davrandıgı kısmı arkadasının buna borcu var ıstıyemıyor karsı taraf uyanık baya yok borcum var verıcem karım hasta karım hamıle yapmasaydın cocuk bız bılmıyormuyduk cocuk yapmayı

esinize soyluyorsunuz da mi yapmiyor,
yoksa siz hic uyarmiyor musunuz?

ulkemizde erkekler pasa gibi buyutuldugu icin ben cok kizamiyorum,
uyara uyara, soyleye soyleye ogreteceksiniz mecbur.

Ama evde duran adam varken yerinizde olsam hic bir sey yapmam, direk ona birakirim,
kizmayin sinirlenmeyin yapmadiginda,
ama siz de yapmayin, ve ondan yapmasini beklediginizi her seferinde belirtin.
soyluyorum ınanın gecen hafta cok hastaydım alerjık nefes alamıyordum ıgne vurulurken bıle ıse gıttım butun hafta bı evı supur ya yok yatıyo cunku o depresyonda ısten cıktı moralı yok artık yorulmaya basladım

İnşaat sektörü ciddi sıkıntıda şuan. Kendi ofisi olan inşaat mühendisi bir yakınım ofisi kapatmak üzere, en son babasının taksisinde çalışmaya başladı. Uzun süre kendi sektöründe iş bulamama ihtimali varken iş aramaması ciddi hata.

Ev işi kadının işidir diye bir şey de yok. Kim müsaitse o yapar. Sizin durumunuzda eşiniz yapmalı elbette. Siz de yapamadığı şeyler konusunda yardımcı olursunuz. Bu konuda oturup ciddi bir konuşma yapın eşinizle.

tek cocuk olarak buyumus annesı de bısey yaptırmamıs suan pıyasa da ıse gırme sansı cok cok az heryer ınsaatta eleman cıkarırken ama bılmıyorum sabırlı olmam lazım sanırım ıcımı dokmeye ıhtıyacım vardı cok bunaldım kotu bı ınsanda degıl ama ona gore benım keyfım yerınde cunku ısım var

buda cok agır oldu sankı ama toplayamazsak kısmet cocuk yapmayı dusunmuyorum suan zaten
Çünkü adam tembel.
Eşiniz çalışsa, siz çalışmasanız evde 7/24 yatar mısınız?
Eşiniz evi çöpe çevirdiniz, yemek yapmadınız, 24 saat tv pc başında pineklediniz diye sizi idare eder miydi 5 ay?

Ev hanımları 7/24 evde çalışıyor. Siz hem evde hem işte çalışıyorsunuz. Size yazık değil mi?
Paşamız size yardımcı olmuyor, halinize acımıyor, karpuz gibi yatıyor. Böyle birine saygım, sevgim kalmaz şahsen.

Çünkü adam tembel.
Eşiniz çalışsa, siz çalışmasanız evde 7/24 yatar mısınız?
Eşiniz evi çöpe çevirdiniz, yemek yapmadınız, 24 saat tv pc başında pineklediniz diye sizi idare eder miydi 5 ay?

Ev hanımları 7/24 evde çalışıyor. Siz hem evde hem işte çalışıyorsunuz. Size yazık değil mi?
Paşamız size yardımcı olmuyor, halinize acımıyor, karpuz gibi yatıyor. Böyle birine saygım, sevgim
evet tembel dogu annesı de tek cocuk ellerıyle beslemıs sımdı bana geldı sıra ama ben annesı degılım

tek cocuk olarak buyumus annesı de bısey yaptırmamıs suan pıyasa da ıse gırme sansı cok cok az heryer ınsaatta eleman cıkarırken ama bılmıyorum sabırlı olmam lazım sanırım ıcımı dokmeye ıhtıyacım vardı cok bunaldım kotu bı ınsanda degıl ama ona gore benım keyfım yerınde cunku ısım var
O bahane değil. Artık evli ve sorumlulukları var. İşsiz olduğu dönemde evi çekip çevirmeli.
Abim de 1 yıla yakın işsizdi. Ama o hem çocuklara baktı, hem kursa gidip yemek yapmayı öğrendi. Muhasebeci olmasına rağmen markette reyonda çalıştı. Armut piş, ağzıma düş yapmadı yani. Şimdi kendi alanında çalışıyor.

O bahane değil. Artık evli ve sorumlulukları var. İşsiz olduğu dönemde evi çekip çevirmeli.
Abim de 1 yıla yakın işsizdi. Ama o hem çocuklara baktı, hem kursa gidip yemek yapmayı öğrendi. Muhasebeci olmasına rağmen markette reyonda çalıştı. Armut piş, ağzıma düş yapmadı yani. Şimdi kendi alanında çalışıyor.

ben nasıl davranmalıyım sızce dogru davranmadıgımı gordum uzuldugumun farkında degıldı yakında patlıcam patlamadan adam akıllı konusmam lazım

ben nasıl davranmalıyım sızce dogru davranmadıgımı gordum uzuldugumun farkında degıldı yakında patlıcam patlamadan adam akıllı konusmam lazım
Kendinizden örnek verin. Eğer siz çalışmıyor olsaydınız evin düzeni nasıl olurdu, anlatın. Evlilikte hayatın müşterek olduğunu sadece işte çalışmakla sınırlı olmadığını söyleyin. Karı koca olarak sadece maddi konularda değil ev, temizlik, yemek, çocuk bakımı gibi şeylerde iş bölümü, yardımlaşma olması gerektiğini, aksi takdirde evliliğin yük olacağını söyleyin.

belli ki eşiniz ağır depresyonda erkeklerin çoğu böyle maalesef en küçük bir sorunda çöküyorlar ki yaşadığı küçük bir sorun değil aynı sektörde iş bulması şu an için imkansız gibi bir şey başka birşeyler bakması lazım ama önce onu bi silkelemeniz lazım bunu nasıl yapacağınızı da en iyi siz bilirsiniz onu yeterince tanıyorsanız

haklısınız ama herkesı dusunup bana bencıl davranması bende hem calısıyorum hem unıverste okuyorum stres ıcınde oda depresyonda bılıyorum ama benım depresyona gırme luksum bıle yok onun yerınde olsam evde butun ıslerı yapardım yardımcı olmaya calısırdım elımde ne gelırse yenı evlıyız ben onun annesı degılım bunu ona anlatmam lazım ama nasıl bencılce davrandıgı kısmı arkadasının buna borcu var ıstıyemıyor karsı taraf uyanık baya yok borcum var verıcem karım hasta karım hamıle yapmasaydın cocuk bız bılmıyormuyduk cocuk yapmayı

Ben zaten ev işleri konusunda size yuzde yuz hak veriyorum, ama burdakilerin gazina gelip neden calismiyorsun moduna da girmeyin, hayat müşterek, ilerde siz de bir gun işsiz kalabilir ya da bir sure calismamayi tercih edebilirsiniz. Bu sizi maddi olarak cok zora sokmadigi surece de hakkiniz olmali.
Ama ayni sekilde ev işleri konusunda da hayat musterek, madem eşitiz, evin butcesini nasil paylasiyorsak, gunluk rutin islerini de paylasmak zorundayiz, bunu guzelce anlatinz anlamazsa az yesin bir hizmetci tutsun kendine.

calıstıgı yer ucretsız ızın gıbı cıkardı yanı gerı cagıradabılır cagırmayadabılır beklıyor baska da ıs yok dıyor ıse yarar meslegıyle alakalı

Şunu okuduğum an inşaat sektöründe çalıştığını tahmin etmiştim. İnşaat mühendisiymiş.
İş konusunda çok yüklenmeyin bence. Şu an piyasa gerçekten çok kötü ve çoğu kişi işsiz kaldı. Çalışanlar maaş alamadıkları için ücretsiz izinde.
Bir yandan iş arasın tabii umudunuzu kaybetmeyin ama mesleğini yapmak istiyorsa biraz uzun sürebilir.

Tabii bu evde totosunu yayıp yatmasını haklı çıkarmaz. İş paylaşımı yapın. İşsizlik konusunu açmadan evliliğin gereği olan iş bölümünden bahsedin.
Siz onun annesi değilsiniz. Çalışsa da çalışmasa da ev konusunda sorumluluk almak zorunda. Daha yeni evlisiniz, nasıl alışırsa öyle gider. Bütün işleri yüklenip iyice salmasına fırsat vermeyin.

Back