• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ile ailesi arasına girmeli miyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba hanımlar, bayramda bir konu daha açmıştım destekleriniz için teşekkür ederim dönüş yapamadım sonrasında eşim evdeydi bayram boyu sonradan da konuyu hortlatmak istemedim. O Konudan eşime bahsetmedim bu arada..
Şimdi yeni gündemimiz eşimin kardeşi, ve ailesi. Kısaca bahsetmek gerekirse, kaynım eşimin eski sevgilisi ile birlikte yıllardır. Benden önce olan biri bu kız bu arada. Uzun zamandır ailesini evliliğe ikna etmeye çalışıyordu, eşim de karşı çıktığı için ve ailesi de durumu bildiği için kızı asla istemiyorlardı.. Bugün kayınvalidem beni aradı ve kız istemeye gideceklerini, ikna olduklarını söyledi. Eşime söylememi istedi. Eşim ve annesi bayramın son günü başka bi konudan tartışmışlardı, o günden beri de konuşmuyorlar. Eşim farklı biçok konuda annesine, ve kardeşine tavırlı. İçten içe kırgınlık yaşadığı şeyler var, bana da anlattığı şeyler bunlar. Bugün telefonda konuşurken kayınvalidem eşime ah ederek konuştu, o da çocuğundan bunları görsün dercesine. Ben ortayı bulmaya çalıştım, düzelir aranız deme öyle anne falan diye ama oralı olmadı. Eşime olan sinirinden de kayınpederime bu evlilik olayına zor bela ikna etmiş, “bi çocuğumuzun gönlünü yapıcaz diye öbürünü kaybedemem” demiş. Ben bu konuda eşimi ikna etmeye çalışmıştım daha önce, kardeşin seviyor vazgeçmiyor kaç sene oldu yaşananlar eskide kaldı tavır alacak bir şey yok diye ama o tamamen ters görüyor bu durumu. Hatta kardeşiyle benim arama da bu yüzden baya mesafe koymuştu zamanında, güvenmiyorum diyerek. Şimdi ben ailesinin söylemesini mi bekleyeyim yoksa akşam gelince anlatayım mı durumu? Kayınvalidem söyle dedi ama bütün tadı kaçacak eşimin eminim. Bir de küsler zaten, üstüne bununla beraber olaylar büyür diye de tedirginim. KV başka bir sürü olay hkkında konuştu eşimle ilgili, ama ben eşimin kırgınlıklarını söylemedim kendisi onlara açmadığı için bu konuları. Şimdi eşim ailesiyle görüşmeyi bile kesebilir, kardeşinin tarafını seçtiler gibi düşünecek onu çiğnediler diye algılayacak. Çok üzgünüm ben. Hem anne ahı almasına üzülüyorum, hem ailede huzurluk yaşanmasına. Arada kaldım bi yandan da. Napmalıyım sizce? Olaylar çok karışık, olabildiğince kısaltmaya çalıştım. Anlaşılmayan birşey yada önemli olan bi ayrıntı varsa sorabilirsiniz. Teşekkürler şimdiden

Bütün yazılanları okumadım belki başka bir arkadaş yazmıştır ama bence söyleyin siz yorum yapmadan. Eşiniz ileride biliyordun da neden bana söylemedin demesin. Sanırım eşinizin tek dayanağı artık sizsiniz. Muhtemelen ailesiyle bağları koparacak. Sizin söylemeniz mantıklı olan. Eşinize destek olun.

Ölüm kalımda 15 yaşındaki 1 haftalık görüştüğü kız aklına mı gelecek acaba adamın. Çok garip yani. Ben gerçekten bu neden konu ediliyor onu bile anlamadım.

Kadın da büyük diyince 40 yaşında sandım. 17 yaşındayken 15 yaşındaki çocukla 1 hafta görüştü diye kızın başına gelenlere bak.
Ne alaka canım sonuçta sevgililermiş ve bir şeyler yaşanmış. Herkesin görüşü farklı ben im görüşüm de bu.

Hey yarabbim. Yani eşiniz 15 yaşındayken 1 hafta görüşmüş kızla. Olay bu mu? Eski sevgili diyince ben de bir şey sandım.

Eşinizin tavrı çok ama çok saçma bence.
Olay bu şekilde miymiş :confused: :confused:
Ergenlik döneminde yaşanan bir haftalık şey için bu kadar tantana koparan kocayı sorgulamaya başladım şu an, konu sahibinin rahatlığı gayet normalmiş. Mevzusu bile edilmemesi gereken bir saçmalık.

E eşimin eski sevgilisi de benim eltim oluyor :KK70: bilmiyorum çok kararsızım anlatıp anlatmamakta, işler sarpa sarıcak iyice
Eşiniz eski sevgilisine yenge diyecek falan.. kendi icinizde hallettiniz diyelim ya akrablar duyarsa ya da ilerde belki çocuklarınızın kulağına gidecek . Aile gibi değil de birbirimizden arkanızı kollayan düşman gibi olacaksınız.

Merhaba hanımlar, bayramda bir konu daha açmıştım destekleriniz için teşekkür ederim dönüş yapamadım sonrasında eşim evdeydi bayram boyu sonradan da konuyu hortlatmak istemedim. O Konudan eşime bahsetmedim bu arada..
Şimdi yeni gündemimiz eşimin kardeşi, ve ailesi. Kısaca bahsetmek gerekirse, kaynım eşimin eski sevgilisi ile birlikte yıllardır. Benden önce olan biri bu kız bu arada. Uzun zamandır ailesini evliliğe ikna etmeye çalışıyordu, eşim de karşı çıktığı için ve ailesi de durumu bildiği için kızı asla istemiyorlardı.. Bugün kayınvalidem beni aradı ve kız istemeye gideceklerini, ikna olduklarını söyledi. Eşime söylememi istedi. Eşim ve annesi bayramın son günü başka bi konudan tartışmışlardı, o günden beri de konuşmuyorlar. Eşim farklı biçok konuda annesine, ve kardeşine tavırlı. İçten içe kırgınlık yaşadığı şeyler var, bana da anlattığı şeyler bunlar. Bugün telefonda konuşurken kayınvalidem eşime ah ederek konuştu, o da çocuğundan bunları görsün dercesine. Ben ortayı bulmaya çalıştım, düzelir aranız deme öyle anne falan diye ama oralı olmadı. Eşime olan sinirinden de kayınpederime bu evlilik olayına zor bela ikna etmiş, “bi çocuğumuzun gönlünü yapıcaz diye öbürünü kaybedemem” demiş. Ben bu konuda eşimi ikna etmeye çalışmıştım daha önce, kardeşin seviyor vazgeçmiyor kaç sene oldu yaşananlar eskide kaldı tavır alacak bir şey yok diye ama o tamamen ters görüyor bu durumu. Hatta kardeşiyle benim arama da bu yüzden baya mesafe koymuştu zamanında, güvenmiyorum diyerek. Şimdi ben ailesinin söylemesini mi bekleyeyim yoksa akşam gelince anlatayım mı durumu? Kayınvalidem söyle dedi ama bütün tadı kaçacak eşimin eminim. Bir de küsler zaten, üstüne bununla beraber olaylar büyür diye de tedirginim. KV başka bir sürü olay hkkında konuştu eşimle ilgili, ama ben eşimin kırgınlıklarını söylemedim kendisi onlara açmadığı için bu konuları. Şimdi eşim ailesiyle görüşmeyi bile kesebilir, kardeşinin tarafını seçtiler gibi düşünecek onu çiğnediler diye algılayacak. Çok üzgünüm ben. Hem anne ahı almasına üzülüyorum, hem ailede huzurluk yaşanmasına. Arada kaldım bi yandan da. Napmalıyım sizce? Olaylar çok karışık, olabildiğince kısaltmaya çalıştım. Anlaşılmayan birşey yada önemli olan bi ayrıntı varsa sorabilirsiniz. Teşekkürler şimdiden
Allahım birkaç yıl önce abiyle öpüş seviş belki birlikte ol. şimdi erkek kardeşle evlen mideler konya ovası. Sizlik bir şey yok. Söyleyin tabi

Yuh diyorum midesizlik bihtercilik nirvanaya çıktı..kızmı kalmamış da onu alıyormuşbu sizede saygısızlık hep bir şüphe endişe ile yaşayacaksınız ben öyle olurdum acaba kocam için mı böyle giyindi şöyle güldü vs vs bir aileyi çıkmaza sürükleyen kaynıda kayınvalideyide yok hükmünde sayar kocamı işleyip aralarını açmayı kendime borç bilirdimbu durum benim için geçerli senin kişiliğini bilemem

Ben demiştim. Konu sahibi üstün olduğunu iddia etmedi ben öyle çıkarım yaptım. Kendim sakin kalamayacağım için konu sahibinin sakin kalabilmesine kendimce nedenler aradım. Doğru ya da yanlış tanımadan bilemem tabi ama hislerim beni yanıltmaz. Malum konu açılırsa ben de ben demiştim diye gelcem.
Zatenn kendisi de bir nevi kabul etti. Hayırlısı olsun biz kendimizcr akıl vermeye çalıştık ama kendisi yanlış anladı. Gaza getiriyoruz muamelesi gördük. Birgün o adam kardeşiyle barışcak. Hiç bir kardeş birbiriyle uzun süre küs kalmaz. Barışınca ne olacak merak konusu.

Zatenn kendisi de bir nevi kabul etti. Hayırlısı olsun biz kendimizcr akıl vermeye çalıştık ama kendisi yanlış anladı. Gaza getiriyoruz muamelesi gördük. Birgün o adam kardeşiyle barışcak. Hiç bir kardeş birbiriyle uzun süre küs kalmaz. Barışınca ne olacak merak konusu.
Aynen öyle kötü biz olduk. O sakinken biz kışkırtıyor gibi olduk. Hak verenlere de teşekkür etmiş. Ben her sözümün arkasındayım görcez bakalım ilerleyen zamanlarda ne sıkıntılar yaşanacak.

Eşinizin tepkisi çoook normal de, sizin bu tepkisizliğiniz hiç normal değil. Yok artık diyerek okudum.
Öyle bir durumla karşılaşsam ömür boyu eşimin kardeşiyle bütün bağlarının kopmasını ve asla aynı ortamda bulunmamayı isterdim.

10 yıldır sevgili değiller, ama baya uzun zamandır birlikteler. Kaynımlar görüşmeye başladılar ama ne zaman ilişkiye dönüştü tam zamanını bilmiyorum. Bide kızın eşimin peşinden koşturduğu dönem vardı, o yüzden olaylar çok karışık ve baya sarpa sardı şuan :KK70: herkes farklı bişeyler anlıyor neresinden açıklayacağımı şaşırdım

Allahtan bir çok mesajı okudum da konuya şu an tam olarak hakimim. Eşiniz bir hafta sevgili olmuş kızla on beş yaşındayken ama yazdığınıza göre kız unutamayıp peşinden koşmuş. Bu durumda eşinizin bunu kabullenememesi normal. Eşinizin peşinden koşarken ne ara kayınıza aşık olmuşta sevgili olmuşlar bunalar. Kaynınızın yaşı da evlenmek için çok küçükmüş. Yasak elma ve zor olan kıymete binermiş ya sizler istemedikçe kayınınız kıza bağlanmış. Yarın öbür gün çok pişman olabilir. Kayınızı geçtim bu yaşta bir kadın intihar eden sevgilisiyle hala nasıl evlenmek istiyor ben daha çok buna taktım.

Eşinizin tepkisi çoook normal de, sizin bu tepkisizliğiniz hiç normal değil. Yok artık diyerek okudum.
Öyle bir durumla karşılaşsam ömür boyu eşimin kardeşiyle bütün bağlarının kopmasını ve asla aynı ortamda bulunmamayı isterdim.

Zaten kimse kabullenmediği için konu sahibinin kendini yormasına çokta gerek yok.
Herkes kötü duruma düşerken o anlayışlı eş konumuna düşüyor böylelikle ;)

Eski sevgili dediği, 15 yaşındaymış eşi o zaman ve 1 hafta sürmüş. Yani yine kaynı o kızla birlikte olmasa iyiymiş ama çokta büyütülecek birşey yok. Konu sahibi o yüzden rahat bence. Bende olsam eşimin 15 yaşında bir hafta sevgili olduğu kadını dert etmezdim.

Kardeşler görüşsün, aileyle ara bozulmasın, kız umrumda değil dediğim için mi taşlanıyorum tarafınızdan? Olayı normal görüp normalleştirmeye çalışmıyorumki. Kızla samimi olma taraftarı değilim, kızı da kaynımı da desteklemiyorum. Ben sanırım yanlış aktarmışım, yanlış anladığınızı düşünüyorum. Kayınpederim istemiyordu kesinlikle, kayınvalidem de evlensinler bizden çıksın da naparlarsa yapsınlar dedi en sonunda ve eşimi kp ikna etmeye çalışıyordu. Ben de eşime ailesine bağ olmaması için, bu konu için ailesiyle arasını bozmaması için ikna etmeye çalıştım. Kaynımla ve kızla görüşme, düğün dernek kurma merakında değilim yani. Anne ve babası iki evladı arasında kalmasın’dı çabam. Benimde iki evladım var, hangisinin yüzünden birinden vazgeçebilirim ki?
Pardon kardeşler görüşsün mü? Şakamısınız siz. Nereden yaşıyorsunuz. Neden bu kadar iyi niyetlisiniz. Size sabahtan beri vakit ayırıp sanki arkadaşıma anlatır gibi tane tane anlatıyorum. Evet diyorum senin yapacağın bişey yok elinden bişey gelmez,haklısın o konuda. Ama diyorum bak ama!.. İyi niyetin neden? Sebep ne? Kv kp eşinin arası bozulsa ne olcak? Ana baba atılmaz, kardeş atılmaz. Birgün barıştıklarında, bi bayramda, düğünde aynı ortamda bulunduklarında sen rahatsız olunca, eşinin cevabı "ne oldu turunculimon sen değilmiydin kardeşlerinle, anne_babanla aranı bozma diyen" demiyecek mi sanıyorsun? Sen böyle küs kalıp, öyle de ölecekler diye mi düşündün? İmkanlı şeylerden bahset!.. Fikir sordun, herkes bişey yazıyor ama sen yorumları beğenmeyip, benimi taşlıyorsun, kışkırtuyorsun diyorsun. Nerden tanıyalım biz seni? Amacımız başımıza böyle bişey gelse tepkimiz ne olurdu deyip fikir vermek!... Hala arkasındayım söylediklerimin. Kuru sıkı bir iyi niyetin var, bundan bellide 5 sene sonra bela olacak bir iyi niyet. Tavrını belli et. Olası olaylarda gardını al. Fazla iyi niyeti, çok afedersin aptallık olarak görüp kullanacak milyon tane insan var. Normal bi durum değil. 10 sene önce 1 hafta da olsa görüşmüş, kız eşinin peşinde koşmuş, bela bağıra bağıra geliyor sense "aman ağzımızın tadı bozulmasın ali rıza bey" modundasın.
Ben gerilirdim tavrım da böyle olurda. Senin iyi niyetinde umrumda bile değil. Keyif senin, koca senin.
Daha da ne deyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back