Yok valla kalbur üstü değilim. Sıradan özel sektör çalışanı beyaz yaka personelim. Tam gün çalışıyorum. Çocuğun güvenliği,sağlığı ve düzgün diyebileceğim insanların çocuklarıyla bir arada olabilmesi için özele vermek zorunda kalıyorum.Çünkı herkes özel okul ya da ortalama üzeri hayat sunma derdınde degıl.
Şuan ülkede kaç kısı çocuğunu özel okula veriyor kı?
Kalbur üstü bır grup verır ancak.
Biz daha o kısımda değiliz ama ben böyle giderse farklı semtte devlet okuluna vericem sanırım, kendi semtimdekiler 35kişiymiş hep.Devlete benim bulunduğum şehirde yaklaşılmıyor. Pisliği,güvenliksizliği,düşük veli öğrenci profili sebebiyle.
Onu da denedim. 100bin kayıt parası istiyor iyi semtin devlet okulu. Gidiyorum 35-40-44 kişilik sınıflar. Kokan tuvaletler. Çocukların boyuna uygun olmayan sıralar,masalar. Ne yana dönsem fiyaskoydu maalesefBiz daha o kısımda değiliz ama ben böyle giderse farklı semtte devlet okuluna vericem sanırım, kendi semtimdekiler 35kişiymiş hep.
İlk 4 seneyi bu ücretle düşündüm bir ev parası nerdeyse ay napcaz biz
Sızın dediğiniz o fıyatı kac kısı verebilir asgarı ücretlinin fazla olduğu bır ulkede.Yok valla kalbur üstü değilim. Sıradan özel sektör çalışanı beyaz yaka personelim. Tam gün çalışıyorum. Çocuğun güvenliği,sağlığı ve düzgün diyebileceğim insanların çocuklarıyla bir arada olabilmesi için özele vermek zorunda kalıyorum.
25 yaşında birinin vizyonu bı olmamalı ya, üstelik 6 senelik evli ve 5 yaşında bir çocuk annesisiniz. Eşiniz muhtemelen tek maaşla ev geçindirmeye çalışıyor siz çalışmıyorsanız eğer, haklı adam, istemiyorsa istemiyordur. Üstüne gitmeye gerek yok.Merhaba hanımlar 25 yaşındayım 6 yıllık evliyim ve 5 yaşında bir oğlumuz var
Artık ikinci çocuğum olsun istiyorum oğlumun bir kardeşi olsun istiyorum fakat eşim henüz çocuk istemiyor ne desem ne yapsam onu ikna edemiyorum bazen ona da hak veriyorun daha erken olduğunu söylüyor fakat ben kendimi çok hazır hisediyorum ve bu durumda da onu nasıl ikna edeceğimi bilmiyorummm
Devlet okulu nasıl 100bin istiyor ya mebe şikayet etmelik öyle şey mi olurOnu da denedim. 100bin kayıt parası istiyor iyi semtin devlet okulu. Gidiyorum 35-40-44 kişilik sınıflar. Kokan tuvaletler. Çocukların boyuna uygun olmayan sıralar,masalar. Ne yana dönsem fiyaskoydu maalesef
Adres tutmayan iyi okullar benim şehrimde de kayıt ücreti istiyor.Devlet okulu nasıl 100bin istiyor ya mebe şikayet etmelik öyle şey mi olur
Yok artıkkAdres tutmayan iyi okullar benim şehrimde de kayıt ücreti istiyor.
Yani lüks muhitte oturmayan biri o muhite okula verecekse kayıt parası vermek zorunda. Bu sene benim arkadaşımdan 60 bin istediler
Tamam özel okul lüks bunda hemfikirim.Çünkı herkes özel okul ya da ortalama üzeri hayat sunma derdınde degıl.
Şuan ülkede kaç kısı çocuğunu özel okula veriyor kı?
Kalbur üstü bır grup verır ancak.
Müdür değil de okul için alınıyor.Yok artıkkmüdürler yolunda yani
Buna inanmış olmanız çok masumMüdür değil de okul için alınıyor.
devlet okulunda devlet öğretmen ve bina dışında bir şey vermiyor. Haliyle veliler el birliğiyle tuvalrt kağıdı, sabun, güvenlik tutulacaksa güvenlik görevlisi için bütçe olsun diye veriyorlar aslında.
İyi de şikayet edin, bu kadar zam normal değil.Özel okullara velilerin hiç sesinin çıkmamasını anlamıyorum.Sadece söyleniyoruz anlaşılan.Bize % 50 küsur zam oranı verildi,doğru olan da bu.Bu sene 200bin ödedik. Seneye 560bin oldu. Tek çocuk. İki çocuk olsa milyoneriz
Devlet okullarının hali ortada dediğim gibi, devlet temizlik görevlisi dahi vermiyor. Bağış alan ve bunu kullanan okullar da belli oluyor haliyle.Buna inanmış olmanız çok masum
Senın söylediğin fiyatlar da lüks çoğu insan için.Tamam özel okul lüks bunda hemfikirim.
Ama bir çocuğa ortalama hayat vermeyeceksek neden dünyaya getiriyoruz?
Şahsen üstünden başından, belki yediği yemekten kısacaksam senede bir kere dahi denize götüremeyeceksek ayda bir kere dışarda yemeğe götürmeyeceksek neden mesela kardeş?
Burada pazara gittim geçenlerde 5 tane armuta 150 tl ödedim. İki çocuk için bu haftada 300 sadece armut parası demek. O da mı lüks? Elmanın kilosu 50 tl. Kıymanın kilosu en son 600 tl bandındaydı.
İndirimli satıştan oğluma seneye giysin diye mont aldım 1500 tl. İki senede bir illaki alman gerek. Botlar desen 1000tl altına yok.
Bunlar da mı lüks mesela?
Yani şu zamanda hakkıyla çocuk büyütmek amaçlanmalı ve o da bu ekonomide nasıl olur bilemiyorum.
Özel okuldan ziyade iş sağlıklı düzgün büyütmek esasında
Devlet okullarının hali değilde adreste olmayıp usulsüz bir şekilde başka semt kayıt alan okulun 100/60 bin gibi ücret talep edip ve bunu sadece sabun almak için talep etmeleri bana pek inandırıcı gelmedi :))Devlet okullarının hali ortada dediğim gibi, devlet temizlik görevlisi dahi vermiyor. Bağış alan ve bunu kullanan okullar da belli oluyor haliyle.
Eşimin okulu fen lisesi, yatılı. Yatakhane tarafına personel vermediği için öğretmenler ve öğrenciler temizlik yapıyordu. En sonunda velilerden senelik bir miktar toplandı. Böyle işler için kullanıyorlar. Çünkü dediğim gibi devlet binayı öğretmeni veriyor ötesine karışmıyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?