• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esim hatami affetmiyor

MaraDespina

Sen de mi Brütüs?
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2010
834
342
333
39
İstanbul
daha evliligimizin 2 senesi dolmadi ve bu aralar cok problemli bir dönem geciriyoruz...arada bazen olurdu normal tartismalar ama ya ben ya esim konusurduk ve bi, iki gün sonra barisirdik ve olanlari unuturduk...

bu sefer sanki cok baska bir boyut aldi:

esimin kendi ailesi (annesi, babasi, kardesleri) cok iyi ve cok iyi anlasiyoruz ama akrabalari beni cok cildirtiyor...

1. özellikle amcasinin karisi, yani yengesi, sanki ben gelin oldum olali kafasini takti bana, herseye bi laf sokuyor, hep beni provoke etmeye calisiyor, herkesin yaninda rezil etmeye calisiyor...
ben pek aldiris etmiyordum, yari saka yari ciddi cevaplari yapistiriyordum ve bi keresinde esime "yengen beni cok üzüyor dedim", o da "aldiris etme" dedi...
hatta bi keresinde anneme gitmis demis ki bu kadin "senin bi kizin var, gittigi yerde ortaligi karistiriyor"...ben naptim allah askina?
bundan sonra tabi iyice sinirlendim bu kadina ama kimseye bisey demedim...bi aksam kayinvalidemlerde oturuyoruz hep birlikte, cay ictik, sohbet ediyoruz, bos cay bardaklari da masada duruyor, ve ben cok yorgunum, ayaklarimin alti agriyor, eyüp'te gezmekten, birden bana döndü herkesin icinde "daha ne oturuyorsuuuuun, kalksana sunlari bi kaldir" diye nerdeyse bagirdi...benim o an basimdan kaynar sular döküldü...kipkirmizi oldum, ne dicemi sasirdim ve " aaaaaaa, seni mi gerdi derdim. sen gittikten sonra kaldiririm, yapmadigim bi sey degil zaten" dedim (hay dilim kopsaydi da demeseydim) ama bardagi tasiran son damla oldu, dayanamadim artik....

2. biz simdi eve gectik...esim basladi bagirmaya "sen senden büyük birisine nasil böyle dersin, saygisizsin iste, terbiyesizsin iste vs. rezil ettin hepimizi vs. cik git bu odadan gözüm seni görmesin", ben tabi basladim kendimi savunmaya ama nafile "bana acitasyon" yapma diye bagirdi...
gittim yattim, sonra dayanamadim yanina gittim "evet yanlis yaptim" dedim "özür dilerim", agladim öylece uyuduk kaldik...

3.bi kac gün sonra esim aradi ve "benim icin ara ve özür dile yengemden" dedi ben de tamam dedim, aksam aradim özür diledim, cahilligime ver dedim...yengesi "özür dilenecek bisey yok, cahilligine veriyom zaten" dedi...
ama kayinvalidemle de konusmus ve gercekten affetmedigi ortada, ayni zamanda bu olayi herkese yaymis...kayinvalidem bile o kadini kinadi ve "evet kizim, olmasa iyiydi, hata ettin" dedi "ama insan hakliyim diye de bu kadar abartmaz ki, onlar bana da cok cektirdi" dedi " bi daha saygisizlik yapma, kafi" dedi...

4. ama esim böyle degil...o kadin beni gercekten affetmedigi icin, hala bana her gün trip atiyor, tavir yapiyor, her ufak bi olay icin bana bagiriyor, yatagini ayiriyor, küslük yapiyor, konusmak isteyince itiyor...
ve dün gece gercekten barisalim diye kac saat ugrastim sonra cok agir sözler söyledi "senin kurallarina göre bu oyunu oynamami istiyorsan, cok iyi oynarim, merak etme", "sen hic sevmedigim seyler yapiyorsun, bizim hata yapma gibi bi lüksümüz yok", "benim pis bi huyum var hic biseyi unutmuyorum", " artik her yaptigin sey bana batiyor" dedi ve ben orda patladim "naptim ben sana? baska kadinlar gibi aldattim mi seni? hirsizlik mi yaptim?söyle bana dedim....madem hersey sana batiyor o zaman bosanalim dedim, seni sevdigim güne lanet olsun" dedim sonra nerdeyse tüm gece aglayarak lavaboda gecirdim, ölmeyi bile istedim, kendimi öldürmeyi bile istedim, gitmeyi istedim ama burda ailemden kimse yok, bi yere gidemiyorum, hic gelip de "aglama git yatagina yat" demedi...evlilik yüzügümü kirdim...

beni cok derinden üzdü, psikolojim cok bozuldu, insandir hata yapar elbet, pisman olur ama hic mi affedilmez ya? hep ben suycluyum, hep ben bariscam, hep ben özür dilicem, cok yoruldum coook...ben sadece hep beni seven bi kocam olsun, bi cok cocugum olsun istedim, mutlu olalim istedim...
ayrica cocugu cok istiyor, ben de istiyorum ama olmadi bi senedir onun da stresi var galiba, sanki hamile kalsam hersey cözülcek, bana dua edin lütfen...

uzun oldu hakkinizi helal edin...

daha evliligimizin 2 senesi dolmadi ve bu aralar cok problemli bir dönem geciriyoruz...arada bazen olurdu normal tartismalar ama ya ben ya esim konusurduk ve bi, iki gün sonra barisirdik ve olanlari unuturduk...

bu sefer sanki cok baska bir boyut aldi:

esimin kendi ailesi (annesi, babasi, kardesleri) cok iyi ve cok iyi anlasiyoruz ama akrabalari beni cok cildirtiyor...

1. özellikle amcasinin karisi, yani yengesi, sanki ben gelin oldum olali kafasini takti bana, herseye bi laf sokuyor, hep beni provoke etmeye calisiyor, herkesin yaninda rezil etmeye calisiyor...
ben pek aldiris etmiyordum, yari saka yari ciddi cevaplari yapistiriyordum ve bi keresinde esime "yengen beni cok üzüyor dedim", o da "aldiris etme" dedi...
hatta bi keresinde anneme gitmis demis ki bu kadin "senin bi kizin var, gittigi yerde ortaligi karistiriyor"...ben naptim allah askina?
bundan sonra tabi iyice sinirlendim bu kadina ama kimseye bisey demedim...bi aksam kayinvalidemlerde oturuyoruz hep birlikte, cay ictik, sohbet ediyoruz, bos cay bardaklari da masada duruyor, ve ben cok yorgunum, ayaklarimin alti agriyor, eyüp'te gezmekten, birden bana döndü herkesin icinde "daha ne oturuyorsuuuuun, kalksana sunlari bi kaldir" diye nerdeyse bagirdi...benim o an basimdan kaynar sular döküldü...kipkirmizi oldum, ne dicemi sasirdim ve " aaaaaaa, seni mi gerdi derdim. sen gittikten sonra kaldiririm, yapmadigim bi sey degil zaten" dedim (hay dilim kopsaydi da demeseydim) ama bardagi tasiran son damla oldu, dayanamadim artik....

2. biz simdi eve gectik...esim basladi bagirmaya "sen senden büyük birisine nasil böyle dersin, saygisizsin iste, terbiyesizsin iste vs. rezil ettin hepimizi vs. cik git bu odadan gözüm seni görmesin", ben tabi basladim kendimi savunmaya ama nafile "bana acitasyon" yapma diye bagirdi...
gittim yattim, sonra dayanamadim yanina gittim "evet yanlis yaptim" dedim "özür dilerim", agladim öylece uyuduk kaldik...

3.bi kac gün sonra esim aradi ve "benim icin ara ve özür dile yengemden" dedi ben de tamam dedim, aksam aradim özür diledim, cahilligime ver dedim...yengesi "özür dilenecek bisey yok, cahilligine veriyom zaten" dedi...
ama kayinvalidemle de konusmus ve gercekten affetmedigi ortada, ayni zamanda bu olayi herkese yaymis...kayinvalidem bile o kadini kinadi ve "evet kizim, olmasa iyiydi, hata ettin" dedi "ama insan hakliyim diye de bu kadar abartmaz ki, onlar bana da cok cektirdi" dedi " bi daha saygisizlik yapma, kafi" dedi...

4. ama esim böyle degil...o kadin beni gercekten affetmedigi icin, hala bana her gün trip atiyor, tavir yapiyor, her ufak bi olay icin bana bagiriyor, yatagini ayiriyor, küslük yapiyor, konusmak isteyince itiyor...
ve dün gece gercekten barisalim diye kac saat ugrastim sonra cok agir sözler söyledi "senin kurallarina göre bu oyunu oynamami istiyorsan, cok iyi oynarim, merak etme", "sen hic sevmedigim seyler yapiyorsun, bizim hata yapma gibi bi lüksümüz yok", "benim pis bi huyum var hic biseyi unutmuyorum", " artik her yaptigin sey bana batiyor" dedi ve ben orda patladim "naptim ben sana? baska kadinlar gibi aldattim mi seni? hirsizlik mi yaptim?söyle bana dedim....madem hersey sana batiyor o zaman bosanalim dedim, seni sevdigim güne lanet olsun" dedim sonra nerdeyse tüm gece aglayarak lavaboda gecirdim, ölmeyi bile istedim, kendimi öldürmeyi bile istedim, gitmeyi istedim ama burda ailemden kimse yok, bi yere gidemiyorum, hic gelip de "aglama git yatagina yat" demedi...evlilik yüzügümü kirdim...

beni cok derinden üzdü, psikolojim cok bozuldu, insandir hata yapar elbet, pisman olur ama hic mi affedilmez ya? hep ben suycluyum, hep ben bariscam, hep ben özür dilicem, cok yoruldum coook...ben sadece hep beni seven bi kocam olsun, bi cok cocugum olsun istedim, mutlu olalim istedim...
ayrica cocugu cok istiyor, ben de istiyorum ama olmadi bi senedir onun da stresi var galiba, sanki hamile kalsam hersey cözülcek, bana dua edin lütfen...

uzun oldu hakkinizi helal edin...

tamam hakikaten ettiğin saygısızlık
ama olan olmuş
özrünü de dilemişsin
şimdi eşin sana ders vermeye kasıyor
yani bir daha benzer bişe yapma diye zorluyor
ama aklını kullan
böyle gidip özür dilemelerle, ağlamalarla olmaz bu işler
sabırlı davranmazsan iyi bir sonuç alamazsın güzel kardeşim
bir ay kendini çek, evde 2 yabancıyı oyna, o zaman düzelir
ağır bir duruşun olsun
böyle üstüne gidersen kendini bişe sanar, gerek yok..

cok üzüldüm okurken az bucuk anladım sizi ama eşiniz cok abartmıs bence.ayrıca eşiniz neden karısıyorki kadınların muhabbetine.yenge hanım cok rahatsız olduysa kayınvalideniz arayı bulabilirdi eşinizin trip yapmasına gerek yoktu sanki.Allah yardımcınız olsun sabır diliyorum size

esinize daha once belirtmissiniz yenesinin sizinle ugrastigini vs. esiniz bunu.bildigi halde sizi sucluyorsa esiniz sizden cok yengesine deger veriyo; bu benim görusum.
b olsaydim sahsen yengesinden özur dilemezdim.. kaynanizla iyi oldugunu surece yengesi dis kapinin dis mandali kalir.
bence üstelemeyin esiniz nasil olsa barisacak siz biraz umursamaz olun madem her yaptiginiz batiyo esinize..

esinize daha once belirtmissiniz yenesinin sizinle ugrastigini vs. esiniz bunu.bildigi halde sizi sucluyorsa esiniz sizden cok yengesine deger veriyo; bu benim görusum.
b olsaydim sahsen yengesinden özur dilemezdim.. kaynanizla iyi oldugunu surece yengesi dis kapinin dis mandali kalir.
bence üstelemeyin esiniz nasil olsa barisacak siz biraz umursamaz olun madem her yaptiginiz batiyo esinize..

Bu sefer sanki cok baska bir boyut aldi:

Esimin kendi ailesi (annesi, babasi, kardesleri) cok iyi ve cok iyi anlasiyoruz ama akrabalari beni cok cildirtiyor...

Ben pek aldiris etmiyordum, yari saka yari ciddi cevaplari yapistiriyordum ve bi keresinde esime "yengen beni cok üzüyor dedim", o da "aldiris etme" dedi...
Hatta bi keresinde anneme gitmis demis ki bu kadin "senin bi kizin var, gittigi yerde ortaligi karistiriyor"...ben naptim allah askina?
Bundan sonra tabi iyice sinirlendim bu kadina ama kimseye bisey demedim...bi aksam kayinvalidemlerde oturuyoruz hep birlikte, cay ictik, sohbet ediyoruz, bos cay bardaklari da masada duruyor, ve ben cok yorgunum, ayaklarimin alti agriyor, eyüp'te gezmekten, birden bana döndü herkesin icinde "daha ne oturuyorsuuuuun, kalksana sunlari bi kaldir" diye nerdeyse bagirdi...benim o an basimdan kaynar sular döküldü...kipkirmizi oldum, ne dicemi sasirdim ve " aaaaaaa, seni mi gerdi derdim. Sen gittikten sonra kaldiririm, yapmadigim bi sey degil zaten" dedim (hay dilim kopsaydi da demeseydim) ama bardagi tasiran son damla oldu, dayanamadim artik....

2. Biz simdi eve gectik...esim basladi bagirmaya "sen senden büyük birisine nasil böyle dersin, saygisizsin iste, terbiyesizsin iste vs. Rezil ettin hepimizi vs. Cik git bu odadan gözüm seni görmesin", ben tabi basladim kendimi savunmaya ama nafile "bana acitasyon" yapma diye bagirdi...
Gittim yattim, sonra dayanamadim yanina gittim "evet yanlis yaptim" dedim "özür dilerim", agladim öylece uyuduk kaldik...

Ama kayinvalidemle de konusmus ve gercekten affetmedigi ortada, ayni zamanda bu olayi herkese yaymis...kayinvalidem bile o kadini kinadi ve "evet kizim, olmasa iyiydi, hata ettin" dedi "ama insan hakliyim diye de bu kadar abartmaz ki, onlar bana da cok cektirdi" dedi " bi daha saygisizlik yapma, kafi" dedi...

4. Ama esim böyle degil...o kadin beni gercekten affetmedigi icin, hala bana her gün trip atiyor, tavir yapiyor, her ufak bi olay icin bana bagiriyor, yatagini ayiriyor, küslük yapiyor, konusmak isteyince itiyor...
Ve dün gece gercekten barisalim diye kac saat ugrastim sonra cok agir sözler söyledi "senin kurallarina göre bu oyunu oynamami istiyorsan, cok iyi oynarim, merak etme", "sen hic sevmedigim seyler yapiyorsun, bizim hata yapma gibi bi lüksümüz yok", "benim pis bi huyum var hic biseyi unutmuyorum", " artik her yaptigin sey bana batiyor" dedi ve ben orda patladim "naptim ben sana? Baska kadinlar gibi aldattim mi seni? Hirsizlik mi yaptim?söyle bana dedim....madem hersey sana batiyor o zaman bosanalim dedim, seni sevdigim güne lanet olsun" dedim sonra nerdeyse tüm gece aglayarak lavaboda gecirdim, ölmeyi bile istedim, kendimi öldürmeyi bile istedim, gitmeyi istedim ama burda ailemden kimse yok, bi yere gidemiyorum, hic gelip de "aglama git yatagina yat" demedi...evlilik yüzügümü kirdim...

Beni cok derinden üzdü, psikolojim cok bozuldu, insandir hata yapar elbet, pisman olur ama hic mi affedilmez ya? Hep ben suycluyum, hep ben bariscam, hep ben özür dilicem, cok yoruldum coook...ben sadece hep beni seven bi kocam olsun, bi cok cocugum olsun istedim, mutlu olalim istedim...
Ayrica cocugu cok istiyor, ben de istiyorum ama olmadi bi senedir onun da stresi var galiba, sanki hamile kalsam hersey cözülcek, bana dua edin lütfen...

Uzun oldu hakkinizi helal edin...

valla eşin sana trip atmaması lazım sen haklısın cunku uzuldum ınş barışırsınız

Bence de eşin bir daha olmasın diye sana ders vermeye çalışıyor.Yoksa öyle aman aman bir yanlış yapmamışsın.Zamanla düzelecektir..Eşin ne kadar dayanabilir ki..

bence senın bi suçun yok,bazen çok taştıgımız zamanlar kim olduguna bakmadan kalp kırabiliriz ki insanız sonuçta...gerçekten eşin uzatıyor konuyu...sabırlı ol,umarım herşey düzelir...

Sadece bahane belli ki biriktirmiş birşeyleri ondan bukadar aşırı tepki veriyor eşiniz.
Üstüne gidip sürekli barışma çabalarınız şımartmış beyefendiyi kendisini çok haklı görüyor.
Yoksa öyle abartılacak bir hatada bulunmamışsınız
Dahada yaklaşmayın sesiz kalın bakalım asıl derdi neymiş

bence sizin yaptığınız saygısızlık değil. bende olsam soylerdim. eşinizin karşı tarafı tutup üstüne üstuk durumu abartması yanlış. ne yani size emir verir gibi kalk kaldır diyecek sizde susacakmıydınız?

bence senın bi suçun yok,bazen çok taştıgımız zamanlar kim olduguna bakmadan kalp kırabiliriz ki insanız sonuçta...gerçekten eşin uzatıyor konuyu...sabırlı ol,umarım herşey düzelir...

Bence de eşin bir daha olmasın diye sana ders vermeye çalışıyor.Yoksa öyle aman aman bir yanlış yapmamışsın.Zamanla düzelecektir..Eşin ne kadar dayanabilir ki..

sende yapıcağını yapıp zaten o kadından özür dilemişsin bu kadar abartıya gerek yok o kadar insanın içinde sen bu lafı söyleyip hata ettiysen o kadar insanın içinde zurnanın son deliğinin sana emir edip kaldır şunları demesi de büyük hata
hatayı hep kendinde arama üzülme de boşver eşine de çok fazla hata yapmış gibi görünme hep ben hatalıyım dersen üstüne de çok gelir uzatma kendin de haklısın farkında ol

bende saygıdan yanayım ama sende kuçuk cocuk değilsin kocalı kadınsın ayıp yani. keşke gerdimi demeseydiin zaten gerdiğii belli :)) üzülme bence eşinede. eşin milleti konuşturuyosa bi yere kadar insan sabreder. ben olsam özur dilemezdim. beni gıdının gıdısı azarlayamaz herkez yerini bilmeli.ondan önce keşke sen yuz vermesydin eşine milleti bana bağırtıyorsun diye. yağ misali su yuzune cıksaydın.

anası değil babası değil bacısı değil...ne diye tirip yapıyor eşin anlamadım
rezil olan sensin ona ne oluyor....özür diledin ister affetsin ister affetmesin hiç üsteleme ve keyfine bakkkkk

Kimse kusura bakmasın da, herkesin ortasında bana "hala niye oturuyooon" diye bağıran kim olursa olsun, gereken cevabı veririm.
İsterse babam olsun.
"kızım bardaklar boşaldı mutfağa götürsen" demek var, bir de bu yenge hanımın söyleme şekli....
Evlendi, onlara gelin oldu diye kimsenin uşağı olmuyor kadınlar... Bu ne yaa.. çok sinirlendim saygısızlığa..
Hanımzade sizi robot zannetti heralde...
Bence haklısınız. Tamam öyle cevap vermeseydiniz keşke ama vermişsiniz. Eşinizin bunu bu kadar uzatması çok saçma geldi.
Umarım sizi anlar.. Bu konuyu çok uzatmayın, politik davranın, zaten özrünüzü (hiç haketmese de) dilemişsiniz..
Daha ne yapacaksınız ki?

Tez zamanda sorununuzu çözersiniz inşallah..

bana kalk da bardakalrı kaldır dicekler benım evımde ben de size mi sorucam dicem eşimde bana kızıcak
Allah Allah ben özür bile dilemezdim kime ne ya büyükse büyüklüğünü bilsin büyükler herseye konsumaz dolu basak boynunu eğer

eşinle kurdugun diyalogda ; eşine tamam bence hata değil ama hata diyorsan sırf herkes ıyı olsun diye özür dilerim
o zaman biticek mı bu kırgınlıgın derdım cevabına göre de gerekenı yapardım....

tamam herkesın içinde bagırarak (hoş bagırdınız mı bılmıyorum ama ) veya yukske sesle bi büyüğe konusmak doğru bişey
değil tabıı kı değil....ama benım evım benım ısım sana ne anne olsa kayınvalıdem osla neyse nınısının nınısı dış kapının dış mandalı

Allah Allah özür de dilemişsin hala tripler fln hayır bence öle durma esınn yanında aglama da git yanına bak de
ben yanlış bişey yaptım belki ama bana devamlı söylenen ve kafamı utuleyen kısııye kendımı savundum haydı hata olsun özür de diledim
Allah dahı affeder...ben ne senle ne akrabalarla aramzı kötü olmasını ıstemıyorum bı hata yaptım özürde diledim hala bana bu
acıyı cektırıyosun ne yapmamızı ıstıyosun ne yapayım böyle sürerse benı sevemdıgını ve artık ıstemedıgını anlıycam fln de

yanı kendını ezik gücsüz kısmesız gbi gösterme kayınvalıdende hak verıosa sana konussun esınle kıza zulmetme desın aa bu nedir canım
kadının birisi amcamın yengesı gelecek laf dicek bende cevap verınce kötü olcam oldu canım hayır haydı bi suç haydı bi ayıp diyelımkı
affedılmıcek bişe mı kı

kocanda tam dayaklıkmıs kusura bakma neymıs unutamıyomus yaptıgın batıyomus...eğer bu sorunu bebek
için çıakrtıyosa ben oslam bebek falan yapmam bu adamdan hayat uzun daha neler olcak ne hatalar ıslıcek sen de o da
var mı böle affetmıyorum demek unutmuyorum ben demek :47: :47: :47:

hıckımsenın benım evımde bana yapacagım ısımı soyleyemez.ozellıkle de senın yasadıgın olaydakı gıbı sevmedıgım bı ınsansa asla yapamaz.keskelerın bır onemı kalmamıs.olmus bıtmıs.bu yuzden sen esıne yengesınden onun ve annesının hatırı ıcın ozur dıledıgını kendı aılenızden bırısı bu sekılde konussaydı ona da bu sekılde cevap verecegını guzel guzel anlat.

Back