Eğer eşine güveniyorsan genel anlamda, gerçekten arkadaşında kalıyorsa, bir müddet için sıkıntı olmaz. İşsizlik zor bir şey erkekler için. Az da olsa kazanacağı bir kapı bulmak önemli. Sen de anlayış gösterebilirsin bu dönemde. Çünkü en çok senin desteğine ihtiyacı var.
bu arada eve haciz gelme ihtimali olduğunu söylemişsin. Hiç canını sıkma bu konuda.
biz de eşimle en kötü iflaslardan birini yaşadık zamanında, abilerinin işlerinde imzayı o attığı İçin, bütün iflas tek başına onun üstüne yıkıldı. 4 sene eşim evden çıkamadı, hakkında mahkeme kararları olduğu İçin 4 sene evden çıkamadı.
O zaman hayalini kurarmış, sokağa çıkıp limon satabilsem, en azından evin geçimini sağlardım diye. Tabi ben bunları bilmiyorum bile, anlatmazdı. Çünkü tamamen kendini kapamıştı. Sinirli, konuşmayan bir adam haline gelmişti. Ben de bebekle bir başıma maalesef.
neyse, hacizler başta can sıkıcı geliyordu ama o kadar fazla oldu ki, artık hiç canımı bile sıkamıyordu. Yed-i emin olarak bana bırakıp gidiyorlardı. En son ben 8 aylık hamileyken, gelip evde buzdolabı, çamaşır, bulaşık makinesi ne varsa, alıp götürdüler. Öyle gittim doğuma. En fazla biraz canımı sıktı o kadar. Bebeğin beşiği bile olmadığı İçin, sandalyeleri yan yana koyup yatak yaptım ona. Eti pişirmeyi ve tadını bile untmuştUm.
o zaman tek önemli şey, benim, oğlumun ve eşimin iyi olmasıydı. Sağlık sorunu olmasın, maddi sıkıntı da imtihandır, geçer diye bakıyordum. Ve hepsi geçiyor.
önce az biraz kazanmaya başlıyorlar. Sonra yavaş yavaş Düzeliyor işler. Yeter ki, üzerlerindeki karanlık bulutları atabilsinler. Çalışmaya niyeti olan bir erkek, bir şekilde tekrar kuruyor işlerini. Çevremde çok gördüm bunu. Evine ekmek götüremeyenler, zamanla kendi evlerini alıyor.
dua et, sabret. Bu en sıkıntılı süre bizim için 5-6 sene sürdü mesela. Pat diye geçmiyor ama geçiyor. Yeter ki kendine ve çocuklarına odaklan. Diğer şeyleri hiç kafana takma. Hacze mi geldiler? Gelir giderler, canını sıkmaya bile değmez. Sinirlerini hiç bozma, aynen işine devam et. Çocukları al, çıkıp dolaş biraz.
Şu korona ortamında parka götür diyemiyorum tabi :) Günlük bir yürüme rotası yapabilirsin kendine. Belli bir mesafe yürür gelirsiniz, sokaklarda. Onlar enerjilerini atmış olur, sen de deşarj olmuş olursun. Yaz geldi, havalar güzel. Ekmek arası bir şey yapıp, dışarı çıkın. İki güne bir yapmaya çalışın bunu. Rutin haline getir, devamlı evde olmaktan çok daha iyi gelir. Maddi imtihan, sağlık ve evlatla olan imtihandan daha kolay geçer. Yeter ki siz iyi olun. geçecek hepsi inşallah.