• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim geceleri arkadaşinda kalıyor

Eşiniz daha kısa bir süre önce artık neredeyse yataktan çıkmıyor, şaka yollu intihardan söz ediyordu. Çok zor ve yıpratıcı zamanlar yaşandı, bırakın kolaya kaçsın bir süre. Burada bir milyon kişinin kolaylıkla başarıyor olduğu şey şu an için eşinize güç geliyor olabilir. Başkalarının takati ile, hatta açık konuşayım, sizin olası takatinizle eşinizinkini aynı kefede tartarak, kendinizi yıpratmayın. Eşinizin iyi bir baba ve iyi bir eş olduğunu biliyorsunuz, bir kaç zaman bir bekar arkadaşın evinde haftada bir kaç gün kalmasıyla yoldan çıkmayacağını da biliyorsunuz ki meseleniz de bu değil zaten. Ben sizin aslında biraz da kalbinizin kırıldığının da farkındayım, buna rağmen şimdilik bu duruma bir süre daha katlanmanızı naçizane tavsiye ederim. Biraz zaman tanıyın.

Sourlife hanım, eğer konu eş değil de meselâ kardeş olsaydı, onun adına, her gün o yolu çekmiyor diye sevinirdiniz, hatta belki bir arkadaşıyla vakit geçirebiliyor olmasının toparlanmasına da katkıda bulunacağını düşünürdünüz, "eş" olduğu için "norm"alin, -meli- -malı- ların peşine takılıp da üzmeyin bence ne eşinizi ne kendinizi. Siz çok güçlü ve vefakâr bir hanımsınız, hayat arkadaşınızın tamamen kendine gelebilmesi için kısa bir süre daha gayret gösterin. Bir para kazanmaya başlasınlar, hemen toparlanır her şey.

Öte yandan, belediyeden, devletten verilen nakdi - ayni yardımların yegane ve yetersiz gelir olduğu, çocuklara yiyecek almanın bile yeri geldiğinde imkân dahilinde olmadığı zamanlar geçirildi, eşinizin para algısının kökten değişmiş olabileceğini, parayı yol parası olarak harcamak istememesini de anlamak lâzım.

Allah hayırlı bereketli kazançlar nasip etsin ailenize :)
Çok teşekkür ederim, yorumunuzla anlatmak istediğim her şeyi özetlemiş gibisiniz :) haklısınız hala bunalımda, hala geceleri uyuyamıyor, sabahları zar zor uyanıyor..o yüzden çok da karışmak istemiyorum. Ama dediginiz gibi kalbim de kırılıyor. Çok zor zamanlar geçiriyoruz, bende pek iyi değilim psikolojik anlamda. Bir süre müdahale etmemek en iyisi olacak sanırım.

Uzaksa kalır arada ne var
Hemen altından birşey arıyorlar ya
Konu sahibi zaten huylanıyor
Yangınla körükle gidiyor hep buradaki bazı üyeler
İşlerini düzeltince zaten evi taşırsanız
Biraz sabır et
Yok ben hiç huylanmiyorum. Inanın derdim güvensizlik değil, sanki bizi önemserse gelir diye düşünüyorum. subkortikal hanımın dediği gibi -mali -meli diye düşünüp kalbim kırılıyor

Yok ben hiç huylanmiyorum. Inanın derdim güvensizlik değil, sanki bizi önemserse gelir diye düşünüyorum. subkortikal hanımın dediği gibi -mali -meli diye düşünüp kalbim kırılıyor
Erkekler bizim gibi duygusal bakmıyor. İşsizlik bence duyguları köreltir. Ben iş derdindeyim kadın ne derdinde ? diye düşünüyor olabilir.

kaç senelik evlisiniz
sürekli karşıda mı olacak işi
oturduğunuz ev kira mı sizin mi
8 yılı geçti. Is karşıda olacak ama işin para kazandirip kazandırmayacagi henüz muamma. Tam bir iş gibi değil, hala iş arıyo esim. evimiz kira.

Yanlış hatırlamıorsam eşiniz bir süredir işsizdi ve siz belediyeden,kurumlardan falan maddi yardım almaya çalışıyordunuz,doğru mudur?? Eşiniz henüz para da kazanamıyormuş..Dolayısıyla ben adama hak verdim. Ortada gelen bir para yok ama her gün yol parası vermesini bekliosunuz.Eğer arkadaşında harcama yapmadan kalma şansı varsa 2 günde 1 gelmesinde bi sıkıntı yok bence. Ama giriştiği iş nasıl bir iş? Para kazanacağı kesin mi? Para kazanmadan zamanını da boşa harcamıodur umarım.Para kazanmaya başlayana dek bu gece kalmalar bence bi süre idare edilebilir. Hakkınızda hayırlısı olsun. Bol şans.
Evet dogru hatirliyorsunuz. Umarim vaktini boşa harcamıyordur. Pek para kazandıracak bir iş değil, ama karışmakta istemiyorum evde bunalıma girmesinden iyidir diye.

Gerekir.
Evde olmalı.
Kaç olursa olsun eve gelmeli.
Benim erkek arkadaşım her gün servisle Kocaeline
gidip geliyor.
Siz anlayışsız değilsiniz.

Bu arada konularınızı biliyorum.
Esiniz iş bulmuş sizin adınıza çok sevindim.
Hayırlı olsun..

Umarım ekonomik durumunuz bir an önce düzelir.. :KK51:
Çok teşekkür ederim.

• Muhteşem
Reactions: 000
8 yılı geçti. Is karşıda olacak ama işin para kazandirip kazandırmayacagi henüz muamma. Tam bir iş gibi değil, hala iş arıyo esim. evimiz kira.

peki benzin parasını cebinden mi veriyor
eğer öyleyse gelmemesi normal
güvendiğini söyledin bi kaç önceki konuda
sürekli karşıda olacaksa oraya taşının diyecektim belirsizlik var yine
bence zamana bırakın derim
evi ne zorluklarla geçindirmenin gerginliği çok olur
eşinize hak verdim ama bir bayan olarak sizde haklısınız
eşinizi takdir ettim yine iş bakması

eğer ki evin geçindirmenin zorluğunu bilmeseydim
kesinlikle haksız gelsin derdim
hele eve para yetmiyorsa eften püften kavgalar bile çıkar
Birde çocuğunuz varsa her şey 2 ye katlanır
size tavsiyem eşinize destekçi olun ama isteklerinizi söyleyin
her şeyi kendinizden vermeyerek önceden konuşursanız sorun çözülür
biriktirmeyin sıcağı sıcağına konuşun sakin bir şekilde

peki benzin parasını cebinden mi veriyor
eğer öyleyse gelmemesi normal
güvendiğini söyledin bi kaç önceki konuda
sürekli karşıda olacaksa oraya taşının diyecektim belirsizlik var yine
bence zamana bırakın derim
evi ne zorluklarla geçindirmenin gerginliği çok olur
eşinize hak verdim ama bir bayan olarak sizde haklısınız
eşinizi takdir ettim yine iş bakması

eğer ki evin geçindirmenin zorluğunu bilmeseydim
kesinlikle haksız gelsin derdim
hele eve para yetmiyorsa eften püften kavgalar bile çıkar
Birde çocuğunuz varsa her şey 2 ye katlanır
size tavsiyem eşinize destekçi olun ama isteklerinizi söyleyin
her şeyi kendinizden vermeyerek önceden konuşursanız sorun çözülür
biriktirmeyin sıcağı sıcağına konuşun sakin bir şekilde
Metrobusle gidip geliyor, arabamız yok zaten.
Ama yol parasi sorun gerçekten.
Aslında yarama parmak basmışsınız. Yine belirsizlik, yine belirsizlik... Inanın bu belirsizlik işkence gibi.
Bende çok yoruldum her şeyden.. eşimin batma şirketinden kredi borçları var. Önümüzdeki iki hafta içinde eve icra gelecek.
Çocukların buna şahit olacak olması, belki o sirada eşimin evde olmayacak olması...
Güvensizlikten önce gelen bin derdim var şuanda.

Aslında yarama parmak basmışsınız. Yine belirsizlik, yine belirsizlik... Inanın bu belirsizlik işkence gibi.
Bende çok yoruldum her şeyden.. eşimin batma şirketinden kredi borçları var. Önümüzdeki iki hafta içinde eve icra gelecek.
Çocukların buna şahit olacak olması, belki o sirada eşimin evde olmayacak olması...

herkesin sınavı çok farklı işte
bazen mevlam göstermek ister ders verir bilemeyiz
mevlama sırtını daya rahatla derim

İki tarafta hakli bence ya. Esiniz icin mesafe cok uzun ama siz de evlisiniz yalniz kalmak icin mi evlendiniz ?

Önemsiyor ama adamın parası yok corona var sürekli otobüslerde virüs tehlikesiyle ne bilim ya
Bu bir süreç
Biraz katlan
Yurtdışında çalışmaya giden adamlar var onların karısı ne yapsın
Adamlar şehir dışı yurtdışı iş gezisi vs gidiyor
Buradaki kadınların eşlerinin düzenli işi var konuşuyorlar yok göndermem yok bilmem ne
İnsanlar ekmeğin peşinde koşuyor

Önemsiyor ama adamın parası yok corona var sürekli otobüslerde virüs tehlikesiyle ne bilim ya
Bu bir süreç
Biraz katlan
Yurtdışında çalışmaya giden adamlar var onların karısı ne yapsın
Adamlar şehir dışı yurtdışı iş gezisi vs gidiyor
Buradaki kadınların eşlerinin düzenli işi var konuşuyorlar yok göndermem yok bilmem ne
İnsanlar ekmeğin peşinde koşuyor
Çok haklisiniz. Teşekkür ederim

Eşiniz de haklı.
Yol parasi ve Corona tehlikesi bence boş yere kendinizi sıkmayın.
Esim esnaf biz İstanbul'dayiz o bize yakın başka bir şehirde ben de çalışıyorum ve hafta sonları görüşüyoruz mecburen.
Onemsese gelirdi diye dusunme. Önemsiyordur elbette.
Sadece Türkiye değil dünyaca zor bir süreçten geçiyoruz, işinden olan bir sürü kişi var.
Maddi sıkıntılarınız da varmış bunları suan dert edinme demiyorum ama asgari düzeyde takmaya çalış.
İki iflas dönemi yaşamış biri olarak bu günlerde geçiyor inanın.
Eşinizi darmalayın, yanında olun.

Son düzenleme:
Eşiniz de haklı.
Yol parasi ve Corona tehlikesi bence boş yere kendinizi sıkmayın.
Esim esnaf biz İstanbul'dayiz o bize yakın başka bir şehirde ben de çalışıyorum ve hafta sonları görüşüyoruz mecburen.
Onemsese gelirdi diye dusunme. Önemsiyordur elbette.
Sadece Türkiye değil dünyaca zor bir süreçten geçiyoruz, işinden olan bir sürü kişi var.
Maddi sıkıntılarınız da varmış bunları suan dert edinme demiyorum ama asgari düzeyde takmaya çalış.
İki iflas dönemi yaşamış biri olarak bu günlerde geçiyor inanın.
Eşinizi darmalayın, yanında olun.
Çok haklisiniz, iyi ki varsınız. Çok da dert edilecek bir sey olmadığını fark ettim sayenizde.

Evliliğimizin ilk aylarında borcumuz vardı eşim daha fazla kazanmak için haftada 2 akşam nöbete gidiyordu. Benim için hiç sorun olmadı. Her akşam kalmiyorsa idare edin. Akşamları görüntülu konuşun vs. Çocuk değilsiniz kendiniz de bazı akşamlar kalabilirsiniz.

Back