• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esim gece eve gelmedi... bosanmalimiyim?

leyla2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2010
16
0
36
Diğer
merhabalar,

iki gün önce aksam yemeginde esimle ufak bi tartisma yasadik.
benim esim kapali kutudur. benimle hicbirsey konusmak istemez özel olan, arkadaslari ile ilgili,
ailesi ile ilgili,.. herseyi saklar,.. hersey icin dedikodu der,..
ablam benim esimin sirketinde calisiyor.
gecenlerde yillardan beri aramiz acik olan enistem esimi aramis kötü kötü laf etmis.
iste ablami cok fazla calistiriyormusuz, ben cikmazini istiyorum falan demis... halbuki biz zorla calistirmiyoruzki..
neyse ben bunu ablamdan ögrendim. esim anlatmadi. bi kac gün bekledim anlatmadi. bende aksam yemeginde
dedimki: enistemin seni aradigini biliyorum.
esim: "ee nolmus, o arada arar beni sohbet ederiz.." bende: "ama ne söylediginide biliyorum."..
yüzü eksidi birden.. bende: benimle herseyi paylasmani istiyorum, en yakinin benim dedim.. bana kizdi.. ben bu konulari konusup ailemin huzurunu kaciramam falan diye.. neyse.. ben cevap vermedim.. aksam uyuduk.. sabaha karsi ben cok iyi uyuyamadim. icime sikinti oldu söyledikleri.. kendi kendime söylendim biraz.. iste cok kötüsün falan diye..
sabah kalktigimdada bi baktim adam evde yok.. telefon ediyorum acan yok.. sonunda ofise gittim acaba ordami diye.. ordaymis.. önce kapiyi acmadi.. (bende anahtar yok :-() sonunda acti ben iceri girdim.. bana bi tafra.. kiziyor falan iste ailenin huzurunu kaciriyormusum, ne isim varmis orda falan filan v.s. ben öyle bi sinir krizi gecirdimki..
asil sebebim: 7 aylik hamileyim ve esim yalniz oldugumu bildigi halde saatlerce telefonumu acmiyor.
ya önemli bisey olsa? ya kötü bisey olsa? herneyse.. ben gercekten cok büyük sinir krizi gecirdim. bagirdim cagirdim beni anlamiyorsun falan filan diye..

daha sonra defol git burdan falan dedi bana.. ben gitmedim.. iste pazartesi görürsün.. ayrilcam senden falan dedi.. su haline bak falan dedi.. benim karnima agri girdi hafif.. ben gidiyorum dedi.. kafami dinlemem gerek pesimden gelme dedi.. ben gitme, karnim agriyor desemde gitti.. ben biraz uzandim ofisde daha sonra eve geldim.. ne aradi ne sordu.. gecede eve gelmedi.. bende birdaha aramadim..

bütün gün agladim.. hayir bagirsa cagirsa neyse.. 7 aylik hamile karisini yanliz birakiyor gece gece.. arayip sormuyor.. bu kizin agrisi vardi ne oldu bilmek istemiyor.. merak etmiyor.. ne beni, ne bebegimi..
zaten sinir krizi gecirmemin sebebide bu davranisi.. haber vermeden gidiyor.. kafam cok karisik.
bundan sonra ayrilmak istiyorum. yani kavga etsek dahi biz düsmanmiyiz? neden bana düsman gibi davraniyor.
inanin uzak durmak istese.. gelmeze.. ama haber etse.. merak etse kizmam bu kadar. su an bile aglamamak icin kendimi zor tutuyorum.

artik geri dönüsü olmamali bence.. yoksa yine aynisini yapar.. zaten bana deger vermiyor.. davranisi bunu gösteriyor..
aslinda cok iyi biridir.. ama hosuna gitmeyen bisey oldugunda böyle kötü biri oluyor.
pazartesi dava mi acsam? zaten gelmedide eve.. en azindan ondan önce davranmis olurum.. daha öncede böyle yapmisti.. kizmisti ve gece eve gelmeyip ofiste kalmisti..

lütfen bana bir akil verin, kafam cok karisik.. sizce bu bosanma sebebimi? kararsizim :-(

Hamile olmanıza rağmen bu kadar umursamaz davranması hoş değil tabi ki ama anlatmadığı bir konuyu bu kadar ısrarla konuşmak istemenizin sebebi ne? Bence bu tarz konuları evde konuşmayıp huzurunuzu bozmak istememesi iyi birşey.Konu ablanızla ilgili olsa bile iş konusuna dayanıyor sonuç olarak...

isle ilgili ama isin stresinide ben cekiyorum. yani özel bir sirkette calisiyorum yani sira aksamlari bir saatta olsun firmasi icin calisiyorum. yardimci oluyorum. isle ilgili herseyi bana anlatir. cünkü sirketi beraber kurduk ve ben ona cok yardimci oluyorum.

bilmiyorum, kafam cok karisik, benimle özelini paylasmazini istemem cokmu fazla? illaki arada mesafemi olmali? bana anlatsa ne huzursuzlugu olacak? tamam benim üzülecegimi düsünmüs olabilir. ama sonucta kizmasina ne gerek var. güzel bir dillede anlatabilir bana.. huzursuzluk cikar diye.. eve gelmemesi ne demek? :-(

ofiste bir büyük takvim var.. tesadüfen gördüm cumartesi icin birinin ismi ve dügün diye yazmis.
bende sordum, kim bu ... kisi diye,.. bana cevap olarak "sana ne" dedi..

ben ona herseyi ama herseyi anlatiyorum.. inanamiyorum bana böyle davranmazina.. sanki kücük bir cocugum..

öfkeyle kalkan zararla oturur canım..tamam eşinin yaptıkları doğru değil ama bence biraz daha zaman geçmesini bekle..şöyle biraz rahatla..bak hamilesin hem..kendini paralayıp bebişini de üzme..

şuan boşanma davası için çok erken..bence bekleme de kal..istersen sonra yine dava açarsın..

başka sorun olmadığına emin misin .Yoksa eşinin karakteri bu sanırım genel tavrı buysa ve sen eşinden hoşlanmıyorsan boşanabilirsin ama sadece bu durumdan ötürü dava açayım diosan yapma bebeğine de sanada yazık bekle biraz geçici bir kriz olabilir .Sakin kalmak da yarar var.

isle ilgili ama isin stresinide ben cekiyorum. yani özel bir sirkette calisiyorum yani sira aksamlari bir saatta olsun firmasi icin calisiyorum. yardimci oluyorum. isle ilgili herseyi bana anlatir. cünkü sirketi beraber kurduk ve ben ona cok yardimci oluyorum.

bilmiyorum, kafam cok karisik, benimle özelini paylasmazini istemem cokmu fazla? illaki arada mesafemi olmali? bana anlatsa ne huzursuzlugu olacak? tamam benim üzülecegimi düsünmüs olabilir. ama sonucta kizmasina ne gerek var. güzel bir dillede anlatabilir bana.. huzursuzluk cikar diye.. eve gelmemesi ne demek? :-(

ofiste bir büyük takvim var.. tesadüfen gördüm cumartesi icin birinin ismi ve dügün diye yazmis.
bende sordum, kim bu ... kisi diye,.. bana cevap olarak "sana ne" dedi..

ben ona herseyi ama herseyi anlatiyorum.. inanamiyorum bana böyle davranmazina.. sanki kücük bir cocugum..

tek celsede boşanırım...bukadar strese gelemem..eşinin yaptıkları hiç normal deqil..sen üzülme diye falanda yapmıyo hayel kurmayalım..zaten kendisi yaptıqı hareketlerle seni katkat üzüyor...asla gelemem..bu kişi düzelmez..ne demek sanane yaa..sen onun eşisin..biran önce ayrıl ve bebeqinle kendine yeni bir hayat kur..biran önce yeni düzenine alış..yoksa bu adama katlanmaya devam edersen bizim alttaki komşu qibi sinir krizi geçirdiqinde soluqu hastanede alırsın..Rabbim kolaylık versin..hayırlı doqumlar ve saqlıklı hayırlı bir bebek nasip etsin cnm..bu arada ben olsam ailemin yanına giderdim..onun içi cız etsin birazda..arasa sorsa bile cvp vermezdim..gelse yalvarsa bile affetmezdim..elmi yaman beymi yaman gösterirdim gününü..

Son düzenleme:
tesekkürler cevaplar icin.
esimin karakteri bu. kurdugu cümlelere cok dikkat eder. annesi bir defasinda telefonda bana: "senin hakkinda birsey anlatmadi bana" dedi.. kadinin icine dert olmus olmaliki bana diyor..
benim hakkimdada kimseyle konusmaz.
icine kapali.. bende tam tersi.. konusmam gerek... yasadigimiz yerde arkadaslarimda yok.. ailemlede herseyi konusmak istemiyorum. zaten arkadaslarada güvenen biri degilim..

esimle konusabileyim istiyorum.. her konuyu.

ama o cok dikkat eder. ben beni kendinden ayirmazin istiyorum. ben elmiyim diye düsünüyorum. biraz fazla romantigim herhalde.
ama asil sorun bana sakin davranmayip kizmazi, sonra eve gelmeyip, telefonda acmamazi..
öldükmü kaldikmi haberi yok. pekte kafasina takmiyor. nisanliykende böyle yapardi. kizardi telefonu acmazdi günlerce.. delirirdim..

simdi anneme anlatsam: kizim sana demedimmi, sen onu biliyordun, diyor.. bende kimseye anlatmiyorum..
bi insan nasil böyle davranabilir. ben kavgada etsek, nefrette etsem, biri ararsa telefonu acarim. ya cok önemliyse?

öff korkuyorum.. ya o acarsa bosanma davasini.. terk edilmek istemiyorum :-( acele etmemin sebebide bu..
terk edilmek istemiyorum.. önce davranmak istiyorum.. ki beni kiran o.. yanliz birakan o..

sevmedigimden degil.. cok seviyorum.. ama terk edilmek istemiyorum..

Çok özel bir dönemdesin ..Kızmakda üzülmek de çok haklısın.Eşinin senin üstüne titremesi lazımdı..

Yine de hemen boşanma davası falan açmayı düşünme..Sakin olmaya çalış..Bebeğin için kendin için..Biliyorum kolay değil ama sen artık bir annesin,sadece kendini değil bebeğini de düşünmen gerekiyor..
Kendini rahatlatacak bir şeyler yap şu dönem,yakın arkadaşın varsa ona açıl ya da aileden sevdiğin güvendiğin birisi,konuş paylaş,ve dinlen..Bunları düşünmemeye çalış..Bebeğin sağlıkla doğsun..Bu arada eşinde kendine gelir doğumdan sonra sakince konuşurusunuz ..

Her zaman boşanma davası açabilirsin ama bebeğin için bu günlerin geri dönüşü yok.Önce onu ve kendini düşün kardeşim.

tek celsede boşanırım...bukadar strese gelemem..eşinin yaptıkları hiç normal deqil..sen üzülme diye falanda yapmıyo hayel kurmayalım..zaten kendisi yaptıqı hareketlerle seni katkat üzüyor...asla gelemem..bu kişi düzelmez..ne demek sanane yaa..sen onun eşisin..biran önce ayrıl ve bebeqinle kendine yeni bir hayat kur..biran önce yeni düzenine alış..yoksa bu adama katlanmaya devam edersen bizim alttaki komşu qibi sinir krizi geçirdiqinde soluqu hastanede alırsın..Rabbim kolaylık versin..hayırlı doqumlar ve saqlıklı hayırlı bir bebek nasip etsin cnm..bu arada ben olsam ailemin yanına giderdim..onun içi cız etsin birazda..arasa sorsa bile cvp vermezdim..gelse yalvarsa bile affetmezdim..elmi yaman beymi yaman gösterirdim gününü..

mhmm.. öyle yapmak isterimde.. annemle babami ise karistirmak istemiyorum. cok konusuyorlar sonra moralim dahada bozuluyor.. zaten eve gelmiyorki.. umurunda degilki.. arasa acma diyorsun.. arayan yokki..
bosanmaktan korkuyorum.. iki ay sonra dogum.. keske daha önce bebek olmadan terk etseymisim bi süründürseymisim onu :-(

Eşinin boşanma davası açacağından kuvvetle şüpheleniyorsan ne diye iyi biri falan filan die kendine kandırıyorsun hemen boşayacaksa seni hiçte iyi niyetli biri değil bence ayrıca kesinlikle davayı sen açma çünki sen bu kararsızlıkla acaba ben açmasam boşanmazmıydık o açarmıydı falan diye kendini yiyip duracaksın bırak bakalım o açacakmı eğer açarsa da yolu açık olsun 7 aylık hamile karısını sebepsiz yere boşayan adamdan ne koca ne baba olur hiç üzülme:20:

Eşinin boşanma davası açacağından kuvvetle şüpheleniyorsan ne diye iyi biri falan filan die kendine kandırıyorsun hemen boşayacaksa seni hiçte iyi niyetli biri değil bence ayrıca kesinlikle davayı sen açma çünki sen bu kararsızlıkla acaba ben açmasam boşanmazmıydık o açarmıydı falan diye kendini yiyip duracaksın bırak bakalım o açacakmı eğer açarsa da yolu açık olsun 7 aylık hamile karısını sebepsiz yere boşayan adamdan ne koca ne baba olur hiç üzülme:20:

bekleyip görecegim o halde.. ama hicbirsey yapmayacagim.. isime gücüme bakacagim.
bu süre sarfinda ben üzülüyorum.. bebegim kötü etkileniyor biliyorum..
onu affetmek istemiyorum.. ama affetmekte istiyorum.. cikmazdayim..
en iyisi sakin olmak.. farkli ugraslar bulacagim kendime.. kitap okuyacagim.. gezmeye gidecegim..
bugün disarida hava cok güzel.. hafta sonu icin plan yapmistim esimle sinemaya falan gideriz diye..
ama olmadi iste..

ailenin huzuru diyor.. ama huzuru bozan kendisi.. eve gelmedi.. nasil huzurmus bu?..
belki korkmamam gerek.. zaten onun eve katkisi hic yok.. parasal yönden ben gecindiriyorum evi.. kazanci ancak evin taksitini ödüyor. bütün diger masraflari ben karsiliyorum.. kazanamiyor. calisiyor olmuyor.. kismetsiz biraz o konuda.. arada yüzüne vuruyorum.. dahada cabalasin diye.. evin erkegiymisim gibi olmak istemiyorum.. sorumluluk istemiyorum daha fazla.. üc yildir evliyiz artik biktim.. öffyaa..

belkide onun icin bu kavga bir bahaneydi.. böyle bir bahane ariyordu zaten.. görecegiz.. zaman gösterecek.

içine kapanık bi yağısı olduğunu sizde aileisde biliyor.bilmenize rağmen ısrar etmişsiniz.sonradan olan bi durum değilki neden rahatsız oldunuz bu durumdan.sizi düşünmüş ailemin huzurunu kaçıramam böle konularla demiş siz üstelemişsiniz.başkaları yüzünden niye tartışasınızki enişteniz ne dediyse dedi boşverin.eşiniz belki siz hamileisniz die üzülmenizi istemedi.bence eşinizin huyunu biliyosunuz ona göre davranın yeni bi davranış değil bu boşanılacak bişeyde değil sizi aldatmadığı sürece .gitmiş adam iş yerinde yatmış uzaklaşmak istemiş biraz.stres yapmayın eşinizin işi sonuçta size yansıtmak istmeiyor işini evine taşımıyor ablanızda eniştenizde beğenmiyorsa işi çıkar gider daha az çalışacağı yer bulur aile yıkılmaz böyle bi sebepten.size böyle konuları ansıtmasınlar olan size ve ailenize oluyor.bence bunda abartılcak bişey yok bebeğinizi düşünün stres yapmayın eşnizin gönlünü hoş edin yapısı o demek kapalı kutu herşeyi içinde yaşıyo

Ortada ayrılacak bir durum göremedim sadece iletişim eksikliği var evliliği çocuk oyuncağına çevirmeyin

peki kapali kutu diye eve gelmemezini hosmu karsilamaliyim?

üc yildir evliyiz. bugüne kadar bir gün olsun hic bir tartismada evi terk etmedim.

hic bir zaman telefonu acmama sorumsuzlugu göstermedim.

kapali kutu, o bunun huyu diye kabul etmelimiyim? birazda o özveride bulunmali öyle degilmi?

bana bu aileyi yiktin diyebilirmi böyle ufak bir tartismada?

evet bencede enistem cok kötü biri. zaten biz ayrilsak kina yakar eline, cünkü hepimizin kötülügünü istiyor.

yoksa aramazdi esimide. zaten ablamin baska iste calismazini istiyor, bizimle calismazini istemiyor.

cünkü bizden nefret ediyor. annemlerden nefret ediyor cünkü. biz ona bisey yapmadik.
ablamda yanimizda egitim görüyor. normal sekilde calismiyor. ciraklik gibi. istedigi zaman ise gelip, istedigi zaman cikar. cok rahat davranir. bazen ise cocuklarini dahi götürür. biz her zaman göz yumduk. esimde. enistemin o tavri sirf bize zarar vermek icin. cuma günde ise gelmedi. isi varmis. evden calisirim diyor. evden calistigindada esi böyle yapti iste. aslinda utaniyorumda. ne bicim ailesi var der esim. ama benim ne sucum var? öffya..

''yapmayın Allah aşkına arkadaşlar.Böyle bir başlık oldumu hiç eşim eve gelmedi boşanmalımıyım.Bu kadarmı kolay bu işler.Hani yuvayı dişi kuş yapardı ortada şiddet -aldatma olmadığı sürece yapıcı olmakta fayda var.

3 senelik evliyim diyorsunuz eşinizin huyunuda biliyorsunuz bellki anlatıp canınızı sıkmak istememiş siz neden onun ağzından duymaya çalışıp hem kendi canınıız hem onunkini sıkıyorsunuz üstüne üstlük tartışmak için ofisine gidiyorsunuz.Ben hatanın %20 sini eşinizde buluyorsam ki o hatada sizi tartışma sonrasında ısrarlı arayışlarınıza en azından birşeymi oldu acaba diye cevp vermediği için diğer kalan%80 bana göre sizin.

Boşanmayı hatırlatmasının sebebi belkide sizin ondan çok kazandığınızı ona ima etmeniz.eşler arasında asla konuşulmaması gereken bir mevzu çünkü bu.Ticarethane değil ki evlilik kurumu paylaştığınız bir yuva.Sen mi çok kazanıyorsun ben mi bu konuşulur mu hiç.

tabiki boşanmamalısın sakince ortalığın yatışmasını beklemelisin.

Eşinizin genel olarak sizle iletişim sıkıntısı olabilir, bunu konu üzerinden değilde genel olarak çözmeye çalışsanız
daha iyi olur bence. Ya da çözülmüyorsa yapı olarak olduğu gibi kabul etmekte gerekebilir.
Eşinizin sizinle paylaşmadığı şey ilginç aslında, belki de sizi üzmek bile istemedi.
Konu sonuç olarak sizin ablanızla ve eniştenizle alakalı, çok rahat bir şekilde senin eniştenlen mi
ablan mı uğraşacağım, çıksın işten de diyip, size olayı çok farklı ve sert şekilde yansıtabilirdi, ama yapmamış.
Tam aksine konuyu bile büyütüp açmamış.
İletişim eksikliği gibi görünebilir ama bir taraftan da iyi bir tepki vermiş bence.
Bu iletişimle ilgili sıkıntınızı iyi olduğunuz bir zamanda bir konu üzerinden değil, genel olarak konuşun, duygularınızı anlatın.
Hamile hamile pek hoş tepkiler olmamış ama boşanılacak bir durum yok bence şuan.

eşinizin yapısı böyle madem ki birde gerçekten bir sorun olduğunu biliyorsu nuz ve anlatmak istemiyor..üzerine bu kadar gitmemeliydiniz..
hadi evde cıngar çıkarın felan ama işyerinde yaptığınız cidden hoş olmamış..
evet eşinizin de sizi aramaması sormaması affedilemez bir hata olmuş..bebek bekliyorsunuz hemen böylesi bir sebepten ayrılmayı düşünmeyin lütfen..doğacak çocuğunuzu düşünün..önce bir sakinleşin ikinizde sonra oturup yapıcı bir şekilde konuşmanızı yapın..aranızda sorun olarak gördüğünüz mevzulara açıklık getirin..:71:

canım eşinden bu saatten sonra değişmesini bekleyemessin elbette ki demek istediğim o ona göre davranmalıydın huyunu biliyosun anlatmıyomuş hiçbişeyini olayın bu boyuta gelecek kadar uzatmasaydın söylenmeseydin keşke gece.eve gelmemesi doğru değil yaptıklarını asla desteklemiyorum ama seni telaşlandırmak istedi biraz peşinden koşmanı endişelenmeni istedi veya gerçekten çok bunaldı içinden çıkamadı yalnız kalmak istedi.hiç bişeyini paylaşmıyo diyosun kimbilir nasıl problemlerle uğraşıyo sıkıntıları var nerden bilesinki.ben asla eşinin yaptıklarını onaylamıyorum üstelik hamilesin ama olay bu noktaya gelmemeiydi.yani bu kadar üstüne gitmeseydin keşke.kim bilir nelerle boğuşuyo senin bilmediğin adam belki iice doldu yalnız kalmak istedi.sen evini terketmedin belki ama eşin başedemedi belki hırsına yenildi.zayıf bi anına denk geldi.aile bu kadar kolay kurulmuyoki öyle tek sözle yıkılsın.bence hırsla söyledi o kelimeyide vede kimse kırılcak üzülcek die ailenden tavizler verme boşver onlar kırılsın arkandan laf etsinler ama yeterki eşinle mutlu ol gerekirse ablanla da konuş eşin yüzünden hamile hamile neler yaşıyorum de çalışma gerekirse de gerekirse ne var yani işmi bitmiş ona.beğenmiyosa çalışmaz.yeterki siz iyi olun sizi düşünmeyeni sizde düşünmeyin

bekara kadın/adam boşamak kolay
böyle olur olmaz nedenlerle yuvalar yıkılacaksa , kimse evlenmesin o zaman !

anlıyorum hassa bir dönmdesiniz ama 3 yıllık evliliğinizde eşinizi tanımış huyunu suyu biliyor olmanız lazım
bazı insanlar içe kapanıktır , herşeyini anlatmaz . belli ki eşinizde öyle
onu böyle kabul etmeniz lazım
para meselesine gelince kredi dediğiniz ayda 1000 liradan aşağı değil.
biriniz kredi öder , diğeri evi geçindirir. o kadar da fedakarlığınız olsun yani

Leylacigim madem evlendin, bunun bir tanisma anlasma dönemi olmustur herhalde. Eeee birde hamilesin, yani sevdigin, güvendigin, ondan cocugum olsun dedigin erkekden. Peki simdimi huyunu ögrendin?

Back