Eşim evimizi kumarda kaybetmiş

gecmıs olsun ...
gercekden cok uzucu ve zor bı durum
o evı telefı edıp yenısını alacaksın nasıl odersen ode gıt 2 işte calıs ben anlamam baska turlu telafı edemezsın derdım
son bı sans verırdım telafı etmesı ıcın
senınde emegın var o evde o emegın karsılıgını yerıne getırmelı

Düşünüyorum düşünüyorum aklım almıyo. Darp marp gec suanda burda olmanız bile enteresan. Adam bana gelecek ve evi kumarda kaybettim diyecek yedi ceddinin seceresini dökmüştüm suanda.

ev bu neticede en kötüsü 100.000 tl eder..nasıl bir kumar ki hem sizden saklayabilmiş oynadığını hem de bu kadar para kaybetmiş...
nasıl bir kumar oynamış yani?

Canım bu kumar alemi.. böyle insanları yoluyorlar.. masa kazanıyor.
Bunun gibi adamlar da dımdızlak kalıyor... Ne yuvalar yıkılıyor.
Kumarı oynatanların ekmeği helal değil... oynayanın da benim gözümde kanı bozuktur.
Allah akıl vermiş fikir vermiş.. sen nasıl böyle büyük yalanlara imza atarsın.
Hiçmi elin titremedi o parayı masada bırakırken vicdansız derler adama....

(konu sahibi yanlış anlama benim eskisi için söylüyorum birazda bunları)

Hic kumar oynamayan birisi bukadar büyük oynayamaz ..

Aynisi basima gelse , kapiya koyardim esimi...

Merhaba kızlar. Kafam allak bullak, sağlıklı düşünemiyorum şu anda. Sizlerden fikir almak istiyorum. Öncelikle, hiç kimseye %100 güvenmemek gerekiyormuş, bunu yeni anlıyorum. Biz birkaç yıl önce kooperatif gibi ödemesi olan bir binadan daire aldık küçük bir peşinatla. Kendimiz oturamadık çünkü girdiğimiz daire bulunduğumuz yerde değil başka bir ilde. Neyse, daireler teslim edildi, kendimiz oturamayacağımız için kiraya verdik. Ben de tanıştım onlarla, yeni evli bir çift. Çok beğendiler evimizi. Yeni ev, yeni eşyalar, yeni gelin. Ne güzel dedim, Allah mesut etsin, güle güle oturun. Kiracılarımız 2 yıl oturduktan sonra, eşim bana onların taşınacaklarını söyledi. E tamam dedim, başkası tutar. Evi boşalttılar, ben oraya gidip emlakçılarla görüşeyim dedi, yine olur dedim. Çok güveniyorum ya, gözüme perde inmiş sanki. Ne kadar safmışım. Meğer evimizde oturan bu kiracılar kendisi çıkarmış. Satacağını söylemiş. Şimdi düşünüyorum da ben oraya emlakçılarla bi görüşmeye gideyim dediğinde yapmış olmalı bunları. Eminim.Sonuç ; birkaç gün önce dedim ki ' ben yeni kiracılarla tanışmadım, tanışmak istiyorum. Diğer çift ne iyi insanlardı.'Kem küm etmeye başladı. Anladım ters birşeyler olduğunu hareketlerinden. Ne oluyo sana neden böyle davranıyosun, tanışamazmıyım insanlarla ben dedim. İçindekileri dökmeye başladı. Çok üzgünüm ama kiracı falan yok, ev de yok. ben o evi kumarda kaybettim dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Tartakladım onu. Kavga kıyamet, bilirsiniz işte. Sabahı zor ettik. Bu yaptığını, 2 senedir bunu benden saklamasını kaldıramıyorum. Tek güvencemiz o evdi. Kendimce seviniyordum. Ama kaybetmiş. Onu affedemiyorum, kaldıramıyorum. Ne olacak şimdi. Ben ona çok ağır laflar söyledim. Birbirimizin yüzüne bakacak halimiz yok.Boşanmayı düşünüyorum. Çünkü bu attığı kazığı hayatım boyunca unutamayacağım ve hiçbir şey olmamış gibi davranamam. Evden gönderim onu. Peki ne olacak şimdi? Siz olsanız ne yapar, nasıl davranırdınız.Ben kabullenemiyorum:KK61:
Arkadaşım 2 senedir bunu benden sakladı diyorsun kumar alışkanlığı yok diyorsun,ne kumarı diye sormak aklıma gelmedi diyorsun.Tamam da ayakta mı uyuyorsun.2 yıldır gelen bir kira geliri yok mu.Artış zamanları filan olmadı mı.Eşin kumarda ev kaybedecek kadar oynuyorsa hiç mi farketmedin.Kendin gidemiyorsan bile aileden birini bir tanıdığını gönder eve.Kimmiş neciymiş kimden satın almış.Daha doğrusu acaba ortada satın aldığınız bir ev var mı?Ev aldım diye peşinatı ve eve giden paraları yemiş olmasın.Telefonla uyduruktan kiracı ayarlamak kolay.

Hayır hiç olmaz. Evden işe işten evedir hep. Kiracı çıktı, ben gidip emlakçılarla görüşeyim dediğinde yaptı bu işi anlaşılan. Yine yalan söylüyor diyorum içimden.
ben sizi anlıyorum.ama tekrar ediyorum.bana bu kumar işi gibi gelmiyor.
adam kiracılarla görüşmek için gidecek sadece bir kez ve kumar oynayıp ev kaybedecek.olmaz.
daha önce oynuyor olması lazım.ki öyle olsa muhakkak anlardınız.eve giren para belli,çıkan para belli muhtemelen.eksilen parayı anlardınız.kumar dediğiniz şey küçük parayla olmaz.
küçük parayla oynayan da bir kere de ev kaybetmez.

Düşünüyorum düşünüyorum aklım almıyo. Darp marp gec suanda burda olmanız bile enteresan. Adam bana gelecek ve evi kumarda kaybettim diyecek yedi ceddinin seceresini dökmüştüm suanda.
Bu yaşadığımız kavga dövüşün üzerinden bikaç gün geçti. İlk şoku atlattım galiba, size sormayı akıl edebildiğime göre. Ama hala kafam allak bullak. Uyuyamıyorum, yiyemiyorum. Evden zaten gönderdim. Nerde olduğunu bilmiyorum

Bu yaşadığımız kavga dövüşün üzerinden bikaç gün geçti. İlk şoku atlattım galiba, size sormayı akıl edebildiğime göre. Ama hala kafam allak bullak. Uyuyamıyorum, yiyemiyorum. Evden zaten gönderdim. Nerde olduğunu bilmiyorum
Allah allah saka gibi, cesarete bak ailenin haberi var mı

o evi araştırın.tapusunu hiç gördünüz mü.eski kiracıların numarası vardır.onları arayın.neden çıktınız diye sorun.oraya gidin şuan oturan var mı?
varsa kimden almışlar.

ben sizi anlıyorum.ama tekrar ediyorum.bana bu kumar işi gibi gelmiyor.
adam kiracılarla görüşmek için gidecek sadece bir kez ve kumar oynayıp ev kaybedecek.olmaz.
daha önce oynuyor olması lazım.ki öyle olsa muhakkak anlardınız.eve giren para belli,çıkan para belli muhtemelen.eksilen parayı anlardınız.kumar dediğiniz şey küçük parayla olmaz.
küçük parayla oynayan da bir kere de ev kaybetmez.
Evet ama ne diyeceğimi bile bilmiyorum. Hem o anlamaz ki kumarda falan. Hiç yaptığı iş değil. Bu ne böyle başıma gelen şoktayım. Evet bana da başka bişeymiş gibi geliyor. Anlamaz o kumardan falan, hem korkar öyle şeylerden. Yorumlara bakılırsa çoook araştırmam gerekecek. İlk şoku bi atlatayım da.

Evet ama ne diyeceğimi bile bilmiyorum. Hem o anlamaz ki kumarda falan. Hiç yaptığı iş değil. Bu ne böyle başıma gelen şoktayım. Evet bana da başka bişeymiş gibi geliyor. Anlamaz o kumardan falan, hem korkar öyle şeylerden. Yorumlara bakılırsa çoook araştırmam gerekecek. İlk şoku bi atlatayım da.
atlatın artık.evet kolay bişey değil ama sevgiliniz değil o.eşiniz.ortada bir çocuk var.
kalkın ayağa araştırın durumu.muhakkak bir açık vardır bu olayda.siz şoktan anlayamamışsınızdır.
bu kadar akıllıca tasarlanmış bir şey değil bu.ortada farklı bir yalan var ve bu yalanda çok büyük açıklar var.
kafanızı toplayın ve taşları bir bir yerine oturtun.

öyle görünüyo ki başka bişey çıkacak altından..
bi şekilde başka biyere gitti o ev, ama hiç kumar oynamayan adam koca evi kumarda kaybettiğini söyleyip sıyrılıveriyor..
peşini bırakmayın, ulaşın o evi alanlara..

elmiş bence hala olayı tam kavrayamadı..insan önce bir şok olur,düşünemez ya sanırım öyle...
biz dedikçe aklına geliyor sanırım..
konu sahibi bi silkelen bakalım önce..emlakçıyı ara bir konuş bakalım ne diyecek? başka ildeyse mutlaka emlakçı kanalıyla satmıştır..
araştırsın..o ilde tanıdığınız başkaları var mı?

Evi satabilir; sonuçta oturmadıkları ev ve bu nedenle aile konutu şerhi olmaz...

Eşinin evi satmasında engel yok da insan direk evi kumara yatırmaz; önce küçük oynar parası bitince eve gelir sıra...

Arkadaşım 2 senedir bunu benden sakladı diyorsun kumar alışkanlığı yok diyorsun,ne kumarı diye sormak aklıma gelmedi diyorsun.Tamam da ayakta mı uyuyorsun.2 yıldır gelen bir kira geliri yok mu.Artış zamanları filan olmadı mı.Eşin kumarda ev kaybedecek kadar oynuyorsa hiç mi farketmedin.Kendin gidemiyorsan bile aileden birini bir tanıdığını gönder eve.Kimmiş neciymiş kimden satın almış.Daha doğrusu acaba ortada satın aldığınız bir ev var mı?Ev aldım diye peşinatı ve eve giden paraları yemiş olmasın.Telefonla uyduruktan kiracı ayarlamak kolay.
Çook güveniyorum ya, aklıma hiç bir şüphe dahi gelmedi. O kadar normaldi ki herşey. Kavga anında akıl edemedim ki. Gönderdim evden, tartaklayarak. Artış zamanlarını falan kontrol etmedim ki hiç. Hep o hallediyodu. Selimle görüştüm kirayı yatırmış falan diyodu. Aklım gelmezdi böyle bişey. Çıldıracağım. Tavsiyenize uyup orada oturan arkadaşımı göndereceğim şimdi eve. Olmadı ben giderim.

elmiş bence hala olayı tam kavrayamadı..insan önce bir şok olur,düşünemez ya sanırım öyle...
biz dedikçe aklına geliyor sanırım..
konu sahibi bi silkelen bakalım önce..emlakçıyı ara bir konuş bakalım ne diyecek? başka ildeyse mutlaka emlakçı kanalıyla satmıştır..
araştırsın..o ilde tanıdığınız başkaları var mı?
Evet arkadaşlarım var. Ben onlara da anlatayım durumu o zaman. Gidip baksınlar eve. Olmadı ben giderim

Çook güveniyorum ya, aklıma hiç bir şüphe dahi gelmedi. O kadar normaldi ki herşey. Kavga anında akıl edemedim ki. Gönderdim evden, tartaklayarak. Artış zamanlarını falan kontrol etmedim ki hiç. Hep o hallediyodu. Selimle görüştüm kirayı yatırmış falan diyodu. Aklım gelmezdi böyle bişey. Çıldıracağım. Tavsiyenize uyup orada oturan arkadaşımı göndereceğim şimdi eve. Olmadı ben giderim.
Şimdi bu işin güvenmekle alakası yok ki!! Bizim bir gayrimenkulümüz varsa ve eşim ilgileniyorsa dahi kira yatıyor mu,artış ne oldu,gelen para nereye gidiyor sorarım.Bunları sormam eşime güvenmediğimden değil,evlilikteki yatırım/ev ekonomisi/harcamalar....adını ne koyarsan koy.
Ailenin bakış açısına bakılırsa,onlar işin giden ev kısmında.Sağlık olsun yine alırsınız...Yahu ev gitmiş onu geçtim.Kumar oynayan bir koca var ortada.Hem de evi kumar masasına yatıracak kadar şuursuz bir koca var ortada.

X