Eşim Eltime mi Aşık?

E baştan da demiştim zaten narsitliği aşılamaya çalışıyor bana diye...
özgüven aşılamalı narsistlik değil.

resimden analizi gördük de fotodaki bakışın manasını çözeni ilk kez duydum.

inşallah işe yarar.

Fesatlığı şu anlamda yazmıştım kuruntu yapıyorsun.Benim kayınım Doğum günlerinde hep hediye alır bana arar sağolsun kendisi ve eşini çokta seviyorum.Yani siz böyle bir aileden gelmediniz diye ters geliyorsa aile içi sevgi saygı siz tekrardan düşünün

Arkadaşım resim çizmek iç dünyanın dışa vurumudur.
Ama poz vermek, anlık güzel olma halidir.
Benim arkadaşım çok zor günler geçirdi. Gözünün yaşını siler, gülümserdi. Neden böylesin dediğimizde, kötü zamanlar geçecek ama fotoğraflar hep kalacak derdi.
Aslına bakarken senin anlattığın şeyle, bu yöntemin pek ilgisi yok.

Yani bilemedim şimdi siz bu işin uzmanı misiniz fakat böyle bir çalışmada olabilir.Terapist fotoğraflarda ki bakışlara doğallığa göre yani
farkında olunmadan çekilmiş fotoğraflara göre yorumlamış olabilir.

Ahsjsjsjssj

Terapist mi bu şimdi?" ayy bence buse seni resmen kıskanıyoğğğğ"temalı terapileriniz ile hiçbir yere varamazsınız.

Diplomayı gördünüz mü? Hoş sahte bile olabilir. Bakın böyle terapi olmaz, kesinlikle yanlış yoldasınız. Sizi bir problemden kurtarıp başka bir problem olan narsistliğe sürükleyen bir" terapist"iniz var. Gözünüzü dört açın bence.

Ben psikoloji son sınıf öğrencisiyim, hocalarımız bu gibi "terapist" lere daha ziyade şarlatan der.

Benim ailemde de bu tarz şeyler var ama siz benim sorunumu anlayamamışsınız!!!

Eltime gösterdiği ince fikirliliği bana da gösterse problem yok. Ama ona kadar o kadar düşünceli olup bana olmayınca insan doğal olarak sorguluyor... Siz sorgulamayacaksınız yani böyle bir şey yaşasanız... Eşiniz anneler gününde size çiçek almayıp, eltinize alsa ne hissedersiniz merak ettim açıkçası...

Diploması asılı zaten duvarda... Bilemeyeceğim, benim ablam da terapist ama ona gayet normal geldi terapistimin yaklaşımı... Gerçi bu narsistlik aşılama seanslarını ablamla paylaşmadım daha...

Terapistimiz bizi tanıdıktan sonra bu fotoğraf işine girdi. Gördü ki hem ben hem de eşim açık insanlarız. Duygularımızı bastıramıyoruz. Mesela aile fotoğraflarında hem ben hem de eşim kendi ailesine daha çok meyletmiş son resimlerde. Dedi "Bak sen eşine diyorsun ailesine düşkün diye ama sen de aynı şekilde kardeşine ne kadar düşkünsün. Ona doğru yönelmişsin resim çekilirken" dedi ki açıklaması çok mantıklıydı. Diğer resimlerde ki yorumlarında da oldukça haklıydı... Mesela eşimin ailesiyle çekildiğimiz resimlerde eşim hiç benim yanımda yer almamış, ya anne ya da babasının yanında... O zamana kadar eşim de bunun farkında değildi... Resimler aslında o kadar çok şey anlatıyor ki... O sebeple terapistimin doğru ilerlediğini düşünüyorum...

Narsistlik olayına çok fazla değinmeyeceğim. Zira bana da çok saçma geldi. Hele 'sen bir kaç gömlek üsttesin kv seni kıskanıyor' tarzı konuşması bana da çok saçma geldi. Biz narsistliği kötü anlamda kullanırız. Terapist anlamını mı bilmiyor acaba diye bile düşündüm :)

Diğer taraftan fotoğraftan beden dili okumak olamaz bir şey değildir. Bunun uzmanlık alanı bile. var. Yani biz beden dili okumayı bilmeden kendimizce gülen birini evet mutlu diyebiliriz ama tek bir nokta bile yeter iç dünyasını anlamaya. Ellerin kolların duruşu, kafanın ve gövdenin ne kadar birbirine dönük olduğu bakılarak yapılır bu yorum..

Daha hamilesiniz belki düşünmemiştir.Erkekler kucağında bebeği görmeyene kadar anne olarak görmüyor eşini.Benim Kocam da abisinin eşine abisine düşkündür özel günleri atlamaz hatta çok beğeniyorum bu hallerini çünkü aile bağları çok kuvvetli olması benimle çocuğumla ilgili o kadar olumlu etkisi var ki.Yani anlattığınız şekilde bir aileye sahibim hiç sizin gibi düşünmemiştim.

O adamın ağzını yırtarım valla, burda yok şöyle yok böyle. Başınıza gelsin bakalım. Kocan kendince kıskançlık ortamı mı yaratıyor diye de düşündüm. Rekabet gibi.

Konu sahibinin düşünmesi ile alakalı değil ki durum? Eşiniz aile bağlarının kuvvetli olması yönünü sizin üzerinizde de göstermiş. Ancak bu olayda tek taraflı bir durum var. Bir yöne gösterilen tutum diğer tarafa gösterilmiyor. Konu sahibi eşinin ailesi sayılmıyor mu? Bahsettiğiniz durum ile konudaki durum aynı değil.

Hanımefendi size hak veriyorum.Kadın çözemediği ciddi sorunları için iki medeni insan gibi eşiyle terapiye gidiyor ve terapinin kendilerine iyi geldiğini söylüyor çok uzman olmasak da terapistin doğru yolda olduğu anlamını çıkarabiliriz.Lütfen buraya konu açan insanların gerçekten hassas süreçlerden geçtiğini ve sizin yorumlarınızı gerçekten çok ciddiye aldığını dikkate alıp gelişigüzel yorum yapmayalım.

Beni anladığınız için çok teşekkür ederim... Keşke sizin gibi insanların sayısı çok daha fazla olsa...

Narsistliği bence kendini sevme olarak kodladı diye düşünüyorum... Yoksa kişilik bozukluğu düzeyindeki narsistlikten bahsettiğini sanmıyorum...

Eltiye anneler gününde çiçek yaptıracak kadar ince düşünceli olan bir erkek bence hamile karısına da bir buket çiçek yaptıracak kadar düşünceli olmalı ki hamile olmasam bile 2 kadına çiçek yaptırırken eşini de es geçmemeli... Haaa aynı ince fikirliliği eşine göstermiyorsa hangi kadın olursa olsun bir "Hop, ne oluyoruz ya" der...

Kesinlikle haklısın

Bir kisi yüklenince digerleride devam eder zaten B birgaripask35 onemli olan terapistin nasil bir metod uyguladigi degil size davranislari degistimi ailesini bosverin eltin ile bir araya gelince ona karsi davranislari degistimi ona bi bakisini yakalarsinz anlarim yada bi sozunu bunlari anlatin bnce kac sene olmus cozume kavuşmuştr diye dusunmtum ama gec olsun guc olmasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…