- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.974
- 798
- Konu Sahibi birgaripask35
-
- #1.221
özgüven aşılamalı narsistlik değil.E baştan da demiştim zaten narsitliği aşılamaya çalışıyor bana diye...
Terapistin yöntemi doğru olabilir.
Şimdi bazı arkadaşlar pek anlamlandıramamış fakat bizim bir rehberlik hocamız vardı. Sınav haftasindaydık stresimızı atmamız için Sınıf tahtasına, bize içinizden ne gećiyorsa resmini yapın demişti.Hepimiz kalktıkadar tek tek bir sürü şey çizdik daha sonra yan tarafada imzalarimizi atmamizı istemişti.
Sonrasında tek tek karakterlerimiz, hissetiklerimiz, gelecege dair isteklerimizle ilgili yorumlar yapmıştı. Tabi bize o zaman olağan üstü gelmişti.
Sorduğumuzda da bu tarz eğitimler aldıklarından bahsetmişti.
Yakın alanlar oldukları için.
Terapistte fotoğraflara göre yorum yapmış olabilir.Bana pek ütopik gelmedi yani:)
Yani bilemedim şimdi siz bu işin uzmanı misiniz fakat böyle bir çalışmada olabilir.Terapist fotoğraflarda ki bakışlara doğallığa göre yani
Arkadaşım resim çizmek iç dünyanın dışa vurumudur.
Ama poz vermek, anlık güzel olma halidir.
Benim arkadaşım çok zor günler geçirdi. Gözünün yaşını siler, gülümserdi. Neden böylesin dediğimizde, kötü zamanlar geçecek ama fotoğraflar hep kalacak derdi.
Aslına bakarken senin anlattığın şeyle, bu yöntemin pek ilgisi yok.
AhsjsjsjssjKadın öz güvenimi yerine getirmeye çalışıyor. Belki de bu yüzden böyle telkinlerde bulunuyordur. Mesela eltim için de "O tipte kadın sokakta oldukça fazla var. Ama senin dış görünüşüne sahip kadın çok nadir var. Onu niye kıskanıyorsun anlamıyorum, sen her açıdan ondan kat be kat üstünsün. " Ben senin yerinde olsam kv onu her övdüğünde güler geçerim, kadın da senin üstünlüğünün farkında ve seni bu şekilde ezmeye çalışıyor farkında değil misin? Sen de bunu çok güzel almış, yerleştirmişsin beynine." dedi...
Fesatlığı şu anlamda yazmıştım kuruntu yapıyorsun.Benim kayınım Doğum günlerinde hep hediye alır bana arar sağolsun kendisi ve eşini çokta seviyorum.Yani siz böyle bir aileden gelmediniz diye ters geliyorsa aile içi sevgi saygı siz tekrardan düşünün
Ahsjsjsjssj
Terapist mi bu şimdi?" ayy bence buse seni resmen kıskanıyoğğğğ"temalı terapileriniz ile hiçbir yere varamazsınız.
Diplomayı gördünüz mü? Hoş sahte bile olabilir. Bakın böyle terapi olmaz, kesinlikle yanlış yoldasınız. Sizi bir problemden kurtarıp başka bir problem olan narsistliğe sürükleyen bir" terapist"iniz var. Gözünüzü dört açın bence.
Ben psikoloji son sınıf öğrencisiyim, hocalarımız bu gibi "terapist" lere daha ziyade şarlatan der.
Arkadaşım resim çizmek iç dünyanın dışa vurumudur.
Ama poz vermek, anlık güzel olma halidir.
Benim arkadaşım çok zor günler geçirdi. Gözünün yaşını siler, gülümserdi. Neden böylesin dediğimizde, kötü zamanlar geçecek ama fotoğraflar hep kalacak derdi.
Aslına bakarken senin anlattığın şeyle, bu yöntemin pek ilgisi yok.
Daha hamilesiniz belki düşünmemiştir.Erkekler kucağında bebeği görmeyene kadar anne olarak görmüyor eşini.Benim Kocam da abisinin eşine abisine düşkündür özel günleri atlamaz hatta çok beğeniyorum bu hallerini çünkü aile bağları çok kuvvetli olması benimle çocuğumla ilgili o kadar olumlu etkisi var ki.Yani anlattığınız şekilde bir aileye sahibim hiç sizin gibi düşünmemiştim.Benim ailemde de bu tarz şeyler var ama siz benim sorunumu anlayamamışsınız!!!
Eltime gösterdiği ince fikirliliği bana da gösterse problem yok. Ama ona kadar o kadar düşünceli olup bana olmayınca insan doğal olarak sorguluyor... Siz sorgulamayacaksınız yani böyle bir şey yaşasanız... Eşiniz anneler gününde size çiçek almayıp, eltinize alsa ne hissedersiniz merak ettim açıkçası...
Daha hamilesiniz belki düşünmemiştir.Erkekler kucağında bebeği görmeyene kadar anne olarak görmüyor eşini.Benim Kocam da abisinin eşine abisine düşkündür özel günleri atlamaz hatta çok beğeniyorum bu hallerini çünkü aile bağları çok kuvvetli olması benimle çocuğumla ilgili o kadar olumlu etkisi var ki.Yani anlattığınız şekilde bir aileye sahibim hiç sizin gibi düşünmemiştim.
Hanımefendi size hak veriyorum.Kadın çözemediği ciddi sorunları için iki medeni insan gibi eşiyle terapiye gidiyor ve terapinin kendilerine iyi geldiğini söylüyor çok uzman olmasak da terapistin doğru yolda olduğu anlamını çıkarabiliriz.Lütfen buraya konu açan insanların gerçekten hassas süreçlerden geçtiğini ve sizin yorumlarınızı gerçekten çok ciddiye aldığını dikkate alıp gelişigüzel yorum yapmayalım.Arkadaşlar saçma sapan yorum yapacaksanız hiç yapmayın lütfen... Siz bu konuyla ilgili eğitim aldınız mı ki yok terapistin hiç profosyonel değil, yok çok saçma, yok şöyle, yok böyle... Hayır psikolog olabilirsiniz. Ama her psikoloğunda ayrı bir uzmanlık alanı vardır. Her psikolog çift terapisi de yapamaz... Lütfen terapistime olan güvenimi sarsacak bir şeyler yazmayın... Çünkü bu terapinin sağlıklı ilerleyebilmesi için benim ona olan güvenim çok önemli...
Hanımefendi size hak veriyorum.Kadın çözemediği ciddi sorunları için iki medeni insan gibi eşiyle terapiye gidiyor ve terapinin kendilerine iyi geldiğini söylüyor çok uzman olmasak da terapistin doğru yolda olduğu anlamını çıkarabiliriz.Lütfen buraya konu açan insanların gerçekten hassas süreçlerden geçtiğini ve sizin yorumlarınızı gerçekten çok ciddiye aldığını dikkate alıp gelişigüzel yorum yapmayalım.
Narsistlik olayına çok fazla değinmeyeceğim. Zira bana da çok saçma geldi. Hele 'sen bir kaç gömlek üsttesin kv seni kıskanıyor' tarzı konuşması bana da çok saçma geldi. Biz narsistliği kötü anlamda kullanırız. Terapist anlamını mı bilmiyor acaba diye bile düşündüm :)
Diğer taraftan fotoğraftan beden dili okumak olamaz bir şey değildir. Bunun uzmanlık alanı bile. var. Yani biz beden dili okumayı bilmeden kendimizce gülen birini evet mutlu diyebiliriz ama tek bir nokta bile yeter iç dünyasını anlamaya. Ellerin kolların duruşu, kafanın ve gövdenin ne kadar birbirine dönük olduğu bakılarak yapılır bu yorum..
Daha hamilesiniz belki düşünmemiştir.Erkekler kucağında bebeği görmeyene kadar anne olarak görmüyor eşini.Benim Kocam da abisinin eşine abisine düşkündür özel günleri atlamaz hatta çok beğeniyorum bu hallerini çünkü aile bağları çok kuvvetli olması benimle çocuğumla ilgili o kadar olumlu etkisi var ki.Yani anlattığınız şekilde bir aileye sahibim hiç sizin gibi düşünmemiştim.
Kesinlikle haklısınEltiye anneler gününde çiçek yaptıracak kadar ince düşünceli olan bir erkek bence hamile karısına da bir buket çiçek yaptıracak kadar düşünceli olmalı ki hamile olmasam bile 2 kadına çiçek yaptırırken eşini de es geçmemeli... Haaa aynı ince fikirliliği eşine göstermiyorsa hangi kadın olursa olsun bir "Hop, ne oluyoruz ya" der...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?