- 3 Nisan 2015
- 4.297
- 9.152
- 88
- 44
- Konu Sahibi birgaripask35
-
Eşiniz ona aşık gibimi bakıyor ,bakıp bakıp dalıyormu yani..Size sevgiliyken baktığı gibimi yani..Bunu mutlaka anlarsınız.Eğer öyleyse niye tutuyorsunuz adamı defedin gitsin.Bu düşüncelerle insan kanser olur ya.Ona karşı düşünceli tavırlarından rahatsız olduğumu biliyor ve bunu bildiği halde bu şekilde davranıyor...
Beni de en çok düşündüren durum bu aslina bakarsan. Üstüne bir de bunlar olunca...bence burda asıl sorunu kaçırıyoruz. adamın karakteri böyle ince düşünceli olsa karısını ilgiye boğsa tamam diyeceğim de adam 3 yıldır karısı istemeden sevişmek istemiyomuş??
Konu sahibi, gitgide size hak verecem sanırım.Peki insan eşine neden ilgi göstermez de başkalarına jestler yapar? Bana da bir buket çiçek alamaz miydi bu kadar düşünceli bir adam?
Aslına bakarsanız yakistirmak istemiyorum tabii ki. Ama insan gönlüne laf geçiremez ki. Platonik olarak seviyor olabilir. İçinde kendisiyle savaşıyor bastırmaya çalışıyor olabilir. Ama ona karşı düşüncesiz olamiyordur. Ne bileyim...Diyelim ki aşık,böyle jestler yaparak ne amaçlıyor olabilir ki ? İki tarafta evli ( hatta kardeşinin karısı) çoluk çocuğu var, evli çocuklu kadını tavlamaya mı çalışıyor.Bu çok Saçma olmaz mı ? Gerçekten bu kadar çirkin düşünebilecek biriyle mı evlisiniz yıllardır.Bunu kocaniza yakistiriyor müsünüz ?
Ya ben nerde aşık yazmışım?Konu sahibi zaten eşiyle cinsel sorunlar yaşadığını belirtmiş, evliliklerinde zaten sorunları var. Belli ki bu problemlere dayalı olarak da konu sahibi kendi kendini doldurmuş. Eşinin her davranışının altında bir şey aramış. Hatta yaşadığı cinsel problemi bile neredeyse eltiye bağlayacak o derece abartmış artık.
Hani şüphelenecek ciddi bir şey olsa anlayacağım da anneler günü kutladı, doğum gününü kutladı diye yengeye aşık denilir mi hiç. Sonuçta kadın yeni anne olmuş, kadının evine gidiyor, orada kendi annesine çiçek verirken yengesinin de anneler gününü kutlayıp çiçek vermiş. Nezaketen yapılan jestler bunlar. Ya bundan dolayı yengesine aşık denir mi hiç, yapmayın lütfen.
Ben konu sahibinin eşiyle olan sorunlarından dolayı abarttığını düşünüyorum. Eşiyle problemlerini çözmeli. Eşine ve eşinin ailesine de bu çirkin düşüncelerden bahsetmesin hiç, kendini küçük düşürmesin.
Merhaba arkadaşlar. Eşimle yaklaşık 5,5 yıldır evliyiz ve öncesinde de 3 yıllık birlikteliğimiz oldu.
Benim problemim şu ki eşim bana göre kardeşinin eşine fazla düşünceli. Yaşadığım olayları sizinle de paylaşmak istiyorum çünkü bu düşünce benim içimi kemiriyor, bitiriyor...
Geçtiğimiz anneler gününde Eltim yeni doğum yapmıştı. Kayınvalidem de eltimin evindeydi. Eşimin annesine çiçek yaptırmaya gidiyorduk, eşim Sevda'ya da çiçek yaptıralım mı, ne de olsa artık o da anne dedi. Ben de yaptıralım dedim içimdeki öfkeyi bastırarak. Çünkü ben de o sırada hamileydim ve eşim benim ilk anneler günümü kutlamak için herhangi bir şey yapmamış, ben ilk anneler günümü kutlamayacak mısın dediğimde bana istediğim bir şeyi almıştı.
İkinci olayımızda bu olaydan 2 ay sonra şöyle gelişti. Her hafta sonu olduğu gibi eşimin annesine gidiyorduk. Tam asansöre binerken bugün Sevda'nın doğum günüymüş ne yapacağız dedi. Ben de doğum gününü nerden bildiğini sordum, telefona faceden bildiri geldiğini söyledi. O sana doğum gününde hediye aldı bizim de onun doğum gününü kutlamamız gerek dedi. Ben de bakarız dedim. Neyse... Kayınvalidemlere gittiğimizde baktım bu fısır fısır annesiyle konuşuyor. Baktım annesine bugün Sevda'nın doğum günü ne yapacağız diye soruyor. Yok pasta alırız, yok şurdan dönerken hediye de alırız falan filan diyor. Benim cinler yine attı çünkü şu zamana kadar eşim benim doğum günümde hiç bir zaman ailesiyle plan yapmamıştır. Hep başbaşa yemek v.s. yemişizdir. Ailecek hiç kutlamadık, yani öyle süpriz bir doğum günü ayarlamadı hiç. Seni nereye götüreyim diye sorar şuraya gidelim derim ve oraya götürür...
Üçüncü olayımız da şöyle gelişti. Bebek mevlüdü yapmaya karar verdik bebeğime. Biz kayınvalidelere ve sülalesine uzak oturduğumuz için kayınvalidenin evinde yapmaya karar verdik. Ben çalıştığım için evin temizliğine v.s. ancak hafta sonları yardımcı olabildim. Bu mevzu açıldığında annem "Aslında Sevda anne gidip yardım edebilir, sonuçta çok yakın oturuyorlar" dedi. Eşim öfkeli bir şekilde "Neden yardım etsin ki, ben olsam yardım etmem. Onun mevlüdü mü, bizim mevlüdümüz." dedi. Bana da dönerek "Sen ne kadar yardım ettin ki onun mevlüdüne? " dedi ki ben o zaman 36 haftalık hamile ve çalışıyordum. Bunu söylediğimde de yok o geldi senin bebek kurabiyelerine yardım etti doğumda. Doğumdan sonra her geldiğinde birşeyler yapıp getirdi dedi. Yani bana onu savundu.
Bence bir erkek bunlara karışmamalı bile. Yani benim büyüdüğüm, yetiştiğim ortamda öyle en azından. Ayrıca hangi erkek yok yere eşinin kardeşi için kendi karısının kalbini kırar ki? Ne olur bana bir yorumda bulunun. O kadar çaresizim ki... Düşündüğüm şeyi de yakıştıramıyorum eşime ama bu olanlar da normal değil gibi geliyor bana. Sizce eşimin eltime aşık olup olmadığını nasıl anlarım???
Ekleme 1: Ben eltime özel günler haricinde de hediye alırım, evine her giderken kendi yaptığım pastalar, börekler hariç başka şeyler de alıp öyle giderim. Bebeğine her zaman bir şeyler alırım. Her desteğe ihtiyacı olduğunda da yanında olurum. Doğum yaptı örneğin. Haberini alır almaz Tuzla'da çalışmama rağmen izin isteyip, arabaya atlayıp gittim. Doğum yaptı diye koca bir uçan balon demeti yaptırdım hoş geldin bebek yazılı, ona da çiçek yaptırdım... Düşüncesiz ve yapılanın altında kalan biri değilim.
Ekleme 2: Eşimle bu konuyu konuştum. Sence neden yapıyorum diye sordu. Aşık olduğunu düşündüğümü söylemedim, şöyle dedim;
Sen kardeşine değer verdiğin için eşine de değer veriyorsun, onu artık kendi ailenden görüyorsun o yüzden dedim. Ama bu bile benim için kötü çünkü demek ki bana bu kadar değer vermiyorsan beni hala kendi ailenden görmüyorsun dedim. O da onu kendi ailemden gördüğüm falan yok dedi...
Ekleme 3: Temizlik olayında o anneme "bizim mevlüdümüz o neden temizlesin ki" dediğinde ben de aynı yanıtı verdim anneme. Buna rağmen o olayı uzatıp o cümleleri söyledi bana. Annemin de eltin yardım etsin demesinin nedeni kendi eltisinin mevlüdünde kendisinin 2 tane bebeği olmasına rağmen eltisinin evini annemin temizlemesinden kaynaklı. Anneme böyle şeyler normal gelir ve yapılması gerektiğini düşünür...
Lütfen yorumları bu eklemelere göre yapın...
Başkasına anlatamayip eşime anlatacağı ne olabilir ki? Hiç mi eşi dostu yok da eşime anlatıyor?konuya gel. Aşkı memnu gibi. Belki eltinizin sadece eşinizin bildiği bir sırrı ne bileyim bir acısı vardır. O nedenle daha hassas davranıyodur eşiniz. Hanı insan başkasının yarasını bilince o kişiye daha iyi niyetli,daha hassas davranır ya o şekilde bir şeydir. Sizin veya başkasının bilmesini istemiyordur eltiniz, eşiniz o nedenle sizle paylasmiyordur durumu. Yani tam emin olmadan böyle bir şeyi dusunmeyin, sizi yorar bu düşünceler.
Peki insan eşine neden ilgi göstermez de başkalarına jestler yapar? Bana da bir buket çiçek alamaz miydi bu kadar düşünceli bir adam?
Eltim bir kayna nasıl davranması gerekiyorsa öyle davranır. Yanlış bir davranışını görmedim bu zamana kadar...Bu normal değil canım eşin baya bir abartmış benim eşim sadece yeğenlerine birşey alır büyük eltim hamileyken sadece çocuklara ne alırsa onada aldırırdım ben canı felan çeker diyerek.
Eşine açıkca ben senin abini devamlı düşünüyormuyum ona birşeyler yapmaya çalışıyprmuyumda sen yengene böylesinde.Sen bir bayan olarak zaten gerekeni düşünürsün eşin bayaaaaa bir yengesine ne yapılacağını düşünüyor belliki benim eşim yapacak yemin olsun paralsrım , o neymiş öyle karısı dururken yengeye herşey.
Eltin eşine karşı nasıl peki canım?
Önüne geç ilgisi olmasada diyelim ki ne olursa olsun bu düşünve fazla bana göre.
Ya ben nerde aşık yazmışım?
Eşiyle problemi olsun ya da olmasın hayatın akışına aykırı bu tip şeyler. Ben eltiye niye aldı demiyorum ki hamile eşe niye almadı diyorum. Elti için süprizler düşünüp kafa yoran adam, niye eşi için az kafa patlatmayıp da eşine soruyor ne yapayım sana diye?
Eltiye yaptığı davranışlar hiçbir şekilde normal değil, ne saygıdan ne de hayranlıktan ötürü olduğunu düşünmüyorum. Bu kadına normalin üstünde değer verip eşine hiç değer vermiyor ve bu kadın için kalbini kırabiliyorsa burda sorunlu evliliğin ötesinde bir şey var demektir.
Abla kardeş değil. Eltim eşimden 6 yaş küçük... İyi de ben de diyorum ki anne ve eltiye çiçek yapılırken insan eşine de yaptırmaz mı? Çok düşünceli ya benim eşim....Arkadaşım elbette ki eşini de düşünmesi gerekir, olması gereken zaten bu. Ama sizin zaten evliliğinizde problemleriniz varmış. Çift olarak problemlerinizi çözmeniz gerekiyor. Siz eşinizle sorun yaşadığınız zaman tüm çevrenizle de sorun yaşar mısınız? Yaşamazsınız değil mi. Eşiniz sizinle problem yaşıyor diye şimdi tüm iyi anlaştığı çevresiyle problem mi yaşasın yani? Eşinizin yengesi ile sorunu yok, kardeşinin eşi olarak bir abla-kardeş olarak değer verip Anneler Günü'nü kutlamış. Bu kadar basit bir kutlama aslında. Ama bu kadar basit bir kutlamayı bile yaşadığınız sorunlardan dolayı abartmışsınız.
Vallahi eşinde bir anornallik var.Eltim bir kayna nasıl davranması gerekiyorsa öyle davranır. Yanlış bir davranışını görmedim bu zamana kadar...
Sorunlu olsa da olmasa da normal değil diyorum ben de zaten cevapta. Size de iyi geceler.Bir önceki yorumumda zaten sorduğunuz her şeyi cevaplamıştım, eşiyle sorunları varmış zaten.
Bir önceki yorumumda ayrıntılı yazmıştım, iyi geceler.
Hayır yok. İki kardeşler. Esim büyük olan. Eltimden 6 yaş büyük. Kardeşinin d.g.nü ile ilgili herhangi bir şey yapmaz mesela...Vallahi eşinde bir anornallik var.
Başka eltin veya görümcen varmı ? Onlara nasıl davranıyor eşin ? Önüne geçmelisin bu davranışların iyi birşey değil
Benden sana tafsiye uyar veyatta kaynananla bu durumdan rahatsız olduğunla ilgili konuşma yap.Benim başıma gelse (allah korusun) fena benzetirim eşimi şahsen iyi bir kavga yaparım.Sana yapıyorsa sende altta kalmazsın gereğini yaparsın eşine ne oluyorsaHayır yok. İki kardeşler. Esim büyük olan. Eltimden 6 yaş büyük. Kardeşinin d.g.nü ile ilgili herhangi bir şey yapmaz mesela...
Eşim göz capkinidir. Benim yanımda bile bakar kadınlara ama başka açığını görmedim. Biriyle mesajlasmasi, telefon konuşması ya da eve normalden geç gelmesi gibi bir şey hiç olmadı. Dediğim gibi göz capkinidir ama...Ne sacma sey sanada alayim mi bazen soylediklerine de hak veriyom belkide herkesi önemsiyor annesini yengesini falan bi sizi önemsemiyor onlari onemsemeside size ask diye dusunduruyor merak ediyorum daha once onun eltin dışında guveninizi sarsip sarmadigi eger kötü bi huyunu gorduyseniz hakli olabilirsiniz ama degilse konu baskalarini onemsemesi sizden fazla yoksa ben ask olduguna inanmiyorum sadece onemsiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?