• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim, eltim,kv :(

Anladığım kadarı ile yaşınız genç.
Ve erken bir evlilik olmuş.
Eşiniz dediğiniz kadar iyi bir insan olsa öncelikle sizi ezdirmez..
Hamile ve düşük tehlikesi olan eşini hizmetçi,bakıcı,aşçı olarak kullandırma.
Bu aile dahi olsa bu böyledir.
Gelelim eltinizin kurallarına; o evde 3 aile var .
Eltinizin kuralı olabilmesi için sizin de kurallarınız olmalı ve dinlenilmeli.
Dönüşümlü olarak bulaşık,yemek,temizlik vb işler paylasilmali.
Eve en son siz geldiniz diye bütün işleri sizin üzerinize atmislar.
Sende sessiz kalmissin.
Kabul etmissin.
Sen yat .
Karnım ağrıyor.
Basım ağrıyor.
Doktor yat dedi.
Kocan sana laf eder ise bana ev konularını açma de tıpkı onun gibi.
Bebek olana kadar alistir bebek olduğunda da yok lohusaydi yok bebek bakimiydi derken elini ayağıni cek .
Eğer ayrılmak istemiyor isen tabi.
Ve son olarak da annene gitmek icin sakin kayinvalidenden izin alma.
O senin annen.
+1

MerhBa hanımlar. Artık o kadar doldum ki içimi dökmek istiyorum. Ben 6 aydir evliyim . Ama 6 ay bana sanki 6 yil gibi geliyor artık. Ben kv birlikte yaşıyorum. Sadece kv degil 4 cocuklu fesat birde elti :KK43: kapıldm eşimin hos goruntusune bir degil iki hata yaptim anlayacagnz. Bazen diyorum ki ben mi abartiyorum sonra dusunuyorum hep hakli buluyorum kendimi. Sizinle paylasmak istedim birde . Evde hep eltim tutuluyor benden once geldigi icin sanirim. O kadar sey yapmasina ragmen kimse gormuyor. Ornek vereyim eve misafir gelecek kalabalik bir misafir. Ben bir gun onceden tatlimi boregimi yaparim ki bu bir kactr oluyor. Ertesi gun kalkarm corbayida yaparm. Sonra girerim ev islerine. Evimiz cok kalabalk ve cok buyuk. 4+1 bahceli. Evi süpür, halilari fircala. Fayanslari 2 kere sil. Eltimin kurallari :KK43: oysaki duyduguma gore kendisi hic yapmazmis boyle. Eltimde sadece mitfaga girer bir cesit yemek birde pilav yapar. Kv gelir bana git kiza bir el at sabahtan beri oldu mutfakta der :KK43: eşime gelince derdimi anlatmak istiyorm bana ev konularini acma diyor. Birde eltimi ablasi gibi cok seviyor. Bir gun aksam yemegini yedik. Evde ben eltim ve esim vardı. Bulasklari yikadim cayi demledim kek yaptm eltim mutfakta oturuyordu. Ona orada verdm cayini. Bende cayi alip odaya esimle beraber icmeye gittim. Sonra esim mutfaga sigara icmeye gitti bende pesinden gittim. Bir baktm mutfak berbat. Sanki az once hic temizlememisim. Cocuklari her tarafa kek dökmüş. Eşim dönüp bana kadın burada calsyr sen ne halt yemeye iceride oturuyorsun dedi. Eltim tek laf etmedi. Demedi bile o temzledi az once battı diye. Eşim cok iyi hos ama ailesine konu gelince gözü beni görmüyor bile. Birde üstüne bugun annem aradı. Hastaydı. Bana yardıma gel diye. Kv olmaz sen evde hic bir sey yapmiyon gidip birde orada mi caliscan dedi. Cok zoruma gitti. Oysaki sabah eltimle beraber kurslra felan gidiyorlar. Ikindi geliyorlar. Cocuklarina bile ben bakiyorum. Ev isi yemek. Birde hamileyim. Hastanede yattim 2 gün dusuk tehlikem vardi. Doktor taburcu etti ve onlar varken dedi ki istirahat yap tuvalete bile gerekmedigi surece kalkma diye. Ona ragmen saat 8de uyansam bile sarat surat. :KK43: hic durmadm. Cok sukur bebegimi Rabbim koruyor. Anlat anlat bitmez anlayacaginz :KK43:
Yazik canim anlatiklarini canim acıyarak okudum bu evlilik bastan sona kocaman bi hata :KK43: ALLAHIM bebegini ve seni korusun INŞALLAH ayrı eve cikarsiniz yoksa bu is yaş canim

Son düzenleme:
Anlattıkların gibiyse durum ailene anlat durumu sana sahip ciksinlar . Kendilerine çeki düzen versinler aksi halde kimsenin kölesi olma. Olan olmuş ama böyle şartlarda ne diye hemen çocuk yapıyorsunuz canım benim..

MerhBa hanımlar. Artık o kadar doldum ki içimi dökmek istiyorum. Ben 6 aydir evliyim . Ama 6 ay bana sanki 6 yil gibi geliyor artık. Ben kv birlikte yaşıyorum. Sadece kv degil 4 cocuklu fesat birde elti :KK43: kapıldm eşimin hos goruntusune bir degil iki hata yaptim anlayacagnz. Bazen diyorum ki ben mi abartiyorum sonra dusunuyorum hep hakli buluyorum kendimi. Sizinle paylasmak istedim birde . Evde hep eltim tutuluyor benden once geldigi icin sanirim. O kadar sey yapmasina ragmen kimse gormuyor. Ornek vereyim eve misafir gelecek kalabalik bir misafir. Ben bir gun onceden tatlimi boregimi yaparim ki bu bir kactr oluyor. Ertesi gun kalkarm corbayida yaparm. Sonra girerim ev islerine. Evimiz cok kalabalk ve cok buyuk. 4+1 bahceli. Evi süpür, halilari fircala. Fayanslari 2 kere sil. Eltimin kurallari :KK43: oysaki duyduguma gore kendisi hic yapmazmis boyle. Eltimde sadece mitfaga girer bir cesit yemek birde pilav yapar. Kv gelir bana git kiza bir el at sabahtan beri oldu mutfakta der :KK43: eşime gelince derdimi anlatmak istiyorm bana ev konularini acma diyor. Birde eltimi ablasi gibi cok seviyor. Bir gun aksam yemegini yedik. Evde ben eltim ve esim vardı. Bulasklari yikadim cayi demledim kek yaptm eltim mutfakta oturuyordu. Ona orada verdm cayini. Bende cayi alip odaya esimle beraber icmeye gittim. Sonra esim mutfaga sigara icmeye gitti bende pesinden gittim. Bir baktm mutfak berbat. Sanki az once hic temizlememisim. Cocuklari her tarafa kek dökmüş. Eşim dönüp bana kadın burada calsyr sen ne halt yemeye iceride oturuyorsun dedi. Eltim tek laf etmedi. Demedi bile o temzledi az once battı diye. Eşim cok iyi hos ama ailesine konu gelince gözü beni görmüyor bile. Birde üstüne bugun annem aradı. Hastaydı. Bana yardıma gel diye. Kv olmaz sen evde hic bir sey yapmiyon gidip birde orada mi caliscan dedi. Cok zoruma gitti. Oysaki sabah eltimle beraber kurslra felan gidiyorlar. Ikindi geliyorlar. Cocuklarina bile ben bakiyorum. Ev isi yemek. Birde hamileyim. Hastanede yattim 2 gün dusuk tehlikem vardi. Doktor taburcu etti ve onlar varken dedi ki istirahat yap tuvalete bile gerekmedigi surece kalkma diye. Ona ragmen saat 8de uyansam bile sarat surat. :KK43: hic durmadm. Cok sukur bebegimi Rabbim koruyor. Anlat anlat bitmez anlayacaginz :KK43:

Valla ben bunaldım. Düşük tehlikesi var ve sen iş yapmadın diye surat yiyorsun öyle mi? Ben de yaşadım düşük tehlikesi ve kılımı kıpırdatmadım. Eşin sana acımıyor da karnındaki bebeğe de mi acımıyor?

Üzüldüm :( ne kadar merhametsiz insanlar bunlar

Eltinin o eve karışmaya hakkı yok o evin hanımı sensin

Allah aşkına susmayın ya konuşun nasıl sindiriyorlar sizi böyle bu kadınlar niye bu hale geldi :( sesini bir çıkar bak nasıl mum oluyor hepsi

Sen yatmalısın ne işi ne yemegî canının degerini bil bide iki canlısın :(

Aman bune konuyu okurken daraldım Allah esirgesin sen niye saf gelin oldun azcık gözünü aç sesini çıkar :olamaz:

Okurken bile içim şişti yazık değil mi sana bunlar nasıl insanlar simdi böyle sıkıntı çekiyorsun ya lohusalıkta çıkıyor acısı psikolojin daha da bozulmadan bişeyler yap kocanla konuş anlamıyorsa ailene anlat durumunu

ezdirmeyin kendinizi, madem kabul ettiniz böyle bir hayatı, karnınızdaki yavru için mücadele edin. bu nedir böyle kölelik resmen.

vallahi kendin etmiş kendin bulmussun
Evde annenin iki gün üst uste misafiri gelse is yapmazsin maşallah kocayı bulunca dut yemiş bülbüle dönüyorsunuz

kesinlikle öyle anneye aileye her türlü cevap var ama koca diyince aman yuvam bozulmasın. annemin kalbi kırılmasın demez kimse bana. ben ilk evlendiğimde kaynanam görümcem laf sokma derdindeydiler hep bende susuyodum sonra dedim ulan annem mi babam mı bunlar kim oluyoda bana laf söyleyebiliyolar şimdi çatt çatt susmak yokk onlar sussun. he benim eşimde anlayışlı o ayrı bi konu ailesinin farkında. ama eğer farkında olmasaydı kapının yeri belliydi güle gülee kimse vazgeçilmez değil ana baba ölüyo yaşayabiliyoruz kocasızda hayli hayli yaşarız

Birde bu koşullarda hamile kalmışsın yazık neden hamile kaldınız ki şartlar düzelmeden

buradaki yorumları oku ama kendi doğrularını yap.benimki de dahil.

niye evlendin ,niye hamile kaldın ,asarım ,keserim ,boşanırım bunlar boş .gerçekçi değil.sorunlar böyle çözülmez.olan olmuş.yeni gelin bir de hamile ailenin evine dönersen ailen de üzülür.hem de fevri bir karar olur.

bu söylemler insanların hayalinde olan yani yapmak istedikleri,yani teoride var.ama uygulamada kimse bunları kolayca yapamaz.ve de en çok böyle bağıranlar en güçsüzlerdir,böyle ortamlarda kendilerini rahatlatırlar.

yani sanma ki herkes çooook güçlü sen zayıfsın.

sorununun tek çözümü ayrı ev.bunu da sabırla yaparsın .kocanın ailesine tepki alırsan ve kocan da bunu anlarsa onlara daha çok bağlanır.ve kocan bunu psikolojik olarak yapar bu kesindir.akıllı ol.

Niye susuyom bak susutukca daha ustune gelecek isleri paylasin bence biri mutfak digeride ev islerini yapsin sana haksizlik yapiyorlar ve sende bu haksizlik karsisinda susuyon mu ailene konuyu anlat kv otur konus isleri paylasin ya valla sana uzuldum canimmm sanki kendini parcaliyonda goruyorlar mi offf kendini bu duruma koyma

boşan, annenin evine git ya da evi ayır demeyeceğim çünkü kısa vadede bunların hepsi benim buraya yazdığımla kalacak..

1. eşinin senin değerini bilmesini saģla.. bırak surat asan suratını assın hiçbir şey senin ve bebeğinin sağlığından önemli değil. eşin gelip niye temizlik, yemek yapmadın diye mi kızacak? ben kötüyüm görmüyor musun desen görmeyecek mi?

2. eltin muhtemelen 1 iş yapıp 10 iş yapmış gibi yorulmuş gözüken türden.. sen de öyle yap.. toz mu aldın ay çok yoruldum ben de git yat 2 saat.. sen de 1 çeşit yemek yap yoruldum de otur.. eltinin kuralları varsa senin de kuralların olsun, ezdirme kendini.. hem bak eşin ne demiş evin işlerini bana anlatma! anlatma sen de o zaman eşin yokken yap yapacağını;) kv ve eltin doldurmaya kalkarsa evin işleri seni ilgilendirmiyor hayatım senin sözün konuşmamıza gerek yok bence:) dersin..

3. sağlıkla alırsın evladinı kucağına inşallah.. lohusalığında da sakın yanına yaklaştırma onları.. sakın yok şu misafire hizmet bu misafire hizmet senin bebeğinle geçireceğin o özel ilk günlerini hiç etme lütfen

Neden bu kadar eziyeti çekmek
Hangi aşk buna değer ?
Ya bu koşullarda bebek ?
Yapabileceğin tüm hataları yapmışsın
Şimdi nasıl çözülecek, çözülür gibi durmuyor
Yengeyi ağzı açık ayran delisi gibi dinleyen, düşük tehlikesi olan karısına sen neden oturuyorsun diyebilecek kadar ayarsız bir adamın nesini düzelteceksin ?
Boşan desem boşanamam diyeceksin
Ne olacak ki seçtiğin hayat bu, yaşamaya devam edeceksin
Tavır koy sert çık desem, sadece huzurun kaçar bu modda insanlara bir şey anlatamazsın
İçinde merhamet olmayan insanlara ne yapsan boş
Çekeceksin başka yolun yok
Boşanabilirim dersen boşanmak temiz çözüm ama yok yapamam dersen bu tinette bir adamın düzgün bir koca olmasını beklemek kırmızı kar yağmasını beklemek gibi

Hiç mı yapma etme demediler yoksa gizli gizli mı karar verdiniz ve yaptınız.. Bu elti ve kv ile yaşama fikri en başta, cesaretini zeka hayran kaldım. Ben karşılıklı oturuyorum kv ile yaza cikicaz, eşim çocuk dediğinde taşınmadan asla diyorum ikinci yıla gitcez evliliğimizde. Öyle değil dese de biliyorum ki çocuk olsa yok masraflar olcak nasıl tasinalim yok annemle karşılıklı oturun yardımcı olur daha çok. Bildiğiniz kabus, tedbirli olmak lazım bazen üzülmüyorum size ya sonuçta tedbir sizden taktir Allah'tan..

Bu kadar sessiz olmayın ya siz kendinize değer vermezseniz kimse vermez ki konu sahibİ hiç değer vermiyo madem öle yapıyoşar mutfağa gir yetiştireme ertesi gün yine gir mutfağa temizliği mecbur eltin yapsın erken geldi die kuralları var die bişe yok o iki kezde temizleyebilir ben tek seferde temizliyorum de ve eminim söylenmiştir onların acıması yoksa sen acıtasyon yap kocana ve kv ve eltine kocan yokken dişlerini göster

Çok üzüldüm size. Neden kendinizi böyle değersizleştirmelerine izin veriyorsunuz. Anlattıklarınız çok üzücü. Köle misiniz siz? Ben eşimle yaşıyorum, bir de hamileyim. Canım istrse yemek yaparım istemezse yapmam. Bazen eline süpürgeyi veririm hadi süpür derim. Bazen o da işleri konsuunda benden destek ister yardım ederim. Yani siz köle misiniz? Bu nedir böyle. Bir de bu insandan çocuk mu yapacaksınız? Soruın eltiniz de değil kayınvalideniz de değil, bu duruma çanak tutan kocanızda. Siz buna izin veriyorsunuz. Vermeyin. Kendinize değer verin. Lütfen.

Back