Eşim dövdü çaresizlik hissi

Herkes kendini yırtıyor bir kadın daha mağdur olmasın, bir kadın daha kendine bu reva görmesin, çocuklar bu ortamlarda büyümesin, kadınlar özsaygılarını kaybetmesin, sağlıklı nesiller yetiştirsin diye…
44 sayfayı atlayarak da olsa okudum. Buradaki kadınlarla hemcinsim olarak gurur duyuyorum. Ama bırakın artık arkadaşlar. Bazı kadınlar vardır ki bu hayatı kendine reva görür. Herşeysiz olabilirler ama başlarında kocasız olamazlar. Saygı duyulmayan, fikirleri önemsenmeyen, aldatılmaya açık silik tipler olurlar. Evladımız yalanının ardına sığınıp, aslında en büyük kötülüğü ona yaparlar, çünkü örnek olurlar.
Konu sahibi bunlardan olmayı kendine uygun bulmuş. Herkes hakettiğini yaşar. Naçizane tavsiyem bence siz de bırakın..

Şerefsizler kendilerini dövünce güçlü sanıyorlar oysa ki o kadar acınası ve acizler ki... Üvey babamda ben çocukken çok döverdi annemi insanın bu duruma maruz kalması kadar kötü ve acı bir durum yok. O yüzden evlenirken çok ama çok iyi düşüneceksin vicdan ve merhamet duygusu o kadar önemli ki. Polise umudun olmasa da git. Darp raporu al mutlaka özellikle şu anda çok işe yarar inan bana. Sende haklısın tabi kadınlarımızın ezildiği bir dönemdeyiz. Ama böyle oturup kenara çekilme. Ben ağzına sıçarım şimdi babam böyle bir şey yapsa hala durması bile mucize ve çok yanlış kesinlikle şiddetin ve aldatmanın kabulü bahanesi olamaz.

Siz nasıl aldınız raporu daha detaylı anlatir misiniz ? Ki ben bebek uyuyunca gideceğim rapor almaya eşimin hastnesine
Devlet hastanesine gidiyorsun. Darp raporu alacağım diyorsun. Vücudunda morluk, çizik, darbe.. ne varsa gösteriyorsun. Aldığın raporu polise veriyorsun, şikayetçi oluyorsun. Uzaklaştırma alıyorsun. Bende tam hatırlamıyorum çünkü çok korkmuştum.

Siz nasıl aldınız raporu daha detaylı anlatir misiniz ? Ki ben bebek uyuyunca gideceğim rapor almaya eşimin hastnesine
Eşin orda degil mi bi sıkıntı çıkmasın sonra dikkatli ol. Şimdi şöyle ki ne durumdasin ve nasil bi hastaneye gidiceksin bilmiyorum ama zaten bariz bir yaralanma varsa belli bi kapasitenin üstünde hasta karşılayan büyük devlet hastanelerinde hastane polisi kendiliginden gelip ifadeni alır zaten. Ama ufak tefek belli belirsiz bi kizariklik falansa veya gideceğin hastane büyük degilse ya da özel hastaneyse senin adli kaydı oluşturman için önce karakola gidip şikayetçi olman lazim. Ordan hastaneye yönlendirilmen lazım normal prosedur bu. Sanirim küçük bi ilcede yasiosun okumadim cevaplari tam? Baban seni olay büyümesin diye hastaneden uyduruk bir bahaneyle cikarmis olabilir mi?

Özetle darp raporu yani adli muayene raporu alabilmek icin doktorun orda adli vaka girişi yapmasi lazim. Yani polise bunu bildirmekle yükümlü. Karakola gitmeden hastaneye giderseniz, doktor sonradan kolluga bunu bildireceği için ertesi günlerde karakoldan aranirsiniz ifade için ve sikayetci olmasanız bile eşe karsi islenen suc oldugu icin sikayete bagli olmaksizin ceza davasi açılır ve mahkemeye cagrilirsiniz orada sikayetci degilim derseniz hicbir sey olmaz. Mahkemede sikayetci olursaniz önceden ertelenmis bi suçu yoksa basit müdahale ile giderilebilen bi yaralama ise 5 sene hükmün ertelenmesi verilir. Kırık varsa basit müdahale ile giderilebilen yaralanma denmez. Ama ortada büyük bi suc olmadigi icin onceden suçu yoksa isin icinde cebir gibi baska suclar yoksa gene buyuk ihtimalle hukmun ertelenmesi verilir. +Darp raporunu aldiniz boşanma davasinda kullanabilmek icin 6 ayınız var.

Hicbi sekilde kayit kuyut istemiyorum derseniz doktordan sadece bulgulari ozetlemesini isteyen bir rapor talep edebilirsiniz. Ama illa didikliyolar biraz uğraşmaniz lazim polise yansimamasi için. Ha yansisin önemli değil diosaniz ilk nereye gittiğiniz zaten hic fark etmez.

Ben genelde ilk karakola giderim :) Çünkü ordan aldigim belgeyle hastaneye gitmek daha kolay. Otuz saat doktora aciklama yapmak gerekmio + mesela boynum sıkıldığında minnacik bi kizariklik icin once hastaneye gitsem bu ne ya simdi nasil oldu ki bu diye bi şüpheyle yaklasio doktor ister istemez. Sizin yaralar ne durumda gozle görülüyor mu hala. Bir an once gitseniz iyi olur raporu alacaksaniz. Çok geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Zaten ne yapayım, dememiş. Yardım da istememiş. "Annem şurada, arkadaşım şurada. Buraya yazmak istedim" demiş geçmiş. Bizim arkadaşlar gerçekten fazla yardımsever. piraye nin "kakalamak" lafına takıldığı kadar kocasının dayağına takılsaydı ortalığı ayağa kaldırırdı. Kurtulmak istemeyeni zorla özgürlüğüne kavuşturamazsınız ne yazık ki.

Hangi şehirdesin belki destek olan yardım eli uzatan olur fakat sanırım aldığınız darbeden dolayı mıdır nedir yazdıklarınız çok mantıksız onu yapamam bunu edemem küçük şehir falan ayrıca sorulan sorulara cevaplarınız da çok alakasız anlamıyorum ölmek mi istiyorsun 26 yaşında öğretmenlik okuyorsun fakat yazıların düşüncelerin ilkokul mezunu gibi
Ben şahsen okumadım lise mezunuyum 27 yaşındayım vasıfsız işsiz ev hanımıyım buna rağmen eşim bana değil vurmak elini şakadan dahi kaldıracak olsa o eli onun g. tüne sokarım yani siz nasıl hem donanımlı biri olup hem de bu kadar aciz duruyorsunuz yahu çıldırcam şimdi

Hiç çıldırma. Benim darp raporu aldığımdan karşı taraf haberdar edilmiyor mu
Siz anı olarak saklandığını falan mı sanıyorsunuz bu belgenin? Haberi olsa ne yazar olmasa ne? Bu arada bebeğe bakacak kimse yokken nasıl okul okuyorsunuz? Derslerin en fazla %40ı uzaktan. Ben pek sizin okuduğunuza falan da inanmadım ama neyse. Ayrıca babanızın "boşanmak istersen bir şey diyemem" demesi ne kadar destek verdiğini ortaya seriyor. Sizi eve götürüp bir de yemek, iş yaptırmışlar. Kesin arkanızdalar yani. Olaylar çok saçma gerçekten. Ya kafa buluyorsunuz ya da yanlış aktarıyorsunuz. Başka bir açıklama bulamadım ben.

Dünya değişiyor biz kabul etsek de etmesek de değişiyor. Eğitim seviyesi yükseliyor. Artık erkekler kadınların cinsellik yaşamasına karışmaya hakkı olmadıklarını anlamaya başladı, ev işlerinde sorumluluk almaya başladı, aldatmak artık erkektir yapar değil bir çok kadın boşanıyor. Seneler önce insanlar dayak yiyor sizde mi yemelisiniz? Eskiden herkes herşeyi çekiyor diye sizde mi çekmelisiniz? En kötüsü de adam bir daha size hiç saygı duymayacak. Kim itip kalktığı bir kadını bir daha eskisi gibi görebilir?

...... Hoca beni dövdü ona bile inanır. Yani demez ki ..... Hoca çok.kibar iyi bir insan filan. Diasridan çok iyi
Kimse inanmaz derken yüzünü görünce ne diyecekler kendi kendine mi yaptın diyecekler bahane değil mi sizce de bu ? Keşke son olsa ama hepimiz biliyoruz siz yine dayak yiyeceksiniz? Hiç duydunuz mu beni dövdü ama ilk ve sondu diye. Öyle bir dünya yok.

doktora şey ettirmek iyi bişi demek ki
Seviye daha ne kadar yerlere düşecek merak ediyorum ? Paragraflarca doktora verdiler kızlarını kızları geri döndü yazmışsınız üzerine bir de bu cümle. Ayıp ya ayıp. PES. durunuz durağınız yok cidden. Okurken utanıyor insan şu lafa bak ya

Onu konu sahibine değil, tıpçı olsun çamurdan olsun kafasıyla avlanmaya çalışan yurdum kadınlarının bir kısmı için yazdılar. Malesef böyle bi gerçeklik var.
Keşke tıpçı avlamak yerine, ben tıpçı olayım da tenezzül etmeyeyim diyen olsalardı.

Evet okudum neye yazıldığını gördüm. Yanı de bu konuda hem konu sahibinin üstüne kocasi doktor diye saydırıp, yok ailen doktor diye vermiş bak geri gitti yani üzerine de bu cümle çok basit ya. Çok bayağı. Kimin için ne şekilde kullanılırsa kullanılsın eril ve kötü bir üslup.

konu sahibi merak ettim bebeğimi bırakıp gidicem eşimin hastanesinden darp raporu alıcam yazmışsınız bir ara,
sanırım siz blöf yapmak istiyorsunuz da blöfünüz ters teper diye korkuyorsunuz ...

yani amaç eşinizin gözünü korkutmak ama korkarsa boşanmayı düşünmediğinizden canımı daha çok yakar düşüncesindesiniz,
zira başka hiç hastane yokmuş gibi eşinizin hastanesine gitmeniz bence komik, benim aklıma orası bile gelmezdi.

anında ararlar karınız burada derler o da koşarak yanınıza gelir herkesin içinde yalvarsın falan mı istiyorsunuz ?

hiç hastane yok diyelim direkt emniyete gitseniz de olurdu

boşanmak istemeyen konu sahipleri madem boşanmayacaksınız susun oturun damarına basmayın kocanız ne diyorsa onu yapında şiddet görmeyin tamam beyim dersiniz sürekli geyşa gibi davranırsınız istediğiniz bu madem bari suyuna gidin

madem boşanmayacaksınız telefon falan kurcalamazsınız bulunca görünce yüz göz olunca üstüne de boşanmayınca ne duruma düştüğünüzü göremiyor musunuz gerçekten

işin ilginç yanı en çok da boşanmayacak olanlar yapıyor bunu ben boşanmayacak olsam gıkımı çıkarmam ,yok aklım başımda madem o zaman ilk iş yapılması gerekeni yapmaktır

kendinizi savcının polisin yerine koyun gelmiş kadının biri 3 gün önce eşim dövdü o zaman gelemedim şimdi geldim diyor
neden ?
vallahi inanmam, heralde kocası istediğini almadı bu da hırs yaptı derim

bazı şeylere karşı verdiğiniz tepki konunun gidişatını gösterir sizin en başta gitmemeniz , ilk şikayeti yapmamanız boşanırken bile davayı açan taraf olmamanız gibi etkenler çok büyüktür haberiniz olsun

hayır birde annanesini aramış anannesi de deden beni tekmeyle döverdi konu kapandı gitti demiş anneni üzme demiş

annaneniz kaç yaşında 80 falan mı ? yüksek ihtimal demans hastalığı vardır
belirli yaşın üstüne çıkan insanlar çocuklaşır sağlıklı muhakeme kuramaz , annaneyi aramak neden ayrıca yaşlı ınsanı strese sokuyorsun şekeri tansiyonu fırlayacak allahım ya

45 sayfa boyunca yazilan en guzel cevap

Hala darp raporu aldin mi diyen var. Yahu besbeslli hic niyeti yok ne raporu almaya ne ayrilmaya

Bacım bi kadın ‘ben doktor eşiyim’ diye hava atıyormuş ona istinaden yazdım. E doktor eşi olunca ne oluyor tek açıklaması bu ben ne yapayım

Bir üyenin arkadaşına tıpçı teklif etmiş adam da demiş ki ben üyeyi istiyorum demiş adam alışmış seçmeye.

Doktora verilen kızlar geri dönüyor demedim doktor koca olsun taştan olsun diye egolarını şişiren kadınlar ve aileleri yüzünden ego patlaması yaşıyorlar dedim ve bu doğru.

Konu sahibi ve ailesi de adama tapıyor boşar diye ödleri korkuyor. Neden? Doktor bunları boşar diye

Yoksa kimseyi aşağılama niyetim yok.

Son düzenleme:
gece de girmiş yazmamışsınız
aldınız mı rapor almadınız mı?
eğer almadıysanız bence de boşanmak istemiyor gibisiniz

böyle kadınlar adliyeye geliyor .darp raporu alıyor .
şikayet oluşturuluyor . ifade alınıyor

3 gün sonra gelip . kocamdır döver de severde deyip şikayetini geri alıyor . yığınla evrak.
hastane raporu . adliye işleri .
darp raporu alsan da adliyeye gitsen de . sizin de durumunuz bu. kocam pişman . vazgeçtim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…