Eşim dövdü çaresizlik hissi

üç aydır abartmadan söylüyorum neredeyse her hafta doktora gidiyorum hadi biz 10 kez dileyim hiç öyle bir işlem görmedim ben hayatımda duymadım da bu nasıl bir fantazi
(belki bilmiyorum kist tedavisi veya tespiti için eliyle vajina bölgesini kontrol ediyordur ama bu anlatılan şekilde sanmıyorum ya )

Bende bunu düşündüm. Çünkü kapıya çarptım diyemedin mi dedi
Hangi ara dedi bunu siz onu babanıza şikayet ettiğinizi söylemediniz mi. Adam baban buraya geldi diye aradı da sizde şey mi dediniz "babam tesadüfen eve geldi beni böyle görünce de anlatmak zorunda kaldım" mı dediniz de adam kapıya çarptım deseydin diyor.

ha bu arada doktorum erkek haremlik selamlık kalmadı
çünkü sadece doktor cinsiyeti önemli değil

Nasıl ya.. babamla defalarca sorduk
Bacım bak kızan da olsa alay eden de emin ol herkes seni bi bacısı gözüyle bakıyor, senin kendini ezdirmene kızıyor.

Git adam gibi boşanma davası aç rapor al.

Bu hayatı yaşayacak olan sensin. Sen burda üste çıksan ne çıkmasan ne.

Adli rapora ben çok kadın götürdüm kimse geri çevirmez.

Evet imkanların daha kötü olacak başta ama dayak yemekten iyidir.

Kaç kurtar kendini

Oy minik ya çocuklar böyle işte.

Benim sırtıma masaj yapıyordu ablam belim tutulmuştu. Hiç bana sarılmayan bebek yeğenim gelip sarılıyordu bana destek için

Çocuklar çok etkileniyor şiddetten nolur çocuğum için dayanıyorum demesin kimse. Asıl cocuk için dayak yemeye müsade etmeyin

Öncelikle geçmiş olsun burda size karşı kimse alaycı bir üslup la yazmadı önce bunu bir anlayın eşinizin ve sizin mesleğiniz kimseyi ilgilendirmiyor önce insan olsun okumuş ama adam olmamış eşiniz için söylüyorum sizi dövmesine karşın yazıldı o kadar yorumlar siz daha fazla şiddete maaruz kalmayın sessiz kalmayın kendinize daha fazla bunu yaptırmayın diye yol gösterdiler siz yalnızca 20 sayfalık yorumlar dan aldığınız yalnızca alaya alıyorlar cümlesi olmuş gerçekten sizin adınıza üzüldüm bir kere geldiğim dünyaya kendim için yaşarım kendimi ezdirmem siz geçin o ATA SÖZÜ nü asıl siz korkuyorsunuz eşinizin sizi bosamasindan şiddetine susup gururunuzu ayak altı ederek

darp raporu almak isteyen biri , cihaz yok diye geri gönderilirse bu suç olur bence ya. belli ki darp raporu almaya gidilmedi.burdaki baskılardan böyle yazdı.

offff git o darp raporunu al !
Evet suç hatta adli vaka düzenlememek bile suç eğer hastalık ilerlerse zamanla

gayet yazdılar. densizin biri dayaktan önce krem sür cilt bakımı önemli diyerek aklı sıra espiri yapıyor, karşı tarafı kamçılamaya çalışıyor. mecaz mıdır nedir onu kullandığını zannediyor. konu sahibine kızabiliriz, ama her şeyin de bir adabı var ya. böylelerine acayip kılım.

Kaç yıllık evlisiniz ve daha öncede yaptımı bunu

O yorumu görmedim ama bende çok kızdım konu sahibi ne

Lütfen o evde durma. Polisi ara darp raporu al ve boşan. Lütfen..

Yorumlarıma İstediğin kadar kızabilirsin. Konuyu açtığında polise gidemem, anama babama diyemem doktora gidemem diyordun. Ailenden ilk anneanneni aradın çünkü o zihniyetin sabret biz de dayak yedik diyeceğini biliyordun. Yanına yandaş aradın en uygunu oydu diğer herkes gelip seni alırdı, sen gitmek istemiyordun, hala da nasıl olup o evden çıkabildiğine inanamadığına eminim. Darp raporunu almadığına çok pişman olacaksı, dürüst olalım burada sana çemkirenler olmasa babanı da aramayacaktı, silkelenmeye itiyacın vardı. Bu lafları duymasan melhemlerini sürüp evde oturacaktın. 2 gün küs kalacaktın, morluklar düzelince adam koynuna girmek isteyecek dirensen dayak yiyecektin ya da dayak korkusundan direnmeyecektin. Aynı evin içinde seni döven adamla yaşayacaktın. Onun için her şey güllük gülistanlık devam edecekti. Darp raporu alsan rezil olmaktan korkup tekrar yapmayacaktı belki ama şu an riskin hala devam ediyor, eve geri döndüğünde belki yeniden dövecek sinirlendiğinde.

Başına gelmemiş olmak
Anamdan defalarca dayak yedim ben, hortumla bile dövdü, evde özel dayak sopası vardı. Lise öğrencisi olup sağım solum mor okula gittim ben. Arada babam da annemi döverdi hatta bir defasında araya girdiğim için gözüm morardı. Şimdi bu insanlarla evlatlık vazifesi diye ihtiyaçları olduğunda görüşüyorum sadece. 2 çocuğum var. Kocam bugün bir tokat atsın karşımda pişmanlıktan bileklerini kesse gözümü kırpmam boşarım. Asıl sen şiddetin nereye varabileceğini bilmiyorsun. Şiddetle yaşamak ne demek haberin yok. Bir daha olmayacak zannediyorsun, ki aslında bunun ikinci olduğunu söyledin, ama her seferinde artarak devam edecek hatta morarmayacak şekilde dövmeyi bile öğrenecek zamanla.

Bize istediğin kadar kızabilirsin ama bana öyle geliyor ki babanı araman bile bizim sayemizde. Aklını başına topla kurtul bu adamdan, ben güçlüydüm onurluydum diyorsun. Şu an güçlü onurlu hatta aklı başında bile değilsin, adam ruhunu ezmiş sıra bedenine gelmiş farkında mısın?

Evet, siddetin ne oldugunu bile bilmeyen cocuk anliyor ters bir sey oldugunu. Yazik, boyle boyle de normallestiriyorlar siddeti. Surekli buna maruz kalan cocuk bunu normal bir sey sanacak buyuyunce. Kendisi de siddet uygulayacak.

Kuzenim (kadin), eşine şiddet uygulamış. Tavayla kocasının kafasına vurmus. Kocasi da evden cikmis gitmis saatler sonra gelmis. Epey zaman gectikten sonra tekrar bir kavga daha. Adam karisini hirpaliyor ama kuzenim kocasina daha agir siddet uyguluyor.

Meger kuzenimin eşi, gidip iki seferde de darp raporu almis ama kullanmamis. Karisiyla 3. Buyuk tartismada bunu kullanarak eger yine yaparsan bosanacagim demis. Iki de cocuklari var.

O gun bugundur kavga etmiyorlar.

Bana samimi bir evlilik gibi gelmiyor tabi ki. Bahsettigim mesele bunlarin haricinde.

Şunu demek istiyorum. Anliyoruz ki eşinizle bosanmaya henuz cesaretiniz yok. Yine de darp raporu alin kenarda dursun. Olurda cesaret toplar bosanmak isterseniz pisman olmayasiniz.

Ya bi de baska bir hayat mumkunken kendi secimiyle dayak yemeye devam eden kadina zerre acimiyorum. Su konuda gercekten tek uzuldugum o cocuk. Onun secimi yok, kimse ona sormuyor bu hayati ister misin diye. Bu travmalarla buyumek zorunda. Tek uzulecegim kisi o su konuda.

ay biraz o konfor alanınızı terk edip şu ülkenin gerçekleriyle biraz yüzleşseniz mi ne yapsanız yaa? neden sürekli kadınlar suçlanıyor ben bunu anlayamıyorum cevap vermim diyorum ama tutamıyorum kendimi cidden. bir insan zevkle dayak yer mı allah aşkına! anlayamıyor musunuz karşınızdaki insanın sağlıklı düşünemediğini, koca bir yanlışın içinde olduğunu sadece fiziksel değil psikolojik şidddete maruz kaldığını. tüm duygularının manipule edildiğini? herkes sizin o pembe bulutlu dünyanızdaki kadar güçlü mü acaba ya? bir ton kadın öldürülüyor pek çoğu maddi ya da manevi imkanlar olmadığından malesef ki bu rezil hayata sessiz kalan tipler. Bazısı da her yolu deniyor ama korunamıyor. neymiş ay acımıyormuş ay acımayın ya Allah zaten kimsenin merhametine düşürmesin kimseyi gerçekten. EVET BAŞKA BİR HAYAT MÜMKÜN AMA BUNUN İÇİN BUNU İDRAK EDEBİLECEK DÜZEYDE OLMAK LAZIM RUHEN. bu kadın burdaki baskılardan darp raporu almaya gittim diye bir şey uydurdu muhtemelen. bu normal bir bilinç mi sizce? ya sağlıklı bir düşünce bunu der mi kendine bunu yapar mı da sürekli bir saldırı hali var yok acımıyorum yok kendi seçimiyle dayak yiyor of valla ya.

Konu sahibi boşanmayı düşünmüyorsunuz onu anladık konunun başından beri olan tavrınızdan. Rapor almamanızın sebebide bu belli. Peki ne olacak bu saatten sonra, planınız ne? Adam sizden özür bile dilemedi. Bir süre geçtikten sonra evinize mi döneceksiniz. Bu adam bir sonucu olmadığını görünce kaldığı yerden devam etmeyecek mi sanıyorsunuz. Hadi bu hayatı kendinize reva görüyorsunuz, tercihiniz bu olabilir peki çocuğunuz ne olacak? Babam annemi dövüyor, sıra ne zaman bana gelecek korkusuyla mı büyüteceksiniz çocuğunuzu.

Bakın bireyler mazoşist falanda olabilir, yediği dayaktan, aşağılanmadan zevk alan insanlarda var bireysel tercih ne diyelim. Ama böyle insanlar kendi kararlarının sonuçlarını kendi çekmeli, yanında başkasını sürükleyemez. Siz şuan dünyaya getirdiğiniz cana beslenme, barınma kadar normal bir ruh sağlığıda borçlusunuz. Bu noktada kararlarınız bireysel alamazsınız, çocuğunuzu düşünmek zorundasınız. Ve onu şiddetin olduğu ortama bile isteye sokamazsınız.

Annelerin çocuklarına en bariz yalanı “senin için katlandım”dır. Gerçekten çocuğunu düşünen anne katlanmaz. Eskiden bu çaresizlik vardı belki ama günümüzde bu söz çok bariz bir bahane.

Yetiskin bir insan mi bu kadin? Evet. Cizdigi portre bana hic caresiz gelmedi. Istese cozume ulasabilecek duruma sahip. Ben o caresizligi goremedim yazdiklarinda. Baska secimi olmayan kadinlardan bahsetmiyorum. Bu kadin bana oyle gelmedi diyorum. Siz iyi misiniz bence? Bu kadar agresiflik iyi degil. Evet, tek uzuldugum kisi canavar bir babaya ve pasif, ezik bir anneye sahip bu bebek. Maddi manevi caresiz olan o.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…