• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çok takıntılı ve dengesiz

Merhaba bir süredir işin içinden çıkamadığım bazı durumlar var. Sizlerden destek almak istiyorum.Evliyim ve 3 çocuğum var. Eşim sürekli gün bugün olmuş öğlen aralarında arar ve telefonu hiç kapatmaz öyle cebimde kalır iş yerinde başkaları kendi aralarında konuşsalar sana mı sordu ne dedi kimdi gibi sorular yöneltir ve iyice araştırır. Geçen gün kimliğim yoktu çantamda bir iş arkadaşıma masana bakar mısın dedim belki elimde orada unutmuşum diye o da baktı orda mı dedim hayır dedi ne sordun diyor bana orada mı dedin kim için sordun. Gerçekten çok sıkıldım artık bu durumlardan. Geçen hafta oğlum telefonu ile oyun oynuyordu bir kaç başka uygulama indirmiş diye telefonu kaldırıp bıktım usandım bu çocuklardan diyerek fırlattı akabinde dün akşam yine çocuk almış telefonu diye sinirlenip anında alıp telefonu paramparça etti. Ben tepki verince sustu sonra gece boyunca söylenip durdu. Ve yatağa girince benden normal şekilde davranmamı istiyor. Sarılmak istiyor konuşmak istiyor. Çoğu kez yapmadığım şeyler ile suçluyor beni. Hep kavga tartışma çıkıyor. Sonra gelip bir şey olmamış gibi yapışıyor öpüyor. Bu durumu nedir cidden 40 yaşını aşmış bir adam niye böyle olur? Anında sinirlenip bana ve çocuklara bir sürü küfür ediyor. Sonra unutalım istiyor. Özür dileme becerisi de yok kesinlikle. Toplum kurallarına da uymaz. Örneğin kapalı alana gireriz elinde sigara vardır söndürmez göstermeden içer biri görüp uyarınca da tantana yapar. Bu ay bir davadan ötürü avukata ödememiz var. Aman ödeme boş ver versin mahkemeye diyor. Ben ise böyle şeyleri hiç sevmem. Borcuma sadık biriyim. Cidden bu durumlarla nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum. Bu adamda ciddi bir rahatsızlık var. İsmini bilmiyorum. Sürekli ben ne dersem aksini söyler ve savunur. Her doğruyu o bilir. Herkesten yakışıklıdır.(bu onun için öyle) İş yerinde olsun çevrede olsun herkesle siyaset konuşur,tartışır ve örnek verirken ağza alınmayacak küfürler eder. Hep o doğru asla başkasının düşüncesine saygı duymaz buna bende dahilim. Ne yapmalıyım ,doktora gitmez bu ve oldukça yıprattı beni bu durum. Geçenlerde boşanalım dedim diye deliye döndü kolumu falan sıktı sen bana mecbursun başkasıyla yapamazsın dedi. Bende ben boşanmak istiyorum dedim başkasıyla evlenmek istiyorum demedim veya hayatımda başkası var demedim. Sürekli nereye gitsek park hali. İr araba görse içinde biri o kim niye bekliyor hemen huylanıyor. Sadakatsizliğini hiç görmedim bu arada. Bende ona karşı aileme karşı çok ilgili bir kadınım ama niye böyle oluyor anlam veremiyorum
Bir bayanın konusunu vardı, eşi şizofren çıkmıştı çok benzettim huylarını onunla. Bence kesinlikle psikolojik rahatsızlığı var.

Kocanızdan ayrılınca 3 çocuk için nafaka alacaksınız? Niye standartları düşsün? Ayrıca çocuklara durduk yere bağırıp azarlayan biriymiş kendisi. Bu mu daha sağlıklı? Üstelik adamın tek sorunu kıskançlık değilmiş ki. En nefret ettiğim insan tipi bu; basit toplum kurallarına bile uymayan başkalarına asla saygı duymayan.

Kişilikle, psikolojik bozukluğu birbirine karıştırmamak gerek. Ki bence siz de içten içe farkındasınız ama düzeninizi bozmaktan çekiyorsunuz. Yani kafasını bir yere vurup birden hödükleşmediğini varsayıyorum...
Boşanma ve nafaka kararı verilse bile benim bir arkadaşımın eşi kararı istinafa yolladı 3 yıldır boşanmayı bekliyordu bir 2,3 yılda istinafta bekleyecek bu süreçte benim de başıma aynı şeyler gelecek boşanmam bir iki günde olacak gibi konuşmayın ben çalışıyorum avukat vermez baro avukat tutacak param var asgari ücretle de geçinmiyorum ama yine de her şey katlı misliyle zamlanmışken 3 çocukla yalnız başıma idare etmekte zorlanacağımı söylüyorum. Bu durumda mutlu olsam tanımadığım kişilere derdimi açıp öneri istemem. Ajitasyon falan da yapmıyorum. Ailem yok olsa zaten bu durumda destek olurlar ve bende çaresiz olmam anlatmak istediğim budur. Eşim son 7 aydır böyle. Ben konu anlatırken ilk mesajda bir süredir içinden çıkamadığım bir durum var yazmışım. Gün bugün olmuş yani 2022 yılı olmuş yaptığı harekete bak demek istedim. İstediğiniz gibi anlayın. Görümce koruma derneği koymuş bir de durumuna onda meymenet yok zaten burada da minyatür kaynanalık yapmaya çalışıyor yazık!!!

Ben de illa 5 çocuk yapın diyodum zaten🤦🏻‍♀️😂
Anlamazlar konuya niçin üşüştükleri belli bence hiç muhatap olma her şeye bir cevapları vardır böyle tiplerin görümce koruma derneği koymuş duruma her şeye karışıp burnumu sokarım böyle insanları da korurum diyor işte apaçık 😄

E yuh artık yani! Bu adam yeni böyle olmamıştır sonuçta huyu böyledir. Ve siz bu adamla yıllardır berabersiniz 3 çocuğunuz var. Çekilecek dert değil ama katlanmışsınız. Şimdi bizim ne dememizi bekliyorsunuz ki? Ayrılın dersek ayrılmazsınız.

7 ay önce ne oldu peki eşinizi ne tetikledi acaba çok ilginç ?
Eşinizin bireysel terapiye de çok ihtiyacı var gibi görünüyor.
Ama işte gönüllü olmadan kimseye zorla terapi yapılamaz .
Cidden işiniz çok zor ne tavsiye versem bilemedim kv anlayışlı biriyse konuşmak çok mantıklı.
Ama sizde en azından sınırlarınızı koruyun açık açık söyleyin isteidigin şeyleri yapmayacağım telefonumu açık tutmayacagim gibi.
3 gün delirir 4.gun alışır alışmak zorunda .
Bunu zaten yapmıyorum o gün tartışmadan beri ve asla da senin istediğin şeyleri yapmıyorum yapmayacağım dedim. Ne telefon açık kalacak ne de bana yaklaşacaksın dedim. Arkamı dönüp yatıyorum barışmak için uğraşıyor. Ama kesinlikle benim dediklerimi yapmadan ona rahat yüzü yok. O doktora gidilecek düzeleceksin dedim değilse sen yoluna bende yoluma..

Bir bayanın konusunu vardı, eşi şizofren çıkmıştı çok benzettim huylarını onunla. Bence kesinlikle psikolojik rahatsızlığı var.
Psikolog bir tanıdığım var onunla görüştüm dün akşam telefonla anlattım üstün körü o da 40 yaşından baş gösteren psikolojik sorunlar veya şizofreni olabilir dedi. Tedaviyi kabul edip gelmeniz gerekiyor diye de ekledi

Merhaba bir süredir işin içinden çıkamadığım bazı durumlar var. Sizlerden destek almak istiyorum.Evliyim ve 3 çocuğum var. Eşim sürekli gün bugün olmuş öğlen aralarında arar ve telefonu hiç kapatmaz öyle cebimde kalır iş yerinde başkaları kendi aralarında konuşsalar sana mı sordu ne dedi kimdi gibi sorular yöneltir ve iyice araştırır. Geçen gün kimliğim yoktu çantamda bir iş arkadaşıma masana bakar mısın dedim belki elimde orada unutmuşum diye o da baktı orda mı dedim hayır dedi ne sordun diyor bana orada mı dedin kim için sordun. Gerçekten çok sıkıldım artık bu durumlardan. Geçen hafta oğlum telefonu ile oyun oynuyordu bir kaç başka uygulama indirmiş diye telefonu kaldırıp bıktım usandım bu çocuklardan diyerek fırlattı akabinde dün akşam yine çocuk almış telefonu diye sinirlenip anında alıp telefonu paramparça etti. Ben tepki verince sustu sonra gece boyunca söylenip durdu. Ve yatağa girince benden normal şekilde davranmamı istiyor. Sarılmak istiyor konuşmak istiyor. Çoğu kez yapmadığım şeyler ile suçluyor beni. Hep kavga tartışma çıkıyor. Sonra gelip bir şey olmamış gibi yapışıyor öpüyor. Bu durumu nedir cidden 40 yaşını aşmış bir adam niye böyle olur? Anında sinirlenip bana ve çocuklara bir sürü küfür ediyor. Sonra unutalım istiyor. Özür dileme becerisi de yok kesinlikle. Toplum kurallarına da uymaz. Örneğin kapalı alana gireriz elinde sigara vardır söndürmez göstermeden içer biri görüp uyarınca da tantana yapar. Bu ay bir davadan ötürü avukata ödememiz var. Aman ödeme boş ver versin mahkemeye diyor. Ben ise böyle şeyleri hiç sevmem. Borcuma sadık biriyim. Cidden bu durumlarla nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum. Bu adamda ciddi bir rahatsızlık var. İsmini bilmiyorum. Sürekli ben ne dersem aksini söyler ve savunur. Her doğruyu o bilir. Herkesten yakışıklıdır.(bu onun için öyle) İş yerinde olsun çevrede olsun herkesle siyaset konuşur,tartışır ve örnek verirken ağza alınmayacak küfürler eder. Hep o doğru asla başkasının düşüncesine saygı duymaz buna bende dahilim. Ne yapmalıyım ,doktora gitmez bu ve oldukça yıprattı beni bu durum. Geçenlerde boşanalım dedim diye deliye döndü kolumu falan sıktı sen bana mecbursun başkasıyla yapamazsın dedi. Bende ben boşanmak istiyorum dedim başkasıyla evlenmek istiyorum demedim veya hayatımda başkası var demedim. Sürekli nereye gitsek park hali. İr araba görse içinde biri o kim niye bekliyor hemen huylanıyor. Sadakatsizliğini hiç görmedim bu arada. Bende ona karşı aileme karşı çok ilgili bir kadınım ama niye böyle oluyor anlam veremiyorum
Kişilik bozukluğu var çok büyük ihtimalle. Paranoid kişilik bozukluğunu bi okuyun internetten, ben ona benzettim. Hasta olduklarını kabul etmezler, o nedenle tedavisi çok zordur. Eşiniz olduğu için uzak ta duramayacağınıza göre,birlikte terapi alma şansınız varsa alın derim.

Psikolog bir tanıdığım var onunla görüştüm dün akşam telefonla anlattım üstün körü o da 40 yaşından baş gösteren psikolojik sorunlar veya şizofreni olabilir dedi. Tedaviyi kabul edip gelmeniz gerekiyor diye de ekledi
Ailesinde şizofreni gibi bir rahatsızlık var mı?
Eskiden konu açan bayanin konusuna benzetme sebebim arabanın içerisinde oturanlardan şüphelenmek ve size telefonu açık tutturmasi. O bayanın kocası da herkesin ona zarar vermek istediğini düşünüyordu ve aşırı temkinli davranıyordu.
O bayan bir de en belirgin özelliği olarak duygularının olmayışından bahsetmişti. Mesela olmadık kadın ağlarken ifadesiz kalıyormuş, empati yapamiyormus falan.
Neyse bence de kesinlikle psikolojik destek almalı Allah yardımcınız olsun inşallah düşündüğümüz gibi değildir ama sizin de pisikolojinizi bozmasına izin vermeyin temkinli olun.

Boşanma ve nafaka kararı verilse bile benim bir arkadaşımın eşi kararı istinafa yolladı 3 yıldır boşanmayı bekliyordu bir 2,3 yılda istinafta bekleyecek bu süreçte benim de başıma aynı şeyler gelecek boşanmam bir iki günde olacak gibi konuşmayın ben çalışıyorum avukat vermez baro avukat tutacak param var asgari ücretle de geçinmiyorum ama yine de her şey katlı misliyle zamlanmışken 3 çocukla yalnız başıma idare etmekte zorlanacağımı söylüyorum. Bu durumda mutlu olsam tanımadığım kişilere derdimi açıp öneri istemem. Ajitasyon falan da yapmıyorum. Ailem yok olsa zaten bu durumda destek olurlar ve bende çaresiz olmam anlatmak istediğim budur. Eşim son 7 aydır böyle. Ben konu anlatırken ilk mesajda bir süredir içinden çıkamadığım bir durum var yazmışım. Gün bugün olmuş yani 2022 yılı olmuş yaptığı harekete bak demek istedim. İstediğiniz gibi anlayın. Görümce koruma derneği koymuş bir de durumuna onda meymenet yok zaten burada da minyatür kaynanalık yapmaya çalışıyor yazık!!!
Bu mesajın ilk yarısı bana son yarısı da bubendegilim bubendegilim e mi? Çok karışık yazmışsınız birbirine girmiş her şey

evet kesinlikle katılıyorum.. az once bir kürtaj konusu okudum ve bır suru insan bu konu fake, kurgu falan yazmıs. hayır onları yazınca ne oluyor, fake konuyu tespit edene ödül mü veriyorlar nedir. diyelim ki fake, bunu yasayan ya da buna benzer seyler yasayan bınlerce kadın var, o yazılan fake olsa bile belki bir baskası ıcın gercek ve o da burada okudugu yorumlardan kendine bır cıkarım yapacak.. buraya kendimizi yalnız hissettigimiz ve tanımadıgımız gormedigimiz insanlardan destek gormek, akıl almak icin yazıyoruz ama konu sahipleri cok elestiri alıyor, inanın ben de benzer bir konu acacaktım bu hafta bu takıntı konusu uzerine ama gelecek sorulardan korktum, dertliyken insan bir dert daha ediniyor buraya yazınca. insan zaten kendi hatalarının farkında oluyor cogu zaman, ama cogu yorum daha da can acıtıyor, kötü hissettiriyor
Aynen öyle gerçekten. Bazı konular var asla desteklenmeyecek şeylerin altına gayet iyi yorumları yazıyorlar böylesi zor durumda kalan bir kadını da anneliğinden dahi vuracak kadar kötü olabiliyorlar.

Benim annem babam olsaydı keşke de çekerdim annem 6 aylıkken beni bırakıp başkası ile evlenmiş babam da habire kadın değiştirdi her evlendiği kadın bana şiddet uyguladı şimdi de yalnız başına memlekette Yaşar hala yaptıklarından pişman değil. Ben kimsenin kölesi değilim 3 çocuğum var ve bunun böyle olacağını bilsem evlenmezdim. Boşanıp 3 çocukla ailesiz bir şekilde aldığım maaşla geçinebileceğimi düşünmüyorum. Telefonu kapatsam bir sürü paranoyak çıkarıyor tekrar arıyor. Bunu yaşamayan bilemez.
Insanlar ne kolay damga vuruyor demi çünkü burda yazması kolay. ALLAH size sabır eşinize de biran önce sağlıklı düşünme ve hareket etme nasip etsin çok zor bir durum empati yapmak bile zor şuan. Rabbim yardımcıniz olsun.

Merhabalar dün pazardı ve ailecek gezmeye çıktık bir pazar klasiği. Doktor konusuna ikna olmuştu eşim ve mutluydum içim rahat etmişti bir nebzede olsa. Bu hareketleri beni de çok sinirli bir insan haline getirdi. Yemeğe oturduğumuz vakit bir mekanda benim karşı masada bir erkeğe baktığımı düşünüp hemen vücut dili bile değişmiş şekilde ne bakıyorsun ne yapmaya çalışıyorsun ne var onda kim ki o gibi sözler sarfetmeye başladı. Bir an şok oldum çünkü o söylediği kim bırakın bakmayı gözüm o tarafa gitmedi bile nasıl biridir kimdir nedir bilmiyorum. Ve devam ettirdi hakaretlerini sıraladı. Bende masadan çocuklar ile birlikte kalktım ve çıktım çıkarken hala söylenmeye devam etti arkamdan gelip ve elimdeki her şeye yere fırlatıp delirdim resmen bağırıp çağırmaya başladım insanların göz hapsinde üstelik! Eve geldik hala ısrarla baktığımı iddia ediyor ve sonra ben arkamı dönüp uyuyorum gelip zorla sarılıyor kalkıp salonda uyumaya çalışıyorum gelip geri yatağa döndürmek için uğraşıyor. Hiç iyi değilim. Beni her şey ile suçlasın ama sadkatsizlik ile hayır! Buna dayanamam. Ve gece boşanmak istediğimi yineledim kararlıyım ne pahasına olursa olsun boşanacağım. Benim emeklerimi görmezden gelene ne yapsam boş. Gittikçe beni delirtiyor çünkü katlanmak zor.

Adam bugünden dengesiz değil ya sanırım sen evlendin evleneli böyle ama idare edip gözlerini kapattım birde çocuk sayısı fazla olunca tartışma sayısı bitmez ,
Böyle dengesiz adam ile 1 çocukta kalman gerekirdi bundan sonrada değişeceğini sanmıyorum , yaşlandıkça ya daha da dozu artıracak yada hastalanıp insafa gelecek

Ne yaptınız H huzursuz624 ? Umarım tez zamanda bu adamdan kurtulursunuz. Yıllarca resmen hapis hayatı yaşamışsınız eşiniz gardiyanınız olmuş.

Back