esim çok daginik :(

Dağınıklıkları biriktirmek onun fark etmesini sağlamak çözüm değil arkadaşlar ya da en azından bizim için çözüm olmadı hiiiç umru bile değil ortalıktan toplayıp kirliye atarım yok atmazsam 'ay bu kirli bu yıkansın ya da ay bu çok kırışmış' demez öyle giyer :))) ikimiz de mutfaktayken odaya gitmek için yol alır ve 'gelirken bana su getir der' söyleye söyleye bir nebze değiştirmiştim. çocuğa bakmak için benim annem veya kv gelmeye başladığından beri durum daha da beter oldu. bir gün değişir mi bilmem...

Mrb arkadaşlar belki bu kadar çok derdi olan insan arasında basit ama gerçekten ben de Yoruldum artik maalesef Esim cok daginik bekarken kesinlikle anlamadım çünkü evine hiç gitmedim biz de bir arkadaşımla kalıyorduk o bize geliyordu geldiği anda herşeye yardım eden bulaşığa giren biriydi ama evlenince yani geç farkettim.. buçuk yillik evliyiz beş aylik bir bebeğimiz var simdi ben ücretsiz izindeyim evdeyim ama ise baslayınca neler olacagini düşündükçe sinirlerin psikolojim alt üst oluyor Esim aldiği bir şeyi kesinlikle yerine koymuyor eskiden giysilerini dolaba tikiyor düzgün koymuyor diye sinirleniyordum şimdi ona da raziyim çünkü hersey ortada mesela pantolonunu kapilara asiyor gecen vestiyerde buldum aniden bi misafir gelse montunu asmak istese dusunsenize eşimin pantolonu orada kullandigi herşey ortada dolapta bisey arar biseyleri cikarir asla toplamaz üstünden çıkardığı şey neredeyse orada kalır maçtan gelir çanta koridarda günlerce durur ben almasam orada fosil olur yani banyoda tsortu cikrarir oraya takar az once kafsina sapka takmisti bi baktim banyoya takmis sac spreyleri var mesela mantiken napilir birini acar kullanirsin bitince cöpe atar digerini acarsin ama bizimki ayni anda abartmiyorum bes tane sprey orada burada surada yeri yok hepsi yarim yarim herseyi denedim sakladim digeri bitince cikarayim dedim yok olmuyo bulamayinca gidip uc bes tane daha aliyo aldigi anda hepsini birden kullaniyor kaç kere dedim bak bunların yeri burası taraklarını buraya koy spreyleri buraya diye ama yok yani saçını yapıyor saç fırçası lavaboda kesinlikle hicbirseyi cope atmiyor sigara paketleri yedigi ictigi biseyin kabini vs simdi toplasam oradan buradan on tane çakmak çıkar yarın bi gün bebegımız büyüynce de tehlike değil mi bu.. geçen biten diş macunlarını çöpe atmış hayret ettim ağlayacaktım duygulandım baktım yeni diş macunun kutusunu da orada bırakmış..kayınvalidem de hep eşimin bana çok yardımcı oldugunu söyler tamam yardım ediyor ama nasıl? bebegin altını değiştirmiş bez orada açık bi şekilde altını sildiği mendilleri yatağın uzerine koymuş haydii hepsi makinaya..mutfakta bana yardım ediyor masayı topluyor mesela mutfaga bi gidiyorum herşeyi geitirp sadece mutfaga koymuş öylece adı çok yardımcı eşine çok yardımcı (!) inanın yardım falan istemiyorum sadece kendi dağınıklığını toplasın yeter..eşin değil mi tabi toplayacaksın diceksiniz ama ben de ev hanımı değilim sonuçta bir de bebek var ofss....kirli çoraplar oradan buradan heryerden çıkabilir.. kapının önünü görseniz on tane ayakkabı kapının önünde en sevmediğim şey allahtan en üst kattayız kimse görmüyo.. maçtan geliyor halı sahada böyle siyah küçük kauvucuk gibi bişeyler ayagına doluyor ya gir hemen duş al dimi her odadan o küçük siyah şeyleri süpürüyorum zaten işe gitmeden önce bir hazırlanma stili var anlatamam her odaya girip çıkıyor evde her yerde ayna var yatak odasında iki tane vestiyerde ayna var bunlar yetmiyor gidip salondaki yemek odasının aynasına bakıyor nereden anlıyorum çünkü her sabah kalktıgımda önünde bir sandalye var yerine koymuyo güzellikle söyledim işe yaramadı kızdım işe yaramadı toplamadım kendi toplasın dedim yok işe yaramadı evi temizlemeye karar verdikten iki gün sonra temizliyorum neden dağınıklıkları toplamak anca bitiyor ben de öyle çok titiz biri değilim gerçekten ama dayanılır gibi değil kendisi dağınıklıktan hiç rahatsız değil ya..ben ne yapcam nasıl davrancam bilemiyorum böyle çığlık atarak evden kaçasım var bir akıl verin lütfen :KK43:
Hem metroseksüel hem dağınık olunca ekstra külfet. Şükür bizim bir sprey jöle derdimiz yok. Ama o çprapları yediresim geliyor. Bir ara dedim kirli de ne görürsem onu yıkıycam. Ortalıkta ne bulursam ona ait topladım bir poşete sakladım ama adamın çorabı aleti bitti son kalanı kirli ye attı bende dedim akıllandı herhalde o kirlileri 3 kere yıkadım . Bidaha yapmadım. Her sabah işe gitmeden yıkanır herşeyi temiz temiz giyer. Derim temizliğin işe pisliğin bize. Eve gelince gir banyoya elini ayağını yıka çorabını at kirli sepeti ne çokmu zor. Ama bizde çoraplar dart olarak kullanılıyor. Ay sinirlendim yine gece gece.

Ben evli degilim fakat 17 yasinda bir erkek kardesle ayni odada yasiyorum. Koydeki evimizde ( yazlari gideriz oraya) onun kiyafetleri benim odamdaki dolaptaydi. Gelir orada uzerini degistirir (gunde en az 3 kere) cikardigi gibi birakir giderdi. Evimiz 3 katli.bende ona soyledim birakirsan git sokaktan topla diye. Umursamadi tabi. Ben attim neyi varsa. Saka yapiyor sandi ama bir kac gun devam ettim. Artik tum kiyafetlerini askilara asip dolabina asiyor :) Tehdit edin ama bos degil yapin ki bosa sallamadiginizi anlasin. Cok zor valla daginik bir adamla nasil yasanor bilmem

Evlenene kadar anneleri hep arkalarını toplamış hatta bazı anneler seve seve topluyo. Sonra evlenince kabak bizim başımıza patlıyo. O yüzden erkek çocuklarıda kızlar gibi yetiştirilmeli bu noktada

O açıdan sansliyim heralde. Ortaokuldan sonra mesleğini eline alana kadar askeri okullarda okudu eşim. 13 yaşından beri yatağını bile kendisi topluyor. Hem de hiç kirisiksiz. Ama evde biraz rahat olmaya başladı. Ufak tefek hoşgörüyorum. Ben de çok derli toplu sayilmam. Zaten gündüz evde olmuyoruz. Gözüm görmediği için belki de gönlüm katlanıyor. Sonra da bir çırpıda topluyorum.
Ama oğluma örnek olmak için daha derli toplu olmamız lazım ailecek.

Evlenene kadar anneleri hep arkalarını toplamış hatta bazı anneler seve seve topluyo. Sonra evlenince kabak bizim başımıza patlıyo. O yüzden erkek çocuklarıda kızlar gibi yetiştirilmeli bu noktada
Bu noktada cok haklisin annede bitiyor olay ogretmemisler.. Hala da öyle k.v iyidir hoştur ama bazen beni çok bunaltiyor ben calisirken aman yardim et oğlum falan diyordu simdi ben calismiyorum dogum izindeyim diye aman oğlum yorulmuştur aman uykusuz kalmasin hatta biz senle yatalim oğlum diğer odada yatsin dedi Yuh dedim içimden..

Bence dağınıklığını benimsemesini sağlamalısınız. Kendi eşyalarınızla onun eşyalarının durduğu rafları ayırın ve etiketleyin. Örneğin "Ali'nin rafı" ve "Ladybug_34'ün rafı"gibi. Sizinki düzenli onunki hep dağınık olursa bir de üstünde ismi yazarsa sadece onun dağınık olduğu da böylece ortada olur. Evinize yardımcı aldığınızda da sizin değil kocanızın dağınık olduğu belgeli olur :)
Tam demek istediğim gibi değil ama şöyle bir görsel buldum.
Pinterest'ten alıntıdır:
como-organizar-ba%C3%B1o-7.jpg

Siz bunu dolabın içinde uygulayabilirsiniz. Aynısı gardolabınız için geçerli. Kendi isminin üstünde olması inanın çok büyük fark yaratacaktır. Sizin değil onun toplaması gerektiğini algılayacaktır.

X