Eşim çocuğuma ismiyle hitap etmiyor

İki taraf için de bu büyüklerin ismini koymak bana aşırı varoş bir davranış olarak geliyor. Alınma gücenme yapmayalım lütfen çok saçma bir davranış. Bir de kibirli bir hareket her yönüyle. Düşünün ki kendinizi o kadar önemli görüyorsunuz ki torununuz mutlaka isminizi taşımalı...
Köy yerinde yaşıyorsunuz sanırım. Eğitimsiz kesimde böyle aptal saçması baskılar oluşuyor. Aslında el alemde görüp size baskı yapıyorlar. Torununa kendi ismini koydurmak bir statü göstergesi oluyor özellikle erkek annelerinde bu davranış daha çok.
Osmanli soyu falan sanıyorlar insanlar kendilerini...
Çok varoş gerçekten...

eşim kendisine dedesinin ismini verdikleri için ailesine çok kırgın. biri adımı sorduğunda utanıyorum söylemeye diyor :KK70:
her ne kadar gülsem de çok haklı yaa resmen çocuk 100 yaşında doğmuş. yazık ya bu aileler ne herşeye burnunu sokuyor.

ama belirteyim burada konu isim değil eşinizin terbiyesizliği olmalı. yani ismiyle nasıl seslendirmeliyim en son ki düşünceniz olmalı.

İlk isimle hitap etmeye devam edin.Cocuk büyüyecek ilk ismi sevdimi ikinci ismi kim hatırlıyor sanki .Sadece sınav kağıdında duruyor unutuyor herkes.Ayrica büyüdüğünde kendi meslek edindiğin de bir dava açar çok uzun ismim ya diye sildiriverir ne olacak.İsim koyunca ne oluyor sanki doğru bulmuyorum ben bunları bana kalsa herkes 18 yaşına geldimi mahkemesiz davasiz memnun değilse adını değiştirebilme li yahu dünyaya geliyoruz adımıza bile karar veremiyoruz bu bile düşündürücü mesela ben Abuzittin falan olmak istemezdim yanlış anlaşılmasın dedem öyle diye mesela .......

Selam çareyi buraya yazmakta buldum. Eşimle birbirimizi 15 yıldır tanıyoruz 2 sene önce evlendık. Çocuğumuza annesinin isminı koymak istedı eski isim kabul etmedim sonuna kadar direndim annesi de ismini koydurmak için eşimi hep doldurdu sürekli hamıleliğimde tartıştık en sonunda kabul etmek zorunda kaldım. İlk isim istediğim isim ikinciye annesinin ismini koyduk ama eşim asla kızıma ismiyle hıtap etmiyor . Beni de ilk ismiyle koyduğum ısımle seslendiğimde sert sekılde uyardı onun adı Fatma dedı annesının ismi yanı bende tartıştım o günden Beri kendi de hitap etmiyor bende edemiyorum onun yanında koyduğum ilk isimle oda hitap etmiyor .Bebeğim güzelim vs diye sevıyor. Ben annesinin ısmıyle Fatma diye seslenmesını veya ıkı ısımle seslenmesini istemıyorum koyduğum ılk ısımle seslenmesini istiyorum ama o ne benim ne kendinin koyduğumuz ilk isimle seslenmemizi istemiyor. Annesı üzülmesın diye kesın annesi kendini hep masum gösteriyor ama asla değil doğumdan eve geldim amalıyatlı halımle kavga çıkardı kayınvalidem hastahaneden çıktığımız gün evimde .Eşimde benim üstüme yürüdü seni öldürürüm dedi kafamdan atamıyorum o yaşanan günü eşimi seviyorum ama Çok bunaldım artık ne yapabılırım eşimin koyduğumuz diğer isimle seslenmesı için . Annesi tek ısımle seslenmememız için herkesi dolduruyor sülalesondekıler de seslenmiyor ismiyle bebeğime

Bu saçma sapan tartışmanın bebeğinize verdiği zarardan haberdar mısınız acaba ? Eşiniz şu anda çok yanlış bir şey yapıyor. Küçücük çocuğa adıyla seslenmeyerek başka sorunlara yol açabileceğinizi hiç düşünmüyor musunuz ?

Çocuğa anneannenin baktığı, benzer tartışmaların yaşandığı bir durumda; anneanne çocuğa 2.adıyla, anne 1.adıyla sesleniyordu. Çocuk annesinin seslenmelerini görmezden gelmeye ve ilk adına tepki vermemeye başladı sonunda. Sonrası doktor ve terapilerle geçen uzun bir süreç.

Çocuğunuza yazık ediyorsunuz. Eşiniz de ciddi anlamda saçmalıyor. İnsan niye çocuğuna annesinin adıyla seslenmek ister ki.

Selam çareyi buraya yazmakta buldum. Eşimle birbirimizi 15 yıldır tanıyoruz 2 sene önce evlendık. Çocuğumuza annesinin isminı koymak istedı eski isim kabul etmedim sonuna kadar direndim annesi de ismini koydurmak için eşimi hep doldurdu sürekli hamıleliğimde tartıştık en sonunda kabul etmek zorunda kaldım. İlk isim istediğim isim ikinciye annesinin ismini koyduk ama eşim asla kızıma ismiyle hıtap etmiyor . Beni de ilk ismiyle koyduğum ısımle seslendiğimde sert sekılde uyardı onun adı Fatma dedı annesının ismi yanı bende tartıştım o günden Beri kendi de hitap etmiyor bende edemiyorum onun yanında koyduğum ilk isimle oda hitap etmiyor .Bebeğim güzelim vs diye sevıyor. Ben annesinin ısmıyle Fatma diye seslenmesını veya ıkı ısımle seslenmesini istemıyorum koyduğum ılk ısımle seslenmesini istiyorum ama o ne benim ne kendinin koyduğumuz ilk isimle seslenmemizi istemiyor. Annesı üzülmesın diye kesın annesi kendini hep masum gösteriyor ama asla değil doğumdan eve geldim amalıyatlı halımle kavga çıkardı kayınvalidem hastahaneden çıktığımız gün evimde .Eşimde benim üstüme yürüdü seni öldürürüm dedi kafamdan atamıyorum o yaşanan günü eşimi seviyorum ama Çok bunaldım artık ne yapabılırım eşimin koyduğumuz diğer isimle seslenmesı için . Annesi tek ısımle seslenmememız için herkesi dolduruyor sülalesondekıler de seslenmiyor ismiyle bebeğime
Böyle bir eşi hala seviyorum diyorsunuz, sorun kv değil eşin...

İkinci çocukta tek isim koy bari aşkınız yara almasın. erkek çocuk doğurursan alnından öpebilir. 13 sene evlenmeyi beklemek için müthiş biri, ameliyatlı lohusa dövmeye yeltenmek her yiğidin harcı değil (ironi şov)

cok zor 1 durum, bu durumu yasayan komsumuz vardi. misalen anneannesi Hayriye olsun demis, baba tarafi da Zeliha olacak demis. inatlasmislar , her iki aile de kendi istedigi ismi soylemis hep. Annesi de onlara kizdigindan ucuncu 1 isimle seslenmis cocuga ve cocuk o isme alismis ama kimlikte kullanmadigi 2 farkli isim vardi.
siz her iki ismi de degistirip ortak karara varacaginiz 1 isim koyun yeniden, anane nine ismi mi kaldi ya yil olmus 2024. cok sacma..
ama esinizin lohusayken uzerinize yuruyup seni oldururum demesi daha kotusu, nasil unutup affettiniz. cok ciddi 1 problem bu.
hakkinizda hayirlisi olsun umarim kendiniz ve yavrunuz icin en dogru karari verirsiniz.

Allah kahretsin böyle kocaları böyle analarını . Böyle kv olavak insan hiç kv olamasın inş çok amin

Valla koymuşsun ne olursa olsun savaşıp koydurmasaydın diye düşünüyorum oda resmi bir adı, kullanabilir yani. Baştan koydurmayacaktın bu zorbalara karşı gidecektin evden istediğin ismi koyacaktın hitap bile edemiceklerdi.

Ay bu ne be sen şu isimle hitap etmeyeceksin ben bu isimle hitap edeceğim. Kan davasına dönmüş bu iş. Çocuk arada kalmış yazık. Eee peki rahatsız oluyorsan niye koydurdun kvnin ismini ablacığım? Anacı erkekleri tokatlamak istiyorum ne boş çarlar.
Çocuğun ilerde yaşayabileceği travmaları şimdiden tahmin edebiliyorum. Ah ah niye böyle heriflerden çocuk yaparsınız anlamam.

Akıllara gelen yunus idi Hızır idi 🚨😋😆

X