Eşim çocuğuma ismiyle hitap etmiyor

Selam çareyi buraya yazmakta buldum. Eşimle birbirimizi 15 yıldır tanıyoruz 2 sene önce evlendık. Çocuğumuza annesinin isminı koymak istedı eski isim kabul etmedim sonuna kadar direndim annesi de ismini koydurmak için eşimi hep doldurdu sürekli hamıleliğimde tartıştık en sonunda kabul etmek zorunda kaldım. İlk isim istediğim isim ikinciye annesinin ismini koyduk ama eşim asla kızıma ismiyle hıtap etmiyor . Beni de ilk ismiyle koyduğum ısımle seslendiğimde sert sekılde uyardı onun adı Fatma dedı annesının ismi yanı bende tartıştım o günden Beri kendi de hitap etmiyor bende edemiyorum onun yanında koyduğum ilk isimle oda hitap etmiyor .Bebeğim güzelim vs diye sevıyor. Ben annesinin ısmıyle Fatma diye seslenmesını veya ıkı ısımle seslenmesini istemıyorum koyduğum ılk ısımle seslenmesini istiyorum ama o ne benim ne kendinin koyduğumuz ilk isimle seslenmemizi istemiyor. Annesı üzülmesın diye kesın annesi kendini hep masum gösteriyor ama asla değil doğumdan eve geldim amalıyatlı halımle kavga çıkardı kayınvalidem hastahaneden çıktığımız gün evimde .Eşimde benim üstüme yürüdü seni öldürürüm dedi kafamdan atamıyorum o yaşanan günü eşimi seviyorum ama Çok bunaldım artık ne yapabılırım eşimin koyduğumuz diğer isimle seslenmesı için . Annesi tek ısımle seslenmememız için herkesi dolduruyor sülalesondekıler de seslenmiyor ismiyle bebeğime
Eşiniz olan şahıs tam da lohusayken sizin üstünüze yürüyüp nasıl öldürürüm diyebilir inanamıyorum gerçekten. Sonrasında nasıl toparladın nasıl normale döndün Allah sabır versin sana demekten kendimi alamıyorum. Ayrıca isim olayına sadece eşler ortak bir karar vermeli diretmeyle kimse tek başına karar veremez bence . Ben yıllardır şu olabilir bu olabilir derken bile eşime soruyorum , şimdi rabbim nasip ederse yeni hamile olduğumu öğrendim . Yine aynı isimleri söyledim konuştuk anlamlarını okuduk sağolsun eşim bence güzel isimler nasıl istiyorsan diye bana bırakıyor . Zaten zor bir süreçken erkeğin tavrı çok çok önemli . Şu yazıyı okuduktan sonra tekrar hem kendime doğru bir eş hem çocuğuma doğru bir baba seçmişim dedim ve şükrettim. Kayınvalidenize diyecek laf bile bulamıyorum. Küfür etmeden izah etmeye Türkçem yetmez

Adam öldürürüm demiş hamde ameliyatlıyken ve siz hala seviyorsunuz :KK17: adamda şiddet potansiyeli var ki tartışma sonrası yanında kızıma ismiyle seslenemiyorum demişsiniz. Basbayağı korkutulmuş sindirilmişsiniz ve hala seviyorsunuz! 15 yıl hiç mi bu yüzünü görmediniz bu konu tüm "evlenince düzelir" cilere örnek olsun. Ne düzelmesi evlenince içlerindeki şeytan ortaya çıkıyor malesef...

Selam çareyi buraya yazmakta buldum. Eşimle birbirimizi 15 yıldır tanıyoruz 2 sene önce evlendık. Çocuğumuza annesinin isminı koymak istedı eski isim kabul etmedim sonuna kadar direndim annesi de ismini koydurmak için eşimi hep doldurdu sürekli hamıleliğimde tartıştık en sonunda kabul etmek zorunda kaldım. İlk isim istediğim isim ikinciye annesinin ismini koyduk ama eşim asla kızıma ismiyle hıtap etmiyor . Beni de ilk ismiyle koyduğum ısımle seslendiğimde sert sekılde uyardı onun adı Fatma dedı annesının ismi yanı bende tartıştım o günden Beri kendi de hitap etmiyor bende edemiyorum onun yanında koyduğum ilk isimle oda hitap etmiyor .Bebeğim güzelim vs diye sevıyor. Ben annesinin ısmıyle Fatma diye seslenmesını veya ıkı ısımle seslenmesini istemıyorum koyduğum ılk ısımle seslenmesini istiyorum ama o ne benim ne kendinin koyduğumuz ilk isimle seslenmemizi istemiyor. Annesı üzülmesın diye kesın annesi kendini hep masum gösteriyor ama asla değil doğumdan eve geldim amalıyatlı halımle kavga çıkardı kayınvalidem hastahaneden çıktığımız gün evimde .Eşimde benim üstüme yürüdü seni öldürürüm dedi kafamdan atamıyorum o yaşanan günü eşimi seviyorum ama Çok bunaldım artık ne yapabılırım eşimin koyduğumuz diğer isimle seslenmesı için . Annesi tek ısımle seslenmememız için herkesi dolduruyor sülalesondekıler de seslenmiyor ismiyle bebeğime
Canım benim ölüm tehdidi alırken ismemi takıldın ççeeennn, kıyamam ya ben çanaaaa...

Dayaktan hoşlanıyor olma ihtimaliniz var mı? Adamla neden inatlaşıyorsunuz? Adam üzerinize yürüyüp öldürücem demiş, seviyorum diyorsunuz o zaman yerinizi bilip adamla inatlaşmayacaksınız.
İstediği isimle seslenir, size ne tam olarak?

Şiddet gösteren adamlarla evli kalıp sürekli adamı tahrik ederek yaşamak yıllardır burada gördüğüm bir kafa yapısı.
Madem çok seviyorsunuz kocanızı huyuna gidin.

Bile bile bastıra bastıra sizin koyduğunuz ismi söylerdim. Ki zaten bu kadar sertlik ve sevgisizlik hiç normal değil. Tek sorun isimde değik belli ki. Lohusalık döneminde kocama yapmadığımı bırakmadım bir kere of dediğini hatırlamıyorum. Yeri geldi kayınvalidem de somutmuşumdur. Siz ismden önce evliliğinizi sorgulayın.

Öffff tam çamur tipler bulaşır dururlar,bu tiplerden uzak durmak lazım,sizi rahat ettirmezler bu iki garip insanımsı şeyler,yolun başındayken hazır çok vakit kaybetmemişken çok bulaşmadan yüzgöz olmadan ayrılın,size yemin ediyorum adamın biri bana seni öldürürüm diyecek anasıyla beraber elimde kalırlar,ismini benim çocuğuma niye koyuyor ya kimsinki sen ne tuhaf tipler var,benim oğlum içinde eşim babamın adını koysak fln kem küm etti çok seviyorsan git kendi adını değiştir dedim,ablası ima etti kendi oğluna koy derdiniz ney dedim sustular,böyle tipler var evlerden ırak zannedersin anası kim babası kim de kendilerini böyle önemli görüyorlar,insan şöyle bir sakin olayım asil naif olayım diyor en fazla 5 dk sürüyor,kendini bozmadan ifade edemiyorsun memlekette😂😂😂

Ben doğduğumda babam askerdeymiş. Dedem haddi olmadan almış kulağıma bir isim okumuş anneme sormadan. Annem de o zaman dedem ve babannrmle yaşıyor babam askerden gelene kadar. Dedem kulağıma okuyunca annem çıkıyor eltisiyle gidip nüfustan adımı kendi koyup kimlik çıkarıyor 😃😃 helal anam sana 1990 yılında dediğini yapmışsın.
Helal olsun anneyi öpüyorum kocaman 😍😍😍

Eşimde benim üstüme yürüdü seni öldürürüm dedi kafamdan atamıyorum o yaşanan günü eşimi seviyorum ama
Bir dahakinde üstünüze yürürse boş dönmez. En iyi ihtimal ağız burun kol ne varsa kırılır, kötü ihtimal çocuğunuz üvey anneyle büyür. Aman sevin hem de çok sevin böyle mağara ayılarını. Siz ve sizin gibiler olmasa ne güzel soyları devam etmez yok olur gider bu magandalar. Komşum ameliyat olsa dur ters hareket yapma neye ihtiyacın varsa yaz hemen gelirim derim adam çocuğunu doğurmuş kadının üstüne yürüyüp öldürürüm seni diyor. Yazık o doğurduğunuz masum kız çocuğuna. Biraz büyüsün ele avuca gelsin, analı kızlı ikinizin üstüne birden yürür.

Siz ilk isimle hitap edin zaten ilerde ikinci ismi ne kızınız ne okulda nede arkadaşları kullanmayacak kimlikte ilk sırada yazan isim sizin sevdiğiniz isimse dert etmeyin
Asıl gıcık olduğum sinirlendiğim konu lohusa eşinin üzerine yürüyen eşiniz
Benim zamanımda ilk isimleri yoklama kağıdında kısaltıyorlardı. Mesela bir arkadaşım vardı ismi Hale Süreyya Tekin diyelim, H.Süreyya Tekin yapmışlardı ikinci ismi okunurdu sınıfta üzülürdü sevmediği için. Şimdi öyle değil heralde. Yine de ata isimlerini koymak hoş değil orası ayrı

Esiniz öküzün önde gideni ve siz onu baba yapmakla hata ettiginizin farkindasiniz degil mi? Siz önceligi degilsiniz, cocugu da degil. Eh birde sizi ölümle tehtid etmis. Yani aslinda ayrilmaniz lazim cünkü kiziniz böyle bor evliligi rol model olarak görmemeli. Ama sanirim sizde o niyet hic yok.
Isim konusunda iki tarafa da hak vermedim. Ya bastan isimi koydurmayacaktiniz. Yada koyulduktan sonra iki isim de kullanilacakti veya sevdirilecekti. Cocugu hangi duruma soktugunuz ikinizin de umrunda degil. Kendi savasinizla mesgulsunuz

15yildir taniyamamişsiniz.Bencil, acımasız,kinci olduğunu nasıl görmediniz,ya da görmek istemediniz.
Sorun isim değil sorun eşinizin size asla ama asla saygı duymaması, anası için tüm gemileri yakan biri ile evlisiniz bilin istedim.Ona gore geleceğinizi belirler bu adamla evlenme gafletinde bulunduğunuz gibi başka hatalar yapmazsınız.

Benim erkek kardeşimin de iki adı var. İkinci adı rahmetli dedemin adı. 22 yıldır ona 2.adıyla seslenen birisini duymadım😂 Herkes annemin koyduğu adı benimsemiş babam dahil herkes ilk adını kullanıyor. Küçücük çocuklara çok eski usul adlarının konulması benim de garibime gidiyor. Sizin konuda tek sorun ad konusu olsa keşke.

X