Eşim çığrından çıktı nasıl davranmalıyım?

hayalsiz202015

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2022
24
3
1
Merhaba hanımlar. 7 yıllık evliyim eşim 6 aydır her akşam içmeye başladı bazı sıkıntıları var maddi açıdan, çok borçlandık. Ama genel olarak zaten hep Borcumuz var.. alkol konusundan 6 ay boyunca sürekli kavgalar ettim yeri geldi üzerine saldırdım vurduğum zamanlar bile oldu yeri geldi sabah 5 lere kadar konuştum istemediğimi anlattım alkolik olmandan korkuyorum diye söyledim yeri geldi ağladım yeri geldi küstüm konuşmadım ama sonuç hiç değişmedi. Genel olarak sinirli biriyim zaten her şeye tepki gösterdiğim için beni artık takmıyor sanırım. Mesela para konusunda ne zaman sıkışsa benim peşimi bırakmıyo kene gibi yapışıyor bende her seferinde üzüldüğüm için yardım ediyorum ama bana bazı şeyleri eksik anlatarak parayı alıyor içim rahat etsin kafaya takmıyım diye her şeyi anlatmadığını söylüyo sonra ben buna da çok sinirleniyorum sen beni mi kandırıyosun diye. Kendini acındırmayı seviyor. Benim anneme zor durumdayım demiş Araba kiralama işi yapıyor annemden aldığı parayla borç ödemek yerine biraz peşinat vererek araba almış yine borca girmiş annemde o parayı borcuna kullandığını zannediyor artık bana hiçbir şeyi samimi gelmiyor bu yüzden. Gün içinde beni hiç aramıyor nerde olduğundan haberim bile olmuyor.Son dönemlerimize bakıyorum bu evlilikte ben yokum eşim ve eşimin sorunları para sorunları var normal hayat yaşamayı unuttum. Düşük yaptım o gün bile içip gece eve geldi yıkıldım resmen. Tek başıma içiyorum alem yapmaya mı gidiyorum diye savunma yapıyor.Sana hakkımı helal etmiyorum bu 6 ayda canımı çok yaktın dedim gecesi yine içip geldi. Konu cinselliğe ve Benden para almaya gelince çok ısrarcı ama benimle ilgili başka hiçbir konuyla ilgilenmiyor.Nasıl davranacağımı bilemiyorum artık çaresiz kaldım bu resmen beni yok saymak değil mi?

Son düzenleme:
Çok zor bir durum alkolik biriyle baş etmek gerçekten zor Allah yardımcın olsun. Boşan demek kolay ama bazen gerçekten çözüm o olabilir

Paralarınız neden ayrı ki?

Bosan

Paralarınız neden ayrı ki?
Kadın muhtemelen çalışıyor, adam da borç içinde yüzüyor, parasını ortaya koysa zaten onu da hiç eder. Araba kiralama işinde çok iyi para var, bence eşi para kaçırıyor sürekli de borç borç diye kadını yiyor. Borcu olan yeniden araba alır mı?

Siz neden Ergen annesi olmak için çabalıyorsuniz? Yeri gelince çocuğunuz olduğunda yaparsınız onu..

Evliliğinizin tutulacak yeri yok ..

Bir kere eşinize neden şiddet uyguluyorsunuz?

Alkol alıyorsa alıyor. Dozundaysa olabilir yani bu konuda neden yüz göz oluyorsunuz?

Bu adam alkokik olacaksada sayenizde olacak.Adamı robot etmişsiniz kalk - kalk, otur - otur..
İçme gitme gelme. .

Bir kere siz aile olamamişsıniz sizde "biz" yok..

Parası , param diye diye nereye kadar.. Adam araba alım satım yapıyor demek ki bir şekilde döndürmeye çalışıyor bu işi parası olmayan yapamaz öyle .. Demek ki var bir şeyler .. Neyse.. Kocanızda biraz gurur olsa boşanır sizden.

Eşine fazla konuşma, biraz kendini geri çek. Ne halin varsa gör gibi davran. Sen herşeye problem çıkarttığın için uyarı sağırı olmuş. Sen onun eşisin, annesi değilsin, onu yap bunu yapma demekten vazgeç, yetişkin insan gayet aklı başında yaşasın görsün yaptıklarının sonucunu. Ne desen anlamıyor zaten. Ya şunu da anlamıyorum alkol kaç para olmuş maddi sorunu var ama içiyor. Emin misin maddi problemi olduğuna. Senden para kaçırıyor olabilir.

Eşimi yeri geliyor dövüyorum nasıl bir şey ya.
Eşinizden bahsederken sanki velisi gibisiniz..
Alkol her gece mi alıyor?
Yoksa haftada bir mi yoksa 2 haftada bir mi?
Ayrıca sürekli yalan söyleyen bir adam var karşınızda..
Ne yaptığı belli değil..
Çocuk yapmayın, eğer böyle devam ederse de ayrılmaktan başka çare yok gibi çünkü sürekli para yiyor..ya para kaçırıyor sizden ya da başka şeyler bilemiyorum..

Dırdırcı, kavgacı birisiniz adam da alkole sığınmış gibi geldi bana. Maddi sıkıntıda alkol alması evet doğru değil. Ama her gün ne miktarda içiyor hemen alkolik diyemezsiniz. Her gün bir bira yada tek bir kadeh şarapta kalıyorsa sorun yok benim açımdan mesela ha ciğerleri yormaya gerek yok. Ama evde huzur yoksa, kavgadan kaçmak için de sığınmış olabilir. Kendinize de biraz çuvaldız batırmakta fayda var

Sizin de sinirleniriniz iyice bozulmuş sanki belki biseyleri siz abartiyosunuz.sinirli olmanız size her türlü davranışı yapma hakkı vermez( vurmak , saldırmak gibi).Bunun için profesyonel bı yardım almanız şart.

Alkol konusunda kendini kaybedecek kadar abartmıyosa günün stresini o şekilde atıyo olabilir.Sizin tavrınız da buna sebep oluyo olabilir.Hep aynı konunun ustune gitmek yerine kavga etmeden çözmeye çalışın.

Bir şey daha ev içinde senin paran benim param olayını bırakın.ya tam destek olup acındırmayı sevdirmeyin ya da ne halin varsa gör deyip başının çaresine bakmasını söyleyin.evlilikte borçlar da ortaktır ama çözümü tercih meselesidir, gidişatı net belirler.

Simdi sorunun ne kadar büyük oldugunu burdan anlayamayiz. Bende alkolun fazla tüketilmesine karsiyim. Kaldi ki alkol süpermarketde gördügüm fiyatlara göre borclu biri icin fazla pahali. Profesyonel destek almaniz lazim. Sizin siddete basvurmaniz da tamamen haksiz. Bunu sizde biliyorsunuzdur. Sorunu cözmedigi gibi,iliskinizi kalici zedeleyecek.

Alkol içer de
Fiyatlar bu kadar artmışken maddi sıkıntılarda varken alkole sığınması zayıf bir karakter izlenimi verdi bana

Bu kadar rahatsız olduğunuza göre günde bir yudum içmiyor

Alkolik mi yoksa günde 1 2 kadeh mi içiyor,bilemedim. Öğrenciyken biz de hergun içerdik,alkolik miyim ? Hayır. Eşimle çıktığımız her özel yemekte yine içerim,asla alkolik değilim ve sarhoş olduğumu bilmem. Gerçekten sarhoş olup,kendini kaybediyorsa ozaman büyük sıkıntı. Çocuğunuz varsa ya da ilerde olursa babasından utanacaktır ve alkolik kisiler istismar vs daha yatkındır.Nette araştırın derim,çocuk yoksa yapmayın, düzeleceği umudunuz yoksa boşanmanız en hayırlısı.

sanirim annenizin de durumu iyi ve esiniz maasallah sizi her türlı sömürüyir, annenizin de parasini sömürüyor.
anneniz o kadar parayı niye vermiş hiç anlamadim, kendi annesi babası yokmu bu adamın

Bak kardeşim babam alkolikti siroz olup içki onu bırakana kadar bırakmadı. Malı mülkü de batırdı borç batağına düştük ailece. Son 15 yıl içmedi içemedi hastalıktan. Ama o 15 yılda bile bitmedi borçlar. Vefat etti 3 kız kardeş bize borç kaldı onlarla uğraştık.
Diğer kısımları yoktu babamın. Diğer kısımlar ise boşadığım mahlûkta vardı. İş yapıyorum diye diye ne varsa sömürdü ben de. En sonunda 2 çocuğum olmasına rağmen boşadım onu kurtuldum. Sen daha böyle birinden çocuk yapmaya uğraşıyorsun. Bizim sorunlar 10 yılın sonunda çıktı ortaya keşke baştan çıksaydı.
Boşan kurtul şundan. Karıya kıza da yediriyordur bu. Zaten araç kiralama yapan kişiler ister istemez batıyor batağa. Nedenini bilmiyorum ama çevremdeki gözlemim bu

Çocuğunuz yok adam yalancı, paragöz,alkolik . Sizi her türlü sömürüyor sonrada siz dırdırcı asabi oluyorsunuz. Kimse delirtene bakmaz toplumda ne sebep oldu sormaz yapıştırır etiketi.
O yüzden niye çekiyorsunuz bu adamı, bu dünyaya bir defa geliyoruz değil mi? Elin gelişimini tamamlamamış adamı için ömür tüketmeye değil. Mesleğiniz var ortada çocukta yok çekmeyin.

Sorumsuz,yüzsüz ve yalancı her defa söylerim bunu. hatta utanma duygunu nerde bıraktın diye kendisine sormuşluğum var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…