Acilen boşan .Merhabalar ben 2 yıllık evliyim 4 aylik bebeğim var eşim 2 yıllık evlilik hayqtimiz boyunca toplasanız 4 ay çalıştı.Yuvami dağıtmak istemiyorum fakat dayanacak gücüm kalmadı.Onu sabah işe kaldırdım diye bir kaç defa bana tokat tarzi vurmaya başladı.Bu zamana kadar hiç vurmasti.Aslinda çevre tarafından cok sevilen biri tek sorunumuz çalışmayı sevmemesi bana yardımcı olur musunuz lütfen COK YORULDUM.
Yaradılış bu şekilde. Temelden erkek vücut yapısı olarak daha güçlü (avcı, toplayıcı) kadın vücudu daha nazık. İnsanlar köyde ya yaşarken de kadınlar tarla işi, hayvan işi hepsini yaparmış zaten. Ama erkek evde otursun kadın hem işte hem evde çalışsın diye de bir dünya yok.erkeği çalışma zorunluluğu nereden geliyor? kadın isterse çalışır zorunluluğu yok diye kim öğretti size? böyle saçma kalıplarla tabii evliliklerinizde sorunlar yaşarsınız...
o yüzden bilgi konusunda yarış yapmayın benimle.
Bitmez işte. Evlilik kurtarmak için çocuk yapanlar, evliliğin daha da beter olduğunu görüyor.Ben hep anne olmak istedim sorunlar biter sandım hic pişman değilim emin olun yemiyorum yediriyor
Katılıyorum. Çalışmayan kadınlara evde boş boş oturuyorlar dedim diye ban yedim. Madem evde oturmak çok zor, ev hanımlığı çok ağır, o zaman konu sahibi çalışsın, eşine de bebek ve evle ilgili şeyler sende desin. Tabii bebek sütten kesilince.kadın çalışmak istemeyince hak oluyor hatta kadın çalışmasın deniyor da erkeklerin neden böyle bir hakkı yok onu çözemedim. burada çalışmak istemeyen kadın desteklenirken aynısını söyleyen erkek yerin dibine sokuluyor adeta. ciddi bir çifte standart problemimiz var. yani kadın kocasından para alınca yiyici, asalak olmuyor ama erkek aileden geçinmek isterse asalak filan oluyor.
garip huylarımız var gerçekten...
Katılıyorum. Çalışmayan kadınlara evde boş boş oturuyorlar dedim diye ban yedim. Madem evde oturmak çok zor, ev hanımlığı çok ağır, o zaman konu sahibi çalışsın, eşine de bebek ve evle ilgili şeyler sende desin. Tabii bebek sütten kesilince.
Konu sahibi de dışarda çalışmanın rahatlığını sürsün. Hahahahaha
Erkek olsun, kadin olsun hiç fark etmiyor, yapıcı insanlar var ve bir de tüketici insanlar var. Burda iki tüketici birbirini aramış bulmuş ve birde çocuk yapmış.Yemek konusunda usta bir sürü erkek var. Hatta bakarsanız en ünlüleri genelde erkek şeflerin. demek ki yemek konusunda iyiler. Onun dışında zaten temizlik yapan bir sürü çalışan var. Hatta ev temizliğine gidenler var. Bizim evi ilk tasindigimizda apartman görevlisi ve eşi beraber temizledi 7 saatte. Video falan çekmiş nasıl yaptıklarını görelim diye gayet de yapıyor. Ya da aynı apartman görevlisi apartmanı baştan sona temizliyor. Asansörün aynası hep pırıl pırıl. Bahçe de öyle. Yani her şeyi yapabiliyorlar. Yeteneksiz mı bu adamlar. neyi yapamazlar mesela evin eksiğini mı takip edemezler. Banyoyu temiz görmese bile temizlenmesi lazım diye akıl mı edemezler. Bu erkekler asıl o kadar akıllı ki beceremem, aklıma gelmez, seninki kadar iyi olmaz vs diyerek yığılıyor kadınların üzerine. Olay o yani...
Dövüldüğü yerde durması hataSiz ev hanimlara asalak deyip, bütün gün seda sayan izliyorlar 100 kilo olup gibi cümleler kurdugunuz icin ban yediniz. Fark var biraz degil mi?
Siz isi esitlige cekmeye calisiyorsunuz. Burda konu kadin erkek calismasi degil. Ikisininde kiz ailesi üzerinden gecinip üstüne cocuk yapip, kadinin da siddet gördügü halde bu durumu sürdürmesi. Onun icin su "esi ev isleri yapsin" demeniz komik. Kaldirdi diye tokatlayan adam o kadina ne yapar sizce
Dövüldüğü yerde durması hata
Bazı üyelerin parlak fikirleri ile bugünde günümüz aydınlandı çok şükürSiz ev hanimlara asalak deyip, bütün gün seda sayan izliyorlar 100 kilo olup gibi cümleler kurdugunuz icin ban yediniz. Fark var biraz degil mi?
Siz isi esitlige cekmeye calisiyorsunuz. Burda konu kadin erkek calismasi degil. Ikisininde kiz ailesi üzerinden gecinip üstüne cocuk yapip, kadinin da siddet gördügü halde bu durumu sürdürmesi. Onun icin su "esi ev isleri yapsin" demeniz komik. Kaldirdi diye tokatlayan adam o kadina ne yapar sizce
“Çalışmayı reddeden kadın” eleştirinizi yanlış konu üzerinden güzelliyorsunuz.Katılıyorum. Çalışmayan kadınlara evde boş boş oturuyorlar dedim diye ban yedim. Madem evde oturmak çok zor, ev hanımlığı çok ağır, o zaman konu sahibi çalışsın, eşine de bebek ve evle ilgili şeyler sende desin. Tabii bebek sütten kesilince.
Konu sahibi de dışarda çalışmanın rahatlığını sürsün. Hahahahaha
Yok ben çalışkan bir kadın olduğum için kendim gibi bir eş seçtim özgür irademle.“Çalışmayı reddeden kadın” eleştirinizi yanlış konu üzerinden güzelliyorsunuz.
Sizin gibi “medeniyet kitabını” yazmış biri, evde pinekleyen kocasının totosuna tekmeyi ilk atanlardan olurdu eminim.
Bazı üyelerin parlak fikirleri ile bugünde günümüz aydınlandı çok şükürboşuna nefes tüketmeyin bence, anlayabileceklerini sanmıyorum.
Ikisinin de tembel olduğunda hemfikirim. Sadece erkek ev işini kadın gibi yapamaz kısmında hemfikir değildim.Erkek olsun, kadin olsun hiç fark etmiyor, yapıcı insanlar var ve bir de tüketici insanlar var. Burda iki tüketici birbirini aramış bulmuş ve birde çocuk yapmış.
Bundan birkaç sene önce televizyonda yapıcı insanların üzerine bir reportaj vardı. Bir Türk çocuğu, annesi ve babası daha o küçük çocukken trafik kazasında vefaat etmiş ve bu küçük çocuk akrabalarından çok itilmiş kakilmis ve 10, 12 yaşlarında başlamış çalışmaya ve para biriktirmeye. Sonra daha 18 yaş altında almanyaya gelmiş, Türk restoranların mutfağında bulaşık yıkamış, temizlik işlerine gitmiş ve biriktirdiği paralarla restorant açmış. Şimdi kendisi artık 50 yaşını geçmiş ama çok iyi yürüyen restoranları var. Yani eğer istersen, dağları yerinden kaldırırsın diye bir laf var, bu iki tüketiciler istemiyorlar çalışmayı, hazırsan yemesi daha kolay geliyor.
Kesinlikle katılıyorum, 34 aylık oğlum masayı kurmaya yardım ediyor, tasiyabildigi kirli tabakları tezgaha bırakıyor. Evi süpürmeye çalışıyor...ne görürse, biz ne verirsek onu alıyorlar.Bazi seyler ta kücüklükte baslar.
Bir tanidigim ev islerini sadece kizlarina yaptiriyor, erkek cocuklara hic. Pasa ogullari ya. Öyle kendi hayatini ve evini beceremiyen erkek tipleri yetsitiriyorlar. Sonrada "onu cekip cevirecek" bir kiz bulma derdine düsüp evlendiriyorlar. Haydi bakalim al basina derdi. O adamin ailesi onun gayet ne mal oldugunu bilerek evlendirmistir hic süphem yok. Konu sahibinin neden kendine ve ailesine bunu yaptigini anlamiyorum. Simdi üstüne cocuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?